Dodaj do ulubionych

Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich

04.04.12, 11:39
Proszę o podawanie znanych Wam sklepów INTERNETOWYCH, polskich oraz zagranicznych wysyłających do Polski, z odzieżą dla wysokich. Proszę zarówno o sklepy wyspecjalizowane w takiej odzieży, jak i o sklepy w których obok "normalnych" ubrań można znaleźć linię dla osób wysokich. Piszcie w odpowiedzi na ten post w tytule podając nazwę sklepu (i miasto, jeśli to nie sieciówka).
Obserwuj wątek
    • marciasek tallandall.com 04.04.12, 11:45
      Brytyjski sklep producencki wyspecjalizowany w wysokiej odzieży. Wysyła do UE za 5 funtów. Sporo fajnych spodni i kostiumów. Adres: www.tallandall.com

UWAGA! Sklep za niewielka odpłatnością lub za darmo (! - o ile poprawki są niewielkie) dopasuje ubrania do niestandardowego rozmiaru, a właściwie uszyje nam ciuch na miarę! Możemy również przesłać im własny pomysł, który oni opracują konstrukcyjnie, uszyją ze wskazanego materiału, wybranego z występujących w ich serwisie (czyli jest dla nich dostępny) i wystawia nam na stronie sklepu po wcześniej uzgodnionej cenie. Nie kupowałam tam jeszcze, właściwie dopiero ten sklep znalazłam, ale być może rozwiąże on problem braku probiuściastej odzieży dla wysokich - ?...
    • marciasek Dorothy Perkins, linia tall 04.04.12, 11:50
      tutaj
    • marciasek Long Tall Sally 04.04.12, 11:51
      bardzo fajny brytyjski sklep wyspecjalizowany w wysokiej odzieży: www.longtallsally.com/
    • marciasek New Look, linia tall 04.04.12, 11:52
      tutaj
    • ladybird_91 TallStreet 06.04.12, 11:12
      Młody polski sklep internetowy TallStreet. Rozmiary XS-XL. Możliwość przeróbek za dopłatą.
      Nie kupiłam jeszcze nic w tym sklepie, bo czekam na pojawienie się spodni z wyższą talią (mają być w maju). W razie niedopasowania sklep zwraca dodatkowo koszty przesyłki.
      www.tallstreet.pl/
      • marciasek Re: TallStreet 10.04.12, 17:32
        Oj, tak, zapomniałam o tym sklepie, bo nie mieszczę się w rozmiarówce. Oto ona:

Rozmiar: Biust / Talia / Biodra
        XS Tall: 79-82 / 64-67 / 88-91
        S Tall: 83-86 / 68-71 / 92-95
        M Tall: 87-90 / 72-75 / 96-99
        L Tall: 91-94 / 76-79 / 100-103
        XL Tall: 95-98 / 80-83 / 104-107
        • renatadz Re: TallStreet 22.11.13, 16:06
          Szczerze... Kupiłam u nich sukienkę i musiałam odesłać, bo była zbyt "ścisła" owszem długość niby ok, ale nie mogłam w biuście oddychać.
          Dziś przyszła sukienka z www.ubraniadlawysokich.pl i jest super na długość i w biodrach i w biuście i w talii. W dodatku sukienka na podszece, a w TL niestety tylko sam materiał :(
          • marciasek Deklaracja 18.11.14, 13:36
            Zapraszamy i zachęcamy producentów do pisania postów we własnym imieniu, my tu chętnie z producentami i ze sklepami rozmawiamy. Nie lubimy tylko kryptoreklamy, zwłaszcza robionej kosztem konkurencji, bo to nas do sklepu uprzedza, zamiast zachęcać. Serio, żadna z nas tego nie łyka ;)
    • marciasek Tallgirls.co.uk 10.04.12, 20:50
      Kolejny brytyjski sklep, który wysyła do Polski (niestety, przesyłka kosztuje aż 12 GBP): www.tallgirls.co.uk/
    • marciasek Top Shop linia tall (tylko w UK) 11.04.12, 19:24
      Brytyjski (znowu...) Top Shop ma linię dla wysokich. Koszty wysyłki do Polski (pow. 100 GBP - gratis):

Standard Delivery
      Up to 8 Working Days
      Order by 1pm (CET)
      £6.00

Tracked and Faster
      Up to 6 Working Days
      Order by 1pm (CET)
      £12.00
    • marciasek Uwaga, rajstopy! www.tightsplease.co.uk 14.04.12, 12:18
      Tutaj znajdziecie spory wybór długich rajstop oraz pończoch, które da się podciągnąć wyżej niż za kolano ;)
      Koszt wysyłki wynosi 8 GBP, toteż najlepiej kupować dużo, lub wspólnie.
    • marciasek Old navy - linia Tall 18.04.12, 16:16
      Tym razem jestem pod wrażeniem: prócz rozmiarów long (nogawka 34 cale) maja jeszcze tall (nogawka 36 cali), niskie ceny, zniżka 30% i wysyłka do Polski.
      O, proszę: oldnavy.gap.com/browse/division.do?cid=49709

Interesuje mnie cło które mi z pewnością przywalą na granicy, bo wysyłka jest z USA. Czy ktokolwiek wie jakie jest cło na odzież?
    • marciasek Next - linia tall (177+) 20.04.12, 18:06
      next.co.uk - darmowa wysyłka! Duzo fajnych ciuchów, dobre ceny.

Linia TALL przewidziana jest dla wzrostu 177 i więcej. Dla nieco niższych pań przewidziane są rozmiary LONG i EXTRA LONG. Nogawka w spodniach tall ma 35 cali, extra long - 33 cale, long - 31 cali. Ceny bardzo przyjazne. Polecam :)
      • ladybird_91 Re: Next - linia tall (177+) 20.04.12, 20:12
        Bardzo fajne rzeczy. Jednak mają u mnie minus za brak informacji o składzie materiału... :(
        • marciasek Re: Next - linia tall (177+) 20.04.12, 20:44
          No co ty, ja widzę skład w opisie, na dole - tuż nad rozmiarami :)
          • marciasek Re: Next - linia tall (177+) 20.04.12, 20:50
            ...a w buty zaglądałaś? Jest ich tam troszke... np. te
          • ladybird_91 Re: Next - linia tall (177+) 25.04.12, 20:23
            Musiałam przeoczyć, faktycznie podają skład :)
            Odnośnie zakupów z UK to trochę się boję odsyłki i chyba wolałabym kupić w Halensie, a tam mają chyba dokładnie ten sam towar co w Next? :)
            • marciasek Re: Next - linia tall (177+) 25.04.12, 23:27
              mam wrażenie że nie: w Halensie nie mają nogawek długości 35 cali (tall)
    • gossaa85 Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 31.05.12, 00:37
      O widzę że trochę poszukałaś :)przyznaję, że na 3 stronach do tej pory nie byłam. Jeśli o mnie chodzi ,to boję się zamawiać z UK bo mój angielski jest słabiutki i nie wszystko czaję. Ale chętnie bym się podpięła pod jakieś zakupy grupowe:)
      • marciasek Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 01.06.12, 01:38
        Kochana, od czego tłumacz google ;) Jeśli chodzi o zakupy grupowe to mamy odpowiedni wątek - wystarczy się wpisać i zagaić jaki sklep Cię interesuje. Jesli któras będzie zainteresowana to na pewno się odezwie.

A w ogóle jeśli potrzebujesz pomocy przy jakichś zakupach za granicą, niekoniecznie grupowych, to pisz: spróbujemy pomóc.
        • gossaa85 Zakupy w Tallstreet 19.06.12, 10:45
          Dziewczyny gdyby któraś chciała coś od nich kupić i miała wątpliwości, to piszcie bo kupiłam tam już całkiem sporo rzeczy. Moim nowym nabytkiem jest trencz. Przyznaję, że fason, kolor, długość super, tylko jedno ALE: pas wypada u mnie jednak niżej- szlufki są jakieś 4 cm za wysoko:/ Niby jestem tego samego wzrostu co modelka na zdjęciu (183), ale u mnie to jest za wysoko. Być może to ja mam taki długi tułów, chociaż jak się porównuję z innymi to zawsze mi się wydaję, że to nogi mam takie długie no i moja kumpela się śmieje, że ja to się składam głównie z nóg i głowy hi I tak go nie zwracam, bo się bardzo podoba no i ogólnie leży super, ale muszę z nim skoczyć do krawcowej żeby mi te nieszczęsne szlufki przeszyła. Bluzek mam już kilka od nich,dwa żakiety,płaszcz zimowy... także jak macie pytanka to chętnie coś pomogę
    • mazana_00 Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 28.06.12, 16:08
      Warto poszperać w klubach zakupowych. Tam można znaleźć dobre marki w sensowych cenach. Wiadomo, że to trochę inaczej niż w zwykłym sklepie, ale a nuż coś się znajdzie może być np. w privore.
      • renatadz Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 22.11.13, 16:01
        Powstała nowa marka ubrań dla wysokich kobiet iFLA ( ajfla) mają swój sklep tutaj www.ubraniadlawysokich.pl oferta dotyczy sukienek, ale są też i inne produkty. Sukienki iFLA są faktycznie dla wysokich. Dziś kupiłam jedną, taką szarą w krateczkę i jestem mega zadowołona, nareszcie nic mi z tyłu nie odstaje, bo talia jest tam gdzie powinna. Sukienka jest może z 2 cm za długa, ale ja mam zaledwie 178 cm, a ta iFLA to pewnie na wyższe osoby szyje. Generalnie jestm w szoku, bo zawsze jak coś kupowałam to było za krótkie, a teraz jest lekko za długie :)
        Chyba będę w tym sklepie kupować ubrania dla wysokich.

RDz.
    • marooschka jcrew.com 30.12.12, 22:44
      Zrobiłam tam zakupy spodniowe. Niestety rozmiarówka zaniżona względem tabelki. Z nominalnej 4 long(na 94 w biodrach) wypadam, a 2 nie wzięłam bo mi się wierzyć nie chciało, że się zmieszczę. Spodnie zdecydowanie za luźne w talii, ale to wynika z tabelkki:). Długość na 176 cm idealna. Niestety również użyte materiały ( tu flanela wełniana, wełny 120 nie macałam) są zbyt niskiej jakości w relacji do ceny. A szkoda, bo myślałam, że znajdę miejsce zakupów "pracowych"
    • dzierzanj Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 26.01.14, 21:36
      UbraniaDlaWysokich.pl
    • help_me_madame Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 28.02.14, 15:50
      Amerykańskie rozmiary są o wiele dłuższe. Ja tu znalazłam coś dla siebie: walkonvogue.com/index.php?route=common/home
      • gossaa23 Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 01.03.14, 13:43
        A co konkretnie udało Ci się upolować i ile masz wzrostu jeśli wolno spytać?
        pozdrawiam:)
    • yo_anka ubraniadlawysokich.pl/ 18.11.14, 01:35
      ubraniadlawysokich.pl/
      ale niestety wg tabeli raczej nie dla biusciastych :(
      • renatadz Re: ubraniadlawysokich.pl/ 18.11.14, 12:50
        No i tu się mylisz, bo dokładnie odwrotnie.
        Tylko jeden model sukienki nie jest dla biuściastych, a reszta to raczej tylko dla biuściastych :)
        • marciasek Re: ubraniadlawysokich.pl/ 18.11.14, 13:27
          maksymalna szerokość w biuście 104 w najwyższym rozmiarze? Oj, chyba mamy inna definicje biuściastości...
          • renatadz Re: ubraniadlawysokich.pl/ 18.11.14, 14:04
            Tkaniny są elastyczne, więc na szerszy biust w sam raz (nie wyglądają wtedy jak worek)
            • marciasek Re: ubraniadlawysokich.pl/ 18.11.14, 14:13
              No nie wiem, z naszych doświadczeń wynika, że ubrania pasują wtedy, kiedy są skrojone pod katem większego biustu, a nie naciągnięte na maksa. Czyli mają w biuście większy zapas, dołem zebrany. A my tu mówimy o biustach sporo większych od 104.
            • yo_anka Re: ubraniadlawysokich.pl/ 19.11.14, 10:12
              dojrzałam, że napisała do nas sama właścicielka
              www.ifla.pl
              Bardzo się cieszę
              Może warto rozszerzyć rozmiarówkę ubrań, bo wysokie kobiety mają też czasem duże biusty
              Ja mam 77 po biustem i 115 w biuście
              Talia okolice 86cm i biodra 115
              czyli klasyczna klepsydra
              tyle że wysoka
              Byłoby fajnie gdyby pojawiały się u Państwa również ubrania na kobiety z biustem większym niż przysłowiowe B
              Mam 70JJ lub 75HH w brytyjskiej rozmiarówce
              I marzę aby kupić sobie koszule gdzie talia będzie w talii, rękawy wystarczająco długie a biust się zmieści i po prostu dopnie :)
              Podobnie nigdy nie kupiłam na siebie płaszcza czy dopasowanej kurtki;
              bo albo za szerokie wszędzie poza biustem, albo muszę chodzić w rozpiętej bo nie dopnę w biuście :(
              • marciasek Re: ubraniadlawysokich.pl/ 20.11.14, 11:18
                U mnie podobnie. Dół mieszczę swobodnie w 44, ale góry nie dam rady, bo w biuście "jedynie" 108. Do tego 182 cm wzrostu. Kurtki jakieś mam, ale to owoce długich lat poszukiwań. Płaszcz? O płaszczu juz dawno nie marzę :/ Marynarkę mam jedną, przerobioną przez krawcową z rozmiaru 48, z Long Tall Sally, w której tez nie mieszczę się z biustem w rozmiarówkę.
                Byłoby fantastycznie, pani Renato, gdyby u Was dało się zamówić ubrania spersonalizowane pod kątem naszych nietypowych sylwetek. Oczywiście ze wszelkimi konsekwencjami w postaci dopłaty, braku zwrotów itd. Być może poszerzyło by to Wam grono odbiorców - ?
                • renatadz Re: ubraniadlawysokich.pl/ 21.11.14, 15:38
                  Szanowne Panie,
                  oczywiście nie ma problemu z uszyciem sukienki w "spersonalizowanym" rozmiarze. Mieliśmy już kilka takich zamówień. Nawet szyliśmy konkretny model sukienki, ale w innym kolorze niż mamy w ofercie :)
                  Na naszej stronie internetowej jest informacja: "jeśli nie mamy Twojego rozmiaru, skontaktuj się z sklep@ubraniadlawysokich.pl " Zachęcam Panie do przejrzenia naszej oferty; wybrania modelu sukienki, którym są Panie zainteresowane; wysłania nam maila na adres sklep@ubraniadlawysokich.pl z podaniem swoich wymiarów. Odpiszemy, podając warunki realizacji takiego zamówienia.

Cieszę się, że zainteresowały się Panie naszą ofertą.
                  Pozdrawiam i zapraszam na www.ubraniadlawysokich.pl
        • yo_anka Re: ubraniadlawysokich.pl/ 19.11.14, 09:55
          Brzmi ciekawie, a ile masz w biuście?
          Jakie ciuchy od nich mierzyłaś?
          W jakim rozmiarze?
          Będę wdzięczna za info, bo owszem zdarza się mi kupić coś, w co wg tabel nie powinnam wejść, a się mieszczę
    • yo_anka tallstreet.pl 18.11.14, 02:10
      www.tallstreet.pl/
      jak zwykle nie biustoprzyjazne, ale może komuś się przyda
      • yo_anka Re: tallstreet.pl 12.01.15, 17:06
        dostałam info z newsletterze ,zę zbierają opinie na temat swoich produktów
        za wypełnienie ankiety dają też kupon rabatowy -10%
        www.tallstreet.pl/promocje
        ja wypisałam swoje potrzeby i uwagi dot. biustu
        I zachęcam inne dziewczyny jeśli mają jakiej opinie lub potrzeby do Tallstreet
    • tallstreet TallStreet - dziękujemy za wskazówki! 07.08.16, 13:10
      Dzień dobry, bardzo dziękujemy za wszystkie Wasze opinie! Sporo już minęło od ostatniego wpisu tutaj, nasz sklep poruszany był w dyskusji kilkakrotnie, a w międzyczasie u nas trochę się zmieniło :) Cały czas wprowadzamy nowe kroje, i tak np. żakiety teraz już mają standardowe rozmiary w biuście (na początku były za wąskie), pojawiło się sporo nowych spodni, nowe sukienki i kurtki. Ubrania są trochę bardziej dla wysokich niż początkowo, tj. poprawiliśmy proporcje i wysokość talii w żakietach i sukienkach, nie powinno też być problemu z wysokością paska w nowych trenczach, które właśnie powstają i wkrótce się ukażą.
      Nowością są darmowe zwroty kurierem dla wszystkich na terenie Polski.

Cały czas pracujemy także nad nowymi ubraniami, bo jeszcze dużo rzeczy brakuje nam w ofercie, ale konsekwentnie ją rozszerzamy i mamy nadzieję, że za jakiś czas będziemy mogli Wam zaoferować wszystkie ubrania jakie są wysokim potrzebne. Dziękujemy za kredyt zaufania, który otrzymaliśmy od Was na początku, kiedy wszystko było dla nas nowe i bardzo trudne - dzięki Wam teraz możemy coraz szybciej i lepiej rozwijać ofertę, a cel - rozwiązanie wszystkich problemów z ubraniami dla wysokich - coraz bliższy osiągnięcia.
      Prosimy też o dalsze wsparcie: na naszej stronie głównej cały czas jest panel z ankietą, gdzie prosimy wpisujcie swoje oczekiwania, bo reagujemy na nie tak szybko jak to możliwe :)

Pozdrawiamy,
      Andrzej Ucher i zespół TallStreet
    • max_333 Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 26.10.16, 10:29
      Tutaj jest duży wybór ubrań sportowych i nie tylko dla wysokich, są np. kurtki, pola, bluzy. Jakościowo bardzo dobre rzeczy i markowe. Sprawdź może się przyda rozmiarówka do 210 cm wzrostu. streetsport.pl/?___store=streetsport&ref=UTg0Q2tqTVd4Slk9
    • fajna-ania Re: Sklepy internetowe z odzieżą dla wysokich 31.05.17, 09:32
      Gdzie kupię męskie polo na wysokiego szczupłego pana? Np. 108 w klatce i długość co najmniej 80cm ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka