01.03.15, 11:10
Jak w horrorze jakim :D
Czy u Was też taka mglista niedziela? ;)
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Mgła 01.03.15, 11:28
      Witam panstwa
      Slonce niestety
    • tdf-888 Re: Mgła 01.03.15, 11:36
      W kosciele byla?
      A rosol bedzie?
      • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 11:39
        Była, będzie :D
        • tdf-888 Re: Mgła 01.03.15, 11:54
          A ja nie byl i pomidorowa dobra jest:-D
          Czas wyjsc spod pierzyny po herbatki
          • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 11:59
            Łeee... pomidorowa to na wtorek dobra jest :D
        • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 11:55
          strach się odzywać z rana:D

u mnie żadnej mgły, słonecznie się zapowiada...;)
          • tdf-888 Re: Mgła 01.03.15, 12:05
            Raczej poludnie mamy.
            Czemu sttrach?
            • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 12:40
              oj tam...zależy o której się wstaje:P

bo trzeba mówic o sobie:P
              • tdf-888 Re: Mgła 01.03.15, 12:54
                to jakie plany na dziś? :)
    • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 14:02
      Całkiem ładna pogoda się z tej mgły wyłoniła :)
      Tylko, że chłodno jest niestety. Wieje okrutnie :/
    • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 20:42
      Ale tu dzisiaj cicho i pusto... chyba Was ta mgła zjadła :D
      • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 20:50
        Prasowanie niestety uskuteczniam.
        • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:05
          Łeee, to jak już Sil ma włączone żelazko to podrzucę kilka moich ciuchów do wyprasowania :D
          • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 21:10
            Sukienkę mogę jakąś poprasować.
            • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:13
              Bluzki mam tylko :>
              • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 21:14
                To czemu Szarlotta w sukienkach nie chodzi?
                • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:17
                  Booo... nie lubię :P
                  A poza tym nie umiem chodzić w sukienkach :D
                  • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 21:19
                    A to jakoś inaczej się chodzi?
                    • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:26
                      Nooo... buty na obcasie trzeba zakładać a ja nie umiem na obcasach chodzić :D
                      • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 21:47
                        To może trzeba poćwiczyć.
                        • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 21:53
                          a tak z ciekawości co Sil robi, by się kobiecie przypodobać?

garnitur założy?;)
                          • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:58
                            O, właśnie, właśnie :D
                          • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:11
                            Uszankę zzuję.
                            • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 22:47
                              to żadne poświęcenie...:>
                              • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:53
                                A czego byś oczekiwała?
                        • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:57
                          Raz ćwiczyłam i nogę skręciłam :>
                          Ale fakt, tamten obcas był bardzo wysoki :D
                          No cóż... ze wsi w końcu jestem :P

Sil... czy to prawda, że w Chutorze jest meczet?
                          • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:08
                            Nie ma meczetu w chutorze. W chutorze są trzy kościoły, cerkiew i kaplica cmentarna. Meczet jest w Bohonikach i jeszcze jeden w Kruszynianach. Czyli w okolicy chutoru.
                            • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 22:26
                              Aha, to w takim razie mi się coś pomieszało. W każdym bądź razie na Podlasiu jest :P
                              • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:35
                                No są. W mojej okolicy.
                                • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 22:39
                                  W sumie nieważne ;p
                                  • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:40
                                    A czemu Szarlotta pyta?
                                    • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 22:43
                                      Bo... czytałam o meczetach i mi się wydawało, że więcej ich w Polsce jest.
                                      Było tylko tak ogólnie napisane, że najwięcej jest na Podlasiu, więc jak jesteś pod ręką to dopytuję :P
                                      • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:48
                                        Bo w okolicy chutoru osadnictwo tatarskie było. To i meczety są. I widać jeszcze czasem kto ma tatarskie pochodzenie.
                                        • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 22:51
                                          A to są takie czynne meczety? W sensie, że wierni przybywają na modły?

Po czym Sil rozpoznaje tatarskie pochodzenie? :>
                                          • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 22:57
                                            Tak, to są czynne meczety. Przy większych świętach zjeżdżają muzułmanie z całej Polski. Czasami po rysach twarzy widać.
                                            • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 23:02
                                              A, że z wyglądu :P
                                              Się przestraszyłam, że zachowanie odbiegające od przyjętej normy ich zdradza :P
                                              • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 23:06
                                                Nie, nie. No chyba, że ubój rytualny za odstępstwo od przyjętej normy uznamy.;)
                                                • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 23:10
                                                  ;)
                                                  W każdym bądź razie kobiet i tak do meczetu nie wpuszczają (chyba, że coś się zmieniło) a szkoda, bo bym se pooglądała jak w środku wygląda :D

A tymczasem idę spać Dobrej Nocy życzę :)
                                                  • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 23:18
                                                    Meczet można zwiedzać. Trzeba się tylko wcześniej umówić. Kobiety też wpuszczają.
                                                    Tu ma Szarlotta kilka zdjęć ze święta Kurban Bajram i parę fotek z meczetu w Bohonikach (ten jest jakieś 7 km od chutoru). Dobranoc.
                                                  • szarlotka_ja Re: Mgła 02.03.15, 19:05
                                                    OK, dzięki. Bo pamiętam, że przy jakiejś wycieczce w Czechach kobiet do meczetu nie wpuścili. Tylko chłopy mogły wejść.
                                                    Całkiem sympatyczne wrażenie robią Ci chutorscy muzułmanie ;)
                                                    No i jeszcze w cerkwi też nigdy nie byłam :P
                                                  • silencjariusz Re: Mgła 02.03.15, 19:44
                                                    Bo to spokojni, sympatyczni ludzie są. Całkowicie zasymilowani.
                                                    Ja chyba też nie byłem jeszcze w chutorowej cerkwi.;) A przynajmniej nie przypominam sobie żebym był.
                                                  • szarlotka_ja Re: Mgła 02.03.15, 20:03
                                                    Meczet, kościół, cerkiew... ekumenicznie u Sila ;)
                                                  • silencjariusz Re: Mgła 02.03.15, 20:11
                                                    Była i synagoga. Przed wojną. A o rzut beretem od chutoru był i zbór kalwiński.
                                                  • szarlotka_ja Re: Mgła 02.03.15, 20:23
                                                    No i pewnie kościoła ewangelickiego też nigdzie w pobliżu u Sila nie ma ;)
                                                    A synagoga to i u mnie była, ale już niestety nie ma.
                                                  • silencjariusz Re: Mgła 02.03.15, 20:41
                                                    No nie ma. Katolicyzm i prawosławie dominują. Ewangelików raczej nie ma. W Białymstoku chyba jest kaplica ewangelicko-augsburska.
                                                  • margott70 Re: Mgła 02.03.15, 20:45
                                                    Jest, na mojej ulicy:)
                                                  • szarlotka_ja Re: Mgła 02.03.15, 20:49
                                                    Serio, serio? Czy Królowa wie, że z proboszczem do LO chodziłam? :D
                                                    Choć on był klasę lub dwie wyżej ale miło go wspominam ;)
                                                  • margott70 Re: Mgła 02.03.15, 20:53
                                                    Jeżeli to faktycznie jedyna kaplica i ten proboszcz, to bardzo miły człowiek i może być niewiele od Szarlotty starszy, to by nawet pasowało:)
                                                  • szarlotka_ja Re: Mgła 02.03.15, 21:00
                                                    Tak, rozpoznaję po opisie, to on :D
                                                  • silencjariusz Re: Mgła 02.03.15, 20:50
                                                    Tak mi się wydawało, że jest. W Chutorze to jeszcze jest sala królestwa świadków Jehowy.
                                            • to_ja_pisze Re: Mgła 01.03.15, 23:02
                                              Tzn. jak wyglądają?
                                              • silencjariusz Re: Mgła 01.03.15, 23:04
                                                Na przykład tak.
      • witrood Re: Mgła 01.03.15, 20:58
        Była jakaś tam. Blisko terenów pobagiennych mieszkam, to i dosyć często i gęsto jest. ;)
        • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:06
          A widzisz, ja daleko od bagien a mgła taka, że ręki wyciągniętej nie widziałam :)
      • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 21:01
        trzeba czasem odpocząć od forum;)

oglądnęłam Różę....i ...nie mam nastroju..
        • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:06
          Ale se film wybrałaś na niedzielę wieczór :P
          • czarny.onyks Re: Mgła 01.03.15, 21:16
            no tak jakoś.....
            • szarlotka_ja Re: Mgła 01.03.15, 21:19
              Ja po obejrzeniu tego filmu nie umiałam zasnąć... :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka