18.04.15, 18:01
Każda boli tak samo?
Czytałam dziś o kobiecie, która od lat zmaga się z ciężką depresją, bo mąż zdradził ją z facetem... I ciągle powtarza i swojej lekarce i tej dziennikarce, że gdyby to było z kobietą, byłoby jej łatwiej zaakceptować. A tak czuje się podwójnie oszukana....
Czyżby?
Drugi przypadek:
dziewczyna, która miała romans z przyjacielem ojca. Teraz ojciec odsiaduje wyrok za zabicie przyjaciela, matka w psychiatryku, a dziewczyna? no cóż.... pan przyjaciel wrócił skruszony na łono swojej ślubnej...
Taki ciężki temat, ale normalnie od tego czytania o konsekwencjach zwykłych (??) skoków w bok, słabo mi się robi.... chyba się napiję czegoś.... :/
(Facet, masz tam co dobrego? A podzielisz się? ;)))
Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: Zdrada. 18.04.15, 18:05
      Błąd.
      Wyrok za próbę zabójstwa....
      • mayenna Re: Zdrada. 18.04.15, 18:16
        Zdrada zabiera ci poczucie własnej wartości, godności i wiarę. Jak jest to zdrada z mężczyzną to stawia pod znakiem zapytania cały związek, miłość, wszystko to co się działo między tymi ludźmi. Nawet normalnie w takiej sytuacji zastanawiasz się co było prawdą, a co kłamstwem.
    • facet699 Re: Zdrada. 18.04.15, 18:24
      dobrze wiesz, że z Tobą zawsze się podzielę ;) . No ale ponieważ za jakiś czas wybywam, to niestety nie tym razem.
      Zdrady od zarania ludzkości są powodem nieszczęść i coś zaczynając trzeba wiedzieć, że konsekwencje mogą być znacznie poważniejsze niż możemy przypuszczać.
      Tylko czemu Cie to tak poruszyło?
      • carol-jordan Re: Zdrada. 18.04.15, 18:36
        Empatia?
        Nie spotkało mnie w życiu nic takiego, więc pewnie nie potrafię do końca zrozumieć tych osób... ale zrobiły na mnie wrażenie te akurat historie....
        • carol-jordan Re: Zdrada. 18.04.15, 18:37
          Chodzi mi o to też, że można dokładnie spieprzyć życie nie tylko swoje..... całej rodziny...
          • facet699 Re: Zdrada. 18.04.15, 18:53
            wielu samotnych, którzy byli w związkach tego doświadczyło i tylko dzięki temu, że w wiekszości ludzie są w miarę stabilni i opanowani nie dochodzi często do podobnych tragedii. Zdradzający nie myśli nad konsekwencjami albo sądzi, że to nigdy nie wyjdzie.... a potem jest płacz i zgrzytanie zebami
            • carol-jordan Re: Zdrada. 18.04.15, 19:06
              Ano.
              Się nie myśli pewnie... albo myśli się czym innym... Ja jestem w tej grupie mniejszościowej pewnie, bo nie doświadczyłam. Co nie znaczy, że w moim otoczeniu tego nie ma. W ogóle mam takie wrażenie, że ludziom zaczyna odbijać po 40.... tak mężczyznom jak i kobietom.... nie wiem, z czego to wynika. Bo tłumaczenia, że nagle się człowiek orientuje, że przeżył potencjalnie pół życia albo więcej i nic go już nie czeka, nie kupuję.... :/
              • facet699 Re: Zdrada. 18.04.15, 19:30
                wiesz co, jak związek był udany to takie zachowanie jest paskudne ale gdy dzieci już odchowane, wspólne życie było mniejszym czy większym piekiełkiem a perspektywa dalszego życia wydaje sie koszmarem to najlepszy moment na poważne decyzje. Czasami wychodzi to na dobre, czasami wręcz przeciwnie gdy ze stabilnego życia wpada sie w czarną dziurę. No ale to wybory jakie myslący człowiek może wcześniej zanalizować.
    • witamina_b12 Re: Zdrada. 18.04.15, 19:34
      nie każda boli tak samo. dla mnie była swoistym ratunkiem, dzięki niej mogłam się rozwieść.
      • tdf-888 Re: Zdrada. 18.04.15, 19:48
        *źć :P
        • witamina_b12 Re: Zdrada. 18.04.15, 20:02
          tak?? a Vivien chce się rozwieść... i co teraz? ;)
          • tdf-888 Re: Zdrada. 18.04.15, 20:07
            auuu.... alle wtooopaaa.. no tak, rozwieźć, to można towar do sklepu :) nie mam doświadczenia ;)
            niech inyks usunie!!
            • witamina_b12 Re: Zdrada. 18.04.15, 20:15
              no i obyś nie miał, bo w sumie nic fajnego ;)
              • tdf-888 Re: Zdrada. 18.04.15, 20:17
                rozwożenie towaru? :)
                • witamina_b12 Re: Zdrada. 18.04.15, 20:21
                  a w tym to ja nie mam doświadczenia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka