Dodaj do ulubionych

wizyta u okulisty

19.04.15, 10:03

...czeka mnie w najbliższym czasie:)

patrzę, zaglądam, ciągle moje wpisy z 15 ...i nic więcej
dziś patrzę okiem świeżym a tu kilka wpisów owszem, 15, ale kwietnia:)
ślepam jak kret:)
Obserwuj wątek
    • urszulka_ma ostatnio nie widzę żadnych wpisów 13.05.15, 10:11

moja ślepota się pogłębia?:(

• halina501 Re: ostatnio nie widzę żadnych wpisów 14.05.15, 15:57
        Nie Urszulko,nic Ci się nie pogłębia.Już po wizycie?Okularki są?:)
        • urszulka_ma widzę nowe wpisy:) 14.05.15, 23:52
          nie jeszcze nie, nie miałam czasu zebrać się w sobie

ale dziś zdecydowanie widzenie mnie się poprawiło - widzę nowe wpisy,
          wreszcie mam co czytać:)
          • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 15.05.15, 09:35
            Uzbrój oko:))
            Mój świat bardzo się wyostrzył i nabrał barw gdy pomiędzy okiem a światem pojawiło się szkiełko:)
            • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 15.05.15, 11:05
              halina501 napisała:

> Uzbrój oko:))
              > Mój świat bardzo się wyostrzył i nabrał barw gdy pomiędzy okiem a światem pojaw
              > iło się szkiełko:)

czasami jest dobrze wszystkiego dokładnie nie widzieć:)
              • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 18.05.15, 18:53
                ...szczególnie kurzu i niezbyt czystych okien gdy się patrzy bez okularów:)
                • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 18.05.15, 23:30

z tymi oknami to też dziwna sprawa,
                  ostatnio ciągle brudne są, chociaż niedawno myte

a moje balkonowe szczególnie - atakowane nosem Basi ciągle bywa pomazane
                  Basia uwielbia siedzieć na balkonie i z góry obserwować świat:)
                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 20.05.15, 15:29
                    A u mnie kot.
                    .No i drzewa pylą na żółto parapety.
                    • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 24.05.15, 11:29
                      u sąsiadów już poklajstrowali okna foliami, w najbliższym czasie nie ma sensu zabierać się za szyby, ....mam dobre usprawiedliwienie, na okienne lenie:)
                      • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 24.05.15, 17:58
                        Nastanie kiedyś taki czas gdy spokojnie i z pełnym przekonaniem powiem" wszystko zrobione"?
                        :)
                        • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 25.05.15, 09:44

"makabryczna" odpowiedz ciśnie mnie się na usta
                          zatem zostawię ją sobie:)

zawsze jest jeszcze coś do zrobienia,
                          i trzeba? zwalczać niekiedy w sobie lenia:)
                          • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 25.05.15, 16:02
                            Powiało grozą..:)
                            Masz rację.Pisanie to też praca i czytanie, i oglądanie i jazda rowerem.
                            Tak?:)
                            • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 27.05.15, 16:57

jasne:)
                              • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 28.05.15, 12:22
                                No to mnie uspokoiłaś i usprawiedliwiłaś .
                                Rzeczywiście .Pracuję od rana do wieczora:)
                                • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 28.05.15, 18:35

Jest jeszcze jedno powiedzenie - każdy orze jak może:)
                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 31.05.15, 11:27
                                    O to,to.
                                    Naorałam się ostatnimi dniami.Wczoraj zjechała się rodzinka z okazji dnia mamy i jej,czyli moich urodzin.
                                    Było wesoło,gwarno i ...pracowicie:)
                                    • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 01.06.15, 23:42

w sumie jakie urodziny i świętowanie,
                                      gdy w kuchni od świtu, czeka nas stanie:)
                                      • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 02.06.15, 20:25
                                        Zakupy,gotowanie,szykowanie:)
                                        Po świętowaniu leżenie plackiem:)
                                        • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 03.06.15, 18:26

druga linia bardzo mnie się podoba!

jutro właśnie jadę trochę poleżeć plackiem:)
                                          • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 10.06.15, 15:43
                                            Nie usmaż się w słońcu ...placku:)
                                            • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 12.06.15, 08:58

:)
                                              nie usmażyłam się na...ale jadłam dobre placki :)

rzeczywiście pogoda sprawiła nagłą niespodziankę,
                                              temperatury skoczyły ponad 30, można się było smażyć
                                              nie lubię takich skoków, dlatego poleżałam, owszem, ale w grocie :)
                                              • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 13.06.15, 23:12
                                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qi/jb/ntih/q6DGRJiQrBqETlb0qB.jpg

Nie do uwierzenia.Grzało porządnie.
                                                Teraz grzmi.Mogłoby popadać.
                                                • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 14.06.15, 09:28

u nas wieczorem była burza z piorunami
                                                  grad siekł z deszczem wielkimi kroplami
                                                  jak szalony migał prąd
                                                  grzmoty słychać było z wszystkich stron

basia się bardzo bała,
                                                  w łazience, pod umywalką, się schowała...
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 14.06.15, 20:07
                                                    Tutaj dzisiaj po południu grad,wiatr i ulewa.
                                                    Nie muszę podlewać ogródka,hi,hi,hi,,,
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 16.06.15, 09:01

u nas deszczowa woda zginęła w mig, bardzo sucho jest
                                                    na kilka balkonowych kwiatów wylewam masę wody
                                                    więc nie wyobrażam sobie ile potrzeba na cały ogród...
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 17.06.15, 23:00
                                                    Już gdzieś tu pisałam.Mam studnię .Nic nie przepływa przez wodomierz tylko przez moje mięśnie:)
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 29.06.15, 10:36
                                                    same oszczędności, wodno - fitness - owe :)
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 29.06.15, 20:31
                                                    Łącznie ze skrzypieniem kręgosłupa:)
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 30.06.15, 23:19
                                                    trzeba oliwić :)
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 01.07.15, 10:29
                                                    Końską maścią?:)
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 03.07.15, 10:02

może jakimiś kropelkami ?:)
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 06.07.15, 13:16
                                                    Szkoda kropelek zewnętrznie.Szybko wywietrzeją:)
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 19.07.15, 08:06

gdzieś słyszałam, że kropelki do wewnątrz a butelką się smarować :)

no i zostaje tylko pożartować :)
                                                  • halina501 Re: widzę nowe wpisy:) 19.07.15, 10:15
                                                    Butelka napełniona gorącą wodą służyła do ogrzewania stóp zimą.Oprócz tego mama nagrzewała pierzynę trzymając ją przy piecu i taką cieplutką szybciutko mnie przykrywała.
                                                    To nic,że nad ranem woda w wiaderku w kuchni zamarzała.Mnie grzało serce mamy:)
                                                  • urszulka_ma Re: widzę nowe wpisy:) 21.07.15, 22:41
                                                    Piękne wspomnienie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka