kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:37 A ja mam taką ciekawostkę - byłam dziś na szkoleniu i się dowiedziałam, jak można się ratować przed fiskusem jeśli stwierdzi on że mam jakieś nieujawnione dochody - wystarczy że wmówię im że środki pochodzą z nierządu. I po raz kolejny zgodnie stwierdziliśmy że prostytucja powinna być zalegalizowana i opodatkowana jak każda inna działalność usługowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:39 Naprawdę tak jest, czy to jakaś interpretacja tylko jednego US? Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:41 Tak jest, bo nierząd nie jest prawnie zabroniony, ale nie jest opodatkowany, bo teoretycznie nie ma takiej usługi (nie masz do tego PKWiU żadnego czy PKD). Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:42 Nie mylić ze stręczycielstwem - bo to jest przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:44 No, tak, nierząd nie jest zabroniony. Czerpanie korzyści z tego już tak. Ale przecież branie za to pieniędzy, to czerpanie korzyści, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:45 Ale swoim ciałem możesz handlować, nie może nim handlować ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:47 No tak też myślałem (wiedziałem). Ale to wciąż czerpanie korzyści. Trzeba by prawnika, aby mi to wytłumaczył, hm. kulka42 napisała: > Ale swoim ciałem możesz handlować, nie może nim handlować ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:48 Hmmm - myślałam że jesteś bystrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:37 A, ostatnio wołałem - Anno! To przyszłaś ty, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:39 To na tym wątku muzycznym??? Ja myślałam że to w odniesieniu to piosenki. Ale numer :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:44 No to już wiem, skąd Twoje podejrzenie że tak mam na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:45 Och, myślałem, że jesteś bystrzejsza, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:47 Najwyraźniej jestem tępa, ale kogo to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:48 Tak naprawdę, nie stąd wiedziałem, jak masz na imię (choć to logiczne, mimo że nie całkiem oczywiste od razu). Teraz myśl skąd (ihihihihihihihihihih). Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:50 Eeeee nie będę o tym myśleć, bo to nie spędza mi snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:54 Na pewno. Zresztą kiedyś gdzieś pisałam że kiedyś funkcjonowałam pod innym nickiem i podałam jakim i w nim było "ania" więc może stamtąd masz tą wiedzę - innej opcji nie ma :) Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 18:57 No, aż taka głupia nie jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:03 Nie no umiarkowanie - jak na przeciętną babkę przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:01 Przyznaję, bo nie chcę cię utrzymywać w niepewności, że wiem o tobie wszystko, znam cię, a nawet razem piliśmy wino, że o wspólnej kąpieli pod prysznicem, nie wspomnę. A była tu taka jedna, Anna właśnie, która choć interesowała się trochę informatyką, zarzucała mi znajomość bliską, szperanie w jej komputerze, i nie wiem co jeszcze, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:02 A wystarczy trochę pogadać i wklepać parę haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:05 Hahahahahaha No toś mnie ubawił chłopie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:03 I nie czytałem jeszcze o tobie wszystkiego (w zasadzie nic, tylko sprawdziłem ten nick) jak pisałem tu. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:04 Aż tak mnie nie interesujesz, khe khe. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:07 Oj chłopaku chłopaku - przecież nawet Cię nie podejrzewałam o jakiekolwiek najmniejsze zainteresowanie :)))) Pracujesz usilnie nad tym żeby mnie wkurzyć a ja usilnie pracuję nad tym żeby Ci się nie udało :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:11 No właśnie. Razem pracujemy nad tym, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:13 Do granicy mojej wytrzymałości jeszcze Ci trochę brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:14 Tak też od razu wyczuwałem. Twarda sztuka z ciebie, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:05 Chociaż kto wie, kto wie. Mam już)))) w Krakowie jedną, do której nie chce mi się jechać, ale do dwóch, to już może bardziej, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:06 Myślę, że jak będzie trzecia, to Kraków odwiedzę. Nie byłem tam ze 20 lat, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:10 Odwiedź Krakau turystycznie - czy wszystko musi zawsze sie kręcić wokół spotkania z laską? Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:12 Kto wie co z tego będzie, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:13 Kraków na wiosnę taki piękny (mnie smogu). Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:15 No mnie magia Krakowa nie urzekła - mi się bardziej Warszawa podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:16 Ale nie chcesz się chyba już teraz do mnie przeprowadzić, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:17 Nie - jeszcze chwilę się wstrzymam, żebyś oswoił się z tą myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:22 Może to trwać ładnych parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:26 Mnie też się podoba takie powiedzenie po angielsku: I have all the time in the world. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:34 Nie znam - ale taka piosenka jest chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:43 Jest "We have all the time in the world". "I have all the time in the world" występuje w piosence No good. Depeche Mode. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:47 Muszę sprawdzić. Depeche Mode kiedyś troszkę słuchałam, ale to daaawno na samym ich początku. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka42 Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 19:50 To z jakiegoś późniejszego albumu, ja to głównie Violator kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 17.12.19, 22:41 A Raba pewnie maluje zawzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 11:46 Ale mógłbyś w końcu wziąć Lurnetę do jakiegoś Baden-Baden, niech się dziewczyna trochę odstresuje. Tylko sprawdź najpierw, czy tam papugi wpuszczają, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:10 Ten, któremu się nie chce czytać. Przyszedł, żeby sobie po czytać, a nie chce mu się czytać. Tak jak Lurneta. Masakra, taka comedy masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:13 Lurneta, jak nie możesz dojść tu ze mną do łady (mimo czytania wszystkich roczników wszystkich czasopism para-, psychologicznych, włącznie z Bravo, a może przede wszystkim, dla 13-latek, dziś 9-latek), to idź do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:20 Dobrze, aniołku.Tak zrobię. Pójdę do specjalisty i powiem, że "nie mogę dojść do łady" z pewnym nickiem z internetu. :) Tylko nie napierdzielaj już tak w tę klawiaturkę, bo ja jedynie na moment zajrzałam i nie będziesz czytany. :) Niczym się nie martw, wszystko będzie dobrze. Na pewno. 8) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:23 Jak nie będziesz zaglądać, to ja nie będę tak napierdzielał (wesz, fizyka kwantowa)))))). Najlepiej wyjedź na Podlasie (rodzinę w końcu odwiedź), tam, gdzie nie ma sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:24 "Wesz", hm. Cóż za Jungowska pomyłka, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 15:44 Mam nowinę! Byłam u Specjalisty. :) Co za fantastyczny facet! A jaki tembr - głęboki, spokojny, aksamitny, taki aż trochę czuły... Normalnie - Mark Knopfler, tylko z urody ładniejszy. ;) Opowiedziałam mu wszystko. Stwierdził, że ze mną wszystko w porządku i zapytał, czy sytuacja stanowi dla mnie jakiś problem. Powiedziałam, że nie widzę problemu. No. I on też nie widzi. :) Chętnie natomiast przyjmie ciebie. Wiesz, jest klinicystą i kolekcjonuje takie oryginalne przypadki. Ode mnie wziął buziaka, od ciebie - dzięki mojej protekcji - weźmie coś koło dwóch stów. Zaprasza. :) Aha, tylko nie jutro! Chyba że rano. Bo na wieczór już mamy plany. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 16:07 Myślałem, że ty już na Podlasiu (miałaś już nie czytać), a ty, jak widać, nadal potrzebujesz tu tej bliskości ze mną. Podobno to się nazywa "syndrom sztokholmski". Jak będziesz następnym razem u tego magika, to porozmawiaj z nim o tym. Aha, możesz mu dać coś więcej, niż tylko buziaka. Może to poskutkuje, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 16:09 Tak teraz myślę... Hm. Możliwe, że dałam mu dwa buziaki... Zresztą, mój Boże, czy ja to liczyłam?! Pachniał tak pięknie... Odrobinę patchouli. - Uwielbiam... 8) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 16:11 Może nawet cię bzyknął, a ty nie zauważyłaś. Tak pięknie pachniało, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 13:25 Już, już robię korektę - powinno być z małej: freudowska. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 16:51 I przy okazji tego (jak i innych jego, większości) kawałka Knopflera (tak, przesłuchałem, bo mnie ostatnio jego dokonania gitarzysty zainteresowały). - Radość w smutku, pozostająca smutkiem, choć "powinna być" radość. Typowe niezrównoważenie emocjonalne i - pewna niedojrzałość (delikatnie mówiąc). Facet ma wyciągnąć ją ze smutków, pogonić troski i wprowadzić radość, ale deliberuje przy niej (zwraca się do nie) o tym, dlaczego tak jest, przecież powinno być inaczej. A o tym, jak dzielnie będzie o jej dobre samopoczucie walczył, mówi takim głosem, jakby od razu wiedział, że nic nie zrobi, bo sam nie wierzy nawet w to co mówi. Ha ha ha ha ha ha ha ha. I do tego jeszcze adekwatny klimat muzyczny. Lurneta szczęśliwa wyszła od psychologa, i puściła sobie coś takiego, hm. W zasadzie nie dziwi, bo nigdy nie skapuje o co biega (tak jak większość ludzi mających tego typu problemy). Nadal będzie mieszać ogień z wodą, albo mówiąc dosłownie - smutek z radością. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:18 Ślepoto! Knopflera zagrałam, bo ma najseksowniejszy głos na świecie, a mój Specjalista dysponuje podobnym tembrem. Napisałam to przecież jasno. Nie napisałam natomiast, jakiej mój Specjalista jest specjalności. :) Skoro ja nie widzę problemu, a i on nie widzi problemu - mógł to być przecież okulista. :) Gdybyś był odrobinę bystrzejszy... Ale. To naprawdę detal wobec ciało-kształtu tego spotkania... ;) Bo wizytą - z pewnych względów - trudno to nazwać... Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:19 Przecież właśnie poniżej napisałem o tym. Nawet prostych zdań nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:27 A odnosząc się bezpośrednio do tekstu oraz wykonania tej piosenki - nigdy nie rozumiałeś i nie rozumiesz potrzeb kobiet. Zawsze też twierdziłeś, że nie umiesz pocieszać. I to chyba jedyna twoja opinia na własny temat, z którą się zgodzę. Empatia, inteligencja emocjonalna = ground zero. I między innymi dlatego kobiety kochają się w Knopflerze, a w tobie jakoś nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:33 Niech się kochają, idiotki. Proponuję jeszcze raz przeczytać moją opinię o tej piosence, i spróbować zrozumieć (po analizie tekstu w zderzeniu z moim odczuciem, czy raczej przekonaniem) to, co napisałem. Potem kolejne moje wpisy. A zresztą, czego ja wymagam, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:12 Ale rozumiem, że niektórym kobietą wystarczy ciepły baryton, aby im się w majtkach mokro od razu zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:29 kobietOM* (na litość boską!) Może jeszcze: "barytą", hm? <załamuje_ręce> Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:36 Zwykła literówka. Poza tym - nie jestem doskonały. Po trzecie - Ty też musisz mieć tu satysfakcję jakoś, inaczej nie robilabys tu ruchu. Jadę samochodem i piszę jednym palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:40 Chyba przejdę do pochwał ciębie i twoich tu wpisów, zachowując minę podlizujacego się ze sztucznym uśmiechem plus zakaz zrobionego w państwie środka za czasów pierwszej produkcji. Tak jak Ty masz na tym zdjęciu co tu wrzuciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:51 Ok. To jedyna twoja tu satysfakcja. Zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:55 Aczkolwiek jak na korektorke (jedyne na czym się znasz) to późno to zauważyłaś. Ja to zauważyłem jak wciskalem na "opublikuj". Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:03 Dobrze wiesz, że nie jestem żadną korektorką. Ani nawet filologiem polskim. Wystarczy matura (a matura zobowiązuje!), by twoje wszystkie "babole" (tu w znaczeniu: błędy) widzieć. Ja podkreślam tylko te, które już naprawdę okropnie RAŻĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:12 Och, to straszne. A fcionsz na Cafe srafe. To musi być raj dla masochistki. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:15 J też pamiętam twój orgazm przy Ryśku, gdy jechał językowo po bandzie (poprawności). No, ale wtedy może też ładnie pachniało, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:18 Czym innym są wygłupy i zapisy fonetyczne (wyglądają zabawnie, jak np. kiedyś twój Żym :), sama zresztą takie robię, gdy mam do czynienia z inteligentnym odbiorcą), a czym innym ewidentny BYK - nie tyle nawet ortograficzny, co gramatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:27 Koleżanko, możesz mnie nazwać analfabetom. Nie chcę ci tu twoich obsunięć językowych (po najmniejszej linii oporu, "siły na zamiary" w kontekście romantycznej idee), które nie kwalifikowały i nie kwalifikują cię do średnio zaznajomionych z literaturą, i z świadomością człowieka władającego doskonale językiem polskim. Jak chcesz, to możesz dziś do północy jechać na tym moim błędzie. A nawet z pewnością będziesz, gdyż taki właśnie sobą reprezentujesz poziom - jest wreszcie szansa, aby się trochę zrewanżować. Od dawna jedyna, mimo że mocno próbowałaś, od wczoraj chyba, a może nawet od przedwczoraj. Ach, a jednak, jesteś niezła. Dziwne tylko, czemu nie chcesz być w błogim stanie pośród swoich tu ... no wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:36 Celowo napisałam tam: alfabetami. :) Ale jeśli sobie życzysz - mogę cię nazwać analfa-beton. Albo alfą i amebą. Jednak troszkę już misie to nudzi. 8) Zief. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:04 Gdzieś tu ostatnio widziałem twój błąd ortograficzny (chyba) ale się nie czepłem. Prawdopodobnie przez sympatię, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
la_chanson Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:42 Jak na "literówkę" - forma "kobietą" w celowniku, zbyt często ci się przydarza. Liczba palców - wyraźnie nie ma tu nic do rzeczy. Całe życie z alfabetami, słowo daję! 8) Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:15 Nawet jeśli ona jest stricte sapiotentego, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 17:16 Ale niech będzie. Każde stworzenie ma prawo do swoich uciech, hm. Odpowiedz Link Zgłoś
wcionszrzywy Re: Babole i inni. V. 18.12.19, 18:35 I żeby powiedzieć "sprawdzam", dodam, że nie tylko robię błędy ortograficzne, językowe, ale mój baryton jest piskliwy, jestem szczerbaty, łysy, mieszkam pod mostem, ma lat 66 i 161 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś