Dodaj do ulubionych

Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć?

27.10.04, 08:30
Czy po sposobie dotykania się można określić, co łączy dwoje ludzi?
Co na ten temat myślicie, jakie macie obserwacje i doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • mario2 Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 27.10.04, 08:37
      "Zly dotyk" ?
      • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 27.10.04, 09:11
        Zawsze. Trudniej niestety poznac to metoda obserwacji innych. raczej w
        relacjach ja druga osoba. To fenomen pozwalajacy zrozumiec dlaczego z jedna
        osoba jest nam dobrze i blisko nawet bez słow. Natomiast inna osoba wzbudza
        niecheć.

• Gość: tygrysek_ hhhmmmmmmm myśle że.... IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 27.10.04, 09:33
          jesli facet wkłada lasce dłoń pod majtki i dotyka jej (...) to musi być to
          głęboka znajomość hahahaha :)

• Gość: pimpek Re: no pewnie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:17
      np. czuły, ale i siarczysty, klap w pupę :))
      • Gość: kobieta Re: no pewnie, IP: *.chello.pl 27.10.04, 21:25
        Hehe, ja mam tak. Byłam z trzema fajnymi facetami,a odeszłam tylko dlatego, że
        jak mnie dotykali (chodzi o zwykłe głasakanie) to nie czułam niczego
        wyjątkowego, żadnego ciepła... Obecnie w moim życiu są dwaj najważniejsi
        faceci: mój chłopak i tata. I tylko oni umieją mnie tak pogłaskać po głowie, po
        ręce, żeby przeszły mi ciarki, żebym czuła się bezpiecznie, dobrze.
        Dotyk jest baaaardzo ważny i po nim w 90% można poznać swoje uczucia...
        Przynajmniej w przypadku kobiet!
      • password01 Re: no pewnie, 30.10.04, 21:12
        To trochę chamskie jest
        Ale
        klaps w pupę postrach małych dziewczynek gdy dorosną staje się pieszczotą ?

Tak jakoś słyszałem może jest w tym coś prawdy.Kto to może wiedzieć :)
    • Gość: ene due Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:03
      wg encyklop. dotyk jest zmysłem, to zdolność odczuwania działania bodźców mech.
      np na skórę. Najgęściej receptory dotyku są rozmieszczone na opuszkach palców,
      w skórze warg i na koniuszku języka. (...) czucie dotyku współdziała z innymi
      rodzajami czucia powierzchniowego.
      wg mnie może być wykładnikiem emocji zwiazanych być może z uczuciem np.
      doznaniem, lecz czy miłością....:)))
      • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 06:01
        Wydaje sie mi ze w dotyku wazniejsza od rejestracji fizycznych doznań przez
        receptory jest zgodnośc fal. To jest ta niewidoczna dla oka aura ktora sprawia
        ze czuje sie mrowienie przy zblizeniu nawet bez dotyku, laskotki dreszcz lub
        blogi miodzik rozlewajacy sie w ciele. Jest po prostupowalajaco dobrze i
        cudownie.
        • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 07:22
          Dotyk. ktory nie dotyka - ezoteryka :)
          • Gość: justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.stnet.pl 30.10.04, 19:52
            własnie to jest magia dotyku.
            • Gość: hospia Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:20
              Moze byc jednym z wielu wykladnikow uczuc, ale czesto ludzie nie dotykajac sie
              sa w stanie przekazac sobie wzajemne uczucia - wzrokiem - słowem - gestem.....
              • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:00
                Taki własnie pobudza zmysły...:)
                • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:06
                  przesyłam telepatycznie
                  • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:09
                    Nic nie czuje :DDDDDDD
                    ale moze dlatego ,ze słucham czegos co
                    jest lepsze od dotyku :)))
                    "Living in the moonlight"....
                    to jest kawałek ech!
                    Libressa
                    • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:25
                      naprawde ? zdejmij słuchawki i skoncentruj sie .
                      • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:05
                        Ostatnio jak taki jeden teleportował dobra energie ku mnie, to zasilacz spalił
                        mi sie w maszynie :DDDD
                        jestem nastawiona na odbior :))))
                        • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:09
                          powaznie.? to moze nie ryzykowac. Moze Ty jestes jakies antymedium
                          • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:11
                            Powiem Ci wiecej, jemu tez sie spali w tym czasie :DDDDD
                            Powaznie, z teleportacji przeszlismy na e-maile ;))
                            • justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:15
                              no to historia warta poznania. Kontynuuje sie?
                              • libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:17
                                O tak, jest ciag dalszy...:)))
                    • baba_jaga_11 Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:54
                      A nasuwa mi się przy tej okazji inny wątek...
                      "Który" dotyk jest lepszy/ jest lepszym wykładnikiem uczuć? Ten niewinny (np.
                      po prostu głaskanie po włosach itp.) czy ten związany z głębszymi, bardziej
                      fizycznymi pieszczotami...
                      W jakich sytuacjach? Czy to od czegoś zależy/od czego?
                      Jak to jesst w przypadku kobiet a jak a przypadku mężczyzn?
                      Moim zdaniem (skromnym i kobiecym) wykładnikiem uczuć jest ten "niewinny" a ten
                      głębszy to właściwie zależy od umiejętności pieszczącego, w mniejszym stopniu
                      poziom przyjemności zależy od uczuć...
                      A Wy jak uwazacie?
                      • Gość: ... Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 31.10.04, 11:37
                        nie zagadzamy sie, napewno nie do końca
    • baba_jaga_11 heeeeeej 30.10.04, 23:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka