debi_bebi 27.10.04, 08:30 Czy po sposobie dotykania się można określić, co łączy dwoje ludzi? Co na ten temat myślicie, jakie macie obserwacje i doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 27.10.04, 09:11 Zawsze. Trudniej niestety poznac to metoda obserwacji innych. raczej w relacjach ja druga osoba. To fenomen pozwalajacy zrozumiec dlaczego z jedna osoba jest nam dobrze i blisko nawet bez słow. Natomiast inna osoba wzbudza niecheć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek_ hhhmmmmmmm myśle że.... IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 27.10.04, 09:33 jesli facet wkłada lasce dłoń pod majtki i dotyka jej (...) to musi być to głęboka znajomość hahahaha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: no pewnie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:17 np. czuły, ale i siarczysty, klap w pupę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: no pewnie, IP: *.chello.pl 27.10.04, 21:25 Hehe, ja mam tak. Byłam z trzema fajnymi facetami,a odeszłam tylko dlatego, że jak mnie dotykali (chodzi o zwykłe głasakanie) to nie czułam niczego wyjątkowego, żadnego ciepła... Obecnie w moim życiu są dwaj najważniejsi faceci: mój chłopak i tata. I tylko oni umieją mnie tak pogłaskać po głowie, po ręce, żeby przeszły mi ciarki, żebym czuła się bezpiecznie, dobrze. Dotyk jest baaaardzo ważny i po nim w 90% można poznać swoje uczucia... Przynajmniej w przypadku kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
password01 Re: no pewnie, 30.10.04, 21:12 To trochę chamskie jest Ale klaps w pupę postrach małych dziewczynek gdy dorosną staje się pieszczotą ? Tak jakoś słyszałem może jest w tym coś prawdy.Kto to może wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ene due Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:03 wg encyklop. dotyk jest zmysłem, to zdolność odczuwania działania bodźców mech. np na skórę. Najgęściej receptory dotyku są rozmieszczone na opuszkach palców, w skórze warg i na koniuszku języka. (...) czucie dotyku współdziała z innymi rodzajami czucia powierzchniowego. wg mnie może być wykładnikiem emocji zwiazanych być może z uczuciem np. doznaniem, lecz czy miłością....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 06:01 Wydaje sie mi ze w dotyku wazniejsza od rejestracji fizycznych doznań przez receptory jest zgodnośc fal. To jest ta niewidoczna dla oka aura ktora sprawia ze czuje sie mrowienie przy zblizeniu nawet bez dotyku, laskotki dreszcz lub blogi miodzik rozlewajacy sie w ciele. Jest po prostupowalajaco dobrze i cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 07:22 Dotyk. ktory nie dotyka - ezoteryka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.stnet.pl 30.10.04, 19:52 własnie to jest magia dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hospia Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 20:20 Moze byc jednym z wielu wykladnikow uczuc, ale czesto ludzie nie dotykajac sie sa w stanie przekazac sobie wzajemne uczucia - wzrokiem - słowem - gestem..... Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:00 Taki własnie pobudza zmysły...:) Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:06 przesyłam telepatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:09 Nic nie czuje :DDDDDDD ale moze dlatego ,ze słucham czegos co jest lepsze od dotyku :))) "Living in the moonlight".... to jest kawałek ech! Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:25 naprawde ? zdejmij słuchawki i skoncentruj sie . Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:05 Ostatnio jak taki jeden teleportował dobra energie ku mnie, to zasilacz spalił mi sie w maszynie :DDDD jestem nastawiona na odbior :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:09 powaznie.? to moze nie ryzykowac. Moze Ty jestes jakies antymedium Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:11 Powiem Ci wiecej, jemu tez sie spali w tym czasie :DDDDD Powaznie, z teleportacji przeszlismy na e-maile ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:15 no to historia warta poznania. Kontynuuje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 22:17 O tak, jest ciag dalszy...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_jaga_11 Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? 30.10.04, 21:54 A nasuwa mi się przy tej okazji inny wątek... "Który" dotyk jest lepszy/ jest lepszym wykładnikiem uczuć? Ten niewinny (np. po prostu głaskanie po włosach itp.) czy ten związany z głębszymi, bardziej fizycznymi pieszczotami... W jakich sytuacjach? Czy to od czegoś zależy/od czego? Jak to jesst w przypadku kobiet a jak a przypadku mężczyzn? Moim zdaniem (skromnym i kobiecym) wykładnikiem uczuć jest ten "niewinny" a ten głębszy to właściwie zależy od umiejętności pieszczącego, w mniejszym stopniu poziom przyjemności zależy od uczuć... A Wy jak uwazacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy dotyk jest wykładnikiem uczuć? IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 31.10.04, 11:37 nie zagadzamy sie, napewno nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś