Dodaj do ulubionych

Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej?

05.11.04, 15:48
Chodzi mi o te w ŚM.Jak kogoś to zaciekawi,to mam link do tych starych
felietonów.

www.martynawojciechowska.pl/prasa,swiatmotocykli
Obserwuj wątek
    • hiszpan25 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 13.01.05, 08:37
      A pamięta ktoś z was Monikę Marin? Sympatyczna Brunetka startowała kiedyś w
      Poznaniu...
      • dj_tosia Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 13.01.05, 18:11
        Ja pamietam...
        Byla jeszcze jedna polska zawodniczka,tylko nie pamietam jej nazwiska.Nawet
        niezle jezdzila.
    • motofil Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 26.01.05, 23:26
      Pamiętam, jak kiedyś pisała w "Ś.M.", że panie powinny wozić ze sobą
      prezerwatywy, bo na panów w dzisiejszych czasach nie można liczyć, czy jakoś
      tak.
      • donlesio Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 27.01.05, 08:47
        Było, fakt.
        A co do Martyny, to nie mam dobrego o niej zdania. Mimo, że stara się być
        oryginalna, to zawsze gdzieś nawiązywała, że kobieta też potrafi (jak
        mężczyzna), co stawiało Was Panie w podporządkowanej pozycji. Wszystkie jej
        teksty opisują próby dorównania męzczyznom. Nawet mam podejrzenie, że w jej
        motocyklizmie więcej było szpanu i chęci szokowania, niż klasycznego
        motocyklizmu. Zresztą jej odejście z ŚM dziwnie zbiegło się w czasie z jej
        psychoanalizą wykonaną na innym forum.
        • abc9 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 27.01.05, 21:41
          Ja też, delikatnie to ujmując, nie podpisałabym się pod dawnymi
          wypowiedziami M. Wojciechowskiej ze ŚM na tematy damsko - męsko - motocyklowe
          (Podobały mi się tylko te z czysto praktycznymi poradami dla jeżdżących
          dziewczyn).
          Trochę mam wrażenie, że stwarzała, a przynajmniej wyolbrzymiała, problem
          pt. "motocykl, a różnica płci". Przy tym zdarzało się, że sama sobie po części
          zaprzeczała. Pisała, że nie czuje się gorsza od facetów, a wydaje mi się, że
          miała jednocześnie potrzebę udowadniania swojej równości.
          A po co? Mi się wydaje, że gdy człowiek jest świadom swojej wartości,
          zwisa mu to, czy jest od kogoś lepszy, czy gorszy. A wszystko to na łamach
          gazety, którą czytają głównie faceci. I nie dziwię się, że rozpętała się burza
          listów, ze straszną jazdą na Martynę.
          Ale za to nowsze wypowiedzi Martyny W., które widuję w gazetach, czy TV
          brzmią całkiem sensownie. Zmieniła się?
          Piszę z nadzieją, że nie zostanę zlinczowana. Zdaję sobie sprawę, że
          Martyna W. jest dla wielu dziewczyn wzorem do naśladowania. I nie dziwię się,
          bo sama zazdroszczę osobom, które uparcie dążą do celu i na dodatek go
          osiągają, a z tego , co wiem, to ona jest w tym dobra (Wszystkie te wyprawy
          itp.)

Pozdrawiam
          • donlesio Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 28.01.05, 08:39
            Kurcze, masz dar wyrażania myśli - o tym samym myślałem, co Ty. I potwierdzają
            się moje odczucia. Rzeczywiście, może się zmieniła. Dam się namówić na jej
            jednokrotne wysłuchanie (może). ;-)
    • hondacb500 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 18.02.05, 10:04
      Mi osobiście ta babka imponuje. Czytałam gdzieś, że bardzo chorowała (rak??),
      ale po powrocie do zdrowia powiedziała sobie, że teraz to nie zmarnuje ani
      minuty swojego życia, bo dostała drugą szansę.
      Podoba mi się to jej "niemarnowanie".
      Każdemu życzę takiego nastawienia do świata, zycia, ludzi. Sobie przede
      wszystkim.
      Natomiast co do różnicowania płci - zakładam odrębny temat.
      • lisena hmm.. 23.02.05, 13:15
        "Czytelnik .Świata motocykli. to mężczyzna w wieku 20-40 lat, mieszkający w
        mieście o wykształceniu średnim... " - ja bynajmniej nie należę do tej grupy :>

Pozdr.
        Marta (Lisena)
        • ntv650v Re: hmm.. 23.02.05, 14:28
          O rany to ja też nie /to znaczy JUŻ nie/.
          Szkoda,ale coż zawsze zostanie pare groszy ne benzynę.
        • draka00 Re: hmm.. 23.02.05, 15:16
          Ja też nie należe (tzn łapię się tylko na przedział wiekowy), a mam nawet
          prenumeratę. I myślę, że większość na tym forum nie należy do tej grupy, a
          czyta (bo to jakby nie patrzeć z założenia forum dla kobiet)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka