dj_tosia 05.11.04, 15:48 Chodzi mi o te w ŚM.Jak kogoś to zaciekawi,to mam link do tych starych felietonów. www.martynawojciechowska.pl/prasa,swiatmotocykli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiszpan25 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 13.01.05, 08:37 A pamięta ktoś z was Monikę Marin? Sympatyczna Brunetka startowała kiedyś w Poznaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
dj_tosia Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 13.01.05, 18:11 Ja pamietam... Byla jeszcze jedna polska zawodniczka,tylko nie pamietam jej nazwiska.Nawet niezle jezdzila. Odpowiedz Link Zgłoś
motofil Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 26.01.05, 23:26 Pamiętam, jak kiedyś pisała w "Ś.M.", że panie powinny wozić ze sobą prezerwatywy, bo na panów w dzisiejszych czasach nie można liczyć, czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
donlesio Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 27.01.05, 08:47 Było, fakt. A co do Martyny, to nie mam dobrego o niej zdania. Mimo, że stara się być oryginalna, to zawsze gdzieś nawiązywała, że kobieta też potrafi (jak mężczyzna), co stawiało Was Panie w podporządkowanej pozycji. Wszystkie jej teksty opisują próby dorównania męzczyznom. Nawet mam podejrzenie, że w jej motocyklizmie więcej było szpanu i chęci szokowania, niż klasycznego motocyklizmu. Zresztą jej odejście z ŚM dziwnie zbiegło się w czasie z jej psychoanalizą wykonaną na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
abc9 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 27.01.05, 21:41 Ja też, delikatnie to ujmując, nie podpisałabym się pod dawnymi wypowiedziami M. Wojciechowskiej ze ŚM na tematy damsko - męsko - motocyklowe (Podobały mi się tylko te z czysto praktycznymi poradami dla jeżdżących dziewczyn). Trochę mam wrażenie, że stwarzała, a przynajmniej wyolbrzymiała, problem pt. "motocykl, a różnica płci". Przy tym zdarzało się, że sama sobie po części zaprzeczała. Pisała, że nie czuje się gorsza od facetów, a wydaje mi się, że miała jednocześnie potrzebę udowadniania swojej równości. A po co? Mi się wydaje, że gdy człowiek jest świadom swojej wartości, zwisa mu to, czy jest od kogoś lepszy, czy gorszy. A wszystko to na łamach gazety, którą czytają głównie faceci. I nie dziwię się, że rozpętała się burza listów, ze straszną jazdą na Martynę. Ale za to nowsze wypowiedzi Martyny W., które widuję w gazetach, czy TV brzmią całkiem sensownie. Zmieniła się? Piszę z nadzieją, że nie zostanę zlinczowana. Zdaję sobie sprawę, że Martyna W. jest dla wielu dziewczyn wzorem do naśladowania. I nie dziwię się, bo sama zazdroszczę osobom, które uparcie dążą do celu i na dodatek go osiągają, a z tego , co wiem, to ona jest w tym dobra (Wszystkie te wyprawy itp.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donlesio Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 28.01.05, 08:39 Kurcze, masz dar wyrażania myśli - o tym samym myślałem, co Ty. I potwierdzają się moje odczucia. Rzeczywiście, może się zmieniła. Dam się namówić na jej jednokrotne wysłuchanie (może). ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hondacb500 Re: Pamiętacie felietony Martyny Wojciechowskiej? 18.02.05, 10:04 Mi osobiście ta babka imponuje. Czytałam gdzieś, że bardzo chorowała (rak??), ale po powrocie do zdrowia powiedziała sobie, że teraz to nie zmarnuje ani minuty swojego życia, bo dostała drugą szansę. Podoba mi się to jej "niemarnowanie". Każdemu życzę takiego nastawienia do świata, zycia, ludzi. Sobie przede wszystkim. Natomiast co do różnicowania płci - zakładam odrębny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lisena hmm.. 23.02.05, 13:15 "Czytelnik .Świata motocykli. to mężczyzna w wieku 20-40 lat, mieszkający w mieście o wykształceniu średnim... " - ja bynajmniej nie należę do tej grupy :> Pozdr. Marta (Lisena) Odpowiedz Link Zgłoś
ntv650v Re: hmm.. 23.02.05, 14:28 O rany to ja też nie /to znaczy JUŻ nie/. Szkoda,ale coż zawsze zostanie pare groszy ne benzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: hmm.. 23.02.05, 15:16 Ja też nie należe (tzn łapię się tylko na przedział wiekowy), a mam nawet prenumeratę. I myślę, że większość na tym forum nie należy do tej grupy, a czyta (bo to jakby nie patrzeć z założenia forum dla kobiet) Odpowiedz Link Zgłoś