Dodaj do ulubionych

Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze

15.11.04, 11:19
Szefu powiedz mi prosze w jaki sposób załatwić formalności związane z
eksportem floty samochodowej do Czech
Obserwuj wątek
    • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 11:25
      Nie mam bladego pojęcia, niestety .... :(
      A nie wystarczy sprzedać kontrahentowi zagranicznemu na fakturkę? A resztą, to
      chyba ten kontrahent ma się martwić, nie? Chyba, że chcesz zrobić sprzedaż z
      pominięciem terytorium Polski w celu uniknięcia clenia wozu dwa razy: na
      wjeździe do Polski i potem do Czech. Ale nie wiem, czy to ten przypadek. ALe
      jeśli tak, to wtedy trzeba by się dogadać z hurtownią, zeby pojazdy poszły
      bezpośrednio do Czech, a Ty byś była tylko pośrednikiem w sprzedaży.
      Karkołomne, ale chyba możliwe - o to chodziło? :)
      • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 15.11.04, 12:06
        pomyliłam się, to nie będzie eksport tylko dostawa wewnątrzwspólnotowa. NIe mam
        bladego pojęcia jak się to załatwia a jutro przyjeżdżają Czesi.
        Dzięki :)
      • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 15.11.04, 12:08
        powiedz mi jeszcze czy przy transakcjach wewnątrzunijnych jest podwójne clenie
        samochodów, bo mi sie wydaje że nie
        • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 17:29
          Nie mam bladego pojęcia, ale na mój chłopski rozum, to cło jest podatkiem
          pobieranym przez dane państwo i jako taki powinien byc pobrany przez panstwo
          docelowe z pominieciem panstw tranzytowych, ale czy ja wiem? :))))))
          • wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 18:25

Szefu, kobieta pyta a Ty nie wiesz,
            powinieneś sie dowiedziec i odpowiedzieć ;)
            moge też kiedys zadac trudne pytanie?
            • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 19:47
              Wiesz, Wietka, faceci, którzy dają się kobietom wykorzystywać są ogólnie przez
              nie pogardzani :)))). Jak coś wiem, to mówię. Jak nie, to mówię, że nie wiem.
              Ale zawsze coś odpowiem - to nawet ważniejsze od treści :)))))))))))))).
              • Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:21
                Bo Ty taki Dobry Wujek jesteś:))A właściwie Wujek Dobra Rada:)Anioł
                Stróż..Starszy Brat.."Jak Dobrze Mieć Sąsiada"..Adwokat, Prokurator, Radca
                Prawny i Sędzia w jednym..:)Dla każdego coś miłego:)I na dodatek Specjalista Od
                Odkurzaczy:))) Ja się rozpływam..:)))
                • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 21:42
                  Czyli generalnie frajer. Dzieki .... :))))))))))))))))))))))))))))
                  • Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:36
                    Jeśli w Twoim rozumieniu określenie "rozpływam się" = jesteś frajer, to co
                    trzeba napisać żebyś poczuł się pochwalony..:)?
                    Spróbuję inaczej..Jestem porażona ( pozytywnie oczywiście) kompetencją,
                    wielością zainteresowań ,błyskotliwością, szybkością działania, zaradnością a
                    przede wszystkim chęcią pomocy...Oczywiście Twoją..:)))
                    Może być:)???
                    Aha...no i ta rura od odkurzacza...mmm:)))
                    • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:35
                      No, chyba, że tak ... :)))))))))))))))))))))))))))))))))
                • Gość: azs Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 17.11.04, 22:52
                  O czym wy znowu chrzanicie?
              • wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 19:51
                Szefu, Ciebie to ja rozumiem, ale autorki wątku nie za bardzo...
                mam wrażenie, ze ona Cię przesladuje forumowo i dręczy dziwnymi pytaniami...
                chyba, ze Ty to lubisz... ;)
                • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:37
                  Uwielbiam to :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:48
                    ...i wszystko jasne! :))
                    a może chciałbys wypowiedzieć sie w temacie wyzszosci Świąt Bożego Narodzenia
                    nad Wielkanocą?
                    z hipotezą, dowodami itp. :))
                    • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 21:10
                      we wspomnianym przez Ciebie temacie już się niejeden profesor wypowiadał, ale
                      możemy podywagować o zastosowaniach pojęcia miary w teorii zbiorów
                      rozmytych :)))
                      • wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 17.11.04, 22:02
                        Szefu, po co dyskutowac o zbiorach, które sie rozmyły( czyli, ze ich nie
                        ma? ;)) :)
                        moze lepiej podywagowac o róznicach miedzy NORM a SORM :)
                        to z pewnoscia jest bardziej interesujace...;)
                        • Gość: mifa Sprostowanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:15
                          Chyba zmęczona wczoraj byłam, bo ten zarzut prześladowania kolegi Szefu do
                          siebie odniosłam a przeciaż był on skierowany do autorki wątku..:)
                          Ale uderz w stół a ...:) pzdr
                          • wietka Re: Sprostowanie:) 17.11.04, 22:20
                            wiesz, to nie zarzut, tylko troche mnie to: "Szefu, ratuj" rozśmieszyło, bo to
                            juz którys post z kolei na ten temat...
                            a Szefu to tez lubie :)
                            • Gość: ... Re: Sprostowanie:) IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 18.11.04, 10:17
                              o co Ci chodzi?:)))
                        • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 11:15
                          No nie wiem, nie jestem logopedą ..... :)))))))))))))))
                  • Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:13
                    Nie prześladuje, tylko podziwia... :))))))) Maniakalnie wręcz, obsesyjnie:)
                    Ja spać nie mogę przez niego, gdzie tam spać...ja oddychać bez Szefu nie mogę,
                    ja nic bez Niego nie mogę..:)))))) No i czy ja go prześladuję;)???
                    Pozdrawiam Wietka, nie martw się, On to chyba lubi..:)))
                    • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 11:16
                      Tak mi mów ... :)))))))))))))))))))))))))))))
                      • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 18.11.04, 12:01
                        Szefu ,ta Twoja próżność:)))
                        A tak wogóle nudne to forum, już mi szkoda czasu. Baw się dobrze
                        • Gość: _._._ Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:31
                          typowe :)))
                        • Gość: asd Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 18:46
                          CIEKAWE.
                      • Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:59
                        A mogę liczyć na rewanż...:)))))))???
                        No, wiesz...równouprawnienie...:)))
                        • szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 15:23
                          Ależ oczywiście! :))) Proszę bardzo:

Ja bez Mify żyć nie mogę, śniadanie mi nie smakuje, kawa mnie nie pobudza,
                          słońce nie świeci i tylko wieje i wieje .... a może to listopad? :))))))
                          • Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:31
                            Może sobie zbożową zaparzasz..:)))
                          • Gość: fajne Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 17:39
                            fajne jest i wiadomo okogo chodzi.
                          • Gość: BEZ Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 18:53
                            BEZ J.MIFY
        • apja Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 17:45
          pewnie za późno odpowiadam ale przy transakcjach wewnątrzwspólnotowych, wogóle
          nie ma clenia. pozatym jesli kupilaś w Unii Europejskiej też nie ma clenia.
          Zarówno przy wywozie jak i przywozie robi się tylko intrastat i to też pod
          pewnymi warunkami. Pozatym dlaczego nie zwrócisz sie do agencji celnej?
          • wietka Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 18:56
            żona logopeda? :)
            • szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 19:00
              Nie - w Interku jest wszystko! :)))))))))))
              • wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 19:05
                :)))
                że też chciało Ci sie szukać ;)))
                • szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 20:06
                  Zaciekawiłaś mnie .... :)))))))))))
                  • Gość: czym? Re: Szefu, wyrazy uznania! IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 20:28
                    CZYM cie zaciekawilam?
                    • szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:11
                      no tym NORM-em i SORM-em, no nie? Zabrzmiało jak jakaś kosmiczna
                      technologia :))))))))
                      • Gość: mifa "Rozgryzając" Szefu:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:14
                        No, proszę..lubisz nie tylko bałwochwalcze komplementy, ale też stymulację
                        intelektualną i chyba nader wszystko - wyzwania..:) Ale o tym ostatnim
                        świadczył już sławetny odkurzacz..:)))
                        Jak tam u Ciebie - ciągle wieje i wieje..:)))?
                    • Gość: czym Re: Szefu, wyrazy uznania! IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 22:37
                      Czym to jest moje.
                  • wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:10
                    :))))))))
                    ale zbiorów rozmytych to chyba na pewno nie lubię ;)
                    dobranoc :)
                    • wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:25
                      Wpis autorstwa " czym" nie jest mój,
                      a te nazwy sa rzeczywiście odlotowe i tylko dla wtajemniczonych... i szperaczy
                      netowych :)

• Gość: mifa Nowy przydomek dla Szefu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:18
                        Szefu - Wielki Szperacz..:))) AVE
                        • Gość: mifa Re: Nowy przydomek dla Szefu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:36
                          Dobrze już..nie będę więcej Cię "prześladować":)
                          Ale z tym listopadem to przesadziłeś..:))) Człowiek z sercem na dłoni do Ciebie
                          a Ty..:))) PZDR, PA
    • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 11:10
      Szefu o co chodzi z tym odkurzaczem?
      • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:29
        pytanie coprawda nie do mnie , ale chętnie ulżę twojej ciekawości : Szefu ma
        fajny odkurzacz , ale to właściwie tylko rura od odkurzacza.Ten odkurzacz nie
        jest jego, tylko właścicielki/a aparatu fotograficznego. Właściciel aparatu
        pozostaje niezidentyfikowany. Biorąc pod uwagą że Szefu jest facetem z krwi i
        kości to nie paradowałby z gołą rurą przed obiektywem, Wniosek : właścicielką
        rury jest kobieta.
        • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:35
          ale bzdura:)
          • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:39
            trochę więcej abstrakcyjnego myślenia, bo inaczej nie obsłużysz tej floty:)
            • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:43
              Ale śmieszne:)
              • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:50
                a z takim poczuciem humoru to nie sprzedaż nawet rury wydechowej, a cóż mówić o
                samochodach:)
                • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:59
                  Szefu wiem że to Ty:)))))))))))
                  mam nienajlepszy dzień
                  • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:31
                    to jest awans ,czy dyskredytacja?:)
                    • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 14:19
                      a czemu ma być to awans lub dyskredytacja?:)
    • Gość: kabarecik Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 19.11.04, 13:46
      No i leci kabarecik. To z hrabia tez twoje.?
      • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:57
        to jest dla bardziej wtajemniczonych:)))))))))))))))))))))))
        • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 14:39
          Myślisz że trzeba być aż tak wtajemniczonym?
          A czemu teraz podpisujesz sie Kaśka?
          • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:20
            szefu tranwestyta/ka ? No?????? jego wizerunek jawi się na stonie netu a żółtej
            hawajskiej spódniczce z wystającymi spod niej niewydepilowanymi nogami. z
            pewnością nie jest to wizerunek kaśki:))))))))))))))))))
            • Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 15:37
              zdecydowanie nie
              • Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:40
                uf!!!! ulżyło mi:)))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka