wiesz_kto11 15.11.04, 11:19 Szefu powiedz mi prosze w jaki sposób załatwić formalności związane z eksportem floty samochodowej do Czech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 11:25 Nie mam bladego pojęcia, niestety .... :( A nie wystarczy sprzedać kontrahentowi zagranicznemu na fakturkę? A resztą, to chyba ten kontrahent ma się martwić, nie? Chyba, że chcesz zrobić sprzedaż z pominięciem terytorium Polski w celu uniknięcia clenia wozu dwa razy: na wjeździe do Polski i potem do Czech. Ale nie wiem, czy to ten przypadek. ALe jeśli tak, to wtedy trzeba by się dogadać z hurtownią, zeby pojazdy poszły bezpośrednio do Czech, a Ty byś była tylko pośrednikiem w sprzedaży. Karkołomne, ale chyba możliwe - o to chodziło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 15.11.04, 12:06 pomyliłam się, to nie będzie eksport tylko dostawa wewnątrzwspólnotowa. NIe mam bladego pojęcia jak się to załatwia a jutro przyjeżdżają Czesi. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 15.11.04, 12:08 powiedz mi jeszcze czy przy transakcjach wewnątrzunijnych jest podwójne clenie samochodów, bo mi sie wydaje że nie Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 17:29 Nie mam bladego pojęcia, ale na mój chłopski rozum, to cło jest podatkiem pobieranym przez dane państwo i jako taki powinien byc pobrany przez panstwo docelowe z pominieciem panstw tranzytowych, ale czy ja wiem? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 18:25 Szefu, kobieta pyta a Ty nie wiesz, powinieneś sie dowiedziec i odpowiedzieć ;) moge też kiedys zadac trudne pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 19:47 Wiesz, Wietka, faceci, którzy dają się kobietom wykorzystywać są ogólnie przez nie pogardzani :)))). Jak coś wiem, to mówię. Jak nie, to mówię, że nie wiem. Ale zawsze coś odpowiem - to nawet ważniejsze od treści :)))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:21 Bo Ty taki Dobry Wujek jesteś:))A właściwie Wujek Dobra Rada:)Anioł Stróż..Starszy Brat.."Jak Dobrze Mieć Sąsiada"..Adwokat, Prokurator, Radca Prawny i Sędzia w jednym..:)Dla każdego coś miłego:)I na dodatek Specjalista Od Odkurzaczy:))) Ja się rozpływam..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 15.11.04, 21:42 Czyli generalnie frajer. Dzieki .... :)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:36 Jeśli w Twoim rozumieniu określenie "rozpływam się" = jesteś frajer, to co trzeba napisać żebyś poczuł się pochwalony..:)? Spróbuję inaczej..Jestem porażona ( pozytywnie oczywiście) kompetencją, wielością zainteresowań ,błyskotliwością, szybkością działania, zaradnością a przede wszystkim chęcią pomocy...Oczywiście Twoją..:))) Może być:)??? Aha...no i ta rura od odkurzacza...mmm:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:35 No, chyba, że tak ... :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azs Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 17.11.04, 22:52 O czym wy znowu chrzanicie? Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 19:51 Szefu, Ciebie to ja rozumiem, ale autorki wątku nie za bardzo... mam wrażenie, ze ona Cię przesladuje forumowo i dręczy dziwnymi pytaniami... chyba, ze Ty to lubisz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:37 Uwielbiam to :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 20:48 ...i wszystko jasne! :)) a może chciałbys wypowiedzieć sie w temacie wyzszosci Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą? z hipotezą, dowodami itp. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 16.11.04, 21:10 we wspomnianym przez Ciebie temacie już się niejeden profesor wypowiadał, ale możemy podywagować o zastosowaniach pojęcia miary w teorii zbiorów rozmytych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 17.11.04, 22:02 Szefu, po co dyskutowac o zbiorach, które sie rozmyły( czyli, ze ich nie ma? ;)) :) moze lepiej podywagowac o róznicach miedzy NORM a SORM :) to z pewnoscia jest bardziej interesujace...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Sprostowanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:15 Chyba zmęczona wczoraj byłam, bo ten zarzut prześladowania kolegi Szefu do siebie odniosłam a przeciaż był on skierowany do autorki wątku..:) Ale uderz w stół a ...:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Sprostowanie:) 17.11.04, 22:20 wiesz, to nie zarzut, tylko troche mnie to: "Szefu, ratuj" rozśmieszyło, bo to juz którys post z kolei na ten temat... a Szefu to tez lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sprostowanie:) IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 18.11.04, 10:17 o co Ci chodzi?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 11:15 No nie wiem, nie jestem logopedą ..... :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:13 Nie prześladuje, tylko podziwia... :))))))) Maniakalnie wręcz, obsesyjnie:) Ja spać nie mogę przez niego, gdzie tam spać...ja oddychać bez Szefu nie mogę, ja nic bez Niego nie mogę..:)))))) No i czy ja go prześladuję;)??? Pozdrawiam Wietka, nie martw się, On to chyba lubi..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 11:16 Tak mi mów ... :))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 18.11.04, 12:01 Szefu ,ta Twoja próżność:))) A tak wogóle nudne to forum, już mi szkoda czasu. Baw się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _._._ Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:31 typowe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 18:46 CIEKAWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:59 A mogę liczyć na rewanż...:)))))))??? No, wiesz...równouprawnienie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 15:23 Ależ oczywiście! :))) Proszę bardzo: Ja bez Mify żyć nie mogę, śniadanie mi nie smakuje, kawa mnie nie pobudza, słońce nie świeci i tylko wieje i wieje .... a może to listopad? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:31 Może sobie zbożową zaparzasz..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajne Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 17:39 fajne jest i wiadomo okogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 18:53 BEZ J.MIFY Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze 18.11.04, 17:45 pewnie za późno odpowiadam ale przy transakcjach wewnątrzwspólnotowych, wogóle nie ma clenia. pozatym jesli kupilaś w Unii Europejskiej też nie ma clenia. Zarówno przy wywozie jak i przywozie robi się tylko intrastat i to też pod pewnymi warunkami. Pozatym dlaczego nie zwrócisz sie do agencji celnej? Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 19:00 Nie - w Interku jest wszystko! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 19:05 :))) że też chciało Ci sie szukać ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 20:06 Zaciekawiłaś mnie .... :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czym? Re: Szefu, wyrazy uznania! IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 20:28 CZYM cie zaciekawilam? Odpowiedz Link Zgłoś
szefu13 Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:11 no tym NORM-em i SORM-em, no nie? Zabrzmiało jak jakaś kosmiczna technologia :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa "Rozgryzając" Szefu:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:14 No, proszę..lubisz nie tylko bałwochwalcze komplementy, ale też stymulację intelektualną i chyba nader wszystko - wyzwania..:) Ale o tym ostatnim świadczył już sławetny odkurzacz..:))) Jak tam u Ciebie - ciągle wieje i wieje..:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czym Re: Szefu, wyrazy uznania! IP: *.internet.radom.pl 18.11.04, 22:37 Czym to jest moje. Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:10 :)))))))) ale zbiorów rozmytych to chyba na pewno nie lubię ;) dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: Szefu, wyrazy uznania! 18.11.04, 21:25 Wpis autorstwa " czym" nie jest mój, a te nazwy sa rzeczywiście odlotowe i tylko dla wtajemniczonych... i szperaczy netowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Nowy przydomek dla Szefu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:18 Szefu - Wielki Szperacz..:))) AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mifa Re: Nowy przydomek dla Szefu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:36 Dobrze już..nie będę więcej Cię "prześladować":) Ale z tym listopadem to przesadziłeś..:))) Człowiek z sercem na dłoni do Ciebie a Ty..:))) PZDR, PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 11:10 Szefu o co chodzi z tym odkurzaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:29 pytanie coprawda nie do mnie , ale chętnie ulżę twojej ciekawości : Szefu ma fajny odkurzacz , ale to właściwie tylko rura od odkurzacza.Ten odkurzacz nie jest jego, tylko właścicielki/a aparatu fotograficznego. Właściciel aparatu pozostaje niezidentyfikowany. Biorąc pod uwagą że Szefu jest facetem z krwi i kości to nie paradowałby z gołą rurą przed obiektywem, Wniosek : właścicielką rury jest kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:35 ale bzdura:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:39 trochę więcej abstrakcyjnego myślenia, bo inaczej nie obsłużysz tej floty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:43 Ale śmieszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:50 a z takim poczuciem humoru to nie sprzedaż nawet rury wydechowej, a cóż mówić o samochodach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 12:59 Szefu wiem że to Ty:))))))))))) mam nienajlepszy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:31 to jest awans ,czy dyskredytacja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 14:19 a czemu ma być to awans lub dyskredytacja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabarecik Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.internet.radom.pl 19.11.04, 13:46 No i leci kabarecik. To z hrabia tez twoje.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:57 to jest dla bardziej wtajemniczonych:))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 14:39 Myślisz że trzeba być aż tak wtajemniczonym? A czemu teraz podpisujesz sie Kaśka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:20 szefu tranwestyta/ka ? No?????? jego wizerunek jawi się na stonie netu a żółtej hawajskiej spódniczce z wystającymi spod niej niewydepilowanymi nogami. z pewnością nie jest to wizerunek kaśki:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 19.11.04, 15:37 zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szefu pomóż !!!!!!!!!! Prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:40 uf!!!! ulżyło mi:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś