Dodaj do ulubionych

sezon zimowy.....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:48
...ROZPOCZETY !!! :D i zadne tam pierwsze platki na powiekach, ani odmrozone
paluchy i bez gipsu . po prostu namowilem dzisiaj goye na pierwsze w tym
sezonie FAWORKI :) a robi je D-O-S-K-O-N-A-L-E :)) juz na duzym (pizzowym)
talerzu pietrzy sie halda grubo posypanych cukrem pudrem , cieplutkich i
chrupiacych faworkow (chrustu?:). do tego nie zla kawka i ...wyborne
towarzystwo AUTORKI tego cudu :) mnnnniiaaammmmm :)))))
a pro pos : z czym oprocz sniegu , balwanow i choinki (to banal) kojarzy wam
sie sezon zimowy ?:)
ma_goy
(gorsza polowa goyi;)
Obserwuj wątek
    • czarna_rozpacz wiazanie bucikow Jej, na lodowisku.... 11.12.04, 20:53
      a lodowisku,
      grzaniec:)
    • Gość: ktoś Re: sezon zimowy..... IP: *.olsztyn.mm.pl 11.12.04, 22:35
      nieprawda, bo niektórzy cierpią z gipsem...
      (nie przypomina śniegu, poza kolorem)
      zjadają im faworki(niech im będzie na zdrowie..)
      i nie podpisują się pod petycją za śniegiem..
      to jaki to sezon zimowy bez sedna sprawy..??
      • Gość: ma_goy Re: sezon zimowy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 14:23
        :) i tu bym musial KTOS'iowi wyjasniac roznice pomiedzy : tem. -15 st.C ,
        odmrozeniami , zimnymi kaloryferami, zamiecia, stojaca pod gore komunikacja,
        zaskoczonymi sluzbami komunalnymi, ....i co tam jeszcze ta zima niesie za
        soba:/ ...a posypanymi cukrem faworkami , cieplymi, pachnacymi ,
        chrupiacymi ...etc. czy nie mozna zimy sprowadzic do takich wlasnie
        przyjemnosci ?:)
        ma_goy
        • Gość: ktoś Re: sezon zimowy..... IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.04, 22:10
          ale katastroficznie tam zaraz...
          ocieplenie klimatu nastaje, to do -5 stopni zejdzie
          i będzie w sam raz...
          a te posypane białym cukrem... ciepłe najlepsze
          i inne takie...
          nie kuś, bo ślinotok do pępka...
          i tu się nie protestuję, bo ja łasuch jestem...

• dorjana Re: sezon zimowy..... 13.12.04, 10:07
      Z łyzwami,nartami,grzanym winkiem,karnawałowymi szalenstwami,kominkiem
      • ktos2104 Re: sezon zimowy..... 13.12.04, 10:45
        tak...i jeszcze kuligiem i sankami..bałwanem i śnieżkami...
        • dorjana Re: sezon zimowy..... 13.12.04, 11:06
          Tylko sniegu na razie brak...szkoda
    • Gość: mifa Re: sezon zimowy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:51
      A mnie zima kojarzy się z miłością..obezwładniającą, taką do utraty tchu:)
      Właśnie w grudniu, kilka lat temu kiedy wszyscy dookoła ogarnięci zimową
      depresją umierali z braku światła, psioczyli na polski klimat albo inne zimowe
      uniedogodnienia ja unosiłam się ze szczęścia tak lekko jak śniegowe płatki.
      Do dziś, choć odeszła ode mnie tamta miłość, jak sen powraca ten grudniowy,
      bajkowy, zaczarowany obrazek - grube płatki śniegu miękko spływające w świetle
      lamp, cisza wokół, ciepło splecionych dłoni i poczucie,że na świecie jesteśmy
      tylko MY..
      • Gość: grześ Re: sezon zimowy..... IP: 62.29.137.* 13.12.04, 16:25
        Bajkowy zaczarowany-obrazek,bardzo, bardzo ładnie..tylko ze zycie dozuje
        owe "obrazki"...
        miłość wynosi nas na szczyt...ale szczyt ten jest krawędzią nad
        przepaścia..wystraczy chwila..i spadamy w dół...a lot ten nie ma końca.
        • Gość: mifa G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:19
          Właśnie - życie bardzo skrupulatnie dozuje owe obrazki,więc trzeba je
          pielęgnować:) Tak jak stare zdjęcia..
          Z resztą opinii - zgadzam się bardzo gorąco:)
          Ale to nie zmienia faktu,że z takim "obrazkiem" kojarzy mi się zima..Zapadło mi
          to w pamięć, oj zapadło..zresztą, sam wiesz najlepiej jak potrafią takie
          chwilki wyryć się w pamięci.

A tak w ogóle - dzień dobry:) Mam dziwne przeczucie,że ten wpis to mała
          rozgrzewka z poniedziałku, zgadza się Złośliwcze:)? Widzę,że nie pozbyłeś się
          starych nawyków..;)
          • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:50
            ..coś jest w tej no...Kobiecej intuicji
            Nawyki,owszem -stare są, odzyły i mają sie dobrze...przynajmniej one.
            Ten Twój "obrazek" to pejzaż... ale nie przesadzajmy z tymi obrazkami to nie
            pzostanie nic innego jak tylko urządzić wystawę..ale jak to z artsytami
            doceniami ich dopiero po smierci..a tu trzeba żyć..tak naprawde w 100% w
            świecie realnym i oddawac sie rzeczą, czynnością które dają tyyyle radości, a
            wrazie czego zostanie kolejny obrazek...
            Dzień dobry wieczór..

• Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:36
              I tak jak na swoje możliwości jesteś dziś dla mnie bardzo łaskawy - mogłeś np.
              ocenić go jako kiczowaty landszaft:)
              Ja z obrazkami nie przesadzam, nie mam ich zbyt wiele:) Nie sądź innych wg
              siebie, nie każdy ma aż tyle "materiału" żeby wystawę urządzać;)
              A z tym światem realnym to masz rację oczywiście..ale czasami nadmiar podobnych
              do dawnego obrazka "rekwizytów" wyzwala lawinę wspomnień i miesza w głowie;)
              Byłam widać uzależniona i nałóg się odezwał w kontakcie z czynnikiem o podobnym
              działaniu:)
              "w razie czego pozostanie kolejny obrazek" - tu Cię mam - z góry zakładasz,że
              życie to kalejdoskop obrazków:)))Ty Kolekcjonerze bezduszny:)!
              • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:49
                :)))))))))))))))))))))
                co do wystawy możemy połączyć siły..i moze coś razem namalujemy:)albo zmalujemy
                PS:nareszcie!
                • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:58
                  Żyłka kolekcjonerska się odezwała:)?
                  Mam wrażenie,że "nasza" wystawa byłaby bardzo eklektyczna a przez to szalenie
                  niespójna;)
                  • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:19
                    ..nasze obrazki uzupełniłby się...a nasz obraz tworzylibyśmy z pasją i oddaniem
                    Ps: jestes wredna:))wszystkie żyłki sa na miejscu!
                    • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:34
                      Realizm obok abstrakcjonizmu:)??? Nie do zaakceptowania:)!
                      Zaczynam traktować ten przydomek jako komplement:)
                      A propos żyłek - nie śmiem watpić,że któraś może być nie na miejscu:) Ale na
                      pewno w tej relacji prym wiedzie ta kolekcjonerska:) Nawet nie próbuj
                      zaprzeczać:)!
                      • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:46
                        Przeciwności sie przyciągają..zycie lubi niesamowite połączenia..
                        ..to jest swoje rodzaju komplement, pod tym wzgledem jestes wyjatkowa:)
                        zaprzeczam:))
                        moze na boczek za 10 min?
                        • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:52
                          Pewnie chcesz ponegocjować..
                          A jak tam plecki;)?
                          W sumie dobry pomysł, ale tym razem ja mam tylko chwilkę:)
                          • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:04
                            Nie żebym marudziła, ale zaczynam tracić cierpliwość..
                            Pamiętaj,że jestem wredna;)
                            • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:04
                              Krótkie noce..długie dnie...a przeciez zimą jest inaczej..
                              • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:15
                                O widzę,że Koledze coś się pomieszało..:)
                                • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:21
                                  :))))))))
                                  lecz sie:))))), brak słow:)))))
                                  • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:26
                                    nie chciałbym "burzyć porządku" no ale moze później znjdziesz chwile?
                                    • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:35
                                      A co nie wystarczy Ci,że już teraz mam ochotę Cię zabić???
                                      I zatańczyć..:)
                                  • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:33
                                    Intuicja dziś u mnie na poziomie zerowym..
                                    Za to mam pianę na ustach..kiepski dzień.
                                    Jeśli chciałeś wkurzyć - cel osiągnięty.
                                    Żałuję,że komp. włączyłam..
                                  • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:39
                                    Chociaż, chociaż..intuicja chyba wraca..
                                    No tak powinnam się leczyć..gdzieżby Ci się mogło pomieszać..:)
                                    • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:27
                                      hallo, no prosze bez złości...piana z ust precz:)
                                      zatańczmy razem:)..z drugiej strony cóż to byłaby za śmierc:)..zobaczyć,
                                      dotknąc, poczuć i umrzeć! POPROSZĘ!!!
                                      • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:45
                                        ps: usłyszeć i umrzeć to byłoby za mało..no ale od czegos trzeba
                                        zacząć..umieranie
                                        • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:16
                                          "Kochać - to umierać wiele razy na różne sposoby. Nieważne, że ktoś wciąż
                                          wskrzesza gdy w pamięci świeża agonia zapuszcza korzenie.."

Takie przyczyny umierania to ja rozumiem, ale żeby od słuchania..:)Wyczuwam
                                          dziś u Kolegi tendencje do przesady..:)

Piana na ustach ciągle obecna a i Kolega jeszcze się skutecznie
                                          przysłużył..wszyscy dziś na mnie..:(
                                          • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:21
                                            ale ja zawsze za koleżnka:), moge jakoś pomóc, dodać otuchy?
                                            np: zadzwonić
                                      • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:25
                                        Tylko na czyim..:)? Bo jeśli na wspólnym, to ja z góry dziękuję - na wieki
                                        z Tobą obok - o nie..! Nawet umarły by tego nie wytrzymał:)!
                                        • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:29
                                          umarły to nie, ale żywa Ty jak najbardziej:))
                                          Ps: skazaniec ma prawo do ostatniego życzenia
                                        • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:30
                                          nawet piana, nie przychamuje jadowitosci:))
                                        • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:31
                                          ps: zapraszam na chwile na bok
                                        • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:26
                                          Świąta...takie radosne, wyjątkwe, a mnie "przywołują" wszystkie demony:(.
                                          PS: Koleżance udała sie pogadanka?..bede później mam zamiar pobiegać
                                          • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:18
                                            Wszystko mija, Święta też..
                                            Pogadanka wysłuchana i b.szczegółowo "omówiona":) Teraz mogę Ci nawet strzelić
                                            mały wykładzik:)
                                            Uda..;)
                                            • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:44
                                              w sobotę i niedziele mogłbym być nawet okazem-oczywiscie-negatywnym..Kochane
                                              dzieci, tak bedziecie wyglądać, jesli...:)
                                              no ma sie rozumiec, ze uda..ale tez mózg:))
                                              Ps: bardzo chętnie strzelę z Tobą po jednym albo po działce:))(mam nadzieje ze
                                              słownik tez opanowany)
                                              • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:11
                                                Bo Ty jesteś dobrym przykładem złego przykładu:)
                                                A co Ty, po labiryncie biegałeś,że też mózg..;)?
                                                Ja Ci chyba jednak dziś strzelę ten wykładzik..:)))
                                                • Gość: grześ Re: G., wrr:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 21:14
                                                  ..czekam
                                                  • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:45
                                                    Jak dzisiejszy nastrój..ciągle drażnią Cię "świąteczne dzwoneczki":)?
                                                  • Gość: mifa Re: G., wrr:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:03
                                                    Mam nadzieję,że dotarły moje inf.
                                                    Cóż więc mi pozostaje..przesyłam Szanownemu Koledze baaaaardzo cieplutki
                                                    uśmiech...:)))
    • diabel.tasmanski Re: sezon zimowy..... 15.12.04, 20:23
      No nie da się ukrzyć że rozpoczęty ku...wsko zimno
    • wadera3 Re: sezon zimowy..... 16.12.04, 00:37
      z cholernym zimnem ;(((((((((((
      • dorjana Re: sezon zimowy..... 16.12.04, 08:42
        Nie przesadzajcie nie jest az tak zimno!A ja wciaz czekam na śnieg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka