e_wok 08.02.05, 11:32 ja Simenona - "Maigret w kabarecie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom1111 Re: Co czytamy? 08.02.05, 11:49 skończyłem "Blade Runner - czy androidy marzą o elektrycznych owcach?" P.K.Dicka i wezmę coś tego samego autora bardzo mi odpowiada jego s.f. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: Co czytamy? 08.02.05, 11:54 przeczytaj "Człowieka z wysokiego zamku" - moja ulubiona powieść Dicka. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: Co czytamy? 08.02.05, 12:01 Dzięki Pereopie , jeśli znajdę to napewno przeczytam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Tom! 08.02.05, 12:11 tom1111 napisał: > Dzięki Pereopie , jeśli znajdę to napewno przeczytam :-) Właśnie Ci go wysłałem mailem. Miłej lektury! :))) Luzer Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: Tom! 08.02.05, 12:31 DZIĘĘĘĘKIIII (wydrukuje i będę czytał , na kompie to nie za bardzo) :-)))))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Tom! 08.02.05, 12:56 tom1111 napisał: > (wydrukuje i będę czytał , na kompie to nie za bardzo) Wydaje mi się, że to, po prostu, kwestia przyzwyczajenia. Ja też na początku sądziłem, że nie będę potrafił czytać książek z monitora, ale teraz czytam równie swobodnie, jak papierowe. Drukowanie jednak ciut kosztuje, zwłaszcza tusz. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 policzmy 08.02.05, 13:19 co będzie tańsze ? tusz ? (nie wiem , drukuję w pracy ) komp. bierze ok 200 W - 1h więc : 5h = 1kwh = 32 grosze czytanie 195 stron (nie wiem , strzelam) ok. 5h czyli 32 grosze plus okulary po 5 książkach :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: policzmy 08.02.05, 13:46 tom1111 napisał: > co będzie tańsze ? > tusz ? (nie wiem , drukuję w pracy ) No tak. Jeśli masz taką możliwość... Ja nie mam, a jeden cartridge to wydatek rzędu 150 złotych. > plus okulary po 5 książkach Eee... Przeczytałem z monitora dużo książek, a wzrok dalij - sokoli! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: Co czytamy? 08.02.05, 12:14 i jeśli znajdziesz czas to przeczytaj jeszcze Ubika :) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: Co czytamy? 08.02.05, 12:48 ok polecam (jeśli nie czytałeś ) "Transmigracja Timothy'ego Archera" jakby nie K.Dick Tobie też Luzerze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Co czytamy? 08.02.05, 12:59 tom1111 napisał: > Tobie też Luzerze :-) Przyjemność po mojej stronie. Jakbyś czegoś potrzebował, to polecam się na przyszłość. Trochę tego mam, więc może akurat...? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: Co czytamy? 08.02.05, 13:00 tego nie czytałem - ale zapiszę sobie na najbliższy wolny termin...czyli dopiero gdzieś w lipcu :( Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Ktore to bylo Dicka 08.02.05, 13:36 o tym facecie, ktory umarl, kumple go szukali, on sie z nimi kontaktowal z innego wymiaru, a potem okazalo sie, ze jest akurat odwrotnie...? Odpowiedz Link Zgłoś
niceman1986 Re: Co czytamy? 08.02.05, 11:58 A ja na razie mam czas tylko na trawienie lektur :( Akyualnie "Inny Świat". Po maturze odrobie zaległości :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Co czytamy? 08.02.05, 14:00 Co czytamy? To, co nam e_wok przyśle:)) A tak serio, to aktualnie Tracey chevalier "Dama z jednorożcem" Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Co czytamy? 08.02.05, 15:26 jakoś tak mi się często zdarza, że czytam parę książek równolegle, w tej chiwli to są trzy: Wiktor Jeofiejew - Encyklopedia duszy rosyjskiej Anais Nin - Delta Wenus David Lodge - Gdzie leży granica? Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Co czytamy? 08.02.05, 15:41 fnoll napisał: > David Lodge - Gdzie leży granica? A czytałeś Lodge'a "Zamianę" i "British Museum w posadach drży"? Uchichotałem się jak norka. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Co czytamy? 09.02.05, 17:22 tylko "british muzeum" - jak doszedłem do strony o przejeździe beatlesów zajrzałem na datę pierwszego wydania i szczena mi opadła :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Co czytamy? 08.02.05, 17:12 Chwilowo nic, ale nie tak dawno przeżywałem niewielką ekstazę, czytając "Doom Patrol" Granta Morrisona i "Swamp Thinga" Alana Moore'a... :) Odpowiedz Link Zgłoś
elli_nika Re: Co czytamy? 08.02.05, 22:24 GEORGE STEINER - Po wieży Babel. Polecam wszystkim - nie tylko lingwistom. Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace kto sie zna na komputerach 08.02.05, 22:30 mam problem, bo zainstalowałam na nowo Windowsa i mam klawiature jak na masyznie do pisania. jak to zmienic nawet nie wiem gdyie jest ynak zapztania buuuuuuuu pomocyyyy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace Re: Co czytamy? 08.02.05, 22:40 Już mi się udało zmienić (klawiaturę) :) Teraz czytam Kłoskowską "Kulturę masową", ale to muszę przeczytać (nie jest takie najgorsze), a fascynuję się Kafką, Cortazarem, bardzo lubię Vonneguta, hehehe de Mello, no i to co mnie "wciągnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Co czytamy? 09.02.05, 08:26 Vonneguta też baaardzo lubię, a teraz czytam "No logo" N.Klein. Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace Re: Co czytamy? 09.02.05, 10:28 Jeżeli lubisz Vonneguta, to polecam Ci Borisa Viana "Jesień w Pekinie", po prostu świetna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Co czytamy? 09.02.05, 11:03 Hehe, Tatiany Tolstoj "Kys". Bardzo lubie ksiazki zrobione z innych ksiazek. Co prawda, jak sie dowiadujemy z tego dzielka, z ksiazek biora sie Choroby, ktore czasem wymagaja interwencji Sanitarzy - a z leczenia u Sanitarzy jeszcze nikt zywy nie wrocil - ale meznie podjelismy ryzyko... Dzieki tej pozycji ostatnio u mnie w domu kazda wymiane zdan (np. ustalenie listy zakupow zywnosciowych) konczy fraza "I Puszkin. Puszkin to nasze wszystko". Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 a kto czytał .. 09.02.05, 14:09 "Dom pełen drzwi" chyba Ludluma ? mi się baaaardzo podobała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
crusader1 Re: Co czytamy? 09.02.05, 15:24 Oprocz 16 ksiazek na zajecia? G. Marquez - Sto lat samotnosci. Bardzo goraco polecam. Suuuper... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Nic niestety 09.02.05, 18:14 książki nam zbrzydły:-(((. We Francji próbowałam czytać "No Man`s Land",ksiązkę jakiegoś facia,który ma paranoję na temat feministek (oczywiście książka jest feministyczna dystopią,jak się domyślamy ),ale natychmiast po postawieniu stopy na polskiej ziemi już nie mogłam - zbyt wiele stresu naraz... Odpowiedz Link Zgłoś