kokolores 18.02.05, 16:15 Ciekawa jestem czy poszlibyscie na taka wystawe i dlaczego? www.tygodnik.com.pl/kontrapunkt/46-47/cieciuch.html www.bodyworlds.com/en/pages/anreise.asp serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2550233.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dociek Re: Swiaty ciala. 18.02.05, 17:25 Tak. Nie budzi to we mnie szczególnej odrazy. Spotkania ze zwłokami mam zaliczone. Pewne zadziwienie może budzić jednak pozowanie na coś w rodzaju "sztuki". Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Swiaty ciala. 18.02.05, 20:28 Tak ... na taką "swoistą" ciekawostkę chyba warto wybrać się. Też nie budzi to we mnie (podobnie jak u Doćka) odrazy, bo w zasadzie ciała tam wystawiane bardziej można traktować w kategorii preparatów niż ludzkich zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Swiaty ciala. 19.02.05, 07:54 Z ciekawości bym się chyba dała namówić..ale potem patrzyłabym przez palce albo zza pleców rzygającej Ejno :P Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: Swiaty ciala. 19.02.05, 11:54 Never. Od samego czytania mi gorzej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Swiaty ciala. 25.02.05, 01:26 Niestety nie mielam do tej pory czasu ,zeby sie z wami moimi refleksjami podzielic.Na jednej z tych wystaw bylam jakies 4-5 lat temu w Kolonii.Z tego co zaobserwowalam bylo bardzo duzo studentow medycyny (zrozumiale,nie) i wiekszosc odwiedzajacych byla rodzaju zenskiego.Ciekawe dlaczego?? Ja bylam zaskoczona wielkoscia ,barwa czy tez kolorem niektorych organow ,ktore znalam podobnie pewnie jak wy tylko z obrazka. Najbardziej podobaly mi sie eksponaty embrionow (tydzien po tygodniu) ,oraz wszelkich chorych organow np. powiekszone serce ,watroba (np.marskosc watroby) czy tez pluca palacza!!Byla rowniez "wystawiona" kobieta w 8 miesiacu ciazy tzn. dziecko i jej cale wnetrze bylo widoczne.Zaskakujacy widok!Nie bede jednak wszystkiego zdradzac. Kazdy w eksponatow jest super opisany i mozna sobie cos na jego temat posluchac(przez sluchawki).Niestety nigdzie nie znalazlam wzmianki o pochodzeniu zwlok tzn.jaka droga trafily w rece pana von Hagens, i jaki ich spotkal los,a to byloby tez ciekawe,prawda? Jezeli bedziecie mieli okazje to polecam. Mozna isc rowniez z dziecmi(chyba!!). Odpowiedz Link Zgłoś