ariwederczi 28.02.05, 15:48 Na moim ulubionym forum nie może zabraknąć wątku o moim ulubionym serialu. :) Zapowiedź odcinka 1x18 Numbers: www.lost-mm.com/video/ep18promo1.mpg I, niestety, po tym odcinku sześć tygodni przerwy... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariwederczi Re: LOST: Zagubieni 28.02.05, 15:51 Amerykańska telewizja ABC. I polska AXN (dostępna na platformach cyfrowych i w niektórych kablówkach). Ale naturalnie najlepsze źródełko to torrenty... ;) Serial opowiada o grupie rozbitków, którzy po katastrofie samolotu znaleźli się na bezludnej wyspie. Jest czternaście głównych postaci. Każdy odcinek - poza akcją na wyspie - przedstawia też przeszłość konkretnego bohatera. Jednym słowem - rewelacja! Obok "24", "LOST" to najlepszy serial świata! :D Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: LOST: Zagubieni 28.02.05, 15:54 a ja niestety nie mam .. moje UPC nie daje tego kanału :((( Odpowiedz Link Zgłoś
hooda ściąganie z sieci 12.04.05, 11:54 co to są torrenty?:-) serio pytam. Próbowałam sciągać ten serial przez DC++ ale idzie jak krew z nosa od kilku dni,albo brak wolnych slotów, albo nie ten hub... dajcie cynk gdzie ściągać:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: LOST: Zagubieni 01.03.05, 14:28 o dobrze ze jestes - tak przed chwila przyszlam, rozgladam sie i mysle gdzie ariwederczi i watek o lost, no i znalazlam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST: Zagubieni 01.03.05, 15:51 Witam, witam! :) Zastanawiam się, jak przeżyję tę sześciotygodniową przerwę. Czuję się jak lostoholik. Ale i tak najgorsze będzie czekanie od maja do września między pierwszą a drugą serią... Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: LOST: Zagubieni 01.03.05, 15:54 Z tego co się orientuję jest forum tylko z serialem, a druga podobno odcinki są na sieci i można je ściągnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: LOST: Zagubieni 01.03.05, 16:36 do wrzesnia? oj cos mi sie wydaje, ze tyle szczescia miec nie bedziesz ;) Jak sie zacznie w polowie pazdziernika to chyba bedzie dobrze :) na przerwe polecam jeszcze raz ogladnac od 1 do 17 :) ostatnio gdzies w jakiejs jankeskiej gazecie przeczytalam, ze lost jest jednym z niewielu seriali, ktore zyskuja przy drugim ogladaniu bo mozna zwrocic uwage na to co umknelo, a co okazalo sie istotne pozniej. No chyba ze juz masz to za soba - jesli tak to nie potrafie pomoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST: Zagubieni 01.03.05, 17:34 Chyba niegłupi pomysł z tym oglądaniem wszystkiego od początku. A i tak wiem, czego się spodziewać. Np. kiedy Kate pojawia się po raz pierwszy na ekranie, pociera nadgarstki. :) Po przykuciu Jina kajdankami, kiedy wszyscy się kłócą, Sun pokazuje palcem na przegub dłoni. Sayid odpowiada: "Nie! Nie rozkujemy twojego męża!", a Sun przecież chodziło o coś innego. ;) Sayid już od pierwszych odcinków ogląda zdjęcia Nadii. To samo jest z czytaniem listu przez Sawyera. No i teraz Walt mówi (po raz dugi - wcześniej o tym wspominał w odcinku 10 chyba), że Hurley przegrał z nim w backgammona kilkadziesiąt tysięcy złotych. A w następnym odcinku dowiadujemy się, że... :D Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi 1x19 i 1x20 - szybciej niż zapowiadano! (spoilery) 11.03.05, 11:18 Nie będzie sześciotygodniowej przerwy. Władze telewizji ABC postanowiły ją skrócić. I całe szczęście... :))) Nowy odcinek zobaczymy już 30 marca!!! :D *** *** *** 1x19: Deux Ex Machina (Locke) emisja: 30 marca Opis: Locke begins to suffer physical difficulties as he and Boone try to find a way into the hatch; Jack is reluctant to offer assistance when Sawyer begins to experience excruciating headaches. 1x20: Do No Harm (Jack) emisja: 6 kwietnia Opis: Claire goes into labor while a helpless Charlie goes into panic mode. Meanwhile Locke is missing, Jack tends to a wounded survivor and Sayid presents Shannon with a romantic surprise. Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: 1x19 i 1x20 - szybciej niż zapowiadano! (spoi 11.03.05, 13:32 czekam na zajawke ;) Locke begins to suffer physical difficulties - czyzby na wyspie to jednak nie do konca bylo nowe zycie? Sawyer begins to experience excruciating headaches - o tak jak kiedys Mulder z xfiles od obecnosci w poblizu kawalka ufo :) Claire goes into labor - juz sie balam, ze kaza na to czekac do 2 sezonu ;) ...co nie zmienia faktu, ze majac ograniczenie transferu nie ogladne tego wsztystkiego przed majem :( Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST: Zagubieni 24.03.05, 08:51 Zapowiedź odcinka 1x19 Deus Ex Machina, który już za tydzień: www.lost-mm.com/video/ep19promo1.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: LOST: Zagubieni 24.03.05, 09:35 Czy ten serial leci właśnie na AXN?? Jeśli tak to musze kiedyś luknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: LOST: Zagubieni 24.03.05, 09:44 Leci, leci, ale chyba już jest w połowie serii... Premiera zawsze w soboty o 20:20 i póxniej jeszcze ze trzy powtórki w tygodniu. Naprawdę polecam, choć nie wiem czy uda się Tobie wciągnąć dopiero teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi daty emisji kolejnych odcinków - w miarę pewne 29.03.05, 15:54 MARZEC: 30.03. - 1x19 "Deus Ex Machina" (Locke #2) KWIECIEŃ: 06.04. - 1x20 "Do No Harm" (Jack #3) 27.04. - odcinek specjalny (Jack, Kate, Sawyer, Charlie, Sayid) MAJ: 04.05. - 1x21 "The Greater Good" (Sayid #2) 11.05. - 1x22 "Born to Run" (Kate #3) 18.05. - 1x23 "Exodus" (finał sezonu) 25.05. - 1x24 "Exodus (part 2)" (finał sezonu) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Obejrzałem 1x20 DO NO HARM! 07.04.05, 11:41 Myślałem, że po "Deus Ex Machina" nie będzie już tak rewelacyjnego odcinka. Okazało się, że "Do No Harm" pobił wszystko, co do tej pory widziałem w tym serialu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Obejrzałem 1x20 DO NO HARM! 07.04.05, 16:20 Może trochę offtopik, ale panna Kate to jest ho ho i trochę: pływanie, tropienie, strzelanie i inne zwykłe dziewczyńskie umiejętności, a do tego ten wygląd :)))) Co zabawne, wszystko to odnosi się do grającej ją Evangeline Lilly, która, jeśli wierzyć notkom biograficznym tu i ówdzie zamieszzanym, także jest jakimś kosmicznym omnibusem podróżniczo-modelkowo-sportowo-charytatywnym. Cóż, widać to zdrowe kanadyjskie powietrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Prośba do fanów 12.04.05, 08:32 Od początku. Wczoraj zachęcony Waszymi wypowiedziami zapodałem sobie w/w serial. i nasunęło mi się kilka pytań. Rozumiem że Ci wszyscy ludzie to Ci, którzy przeżyli z tego rozbitego samolotu?? A te wstawki z normalnego życia to takie retrospekcje jak doszło do tego że wsiedli do samolotu?? Co to za bydle ostatnio goniło przyrodnie rodzeństwo po tym nazwijmy to lesie?? Która seria leci teraz na AXN?? Zdąże się jeszcze wciągnąć?? Czy są jakieś ważne fakty o których powinienem wiedzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Prośba do fanów 12.04.05, 20:28 UWAGA! SPOILERY!!! Odpowiedzi udzielone przez osobnika, którego wiedza (świadomie) zatrzymała się na tymże właśnie odcinku: 1) Tak, to ci, co przeżyli. Jest jeszcze skurwiel Ethan, którego zapewne znów zobaczymy - to ten, co pozwał Claire - ale on najprawdopodobniej nie był na pokładzie samolotu: może czekał na rozbitków na wyspie? Albo przybył tam zaraz za nimi? 2) To takie właśnie retrospekcje 3) To bydle z gatunku CWC (Ch** Wi Co); jedno jest pewne - to BARDZO duże HWC... 4) Na AXN leci pierwsza seria - i zarazem jedyna dotąd nakręcona. Odcinek poświęcony Boone'owi i Shannon to odcinek 13, pod tytułem HEARTS AND MINDS. Ariwederczi, sądząc z jego wynurzeń, jest już w okolicach 20 (DO NOT HARM), ale nie ma co sie napinać i spieszyć :) 5) Zdążysz :)) 6) Sam nie oglądam od początku, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Ale warto wiedzieć, że katastrofa samolotu mogła mieć coś wspólnego z nienarodzonym dzieckiem Claire (jego tatuś to jakaś wyjątkowo parszywa figura), Jack był lekarzem w tym samym szpitalu co jego ojciec (i zakablował starego przed komisją odpowiedzialności doktorskiej, gdy przez pijanego seniora na stole umarła pacjentka), a Kate to komandos w spódnicy i morderczyni z poczuciem winy (za zabicie człowieka, którego kochała) Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Dodaję! :) 12.04.05, 21:48 grimsrund napisał: > UWAGA! SPOILERY!!! > > Odpowiedzi udzielone przez osobnika, którego wiedza (świadomie) zatrzymała się > na tymże właśnie odcinku: > > 1) Tak, to ci, co przeżyli. Jest jeszcze skurwiel Ethan, którego zapewne znów > zobaczymy - to ten, co pozwał Claire - ale on najprawdopodobniej nie był na > pokładzie samolotu: może czekał na rozbitków na wyspie? Albo przybył tam zaraz za nimi? Odkrył to grubasek (o samoańskich z lekka rysach?) podczas robienia spisu pasażerów. Każdego pytał o nazwisko i cel lotu i porównywał z listą by sprawdzić kto z(a)ginął. No i rzeczonego Ethana na liście pasażerów nie było... > 2) To takie właśnie retrospekcje Zazwyczaj dość zaskakujące. Każdy z pasażerów kryje tajemnicę. Lekarz - wpakował swojego ojca, który źle przeprowadził operację. Koreanka chciała uciec od męża, który wykonywał wyroki na polecenie jej ojca; dlatego zna angielski, myśliwy, ten łysy, do samoloty wsiadał na wózku inwalidzkim... itp. > 3) To bydle z gatunku CWC (Ch** Wi Co); jedno jest pewne - to BARDZO duże HWC.. > . > > 4) Na AXN leci pierwsza seria - i zarazem jedyna dotąd nakręcona. Odcinek > poświęcony Boone'owi i Shannon to odcinek 13, pod tytułem HEARTS AND MINDS. > Ariwederczi, sądząc z jego wynurzeń, jest już w okolicach 20 (DO NOT HARM), ale nie ma co sie napinać i spieszyć :) > > 5) Zdążysz :)) > > 6) Sam nie oglądam od początku, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Ale warto > wiedzieć, że katastrofa samolotu mogła mieć coś wspólnego z nienarodzonym > dzieckiem Claire (jego tatuś to jakaś wyjątkowo parszywa figura), Jack był > lekarzem w tym samym szpitalu co jego ojciec (i zakablował starego przed > komisją odpowiedzialności doktorskiej, gdy przez pijanego seniora na stole > umarła pacjentka), a Kate to komandos w spódnicy i morderczyni z poczuciem winy (za zabicie człowieka, którego kochała) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: LOST: Zagubieni 24.04.05, 15:30 Wielkie czekanie zbliża się ku końcowi... W przyszłym tygodniu oglądamy "LOST: The Journey", czyli przypomnienie dotychczasowych odcinków, a później cztery ostatnie odcinki pierwszego sezonu ("The Greater Good", "Born to Run" i dwuczęściowy finał "Exodus"). Maj to naprawdę piękny miesiąc! :D Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: LOST: Zagubieni 24.04.05, 17:46 He he... :)) A MY-śmy dopiero przy HOMECOMING i prosimy nie poganiać :) Odpowiedz Link Zgłoś