Dodaj do ulubionych

świece dla Ojca Świętego

04.04.05, 13:45
dostałam sms-a aby codziennie o 21.37 do dnia pogrzebu zapalić w oknie
świeczkę ku pamięci Ojca Świętego. Proszę Was o to samo i przekażcie innym.
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:49
      na minute, na godzinę, na całą noc? przez najblizsze dni, lata?
      te smsy mnie wkurzają i na koncu: "wyslij to do 15 osób"-chyba rozsyłają to
      operatorzy
      sami wiemy, co robić
    • zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:50
      Świece?? Po cholerę świece... Idź do kościoła codziennie o 21 to wyjdzie na
      lepsze.... może jeszcze włączyć tylko jedną żarówkę i stanąć na jednej nodze??
      ehh czego to ludzie nie wymyślą...
      • vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:59
        czemu na mnie napadacie? napisałam to w dobrej wierze
        • invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:01
          ale po co te szopki w stylu TVNu? przezyjmy to jak kazdy czuje wewnetrznie, a
          nie organizacja spędów na zawołanie
          • vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:07
            każdy przeżywa na swój sposób ale że ten pomysł mi się spodobał chciałam go
            rozpropagować bo pomyślalam, że takie symoliczne, nie chcialam tym nikogo urazić
            • zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:11
              Nie zaznaczam, że tu absolutnie nie chodzi o to że np. mnie uraziłaś. Ale
              poprostu od rana bombardują mnie propozycje typu świeczki, włączone gg żeby
              było widać słoneczka, albo jp2candle.prv.pl/ i powoli zaczynam mieć
              tego dość. Jeśli kogoś uraziłem to sorki nie taki był mój zamysł...
        • zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:04
          vanila_sky napisała:

> czemu na mnie napadacie? napisałam to w dobrej wierze

nie nie napadamy tylko wyrażamy swój zdecydowany sprzeciw przeciw
          takim "pomysłom"... niech każdy przeżywa to jak chce... akurat uważam że np
          wizyta w kościele jest o wiele mądrzejsza niż zapalanie swieczek... codziennie
          zresztą......
          • scoutek Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:13
            Zgredek, spokojnie, bez nerwow..... nie musisz tego przeciez robic, ale nie
            naskakuj na Vanile, chciala dobrze... takie swiece maja sens, slyszales o
            studentach w akademikach w Krakowie? jak zaswiecili swiece w oknach i wyszedl
            im z tego wielki krzyz?
            to chodzi o zaprezentowanie wielkiej zbiorowej solidarnosci .. w tym wypadku
            laczenia sie w bolu.... rozumiem to, bo mi przypomina czasy stanu wojennego,
            gdzie w godzinach nadawania Dziennika wieczornego wylaczano swiatlo w oknach...
            pamietam, ze sbecka kierowniczka akademika notowala numery pokojow, z ktorych
            kluczy brakowalo a swiatlo sie nie swiecilo... to byla wtedy dosyc odwazna
            forma protestu, bo zdarzalo sie, ze lokatorzy takich pokoi mieli potem roznego
            rodzaju problemy..... z zamknieciem przez milicje na 48 h wlacznie....
      • santa_esmeralda Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:03
        zgredek, wyluzuj chłopie. jedna każe zapalać świeczkę punkt 21:37, a drugi mnie wysyła do kościoła. na licytację wam się zebrało.
        • zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:05
          nie licytację po prostu wyjaśniam moje zdanie i tyle.... nie powiedziałem nic
          obraźliwego, nikt posta nie kasował tylko po prostu moja własna opinia
          • santa_esmeralda Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:10
            a w czym te twoje poganianie do kościoła różni się od agitki vanila_sky?
            to też "tylko po prostu [...] własna opinia".
            jak dla mnie EOT.
            • zgredek_ojejku Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:12
              Tu odpowiedź

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=22370618&a=22371584
    • invicta1 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 13:58
      vanilla_sky właśnie rzuciła się wciskać posta na inne fora-już widziano ja na
      "kuchni"-żenada i szum
    • lilith76 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:17
      nie chciałabym nikogo urazić, ale po co to prześciganie się w smutku? ja wolę
      na chwilę sama się zamyślić niż szukać w takim momencie towarzystwa.
    • around_the_sun Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 14:55
      Przyznam, że też mam już dosyć wszelkich "propozycji" co mam robić, kiedy i
      jak. Każdy odczuwa na swój sposób i wyraża albo nie swoje odczucia tak jak mu
      serce dyktuje a nie na komendę. Strach włączyć gg bo pojawia się mnóstwo znaków
      wyklikanych na klawiaturze, które koniecznie zależy rozesłać tylu i tylu
      osobom, bo jak nie, to nie masz serca ( nawet z czymś takim się spotkałam).
      I też tu na nikogo nie napadam, żeby nie było, wyrażam tylko swoje osobiste
      zdanie na temat tego co jest mi narzucane a czego nie chcę.
      • vanila_sky Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 18:49
        nic nikomu nie narzucałam ani nie agitowałam ani nic w tym stylu, tylko
        poprosiłam. A prosbę można spełnić albo nie. I tyle.
        • aasiek Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:01
          Nie, no pewnie... Spokojnie, nie ma się o co spierać.
    • mameluch Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:37
      nie czepiajcie sie Vanili, nie maja chyba za bardzo sensu spory jak kto chce
      uczcic Jego pamiec? mysle ze powinnismy sie cieszyc ze tak wiele osob chce, a to
      czy zrobi to samotnie, czy zapali swieczke podobnie jak inni, chyba nie ma
      wiekszego znaczenia?
      ja swieczke zapale, podobnie jak wczoraj.
      • around_the_sun Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 19:43
        nikt się nikogo nie czepia, radzę czytać ze zrozumieniem a najlepiej zakończyć
        ten wątek.
        • kasikk2 Re: świece dla Ojca Świętego 04.04.05, 20:13
          Ja kończę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka