mamalgosia 02.05.05, 10:34 Czy macie gdzieś w necie jakiś tekścik mówiący o tym, czy homoseksualizm jest czy nie jest chorobą. Bardzo proszę, bo nie mam się czym podeprzeć (oprócz literatury na papierze) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: prośba o linka 02.05.05, 11:12 świat medyczny jest podzielony. Do niedawna (jakieś 30 lat) homoseksualizm był na oficjalnej liście chorób psychicznych. Na skutek działania lobby homoseksualnego, Światowa Organizacja Zdrowia PRZEGŁOSOWAŁA skreślenie. I chyba ten fakt podzielił świat medyczny, który ma wątpliwości. Wielu lekarzy nadal uważa, że to choroba, nawet szukają sposobów leczenia. Ja uważam, że jest to wada rozwojowa powstająca w okresie płodowym na skutek nieprawidłowości w wydzielaniu hormonalnym matki. Są nie potwierdzone naukowo podejrzenia, że to wada genetyczna. W necie jest dużo tekstów umieszczanych przez homoseksualistów, a więc mówiących, że to stan normalny. Strony medyczne zachowują rezerwę, gdyż nauka jeszcze nie wie. Głosowanie to nie dowód ponad wszelką wątpliwość. Kiedyś szukałam linków i znajdowałam przeróżne. Od pochwały do kar piekielnych. Mamałgosiu, Ty się nie wdawaj w emocjonujące dysputy, masz się oszczędzać. Dbaj, aby Twoje dziecko otrzymało prawidłowe hormony, emocje mogą zakłócić proces. tfu tfu, na psa urok, na koci ślip, na w lipie dziurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: prośba o linka 02.05.05, 14:19 Dobrze, nie będę się wdawać w zbędne dysputy. Ale i tak dziękuję za rzeczową odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
elli_nika Re: prośba o linka 02.05.05, 11:31 Kurcze, kojarze taki super artykuł nt. pomocy psychiatrycznej osobom uwiedzionym przez gejów/lesbijki; było tam duzo na temat rózniastych hipotez n/t źródła homoseksualzmu, bardzo wyważny i spójny. ale niestety za Chiny nie moge znaleść teraz... ale jak mi się uda, to podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: prośba o linka 02.05.05, 12:44 pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksuali%C5%9Bci prace.sciaga.pl/33480.html www.rcie.zgora.pl/pliki/opracowania/homoseksualizm_w_syst_prawnych_panstw_europejskich.pdf ostatni jest w PDF pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: prośba o linka 02.05.05, 14:24 O, dziękuję, pozaglądam. A co to takiego PDF, tego to ja nie znaju... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: prośba o linka 02.05.05, 15:56 PDF (ang. Portable Document Format) - jest formatem plików służącym do prezentacji, przenoszenia i drukowania treści tekstowo-graficznych, stworzonym i promowanym przez firmę Adobe Systems. Dostępna jest bezpłatnie pełna specyfikacja formatu PDF. Językiem opisu pliku PDF jest okrojona wersja języka programowania PostScript wzbogacona o elementy hipertextowe. Czytniki tego formatu (program Acrobat Reader) są udostępniane za darmo przez firmę Adobe na wiele platform sprzętowo-programowych, natomiast oprogramowanie służące do modyfikowania tych plików jest rozpowszechniane płatnie. Istnieje jednak szereg aplikacji płatnych i darmowych, w różnym stopniu (i z różnym skutkiem) mogących wyświetlać, tworzyć i modyfikować pliki w tym formacie - najbardziej znanym pakietem jest Ghostscript, na którym opierają się niektóre sterowniki do tworzenia PDF (programy działające jak wirtualna drukarka). Wiele programów o innym przeznaczeniu dysponuje funkcją eksportu swoich dokumentów do formatu PDF - w tym większość pakietów biurowych oraz praktycznie wszystkie współczesne programy DTP, ponadto oprogramowanie DTP ma obecnie jako standard również import tych dokumenów, a niektóre z tych programów wykorzystują pdf jako swój podstawowy format. żeby czytać (otwierać) pliki w tym formacie , należy ściągnąć i zainstalować program Acrobat Reader np. tutaj jest :download.chip.pl/download_25867.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: prośba o linka 04.05.05, 11:12 No ,toż mi wyjasnił:))) Szkoda, ze po turecku, nie znam tego języka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: prośba o linka 04.05.05, 12:31 PDF, Mamałgosiu, to jest taki program komputerowy którym się pakuje i rozpakowuje przesyłane dane. Musisz sobie zainstalować. Na stronie Ministerstwa Finansów jest to pobrania, bo w tym programie podają formularze. Zresztą, zdaje się, że odpowiedni link również Tom zamieścił. Instalujesz, i działa samo. Jak przychodzi wiadomość w tym programie, to najpierw on się rozpakowuje, a potem ta wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1111 Re: prośba o linka 04.05.05, 17:00 PDF nie jest programem komputerowym , lecz "sposobem zapisu danych" Portable Document Format - "Przenośny Format Dokumentów" programem jest Acrobat Reader , który pozwala "odszyfrować" dane zapisane w w/w formacie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader1 Re: prośba o linka 04.05.05, 17:30 Jak znasz amgielski toto jest dobra strona na ktorej mozesz wyszukac infromacje: search3.apa.org/results.cfm Jest tam wiele artykow niestety po angielsku, takich jak ten: www.psychologymatters.org/hooker.html Droga Azerko, skonczmy z tymi lobby... Przeciz wiadomo ze koserwatywne lobby ma wiecej kasy niz liberalne i ze wydali wiecej na walke z homoseksualizmem niz kiedykowiek wydano na badania naukowe... Gdyby wydali ta kase na walke z AIDS to dawno mielibysmy szczepionke... Odpowiedz Link Zgłoś