bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:07 bad_habit napisała: > no i jak Ci idzie odgadywanie??? kolejne zadanie:co oznacza sentencja w mojej sygnaturce?:) > Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:15 nekroskop88 napisał: > oj matko jakie trudne :( > > Amicus-przyjaciel certus-pewny in re -w rzeczy,sytuacji incerta-niepewnej cernitur-niezawodny(coś w tym stylu) Całość brzmi jak:Prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:18 hehe strasznie zawiłe to wszystko ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:19 nekroskop88 napisał: > hehe strasznie zawiłe to wszystko ;)) > > konstrukcje są koszmarne,ale z czasem można się przyzwyczaić,jeśli będą chętni,to możemy zacząć np. od jutra letnią szkołę języka łacińskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:20 haha fajnie brzmi :) Letnia Szkoła Języka Łacińskiego na Kopytkowym Forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:22 nekroskop88 napisał: > to ja jestem chętny! :P > > ok,to fajnie!Gramatyka tez czy na razie zaczniemy od sentencji??? 1 Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:24 a jak pani profesor proponuje? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:25 nekroskop88 napisał: > a jak pani profesor proponuje? ;))) > > pomyślę,do jutra ustalę harmonogram:)a teraz zmykam juz spać,żeby jutro kawa nie musiała mi pomagać:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:29 nekroskop88 napisał: > dobra, papapapap :) > > papapa Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:08 Była O.K. ale tylko do czasu Coniugatio Periprastica pasiva:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:17 a najbardziej podoba mi się:Sapere aude,incipe!-Odważ się być mądrym,zacznij!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:26 Ja najbardziej lubię fakt, że w łacinie podwójne przeczenie jest mocnym twierdzeniem, np. nec non. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:27 kamilario napisał: > Ja najbardziej lubię fakt, że w łacinie podwójne przeczenie jest mocnym > twierdzeniem, np. nec non. ja najbardzij lubiłam consecutio temporum:P Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:29 Następstwo czasów:/ TE podwójne przeczenie lubię wykorzystywać w stosunkach damsko męskich "pójdziesz ze mna do łóżka" "Nie!! Nigdy" "Podwójnie przeczysz a więc się zgadzasz mała:)" Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:31 nekroskop88 napisał: > a ładnie to tak?! ;) > >widzisz,teraz wiesz,jak nie robić;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:30 kamilario napisał: > Następstwo czasów:/ > TE podwójne przeczenie lubię wykorzystywać w stosunkach damsko męskich > "pójdziesz ze mna do łóżka" > "Nie!! Nigdy" > "Podwójnie przeczysz a więc się zgadzasz mała:)" hehe,dobre!!!Jednym słowem teoria wykorzystana w praktyce:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:31 zapamiętać: w łacinie podwójne przeczenie jest mocnym twierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:31 nekroskop88 napisał: > zapamiętać: w łacinie podwójne przeczenie jest mocnym twierdzeniem > > nekro ale wszystkiego z tego tekstu naukowego się nie ucz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:32 dobra ja też spadam już papapap :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: lingua latina:) 11.07.05, 22:33 Szukałem swoich notatek z łaciny, jak otworzyłem pudło w których trzymam strae notatki to aż się przeraziłem ile tego jest. Zeby się do czegoś dokopać ptrzeba echosondy:( Odpowiedz Link Zgłoś