Dodaj do ulubionych

my dla odmiany

06.11.11, 17:30
wybraliśmy się dziś nad Wieprzę, gdzie łososie skaczą pod włos wodospadu:)
http://img100.imageshack.us/img100/213/img6983.jpg
Kipiel do pokonania
http://img94.imageshack.us/img94/1047/img6987q.jpg
Tu miał być łosoś, ale jakoś się minął z migawką;)
http://img190.imageshack.us/img190/8631/img6993p.jpg

Widzieliśmy trzy, podobno dopiero zaczynają... Robią wrażenie, w ogóle jesień taka cudna i rzeka nawet rzekowata jak na nasze okolice choć dla odmiany plaskato, no ale nie można mieć wszystkiego. Pierwszy raz widziałam też na wolności mojego chwaściura urodziwego ale bateria w aparacie już nie dożyła tej chwili;)

Obserwuj wątek
    • yoma Re: my dla odmiany 06.11.11, 17:41
      Chwaściur urodziwy to był starzec jakubek?
      • lellapolella Re: my dla odmiany 06.11.11, 17:57
        nie, jakiś żółty złocień, taka chryzantemka jakby:)
        Leloop, powiem Ci, że te słosie jakieś dziwne są, bo tam, jak z chłopem obwąchaliśmy wszystko dokładnie, są jeszcze dwa progi, w sumie trzy do pokonania... a jakby ryby trochę pomyślały, to płynąc drugim korytem, całkiem blisko, byłyby w tym samym miejscu bez wysiłku. Pojawiła się nawet nieśmiała koncepcja, że gmina im płaci;)
        No ale czy gminę w tym czasie stać na takie luksusy?
        • horpyna4 Re: my dla odmiany 06.11.11, 21:34
          Może rumian żółty? On rośnie dziko, ale jest też w sprzedaży jako roślina ozdobna.
          • yoma Re: my dla odmiany 08.11.11, 13:01
            Pamiętam tego chwaściura i tam było trzech kandydatów i myśmy ich nawet kiedyś poidentyfikowały. Ale czy tam był rumian, tego nie pamiętam. Toż to ze trzy lata temu było!
    • leloop Re: my dla odmiany 06.11.11, 17:49
      plaskato, plaskato ale słosie muszą skakać ;)
      • se_nka0 Re: my dla odmiany 06.11.11, 17:59
        Było im instrukcję obsługi zostawić ! ;)
        • dorkasz1 Re: my dla odmiany 06.11.11, 19:17
          Gdyby takie łososie miały GPSa, to by nie podskakiwały jak te gupie, tylko by Hołka zapytały i pooooszły...
          Przypominam, że my znów nie merytorycznie... Dobrze chociaż, że Lella o tym chwaście napomknęła...
          • yoma Re: my dla odmiany 06.11.11, 19:21
            Jak już sobie zbudujemy strumień, to wpuszczę łososie

prosze bardzo, jest merytorycznie.
            • dorkasz1 Re: my dla odmiany 06.11.11, 19:37
              A to ja się do Ciebie zaproszę i będę jeść :) Uwielbiam łososia. Chyba jutro zrobię :)
              • yoma Re: my dla odmiany 06.11.11, 19:48
                A proszę bardzo. Łososie mogą być, a jeszcze bardziej węgorze. Ale to by trzeba zdaje się Morze Sargassowe wybudowac :)
                • lellapolella Re: my dla odmiany 06.11.11, 20:49
                  Jak nie merytorycznie, jak?! Przecież to wątek specjalnie dla strażnika forumowego, po co niby nad tę Wieprzę się pchałam jak nie dla Newilla?
                  • yoma Re: my dla odmiany 06.11.11, 20:54
                    To musi być miłość :P
                • leloop Re: my dla odmiany 06.11.11, 21:40
                  a po co drugie Morze Sargassowe, jedno im starcza ;) z Twojego strumyka przepełzną do Wisły i dalej jazda :)
                  • newill6 Re: my dla odmiany 07.11.11, 07:23
                    Fantastic Lella......:))))....noooo....nie spodziewałem się ,ale niespodzianka,jesteś Wielka:) prawda że to piekne okoliczności przyrody,na razie rybki spływają na tarło, jest czas ochrony,...ja wczoraj spędzałem czas na połowie okoni i to z powodzeniem na kanale Swiniec,,piekny wrześniowy listopad sprzyja takim wypadom,,,,,,,łososiowymi zajme się od 1 stycznia.
                    • newill6 Re: my dla odmiany 07.11.11, 07:59
                      Jeszcze słówko,,,,jeśli to jest Wieprza na pierwszym zdjęciu to od tego roku także wygląda tak Rega w Trzebiatowie,to są skutki melioracji rzeki........pogłębianie ,równanie brzegów,,wycinka nadbrzeżnej roślinności,,,serce mnie boli.....PROTESTUJĘ!!!!
                      • lellapolella Re: my dla odmiany 08.11.11, 10:31
                        Wieprza, Wieprza, co gorsze, oni tam wciąż kombinują, cały teren, oprócz tego kawałka na zdjęciu wygląda jak plac budowy...
                  • yoma Re: my dla odmiany 08.11.11, 13:02
                    Ale strumyk miał być w obiegu zamkniętym :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka