Dodaj do ulubionych

a jakie lubicie sery?

04.10.05, 17:55
Najbardziej lubie pleśniowe, zapiekane podane z żurawinką-mniam mniam
Obserwuj wątek
    • kotbert Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 19:06
      jako kompletny analfabeta kulinarny zapytuję - czy możesz opisać bliżej ten ser z żurawiną? brzmi apeeetycznieee :D
      • r.kruger Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 20:39
        Serek pleśniowy np.Turek panierujemy w jajku i bułce (jak kotlecik) smażymy na
        oleju aż nabierze złotego koloru. Jemy cieplutki z żurawiną (kupuję w słoiku,
        jest to dodatek np. do mięs) Smaczne bo z chrupiącej skórki wylewa się pychotka.
        • maszimara Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 20:47
          no i zaśliniłam klawiature a sery pleśniowe lubie ale nie te bardzo ostre
          • singelka Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 21:16
            pycha zgadzam się..mniam mniam, ja jednak lubię najbardziej sery z dodatkiem
            ziół, ale nie topione, tylko normalne żółte sery dużą ilośćią ziół....
            • chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:17
              Ja na diecie, a tu taki pyszny wątek!
              Ser z żurawiną - pyyyycha!
              Feta - mniaaaam!
              Ser żołty z ziołami - nie wiem jak Singielka, ale ja mieszam oliwę z różnymi
              ziołami i w tym obtaczam kawałki żółtego seram - mniaaaam!
              • kleszczo Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:38
                Czy to jest forum kulinarne? Bo jezeli tak, to najwyrazniej zbladzilem.:)

K.K.
                • chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:52
                  kleszczo napisał:

> Czy to jest forum kulinarne? Bo jezeli tak, to najwyrazniej zbladzilem.:)
                  >
                  > K.K.
                  >
                  To forum z założenia jest wszechstronne, więc jesteś we właściwym miejscu :)

Witamy i prosiemy :)
                  • f.l.y Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 14:31
                    nie zaczynajcie z kulinariami....bo ja jestem ta..no....grafomanka jestem
                    kulinarna... :)
                    • ania19761 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 16:45
                      f.l.y napisała:

> nie zaczynajcie z kulinariami....bo ja jestem ta..no....grafomanka jestem
                      > kulinarna... :)

Nie przejmuj się, ja też! A właściwie jestem wielkim kulinarnym leniem, ale
                      uwielbiam jeść różne pyszności, cudzej oczywiście produkcji. I książki
                      kucharskie lubię przeglądać, bo są w nich cudne zdjęcia;)
                      • chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 16:46
                        A ja lubię gotować i czasem w tym celu używam książek kucharskich (jako
                        poradnika, nie składnika :)
                        I jakoś mi nigdy nie wychodzi tak jak na zdjęciach :((
                        • ania19761 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 17:05

chloe30 napisała:

I jakoś mi nigdy nie wychodzi tak jak na zdjęciach :((

Bo te zdjęcia to ściema. One mają wpłynąć dopingująco na leni, ale nie ze mną te
                          numery;))
                          • r.kruger Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 17:10
                            taa, jak mi wyjdzie smaczne to napewno nie wygląda tak jak na zdjęciach
                            • ania19761 Nieco z innej bajki- pytanie kulinarne 05.10.05, 18:26
                              Właśnie obiad robiłam, a na obiad mam m.in. mizerię. No i mam pytanie do
                              dziewczyn gotujących i do wielbicieli ogórków: z której strony obierac ogórka,
                              żeby on gorzki nie był??? Jest jakaś mądrość ludowa na ten temat, a ja zawsze
                              zapominam:(
                              A pytanie nr 2: Co dodajecie do mizerii? W moim wykonaniu to jest ogórek+
                              śmietana+ cukier+ sól+ocet+cebula
                              • chloe30 Re: Nieco z innej bajki- pytanie kulinarne 06.10.05, 08:28
                                U mnie mizeria to tylko śmietana, pieprz i sół.
                                Ale filozofi obierania nie znam, nawet nie zauważyłam, że jem gorzkie ogórki!
                                • agnie_szka9 sery... 06.10.05, 10:46
                                  uwielbiam żółte przeróżne...
                                  ale staram się nie jesc ich, bo one okropnie są tego...no...

...tłuste:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka