r.kruger 04.10.05, 17:55 Najbardziej lubie pleśniowe, zapiekane podane z żurawinką-mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbert Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 19:06 jako kompletny analfabeta kulinarny zapytuję - czy możesz opisać bliżej ten ser z żurawiną? brzmi apeeetycznieee :D Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 20:39 Serek pleśniowy np.Turek panierujemy w jajku i bułce (jak kotlecik) smażymy na oleju aż nabierze złotego koloru. Jemy cieplutki z żurawiną (kupuję w słoiku, jest to dodatek np. do mięs) Smaczne bo z chrupiącej skórki wylewa się pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
maszimara Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 20:47 no i zaśliniłam klawiature a sery pleśniowe lubie ale nie te bardzo ostre Odpowiedz Link Zgłoś
singelka Re: a jakie lubicie sery? 04.10.05, 21:16 pycha zgadzam się..mniam mniam, ja jednak lubię najbardziej sery z dodatkiem ziół, ale nie topione, tylko normalne żółte sery dużą ilośćią ziół.... Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:17 Ja na diecie, a tu taki pyszny wątek! Ser z żurawiną - pyyyycha! Feta - mniaaaam! Ser żołty z ziołami - nie wiem jak Singielka, ale ja mieszam oliwę z różnymi ziołami i w tym obtaczam kawałki żółtego seram - mniaaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
kleszczo Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:38 Czy to jest forum kulinarne? Bo jezeli tak, to najwyrazniej zbladzilem.:) K.K. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 08:52 kleszczo napisał: > Czy to jest forum kulinarne? Bo jezeli tak, to najwyrazniej zbladzilem.:) > > K.K. > To forum z założenia jest wszechstronne, więc jesteś we właściwym miejscu :) Witamy i prosiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 14:31 nie zaczynajcie z kulinariami....bo ja jestem ta..no....grafomanka jestem kulinarna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania19761 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 16:45 f.l.y napisała: > nie zaczynajcie z kulinariami....bo ja jestem ta..no....grafomanka jestem > kulinarna... :) Nie przejmuj się, ja też! A właściwie jestem wielkim kulinarnym leniem, ale uwielbiam jeść różne pyszności, cudzej oczywiście produkcji. I książki kucharskie lubię przeglądać, bo są w nich cudne zdjęcia;) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 16:46 A ja lubię gotować i czasem w tym celu używam książek kucharskich (jako poradnika, nie składnika :) I jakoś mi nigdy nie wychodzi tak jak na zdjęciach :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ania19761 Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 17:05 chloe30 napisała: I jakoś mi nigdy nie wychodzi tak jak na zdjęciach :(( Bo te zdjęcia to ściema. One mają wpłynąć dopingująco na leni, ale nie ze mną te numery;)) Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: a jakie lubicie sery? 05.10.05, 17:10 taa, jak mi wyjdzie smaczne to napewno nie wygląda tak jak na zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
ania19761 Nieco z innej bajki- pytanie kulinarne 05.10.05, 18:26 Właśnie obiad robiłam, a na obiad mam m.in. mizerię. No i mam pytanie do dziewczyn gotujących i do wielbicieli ogórków: z której strony obierac ogórka, żeby on gorzki nie był??? Jest jakaś mądrość ludowa na ten temat, a ja zawsze zapominam:( A pytanie nr 2: Co dodajecie do mizerii? W moim wykonaniu to jest ogórek+ śmietana+ cukier+ sól+ocet+cebula Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Nieco z innej bajki- pytanie kulinarne 06.10.05, 08:28 U mnie mizeria to tylko śmietana, pieprz i sół. Ale filozofi obierania nie znam, nawet nie zauważyłam, że jem gorzkie ogórki! Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 sery... 06.10.05, 10:46 uwielbiam żółte przeróżne... ale staram się nie jesc ich, bo one okropnie są tego...no... ...tłuste:-( Odpowiedz Link Zgłoś