mathias_sammer 01.11.05, 14:22 jak to jest byc chorym na raka? Czy taki dzien jak dzis Cie przyglebia? M.S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
de.de1 Re: powiedz... 01.11.05, 14:38 Ale ja nie rozumiem.....W jakim celu to pytanie? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
to-wlasnie-ja Re: powiedz... 01.11.05, 14:47 Nawet nie wiem czy mozna to nazwac zaledwie nietaktem...:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 14:50 nie powinno się zadawać takiego pytania takiej osobia, a nawet żadnej chorej Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:10 nie, ale na pewno nie powinno zadawać się takiego pytania, i na dodatek w takim dniu Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: powiedz... 01.11.05, 15:17 a czemu nie dzis? chory sie przestraszy ze moze umrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:23 powiem jedno, współczuje tym którzy mają z Tobą kontakt w realu bo ja bym się nie odważył zadać komuś kto jest chory i ma małe szanse żeby przeżyć, zadać takiego pytania, nie każdy jest gotowy na śmierć, większość wierzy że się uda i przeżyją, a takie pytanie możę pogrążyć Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: powiedz... 01.11.05, 15:26 "jak to jest byc chorym na raka? Czy taki dzien jak dzis Cie przyglebia?" ale pytanie nie jest o smierci, tylko o chorobie... Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:30 a jaki jest dzisiaj dzień??? bo widzę że nie wiesz jakie dzisiaj jest święto Święto Zmarłych, to co taki człowiek który nie wie czy przeżyje może sobie pomyśleć??? że za rok może to na jego grób będą przychodzili Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: powiedz... 01.11.05, 15:32 nie Wszystkich Zmarlych, tylko Wszystkich Swietych.... jutro jest Wszystkich Zmarlych..... Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:35 ale jest o grobach, o ludziach którzy odeszli Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: powiedz... 01.11.05, 15:38 ludzie ktorzy odeszli niekoniecznie mieli raka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: powiedz... 01.11.05, 15:40 prosze przerwac rozmowe w tym watku. Dziekuje. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: powiedz... 01.11.05, 15:43 Dlatego, ze mozecie rozmawiac gdzie indziej. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: powiedz... 01.11.05, 15:47 Stoisz za blisko mojego rodzinnego grobu. Odsun sie czlowieku. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:51 ja stoje przy swoim, to Ty wchodzisz na mój rodzinny grób Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 15:40 ale ten co jest chory nie ma za dużycz szans na to żeby przeżyć, czyż nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyania Re: powiedz... 01.11.05, 19:00 wiesz konrado, kiedy urodzil sie moj brat, lekarze powiedzieli ze jak dozyje do dwoch lat, to moze sie nim zajma, bo wtedy byl za maly zeby cos z nim robic, przy czym zaznaczyli, zeby nie liczyc za bardzo na to ze do tych dwoch lat dozyje. Moj brat ma prawie 40 lat, polatane (doslownie) serce i zyje. Czy myslisz ze w takiej sytuacji powinnam przez cale moje zycie trzymac dla niego schowane swieczki nagrobkowe????? Chory, ale nie umarly! Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: powiedz... 01.11.05, 20:40 o tym też mówiłem, to jest wiara, wiara w to że będzie się żyło dlatego moim zdaniem nie powinno się człowieka chorego któremu nie daje się dużo szans na przeżycie, takiego pytania w taki dzień ja jestem w podobnej, a może w gorszej sytuacji bo mój brat ma 13 lat i jakiś miesiąc temu dowiedzieliśmy się czegoś strasznego jest chory nieuleczalnie i za jakiś czas najprawdopodobniej straci całkowicie wzrok, więc pomyśl teraz jakby się poczół jak bym go zapytał co będzie chciał robić w życiu? ale nie zadam jemu tego pytania bo to go tylko zrani :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: powiedz... 02.11.05, 11:30 Znam kogos (sciskam dlon kolegi Turowicza), kto byl podpiety pod kroplowke i nie przeszkadzalo mu, zeby zartowac ze swojej choroby. W czym rzecz? W udawaniu i hipokryzji? kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: powiedz... 02.11.05, 11:59 I co z nim? Wyzdrowial? Chwala Bogu:) kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: powiedz... 02.11.05, 12:04 kowianeczka napisała: > I co z nim? Wyzdrowial? Chwala Bogu:) > > kowianeczka i lekarzom.. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: powiedz... 01.11.05, 17:28 mathias_sammer napisał: > jak to jest byc chorym na raka? Czy taki dzien jak dzis Cie przyglebia? > > M.S. mysle ze nie przygnebia,raczej buduje.. w koncu i tak kiedys kazdy umrze... Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1 Re: powiedz... 01.11.05, 18:41 smierc jest jednym z elemntow zycia i nie powinna byc tabu .Chyba nie smierc nas przeraza a ewentualny bol ,ktory moze ja poprzedzac bo potem to juz bedzie wszystko cacy:Ten co odchodzi idzie do lepszego,gorzej tym ktorzy zostaja tu i oplakuja,tesknia... Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: powiedz... 01.11.05, 18:48 najgorsze jest cierpienie i umieranie w samotności. Człowiek, który w momencie śmierci ma przy sobie bliskich -odchodzi w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś