Dodaj do ulubionych

czy pomyslales

01.11.05, 15:57
by choc raz na kilka lat odwiedzic groby bliskich, ktore sa hen daleko?
M.S.
Obserwuj wątek
    • ala-a Re: czy pomyslales 01.11.05, 17:26
      nie...po co?
      • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 08:49
        Problem masz z tekstem, czy wyrzuty sumienia drecza powodujac wylew zolci?

Wze serwetke i wytrzyj ladnie buzke.

kowianeczka
    • gftp Re: czy pomyslales 01.11.05, 18:39
      mathias_sammer napisał:

> by choc raz na kilka lat odwiedzic groby bliskich, ktore sa hen daleko?
      > M.S.

“Człowiek dopiero wtedy jest szczęśliwy, gdy może służyć,a nie wtedy,gdy musi
      władać. Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić
      swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest sługą. Stefan
      Wyszyński”

co za absurdalny kulfon!!! jezeli pomyslisz, ze pisal to facet, ktory
      reprezentowal w polsce najbardziej rzadna wladzy instytucje spoleczna, ktora po
      trupach (i to w najbardziej perfidny sposob) manipuluje ludzmi, to reszta tego
      co tutaj piszesz jest zwyklym sentymentalnym belkotem.
      kolejny Polski paradoks –wiecej milosci i uwagi poswieca sie zmarlym niz zywym.
      • szymion Re: czy pomyslales 01.11.05, 18:54
        jak myślisz po ilu mogiłach ludzkość musiała przejść żebyś mógł teraz spokojnie
        siedzieć przed komputerem?
        • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 09:24
          jak myślisz po ilu mogiłach ludzkość musiała przejść żebyś mógł teraz spokojnie
          siedzieć przed komputerem?

Bardzo dobre, trafne i adekwatne pytanie, sama zastanow sie nad tymi slowami...

kowianeczka
          • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 09:49
            Wiesz kowianeczko, scierwo plci roznej uzurpuje sobie prawo do oceniania swiata
            nie przebierajac w slowach, uzurpuje sobie prawo do publicznego wyglaszania
            obelg i blazenstw uwazajac, ze im wolno. Jakze sa dziwione swinie, gdy zwroci
            sie uwage, zeby same poczytaly swoje komentarze. Swinie sa tepe i nie widza
            niczego zlego w komentowaniu swiata, ktory miesci sie poza ogrodzeniem chlewu,
            swiniom wydaje sie sie, ze sa inteligentne po potrafia pisac, a niekiedy i
            myslec, a ta rzadka przypadlosc czasowa upowaznia je niejako do zajmowania
            stanowska 24h na dobe na kazdy temat. Nie, swinie uwazaja, ze sa elokwentne i
            maja cokolwiek sensownego do powiedzenia, a krzakac i srac musze bez przerwy.
            No, ale najbardziej pocieszajace jest to, ze tylko swinia zrozumie druga
            swinie, dlatego w chlewie trzyma sie wylacznie trzode, inne zwierzeta
            automatycznie musza przebywac w innych miejscach.

Kowianeczko, marzysz, by zamieszkac ze swiniami, ktore opanowaly publiczne
            miejsca nadajac sobie praw chlewu do zajecia swoim otluszczonym cielskiem i
            smierdzacymi odchodami calej powierzchni?

kardiolog
            • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 09:59
              kardiolog napisał:

> Wiesz kowianeczko, scierwo plci roznej uzurpuje sobie prawo do oceniania
              swiata
              >
              > nie przebierajac w slowach, uzurpuje sobie prawo do publicznego wyglaszania
              > obelg i blazenstw uwazajac, ze im wolno. Jakze sa dziwione swinie, gdy zwroci
              > sie uwage, zeby same poczytaly swoje komentarze. Swinie sa tepe i nie widza
              > niczego zlego w komentowaniu swiata, ktory miesci sie poza ogrodzeniem
              chlewu,
              > swiniom wydaje sie sie, ze sa inteligentne po potrafia pisac, a niekiedy i
              > myslec, a ta rzadka przypadlosc czasowa upowaznia je niejako do zajmowania
              > stanowska 24h na dobe na kazdy temat. Nie, swinie uwazaja, ze sa elokwentne i
              > maja cokolwiek sensownego do powiedzenia, a krzakac i srac musze bez przerwy.
              > No, ale najbardziej pocieszajace jest to, ze tylko swinia zrozumie druga
              > swinie, dlatego w chlewie trzyma sie wylacznie trzode, inne zwierzeta
              > automatycznie musza przebywac w innych miejscach.
              >
              > Kowianeczko, marzysz, by zamieszkac ze swiniami,

a kto dla Ciebie jest swina?
              i co masz przeciwko swinia..
              moze sa bardziej przydatne niz ty sam ...

ktore opanowaly publiczne
              > miejsca nadajac sobie praw chlewu do zajecia swoim otluszczonym cielskiem i
              > smierdzacymi odchodami calej powierzchni?
              >
              > kardiolog
              • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:13
                Rozmawiam przez telefon, ale swinia jest dla mnie osoba, ktora uwaza, ze ma
                prawo wypowiadac sie na rozne tematy i osoby zawsze w ten sam sposob. Prosze
                bardzo przyklady:
                • Młode Chiny. Turbonaładowani

Przeczytaj komentowany artykuł »
                mathyy 31.10.05, 04:37 + odpowiedz

to juz nie sa ludzie, ten kraj produkuje po prostu zywe roboty. nawet nie
                wiem jak im wspolczuc, bydlo prowadzone na rzez....

• ___________________________Re-Lig a?
                szach0 02.11.05, 09:16 + odpowiedz

Religa nie madobrych opinii w środowisku kardiologów.
                Jest uznawany za karierowicza.
                a razie się sprawdziła ta opinia moich znajomych.

Jesli chce spełnic taka rolę jak Płażyński
                to zaczne go lubić.

Skad ta swinia wie, jaka Religa ma opinie w srodowisku?

Czesc jest na forum o forum.

Nie mam czasu na wyjasnianie kto jest dla mnie swinia.

kardiolog
                • kardiolog jeszcze jedna swinia 02.11.05, 10:15
                  ktora ma cos do powiedzenia nt innych ludzi nie znajac ich.

Aquanet

Józef Zawadzki rzecznikiem rektora...
                  Autor: januszcz
                  Data: 08.09.05, 19:16 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                  Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Jarosławiu. Czy to towarzystwo nie
                  przypomina wam kupy hipopotama?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2905609.html
                  J.
                  • ala-a ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:19

• kardiolog Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:29
                      Nie rozumiesz, swinie mysla, ze sa ludzmi i maja prawo do wypowiadania sie w
                      publicznych miejscach.
                      Rozumiesz? Swinie mysla.

kardiolog
                      • kotek_mru Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:36
                        czyzby "Folwark zwierzecy II"???
                        kardiologu,widze ze emocje siegaja zenitu...nie masz na to wpływu,kazdy zyje
                        zgodnie z własnym sumieniem,Twoja krytyka jest zbyt daleko posunieta:)
                        przypadkiem mogłes kogos urazic,a moze taki był Twoj cel?:)
                        znikam,wicej delikatnosci zyczac:)
                      • ala-a Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:41
                        kardiolog napisał:

> Nie rozumiesz, swinie mysla, ze sa ludzmi i maja prawo do wypowiadania sie w
                        > publicznych miejscach.
                        > Rozumiesz? Swinie mysla.
                        >
                        > kardiolog
                        >

nie rozumiem..
                        lubie swinki..
                        nie lubie podstarzalych ,lysiejacych ,grubych teoretykow;))))
                        rozumiesz???????????????????
                        • kowianeczka Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:42
                          A ja niektorych lysiejacych teoretykow lubie:)))))))))))))))))))))))

kowianeczka
                          • ala-a Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:45
                            kowianeczka napisała:

> A ja niektorych lysiejacych teoretykow lubie:)))))))))))))))))))))))
                            >
                            > kowianeczka

tak z nochalami jak traby?
                            wiem nawet czemu;)))))))))))))))))))
                            • kardiolog Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:55
                              Nochale jak traby, o cieniu:)

kardiolog
                    • kowianeczka Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:42
                      Ala-a wiesz czym rozni sie czat od forum?

Pytanie podstawowe:)))

kowianeczka
                      • ala-a Re: ale co to ma wspolnego z obrazaniem swin?! 02.11.05, 10:44
                        kowianeczka napisała:

> Ala-a wiesz czym rozni sie czat od forum?
                        > nie wiem
                        nie umiem sie znalezc na czacie...
                        a ty pewnie stala bywalczyni tam jestes ?

> Pytanie podstawowe:)))
                        >
                        > kowianeczka
            • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:43
              wiem, wiem...:D

kowianeczka
      • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 08:57
        Od dawna zauwazam pewnien polski fenomen.
        Mianowicie niewazne o czym sie mowi, czy pisze (vide: zaraz co to bylo? Acha
        juz wiem. Sprzedaz niemieckiej prasy Anglikom), wazne, ze Polak MUSI dokonywac
        porownan. Tu: musi wyrazic swoje zdanie nt Wyszynskiego, zdanie, ktore nie ma
        nic wpsolnego z tematem. Tak samo jak w tamtym watku: "bo w Polsce to Niemcy
        wykupily x% polskiej prasy", gdy o POlsce w ogole nie bylo mowy.
        wiekszosc Polakow nie posiada zdolnosci abstrakcyjnego myslenia, a jesli
        posiada nie znajdziesz ich na zadnym forum ani polskojezycznej liscie
        dyskusyjnej.

Nie dziwie sie, ze traktuja nas jak mentalny zascianek i nacjonalistow z
        kompleksami, skoro nie mamy nic innego do zaoferownia jak tylko "bo w Polsce
        to.." " w Polacy to to" itd itp. Jeszcze nie przeczytalem artykulu "Mlode
        Chiny". Ciekawe , czy tez znajde jakies odniesienie do Polski?

kowianeczka
        • kowianeczka Mlode Chiny 02.11.05, 09:06
          Mathiasie, przeczytalam artykul. Znalazlam odniesienie do Polski- bardzo
          adekwatne. Polacy to proste bydlo, ktore potrzebuje bata i swinskiego zarcia.
          Nie potrafi myslec, lepiej wiec , by pozostalo tam gdzie jest. Tez jestem za
          polityczna izolacja chlewu, a zwrocenie bacznej uwagi na Afryke. Tam zyja
          biedni, ale ludzie.

kowianeczka
        • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:00
          kowianeczka napisała:

> Od dawna zauwazam pewnien polski fenomen.
          > Mianowicie niewazne o czym sie mowi, czy pisze (vide: zaraz co to bylo? Acha
          > juz wiem. Sprzedaz niemieckiej prasy Anglikom), wazne, ze Polak MUSI
          dokonywac
          >
          > porownan. Tu: musi wyrazic swoje zdanie nt Wyszynskiego, zdanie, ktore nie ma
          > nic wpsolnego z tematem. Tak samo jak w tamtym watku: "bo w Polsce to Niemcy
          > wykupily x% polskiej prasy", gdy o POlsce w ogole nie bylo mowy.
          > wiekszosc Polakow nie posiada zdolnosci abstrakcyjnego myslenia, a jesli
          > posiada nie znajdziesz ich na zadnym forum ani polskojezycznej liscie
          > dyskusyjnej.
          >
          > Nie dziwie sie, ze traktuja nas jak mentalny zascianek i nacjonalistow z
          > kompleksami, skoro nie mamy nic innego do zaoferownia jak tylko "bo w Polsce
          > to.." " w Polacy to to" itd itp. Jeszcze nie przeczytalem artykulu "Mlode
          > Chiny". Ciekawe , czy tez znajde jakies odniesienie do Polski?
          >
          > kowianeczka
          >
          >
          >
          no popatrzcie jaka Maria Currie...
          • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:40
            Och, dziekuje za komplement. Gdzie mnie niebodze do niej?:)

kowianeczka
            • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:46
              kowianeczka napisała:

> Och, dziekuje za komplement. Gdzie mnie niebodze do niej?:)
              >

WLASNIE !!
              > kowianeczka
              • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:56
                Ciii, bo jeszcze jakas forumowa istota gotowa pomyslec, ze mowiac o Marii Curie
                mowi sie o niej, hahahahah:)

kardiolog

Nieboga bandytenka- tez ladnie:D
    • kowianeczka Re: czy pomyslales 02.11.05, 08:48
      A teraz rozejrzyjmy sie po forum. Ile jest perelek, a na ile powtarzajacej sie
      polskiej rzeczywistosci. No to po szybkiej prasowce, szybka forumowka.

Ad rem: moj dziadek i jego druga zona (Rosjanka) pochowani sa w Lodzi. Jakos
      nie znajduje czasu, by kiedys pojechac na ich grob. Dziadek zmarl kilka dni
      wczesniej przed ojcem Andrzeja Szczypiorskiego, stad moja pamiec odzywa w
      rocznice daty. Na grobach dziadkow drugiego rodzica bywal raz na dwa lata. Na
      symbolicznym grobie babci bylam tylko raz w zyciu. Moze kiedys poszukam jej
      prawdziwego grobu, ale kiedy? Nie wiem.
      kowianeczka
      • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 09:47
        kowianeczka napisała:

> A teraz rozejrzyjmy sie po forum. Ile jest perelek, a na ile powtarzajacej
        sie
        > polskiej rzeczywistosci. No to po szybkiej prasowce, szybka forumowka.
        >
        >
        > Ad rem: moj dziadek i jego druga zona (Rosjanka) pochowani sa w Lodzi. Jakos
        > nie znajduje czasu, by kiedys pojechac na ich grob. Dziadek zmarl kilka dni
        > wczesniej przed ojcem Andrzeja Szczypiorskiego, stad moja pamiec odzywa w
        > rocznice daty. Na grobach dziadkow drugiego rodzica bywal raz na dwa lata. Na
        > symbolicznym grobie babci bylam tylko raz w zyciu. Moze kiedys poszukam jej
        > prawdziwego grobu, ale kiedy? Nie wiem.
        > kowianeczka

@ poslalam Ci wiadomosc ;)
        • emilka222 Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:25
          Czytając Wasze posty ma się wrażenie, że macie roszczeniowe podejście do
          Polaków i Polski czyli do nas.A cóż złego w porównywaniu? Mamy za mało uczuć,
          nie myślimy abstrakcyjnie? Spójrzcie wstecz na historię Polski. Wiele razy
          uczucia nas zgubiły. Oszczędzę szczegółów, bo mniemam, że historię znacie.
          Zacznijcie myśleć pozytywnie i pozytywów w naszej społeczności szukajcie.
          Narzekanie, to nasza wada narodowa, ale i z tym można sobie poradzić.
          Spróbujcie! A kim Wy właściwie jesteście, żeby takich ocen dokonywać? Byłam
          jakiś czas temu w Stanach i całe szczęście na krótko, bo takiej znieczulicy,
          jak tam nie widziałam nigdzie indziej. ( tak można porównywać?) Wszystko z
          uśmiechem na ustach, wszystko ok! Wczoraj patrzyłam na twarze ludzi i byłam
          szczęśliwa, że jeszcze nie zatraciliśmy człowieczeństwa, że pamiętamy o tych,
          ktorzy odeszli, że z zadumą pochylamy sie nad ich grobami, że zapalamy swieczkę
          na zapomnianej mogile. To stan efemeryczny? Może tak, ale jest i dobrze. Może w
          Waszych oczach wyjdę na egzaltowaną facetkę, ale niezmiennie bedę powtarzała:
          CIESZĘ SIĘ, ŻE ŻYJĘ W TYM KRAJU. I radzę zabrać się do pracy, a nie biadolić,
          jakie to my świnie jesteśmy. Pozdrawiam i życzę pogody ducha
          • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:27
            Jestem Polakiem i caly czas mysle pozywnie. Jesli nie widzisz tego to wrzuc moj
            nick na wyszukiwarke. Kowianeczka tez jest Polka i tez mysli pozytywnie- tez
            polecam przeczytac, co napisala.

Pisz wiec na temat.

kardiolog
            • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:29
              kardiolog napisał:

> Jestem Polakiem i caly czas mysle pozywnie. Jesli nie widzisz tego to wrzuc
              moj
              >
              > nick na wyszukiwarke. Kowianeczka tez jest Polka i tez mysli pozytywnie- tez
              > polecam przeczytac, co napisala.
              >
              > Pisz wiec na temat.
              >
              > kardiolog

moj dziadek by cie wysmial...
              • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:32
                Widocznie Twoj dziadek byl/jest kims:)

kardiolog
                • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:36
                  kardiolog napisał:

> Widocznie Twoj dziadek byl/jest kims:)
                  >
                  > kardiolog

Dziadzius........... byl Polakiem,Mezczyzna i by ci wysmial;)))
                  ha...
                  • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:53
                    A czy dziadzius moze mnie jeszcze wysmiac?:) Zapros Dziadziusia na forum. Tylko
                    nie mow, ze umarl, bo wtedy ja go bede musial wysmiac, ze umarl walkowerem:)

kardiolog
                    • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 12:01
                      kardiolog napisał:

> A czy dziadzius moze mnie jeszcze wysmiac?:) Zapros Dziadziusia na forum.
                      Tylko
                      >
                      > nie mow, ze umarl, bo wtedy ja go bede musial wysmiac, ze umarl walkowerem:)
                      >
                      > kardiolog

no ..tago to nawet po tobie sie nie spodziewalam!!
                      jak mozesz pomyslec ,ze ja mojego dziadziusia tobie przedstawic bym mogla..
                      obraziles mnie takim posadzeniem..
            • emilka222 Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:50
              Zawsze piszę na temat, więc wstrzymaj na chwilę ostrze skalpela. Przeczytałam
              ten wątek i takie odniosłam wrażenie. W wolnej chwili sprawdzę Wasze nicki i
              może skoryguję swoją opinię...Teraz nie mam ku temu podstaw.
              • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 11:54
                Jak znajdziesz wolna chwile... to oczywiscie zerknij:DDDD

kardiolog
    • kardiolog Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:36
      Mathiasie, dlaczego sie usmiechasz?:)Sytuacja wymaga powagi:)))

kardiolog
      • ala-a Re: czy pomyslales 02.11.05, 10:42
        kardiolog napisał:

> Mathiasie, dlaczego sie usmiechasz?:)Sytuacja wymaga powagi:)))
        >
        > kardiolog

zrzucil 10 kilo i mu lzej;)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka