ela0508 *** 31.01.06, 12:18 K. Krawczyk "Ślady na piasku" "Inne miłości były grzechu warte Moja i Twoja - pusty śmiech Ślady na piasku zmyły fale Ja na fali wreszcie płynąć chcę" Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Spec-Robi loda mu (robbie loe d'amour) 31.01.06, 14:26 Gdy ujrzała go był maj, pachniały bzy w twarz uderzył wiatr stanęły w oczach łzy on uśmiechnął się i podniósł dłoń spojrzeniem przywołał ją do siebie ujęła jego dłoń, ścisnęła mocno gdzieś w oddali ptak wzniósł pieśń radosną czy to wiosny czar czymiłosny żar sprawiły to..... ref: że ona robi loda mu, bo umi robi loda mu bo lubi to robi loda mu jakie to piękne jest robi loda mu bo umi robi loda mu bo lubi to robi loda mu, a w okół kwitną bzy Ciepłem swoich warg, ogrzała go całego on palce w jej włosy wplótł i spojrzał w niebo w welurze jego ud znalazła schronienie swe i radośc przed końcem drogi tej, nie czuł już lęku wcale cytować zaczął więc Getego w orginale po chwili białym bzem udekorował włosy jej ref: bo ona robi loda mu bo umi.. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Spec-Robi loda mu (robbie loe d'amour) 31.01.06, 14:32 Wow. A co to za zespół? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Spec-Robi loda mu (robbie loe d'amour) 31.01.06, 14:53 zewsi napisał: > Wow. A co to za zespół? SPEC. Więcej o nim: www.emuzyka.pl/cd/album/CDSPECPYK-LM001.php Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Wszechświat i głupota ludzka nie znają granic... 31.01.06, 14:40 nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Jestem 31.01.06, 18:19 na na na na naj na na na na naj aaaaaa.. na na naj jeśli czasem w trudnym czasie tkwisz w zamęcie albo gdzieś na trasie, zapamiętaj to jest owoc naszych spotkań, ja.. jestem z tobą na na na na naj na na na na naj aaaaaa.. na na naj eeee ej, eee ej jestem .................... stroną drugą, na na na naj na na naj na chcę zapytać dziś, gdy widze cię i gdy cała tutaj przy mnie jesteś czy nie czujesz, że już żadnych nie ma przeszkód, że nareszcie, jeśli nawet czasem wpadasz w pomieszania zimną ciemność, zawsze możesz być chociażby na odległość zawsze ze mną na na na na na na na na na na zawsze ze mną na na na na na na naj aaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia :) 31.01.06, 18:44 Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Słuchajcie sensowne panienki Prawdziwy król Julian tu stoi Uwielbiam, kiedy laseczki wprawiają w ruch wesołe ciałka Gdy ruszacie bioderkami, róbcie to słodko smacznie i zdrowo Zgoda? Gdy słodka jest, bez makijażu ma być Figure ty masz, dla faceta już się liczy [Powab!] Gdy słodka jest, bez makijażu ma być Figure ty masz, dla faceta już się liczy [Powab!] Ten cudowny wdzięk I długi lęk Gdy się budzę za te cuda każdy by pękł [Powab!] Ten cudowny wdzięk I długi lęk Gdy się budzę za te cuda każdy by pękł [Powab!] Macie w sobie to, jak titanic nas ciągniecie na samo dno [Powab!] Wy macie w sobie takie coś, my faceci tak jak leci nie mamy dość [Powab!] Macie w sobie to, jak titanic nas ciągniecie na samo dno [Powab!] Wy macie w sobie takie coś, my faceci tak jak leci nie mamy dość [Whoa!] Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Gdy słodka jest, bez makijażu ma być Figure ty masz, dla faceta już się liczy [Powab!] Gdy słodka jest, bez makijażu ma być Figure ty masz, dla faceta już się liczy [Powab!] A kreskę zrób na oku sobie i też I puder rzuć na nosek sobie, gdy chcesz I brewki czarną sobie kredką to zrób Pomadke i facetów masz już u stóp Gdy ładna buzia twa i bioder łuk Każdy by od razu mógł No bo wy macie w sobie to coś My faceci tak jak leci nie mamy dość Gdy ładna buzia twa i bioder łuk Każdy by od razu mógł No bo wy macie w sobie to coś My faceci tak jak leci nie mamy dość Whoo! Wha! Whoo! Wha! Whoo! Wha! Whoo! Wha! Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to... Mało! Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Wyginam śmiało ciało Dla mnie to mało mało Dla mnie to mało mało Dla mnie to mało mało Trzy, dwa, raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Marek Grechuta - Będziesz moją panią... 31.01.06, 18:47 Będziesz zbierać kwiaty będziesz się uśmiechać będziesz liczyć gwiazdy będziesz na mnie czekać I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Będą ci grały skrzypce lipowe będą śpiewały jarzębinowe drzewa, liście, kwiaty wszystkie Będę z tobą tańczyć bajki opowiadać słońce z pomarańczy w twoje dłonie składać I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Będą ci grały nocą sierpniową wiatry strojone barwą słońca będą śpiewały, śpiewały bez końca Będziesz miała imię jak wiosenna burza będziesz miała miłość jak jesienna burza I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Marek Grechuta - lubię go!:) 31.01.06, 18:53 i Klenczona i Szczepanika:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Ptaky > Chroń to co masz !!!! 31.01.06, 19:19 Stoisz w oknie, bo odwagi jeszcze brak. Twoje wyjście, stoisz w nim jak chory ptak. Nie pofruniesz, bardzo dobrze o tym wiesz. Nie pofruniesz, chociaż bardzo chesz. I nawet w chwili tej wciąż sam. [Ref.] Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej. Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz o kruche życie swoje. Licz na siebie, tak najgłębiej jesteś sam. Licz na siebie, każdy swoją drogę ma. Stoisz w oknie, a chęć życia wiedzieć chce co na drodze twojej dalej jest. Lecz tak nie dowiesz się. Lecz tak nie dowiesz się. [Ref.] Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej. Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz o kruche życie swoje. Chroń to co masz dla siebie sam. Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz o kruche życie swoje. Jeśli skoczę, gdzie odejdę ? Który bóg mnie takim weźmie ? [Ref.] Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej. Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz o kruche życie swoje. Chroń to co masz. Chroń to co masz dla siebie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Trupia Czaszka "Łopata" (młodym uwaga) 31.01.06, 21:06 Cny młodziku,Migdaliku, Czerstwy rydzu,Slepowidzu, Kwiat mdleje, Więdnieje. Być w kresie, Czerkiesie. Łopata przeplata, wesele w łez wiele Śliczny Jasiu, Mowny szpasiu, Mój słowiku, Będzie zyku. Szpaczkujesz, Nie czujesz? Śmierć jak kot Wpadnie w lot! Łopata przeplata, wesele w łez wiele Łasyś zbytnie na cukierki, Jabłka, gruszki i węgierki: Śmierć jawna, Niestrawna Połyka Młodzika. Łopata przeplata, wesele w łez wiele Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Big Cyc - Moherowe berety 01.02.06, 16:25 Załóż babciu beret Moherowy jest twój Jak w każda niedzielę Znowu dziś ruszysz w bój Już tą drogą kroczą Koleżanki i mąż Liga Rodzin różańcowy Zaciska krąg To jest szlak bojowy Więc maszeruj i giń By panował Rydzyk Ale ty razem z nim Żeby był porządek Zadbaj już o to sam Aby wszyscy oglądali Telewizje TRWAM Rydzyk- lubię tańczyć z nim Jurek - Marek lubi swing Giertych- z nim zatańczę za rok Lepper - ciągle myli krok Moherowe berety- panują nad światem Moherowe berety- zaczynają krucjatę Moherowe berety- zwycięstwo i władza W moherowym berecie , będzie lepiej na świecie Na berecim szlaku Znowu leje się krew Babcie ciągle czują Rewolucji zew Piją herbatkę I zwalczają zło Premier szybko zwęszył Moherowy trop Moher to siła Moher to władza Moherowych kapeluszy Nigdy się nie zdradza Moher daje młodość Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat Rydzyk- lubię tańczyć z nim Jurek - Marek lubi swing Giertych- z nim zatańczę za rok Lepper - ciągle myli krok Moherowe berety- panują nad światem Moherowe berety- zaczynają krucjatę Moherowe berety- zwycięstwo i władza W moherowym berecie , będzie lepiej na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd w gimnazjum? 01.02.06, 16:43 stefan.bialystok napisał: > Załóż babciu beret > Moherowy jest twój > Jak w każda niedzielę > Znowu dziś ruszysz w bój > Już tą drogą kroczą > Koleżanki i mąż > Liga Rodzin różańcowy > Zaciska krąg > To jest szlak bojowy > Więc maszeruj i giń > By panował Rydzyk > Ale ty razem z nim > Żeby był porządek > Zadbaj już o to sam > Aby wszyscy oglądali > Telewizje TRWAM > > Rydzyk- lubię tańczyć z nim > Jurek - Marek lubi swing > Giertych- z nim zatańczę za rok > Lepper - ciągle myli krok > > w gimnazjum tego się teraz słucha? Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: w gimnazjum? 01.02.06, 16:44 w gimnazjum to się teraz słucha lamentów spod śmietnika czyli HIP HOPU Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: w gimnazjum? 01.02.06, 16:58 bad_habit napisała: > w gimnazjum to się teraz słucha lamentów spod śmietnika czyli HIP HOPU Racja, Hip-cośtam to gówno. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: w gimnazjum? 01.02.06, 16:58 makbrajd napisał: > w gimnazjum tego się teraz słucha? > W Internecie to jest już hit. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Wychowanie 05.02.06, 02:57 Dziękuję mamie i tacie za opiekę Za ciepło rodzinne i kłótnie przy kolacji Dziękuję szkole za pierwsze kontakty Za dzikie wakacje i nerwy w ubikacji Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Nie deptać flagi i nie pluć na godło Cześć, gdzie uciekasz? Skryj się pod mój parasol Tak strasznie leje i mokro wszędzie Ty dziwnie oburzona odpowiadasz: "Nie trzeba" Uciekasz w swoją stronę, bo tak cię wychowali Ojczyznę kochać trzeba i szanować Nie deptać flagi i nie pluć na godło Należy też w coś wierzyć i ufać Nie deptać flagi i nie pluć na godło Wydaje mi się, Ze jesteś gdzieś daleko Tak mi się tylko wydaje, bo właśnie ciebie nie ma Tak bardzo chciałbym, abyśmy zwariowali Tak bardzo chciałbym, lecz tak nas wychowali Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd IV LO 05.02.06, 03:00 Dzień dobry maleńka, jak ci na imię Zgubiłaś się w tym tłumie Wyciągam do ciebie moją dłoń Odpowiedź na wszystko się znajdzie Labirynt wśród tylu korytarzy Oszukałby Tezeusza Lecz my możemy to zrobić w szalecie Nie łamiąc zasad savoir vivre. Czwarte liceum ogólnokształcące Wszystko możesz tu znaleźć Czwarte liceum ogólnokształcące Granatowy sen Więc chodź maleńka, znam twoję imię Omińmy tabuny pędzących w biegu Czy widzisz playboyów jedzących kredę Czy widzisz dziewice czekające na sygnał Czy czujesz historię pachnącą prochem Tej starej armaty, bum bum Czy czujesz historię pachnącą prochem Tej starej armaty Czwarte liceum ogólnokształcące Wszystko możesz tu znaleźć Czwarte liceum ogólnokształcące Granatowy sen Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie z drzewcem 08.02.06, 15:34 O wytrzymaj sterana i słaba, Racz wybaczać tym wszystkim, co z ciebie, Miej w opiece nas wszystkich, nas wszystkich Miej w opiece nas wszystkich i siebie, Z drzewcem co ledwie tkwi zamiast masztu Lata mkną ludzie wciąż bez swych żagli Biorą wdech, ale znów szans nie mają By dogonić swój czas, który nagli Jak tu żyć, żeby znów nie mieć żalu Mówić: tak, jeśli to żaden wyczyn Zabrakło nam, swady dziś i lokalu;) Bo zajęty przez żalów tych setki przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie ................................. ... 09.02.06, 18:59 cieszy się dziś twym zaufaniem młoda brać z higienicznym uśmiechem co przemawia jak samo mówienie a gdy żre to jest jednym bebechem kulom nie kłaniasz się w swojej walce schylasz łeb za dwa, lub za sezon kanonada serdelków i szmalcu artyleria szykuje salceson Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: ................................. ... 09.02.06, 19:00 O wytrzymaj sterana i słaba miej w opiece nas Wszystkich i Siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: ................................. ... 09.02.06, 19:31 i nie sposób ją odgiąć, bo na stałe tak krzywa i już stara i krucha i pęknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: szafa grająca Klubokawiarni 08.02.06, 23:51 El Dupa - 220 V przyjebali wyjebali pojebali 220 volt śpiewam dla was tak 220 volt kurwa wasza mać 220 volt śpiewam dla was tak 220 volt zapierdalam dziś po trawce na komarze coś nie mogę trafić na melinę nie ma chuja zaraz flaszke kupie nie ma chuja zaraz flaszke kupie flaszke kupie 220 volt kurwa wasza mać śpiewam dla was dzisiaj tak 220 volt śpiewam dla was tak 220 volt kurwa wasza mać coś mnie grdyka strasznie boli po co tutaj coś piedolić trzeba wypić 5 jaboli trzeba wypić 5 jaboli kurwa wasza mać 220 volt śpiewam dla was tak 220 volt kurwa wasza mać 220 volt śpiewam dla was tak 220 volt który dzisiaj do mnie tu podskoczy zara jebne z dyni między oczy który do mnie dzisiaj tu podskoczy kurwa wasza mać 220 volt kurwa wasza mać śpiewam dla was dzisiaj tak 220 volt śpiewam dla was tak kurwa wasza kurwa wasza mać jak się wkurwię to kiepszczaków napierdole kurwa wasza mać Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Bowie... dla mnie 09.02.06, 14:21 I, I will be king And you, you will be queen Though nothing will drive them awaqy We can beat them, just for one day We can be Heroes, just for one day And you, you can be mean And I, I'll drink all the time 'Cause we're lovers, and that is a fact Yes we're lovers, and that is that Though nothing, will keep us together We could steal time, just for one day We can be Heroes, for ever and ever What d'you say? I, I wish you could swim Like the dolphins, like dolphins can swim Though nothing, nothing will keep us together We can beat them, for ever and ever Oh we can be Heroes, just for one day I, I will be king And you, you will be queen Though nothing will drive them away We can be Heroes, just for one day We can be us, just for one day I, I can remember (I remember) Standing, by the wall (by the wall) And the guns, shot above our heads (over our heads) And we kissed, as though nothing could fall (nothing could fall) And the shame, was on the other side Oh we can beat them, for ever and ever Then we could be Heroes, just for one day We can be Heroes We can be Heroes We can be Heroes Just for one day We can be Heroes We're nothing, and nothing will help us Maybe we're lying, then you better not stay But we could be safer, just for one day Oh-oh-oh-ohh, oh-oh-oh-ohh Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 17:14 Mówią, mówią że Mówią, że to nie jest miłość... nie Że się tylko zdaje, zdaje im Że już się nie złożą w żaden rym Mówią, mówią że Mówią, że to wszystko skończy się Koraliki wspólnych lat i zim Fotki gdzie na zawsze ona z nim Mówią, mówią że Mówią, że to nie jest miłość... nie Że się tylko zdaje im Że dawno już przegrali z losem złym Mówią, że już nie Mówią, że to wszystko skończy się Wspólne radowanie byle czym Tym, że on w jej myślach - ona w nim To co mam To co się zdarzyło nam To pachący chlebem dom Z roześmianą buzią twą To co mam To co się zdarzyło nam Twój policzek, kiedy mróz Na pierzynie Wielki Wóz Niech mówią, że to nie jest miłość Że tak się tylko zdaje nam Byle się nigdy nie skończyło To wszystko co od ciebie mam... Mówią, mówią że Mówią, że to nie jest miłość... nie Że się tylko zdaje im Że dawno już przegrali z losem złym Mówią, że już nie Mówią, że to wszystko skończy się Wspólne radowanie byle czym Tym, że on w jej myślach - ona w nim To co mam To co się zdarzyło nam... Całe Tatry wzdłuż i wszerz Tęcza wstążki, kiedy deszcz To co mam To co się zdarzyło nam... Zmierzchy z nagłym brakiem tchu Noce bez godziny snu Niech mówią, że to nie jest miłość Że tak się tylko zdaje nam Byle się nigdy nie skończyło To wszystko co od ciebie mam... Niech mówią, że to nie jest miłość Że tak się tylko zdaje nam Byle się nigdy nie skończyło To wszystko co od ciebie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 17:49 co to jest? ładne... jak by co to poślij mp3 na maila i będziemy rozkosznie nielegalne :D Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 18:17 albo całe Kopytko poczęstuj;) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 18:47 Rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rollin rawhide rollin rollin rollin though the strings are swollen keep them doggies rollen rawhide rain and wind and weather hell dent for leather wishin' my girl was by my side all the things I'm missin' good riddles love and kissin' are waitin'at the end of my ride move 'em on head em' up! head em' up move 'em on! move 'em on head em' up! rawhide cut em' out ride 'em in! ride 'em in cut em' out! cut em' out ride 'em in! rawhide [2] keep movin' movin' movin' though their disapprovin' keep them doggies movin' rawhide don't try to understand 'em just rope, throw and brand 'em soon will be livin' high and wide move 'em on head em' up! head em' up move 'em on! move 'em on head em' up! rawhide [2] cut em' out ride 'em in! ride 'em in cut em' out! cut em' out ride 'em in! rawhide yeaaaaaaaah! move 'em on head em' up! head em' up move 'em on! move 'em on head em' up! rawhide cut em' out ride 'em in! ride 'em in cut em' out! cut em' out ride 'em in! rawhide rollin rollin rollin rollin rollin rollin yeah rollin rollin rollin rollin rollin rollin yeah rawhide yeah yeaaaaah Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 18:57 poproszę maka on znajdzie bo ja nie mam talentu do tych rzeczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: niech mówią że to nie jest miłość 09.02.06, 20:51 zadanie wykonane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Nine Łeno 09.02.06, 21:30 Tygrysy mają co pić, ale to nie to osiołki mają co jeść, ale to nie jest to jak pusty pociąg w lecie, mija dzień za dniem lecz miłość cierpliwa jest, miłość łaskawa jest Nino łeno Kto nie słyszał Twego śmiechu, ten nie słyszał nic kto nie spał obok Ciebie, nie wie co to sen jak blisko do nieba, blisko Twego ciała jak pachnie niebo wiem, tak pachniesz Ty Nino łeno Gwiazdy mają ten blask, serce ma stuk puk kwiaty mają ten zapach, oczy kolor snów kto nie słyszał tej mowy, nie zrozumie nas nie zapomnij przynieść płaszcz, ten co z nieba spadł Nino łeno Miłość cierpliwa jest, miłość łaskawa jest miłość nie zazdrości nie szuka poklasku nie unosi się pychą nie szuka swego nie pamięta złego Nino Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie coś na wieczór, czyli.. czarne słońca 09.02.06, 18:16 Kończy się tydzień, nie ma nadziei Że następny coś jeszcze zmieni Złość jest niedobra gdy z tobą stoję Gdy ciebię widzę, gdy ciebie czuję Kończy się rok i słuchaj słowa By zacząć to wszystko od nowa Obejrzyj to sobie, sam sobie odpowiedz Sam sobie odpowiedz... I czy tego chcesz, czy o to chodzi Bym w złości tu przychodził Porównaj to z resztą, wybierz wartość największą Ja chciałbym zobaczyć to wszystko raz jeszcze Raz jeszcze to wszystko zobaczyć ja chciałbym Porównaj to z resztą, wybierz drogę najlepszą Jak to jest, gdy wchodzisz w moją głowę Co tutaj jest typowe, z tobą jest od nowa Porównaj to z nami, czarnych słońc milionami Czy warto jest, czy warte to wszystko By czynić upadek Porównaj to z resztą, wybierz drogę najlepszą A w mojej głowie słońc milionami Karuzela nocą lśni Na niej jesteśmy sami Ja i ty... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: szafa grająca Klubokawiarni 09.02.06, 20:44 mroczne-kalesony.blog.pl/archiwum/index.php?nid=10710888 gościu ma fajne hiciory możecie go odwiedzić - blog - mroczne kalesony Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: szafa grająca Klubokawiarni 09.02.06, 21:01 mroczne-kalesony.blog.pl/archiwum/index.php?nid=10682600 a tera zajebiocha którą moja wiocha kocha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie berżeretka spod Łomży 10.02.06, 12:59 W sobotę na wiejskiej zabawie Trwa miłość na dystansach krótkich Ona ubrana jest prawie A on jest prawie trzeźwiutki Spotkali się raczej przypadkiem On w szatni jej sprzedał kuksańca I teraz już idą na randkę Choć znają się od dwóch tańców Berżeretka spod Łomży Berżeretka spod Łomży Czy przed ciążą nas zdąży ustrzec Berżereteńka ta Niezwykle piękna jest ona Pod Łomżą ma ksywę "szprycha" Ma włosy tak utlenione Że może pod wodą oddychać On siłacz jest w formie czystej Mięsień o mięsień wręcz strzyka Karczycho ma tak wyrąbiste Że trzeba trzech metrów szalika Berżeretka spod Łomży... Libido go męczy, więc idą I długo nie będą wracać On nie wie co znaczy libido Lecz chciałby se trochę pomacać Marzenia ją trawią, więc idą I długo nie będą wracać Marzenia są nie do spełnienia Więc niech se mnie trochę pomaca Berżeretka spod Łomży... Tu dystans raptownie się skraca Usilnie grasują hormony Bo w sumie po co tam wracać Bielizna zostaje zrzucona Księżyc dyskretnie się schował Słowiczych treli nie słychać To może się wreszcie przedstawmy... "Ja Marek", "Miło mi, Krycha!" A później jest huczne wesele Obrączki oddane wraz z ręką W południe był ślub w kościele Załatwiany na prędko Miłość na dystansach krótkich To jednak wielka potęga Godzinę było milutko A teraz do śmierci mordęga!!! Berżeretka spod Łomży Berżeretka spod Łomży Już przed ciążą nie zdąży ustrzec Berżereteńka ta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd The Night He Died 10.02.06, 14:49 I clasp her dying body to bloody mine The essential nature of her was so fine With torn garments she lays in my arms Womanly graces laid bare No dignity Cast aside like nothing at all Torn was she Shot down and strewn on wasteland In her prime Opened up for the world to see Oh, the love of mine No more tears for me now Lose all fears for me now Should I seek revenge or let it lie? Should I find the one and let him die? I wonder what you would do if it were you One black, furious midnight Through howling rain I descended right upon him My weeping prey Kissing him as his life ended In the rain Sweet was my revenge A life for life I feel no remorse The night he died I wonder what you would do if it was you? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd pulled under 10.02.06, 14:57 Just freedom is only a hallucination That waits at the edge of the distant horizon And we are all strangers in global illusion Wanting and needing impossible heaven Chasing the dream as they swim out to sea The mirage ahead says that they can be free Become lost in delusion drowning their reason Swept on by the current of selfish ambition Frightened ashamed and afraid of the blame The questions are screaming the answers are hiding The sickness is growing distracted condition You can feel the disgust and smell the confusion Lying insane getting soaked in the rain Draining the sky of the guilt and the shame The nightmare is coming the clouds are descending Pulled under two thousand metres a second Clawing at walls that just slip through my fingers Darkness consuming collapsing and breaking Distilled paranoia seeped into the walls And filled in the cracks with the whispering calls Shadows are forming take heed of the warnings Creeping around at four in the morning Lie to myself start a brand new beginning But i'm losing myself in this fear of living Freedom is only a hallucination That waits at the edge of the places you go when you dream Deep in the reason betrayal of feeling The mistakes that I made tore my conscience apart at the seems Freedom is only a hallucination That waits at the edge of the places you go when you dream .... Freedom is only a hallucination That waits at the edge of the places you go when you dream Deep in the reason betrayal of feeling The mistakes that I made tore my conscience apart at the seems Freedom is only a hallucination That waits at the edge of the places you go when you dream.... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: pulled under 13.02.06, 23:11 Chodź, chodź ze mną do łóżka Zrobię to byś bać się przestała Będę całował twoje palce Będę dotykał twoje nagie ciało Więc chodź, chodź ze mną do łóżka Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie Chodź ze mną do łóżka Poczujemy się wzajemnie Chodź, chodź ze mną do łóżka Nie potrzebujemy się cieszyć po ciemku Chodź, chodź ze mną do łóżka Bez ambicji, grzechów, wstydu i lęku Chodź chodź ze mną do łóżka Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie Najważniejsze jest to, że jesteś Gdy możemy poczuć się wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie "Łza dla cieniów minionych" 16.02.06, 17:56 na dnie sarkofagu noc, czarna suknia rozrzucam korale wspomnień wtulona we włosów płaszcz, wonna rodnią swą teraz okryta snem na wpół lodowata dłoń, zimne twe usta a jeszcze nie dawno ogień tlił pamiętam rozkoszny wiatr, masztem gnący sztorm daję ci moją łzę okręt mój płynie dalej, gdzieś tam serce choć popękane, chce bić nie ma cię i nie było, jest noc nie ma mnie i nie było jest dzień Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd jeśli już zapodajesz KATA to ja wolę..."Niewinność 16.02.06, 18:25 Do dzikich borów idę, dzikich gór. Miedzy psy. Szukam żył źródlanej wody. Czystej krwi. W zarannej topieli Drapieżny ptak wzbił się do lotu. Wysoko. Stubarwne kwiaty liżą rosę - leśne łzy. Pajączek wił swą sieć ...Maleńki robaczek w nią wpadł. W zarannej topieli Drapieżny ptak wzbił się do lotu. Wysoko. Tajemny życia krąg. Instynkt matki Wściekły głód Zew krwi. I wiatr rzucił młode pisklę. W ostrza skał. Kończy się coś. Kończy się dzien Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: jeśli już zapodajesz KATA to ja wolę..."Niewi 16.02.06, 20:30 też ładne:) do "Łzy.." mam większy sentyment Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: jeśli już zapodajesz KATA to ja wolę..."Niewi 16.02.06, 21:37 maggpie napisała: > też ładne:) > do "Łzy.." mam większy sentyment a ja do Niewinności :) (jakokolwiek to w tej chwili nie zabrzmiało;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd A Fine Day to Exit 18.02.06, 11:41 Long way from home Nowhere to go What made the river so cold? The sweat of thoughts Trickle down my brow Soaking and stinging my eye You've got to face it head on So you can turn this thing around 'cause this ain't right Tell tale sighs and cries Of dreams unfulfilled And time is running, running dry Panic stricken bloodshot hearts Try to restart But no longer build the well to survive sweet oblivion You've got to face it head on So you can turn this thing around 'cause this ain't right I've got these feelings and I don't know why I see all my fears in the darkness of light What made the river so cold? Never anyone to rearrange and fall to Time inside the empty Call to the blameless, I am faithless Placid dying eyes You've got to face it head on So you can turn this thing around 'cause this ain't right You have to go eye to eye Raise your face to the sky 'cause this ain't right I got to believe when I say Only this is the way Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie bossa nova 19.02.06, 03:06 Przypłynęła z wielkich rzek bossa nova - szabada, czyste serce ma jak śnieg, choć mówią o niej tu inaczej, na śniadanie cukier je, nocą pije biały dżin, a nad ranem, gdy ja śpię cichutko z zimna drży i płacze: Wezmę cię do łóżka nie płacz już głuptasie, patrz, tu jest poduszka i dla ciebie jasiek, wybacz, wybacz że nago śpię.. Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje będzie i muzyczka - wybacz, wybacz że nago śpię... Migdałowy zapach twój w moje włosy wplątał sen, widzę znów motyli rój i kwitnie, kwitnie len w dolinie. Kupię ci żywego lwa byś jak w domu miała tu posłuchajmy, co tak gra i żali się nam jak dziewczyna. Wezmę cię do łóżka, nie płacz już głuptasie patrz, tu jest poduszka i dla ciebie jasiek, wybacz, że nago śpię.. Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje będzie i muzyczka - wybacz, że nago śpię. Na zielonym stole stoi pełna szklanka, czyś ty mi piosenka, czyś ty mi kochanka, wybacz, że nago śpię.. Noce niedośnione oczy nieprzytomne, tańczy panna młoda, życia nam nie szkoda, wybacz, ze nago śpię. Zapłakałaś dziś przez sen i wołałaś... Nie, nie mnie. Arcysmutny to był tren i nie wiem, czy to źle - czy pięknie... Zapamiętam dotyk twój i sukienki z czarnych róż, a ty mnie się trochę bój i nie myśl, że mi serce pęknie... Sama idź do łóżka, nie płacz już głuptasie patrz, tu jest poduszka i samotny jasiek, wybacz, że nago śpię... Ogrzej się na płatkach szmatkach i różyczkach tam, gdzie sny są moje nie śpi już muzyczka, wybacz, że nago śpię.. Na zielonym stole stoi pełna szklanka, czyś ty mi piosenka, czyś ty mi kochanka - wybacz, że nago śpię Noce niedośnione, oczy nieprzytomne, mija w rzece woda, mija bossa nova - wybacz,że zbudzę się... że sama śpię... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Tiamat - "The sleeping beauty" (classic:) 19.02.06, 22:02 Alone I sit, I wonder why You dream of love and so do I But in your sleep you cannot see This pain which is always haunting me What I need I'll never feel This world is for me unreal So I drink to darkness with a candle lit And through the whole night alone I sit The sleeping beauty She stops the bleeding She stops the bleeding in my soul She is fresh air in this stinking world The more I drink, the more I see Thet suicide could be the key To the place called paradise Where pain not dwells, not hate nor lies But if I look beyond all this I recon something I would surely miss Because in my dreams I rule my life and the sleeping is my wife The sleeping beauty She stops the bleeding She stops the bleeding in my soul She is fresh air in this stinking world (nawet jak ktoś chce to niech sobie ściągnie:) www.tiamat1.neostrada.pl/05%20-%20The%20Sleeping%20Beauty.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Tiamat - "The sleeping beauty" (classic:) 19.02.06, 22:04 (chyba jeden z niewielu kawałków, który byłbym jeszcze w stanie zagrać na gitarze - więc szafa grająca zbędna;)...ale zaśpiewałby D. jemu to najlepiej na koncertach wychodziło w Kuźni) Odpowiedz Link Zgłoś
michalkozik Re: szafa grająca Klubokawiarni 20.02.06, 00:16 niezłe ale co powiecie na to TOOL - Parabol Lyrics So familiar and overwhelmingly warm This one, this form I hold now. Embracing you, this reality here, This one, this form I hold now, so Wide eyed and hopeful. Wide eyed and hopefully wild. We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside... This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion. a potem zaczyna sie parabola TOOL - Parabola Lyrics We barely remember who or what came before this precious moment, We are choosing to be here right now. Hold on, stay inside This holy reality, this holy experience. Choosing to be here in This body. This body holding me. Be my reminder here that I am not alone in This body, this body holding me, feeling eternal All this pain is an illusion. Alive, I In this holy reality, in this holy experience. Choosing to be here in This body. This body holding me. Be my reminder here that I am not alone in This body, this body holding me, feeling eternal All this pain is an illusion. Twirling round with this familiar parable. Spinning, weaving round each new experience. Recognize this as a holy gift and celebrate this chance to be alive and breathing. This body holding me reminds me of my own mortality. Embrace this moment. Remember. we are eternal. all this pain is an illusion. a jak chce sie podbudować to puchczam to (mocherowa koalicja niechaj nie czyta błędna intepetacja powoduje skok ciśnienia u katolików) tool - eulogy He had alot to say. He had alot of nothing to say. We’ll miss him. (2x) We’re gonna miss him (2x) So long. We wish you well. You told us how you weren’t afraid to die. Well then, so long. Don’t cry. Or feel too down. Not all martyrs see divinity. But at least you tried. Standing above the crowd, He had a voice that was strong and loud. We’ll miss him. (2x) Ranting and pointing his finger At everything but his heart. We’ll miss him. (2x) We’re gonna miss him (2x) No way to recall What it was that you had said to me, Like I care at all. But it was so loud. You sure could yell. You took a stand on every little thing And so loud. Standing above the crowd, He had a voice so strong and loud and i Swallowed his facade cuz I’m so Eager to identify with Someone above the ground, Someone who seemed to feel the same, Someone prepared to lead the way, with Someone who would die for me. Will you? Will you now? Would you die for me? Don’t you fuckin’ lie. Don’t you step out of line. (3x) Don’t you fuckin’ lie. You’ve claimed all this time that you would die for me. Why then are you so surprised when you hear your own eulogy? You had alot to say. You had alot of nothing to say. Come down. Get off your fuckin cross. We need the fuckin’ space to nail the next fool martyr. To ascend you must die. You must be crucified For your sins and your lies. [sic] Goodbye... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: szafa grająca Klubokawiarni 20.02.06, 00:38 ALIEN TSA Wierzyłem w coś, bez tego ciężko żyć Marzyłem też - wolno było marzyć Nie chciałem być takim jak ci ludzie Co tylko biorą nie dając nic We śnie słyszałem matki głos Synku! Uczciwym bądź, dobrym bądź! "Świat" - w tym słowie było coś Radość i lęk, miłość i fałsz Nie wierzę w nic, bo chyba nie potrafię Nie marzę już, nie ma o czym marzyć Zgubiłem gdzieś prawdziwą radość życia Smutno mi... Już tylko ciebie mam I to mnie jakoś tutaj trzyma Już tylko ciebie mam Nie wolno ci odejść teraz stąd Już tylko ciebie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie la tortura 20.02.06, 15:22 Ay padrita mía Guárdate la poesía Guárdate la alegría pa'ti Dame, dame, damelo, oh No pido que todos los días sean de sol No pido que todos los viernes sean de fiesta Tampoco te pido que vuelvas rogando perdón Si lloras con los ojos secos Y hablando de ella. Ay amor me duele tanto Me duele tanto Que te fueras sin decir a donde Ay amor, fue una tortura perderte.. Yo se que no he sido un santo Pero lo puedo arreglar amor No solo de pan vive el hombre Y no de excusas vivo yo. Solo de errores se aprende Y hoy se que es tuyo mi corazón Mejor te guardas todo eso A otro perro con ese hueso Y nos decimos adiós Esto es otra vez esto es otraves no. No puedo pedir que el invierno perdone a un rosal No puedo pedir a los olmos que entreguen peras No puedo pedirle lo eterno a un simple mortal Y andar arrojando a los cerdos miles de perlas Ay amor me duele tanto Me duele tanto Que no creas más en mis promesas Ay amor es una tortura perderte Yo se que no he sido un santo Pero lo puedo arreglar amor No solo de pan vive el hombre Y no de excusas vivo yo. Solo de errores se aprende Y hoy se que es tuyo mi corazón Mejor te guardas todo eso A otro perro con ese hueso Y nos decimos adiós No te bajes, no te rajes Oye negrita mira, no te rajes De lunes a viernes tienes mi amor Déjame el sábado a mi que es mejor Oye mi negra no me castigues más Porque allá afuera sin ti no tengo paz Yo solo soy un hombre arrepentido Soy como el ave que vuelve a su nido Yo se que no he sido un santo y es que no estoy hecho de cartón No solo de pan vive el hombre Y no de excusas vivo yo. Solo de errores se aprende Y hoy se que es tuyo mi corazón Ay ay ay ay yai yai Ay, todo lo que he hecho por ti Fue una tortura perderte Y me duele tanto que sea asi Sigue llorando perdón Yo... yo no voy A llorar por ti ... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Lewe lewe loff 20.02.06, 17:19 Chcę Ci powiedzieć jak bardzo Cię cenię Chcę Ci powiedzieć jak bardzo Cię podziwiam Chcę Ci powiedzieć: uważaj na te drogi Ale nie mam odwagi... Jest czwarta w nocy. Piszę przez chwilę to co mi się we łbie ułożyło Chciałbym, chociaż za oknem wiatr dmucha Zanucić Ci prosto do ucha Lewe lewe lewe loff loff loff loff Lewe lewe lewe lewe lewe lewe Lewe lewe lewe Ty masz to co ja chciał- bym mieć gdybym kilka lat mniej miał I tylko chcę Cię ostrzec: Nie wyważaj drzwi otwartych na oścież Ty masz taką mądrość głupią Niech której wszyscy od Ciebie się uczą I tylko chcę Ci powiedzieć Ten pociąg nie pojedzie jeśli Ty w nim nie będziesz Lewe... Przed chwilą o tym śniłem Że na jakimś dworcu wszystko zostawiłem Niewiadomy niepokój obudził mnie Dlatego teraz siedzę i piszę Ale żadne słowa tego nie opiszą Co poczuć może człowiek ciemną jesienną nocą Dlatego już kończę ten list Listopad 1993 Lewe... Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie nie dorosłam do swych laaat.......... 28.02.06, 20:37 Nie dorosłem do swych lat... Masz mnie za nic? - dobrześ zgadł. Jak tak można - pytam was - Tylu lat marnować czas? Nauczyłem w życiu się Paru rzeczy - wszystkich źle. Ale moją dróżką idź, Gdy się już nie daje żyć. La, la, la, la - wszystko prostsze, gdy się śpiewa i gra, La, la, la, la - gdy po szklance koniak spływa jak łza, Gdy toczy noc wszystkich godzin ciemnych zdrady i zła, A w sercu już, zamiast krwi, tylko popioły i kurz, tylko popioły i kurz... La, la, la, la, - wszystko prostsze, gdy się śpiewa i gra, La, la, la, la - gdy po szklance koniak płynie jak łza, Gdy toczy noc wszystkich godzin ciemnych zdrady i zło I kiedy dłoń ściska szkło, w którym przez płyn błyska dno... Inni zawsze wiedzą - co? Jak? Dlaczego? Gdzie i kto? Komu wziąć, a komu dać? - A ja nigdy, kurwa mać. A już nie daj Boże, gdy Jakaś się spodoba mi - Zamiast brać bez zbędnych słów - Plączę się i kończę znów... La, la, la, la - wszystko prostsze, gdy się śpiewa i gra, La, la, la, la - cóż, że wszyscy są mądrzejsi niż ja? Mieć, co się chce, można tylko, kiedy przegra się grę, A w sercu już, zamiast krwi, tylko popioły i kurz, tylko popioły i kurz... La, la, la, la - wszystko prostsze kiedy ciebie się ma, La, la, la, la - po kieliszku koniak płynie jak łza... Cóż, że wszyscy są mądrzejsi niż ja? Utopi noc naszych godzin zimnych zdrady i zło, Bądź ze mną, bo w mgle lat zginie nam "la, la" - słuchaj to... Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie młynek kawowy 21.02.06, 19:13 Chciałbym z tobą zatańczyć, ale nie mam prawej nogi Chciałbym cię mocno przytulić, ale nie mam prawej dłoni Chciałbym popatrzeć na ciebie, na ciebie, ale nie mam także głowy Bo na imię mam Młynek a nazwisko Kawowy Bo na imię mam Młynek a nazwisko Kawowy Czułem jak swoimi delikatnymi dłońmi dotykałaś moich żelaznych okuć i cały świat zawirował wraz z ruchem mojej zwariowanej miłością korbki lecz kiedy się zbuntowałem i cały zardzewiałem ty zamiast mnie pocieszyć - wrzuciłaś mnie do śmieci ty zamiast mnie pocieszyć - wrzuciłaś mnie do śmieci Chciałbym z tobą zatańczyć, ale nie mam prawej nogi Chciałbym cię mocno przytulić, ale nie mam prawej dłoni Chciałbym popatrzeć na ciebie, na ciebie, ale nie mam także głowy Bo na imię mam Młynek a nazwisko Kawowy Bo na imię mam Młynek a nazwisko Kawowy Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie kalafior 24.02.06, 15:35 Dla heteroseksualnych i sowizdrzałów Dla akrobatów demokracji i dla ukwiałów Dla hodowców dywidenty i dla rolników Dla papieży dekadentów i pasożytów Kalafior Dla królowej tańców disco i dekabrystów Dla świętego panie tego i aborystów Dla niewinnych ust proroka i fanatyków I dla wszystkich co szukają bomby w nocniku Warzywo złe Kalafior Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: kalafior 24.02.06, 15:52 sto lat sto lat niech żyje żyje nam sto lat sto lat niech żyje żyje nam jeszcze raz jeszcze raz niech zyje żyje nam niech żyje naaaaaaam p.s moglam pomylić słowa- przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 coś nisko upadł wąteczek 08.03.06, 09:33 GOYA Otworzyłam okno i powitałam poranek. Wyglądał jakby nie mógł się doczekać, kiedy wstanę. Oby ten dzisiejszy dzień łaskawszy był dla mnie, bo wczoraj nie umiałam poradzić sobie z pytaniem. Co najlepsze dla nas byłoby, sama nie wiem już. Czy lepiej słodkim kłamstwem nakarmić Cię, czy prawdą zadać ból? Co najlepsze dla nas byłoby trudno stwierdzić dziś, bo z jednym i z tym drugim ciężko później żyć, trudno żyć. Spod przymkniętych powiek przyglądam się Tobie z czułością. Tak wiele we mnie słów, których nie wypowiem, choć krzyczą głośno. Oby ten dzisiejszy dzień powiedział mi, co dalej, bo wczoraj nie umiałam poradzić sobie z pytaniem. Co najlepsze dla nas byłoby, sama nie wiem już. Czy lepiej słodkim kłamstwem nakarmić Cię, czy prawdą zadać ból? Co najlepsze dla nas byłoby trudno stwierdzić dziś, bo z jednym i z tym drugim ciężko później żyć, trudno żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie "My funny Valentine" 08.03.06, 17:43 My funny valentine Sweet, comic valentine You make me smile with my heart Your looks are laughable Unphotographable Yet, you're my favorite work of art Is your figure - less than Greek? Is your mouth - a little weak? When you open it to speak, are you smart? Don't change a hair for me Not if you care for me Stay, little valentine, stay! Each day is valentine's day Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: "My funny Valentine" 08.03.06, 17:46 To miało być ;) Piosenka na Waletynki właśnie w 8-go marca. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Marek Grechuta - Miłość 12.03.06, 18:35 Już tyle dni Ciebie u mnie nie było I przez ten czas nic się nie wydarzyło Bo mój cały świat jest dla Ciebie - a Ty Jesteś mi światem, doliną wśród mgły Powietrzem, ziemią i wodą Słoneczny blask i księżyca latarnia Wiosenny wiatr, który włosy rozgarnia Brylanty gwiazd rozrzucone jak mak Upojność łąk i dzikiego bzu krzak I cisza drzew nieruchomych Wszystko dla Twej miłości Wszystko do jej stóp Wszystkie świata mądrości Najwspanialszy cud Wszystko by jej nie stracić Aby mogła żyć Wszystko za te słowa dwa Te słowa: kocham Cię... Zegarek ten, co ustalał spotkania Tych kilka płyt, do wspólnego słuchania Krzesła i stolik, dwa okna i drzwi Ten nasz prywatny świat nocy i dni Świat przez nas zaczarowany Sahary żar gasił chłodne spojrzenie Niagary szum tłumił smutne westchnienie Milczenie gór było echem złych słów Słoneczny brzask zmywał pamięć z mych snów A wicher rozwiewał chmury Wszystko dla Twej miłości Wszystko do jej stóp Wszystkie świata radości Najcenniejszy łup Wszystko by jej nie stracić Aby mogła żyć Wszystko za te słowa dwa Te słowa: kocham Cię... Ostatni grosz by ją nakarmić Ostatek sił by ją ocalić Najlepszy żart by ją rozbawić Najlepszy wiersz by ją zachwycić By była, by była szczęśliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Marek Grechuta - Miłość 12.03.06, 18:40 nie słyszałam nigdy tej piosenki... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Marek Grechuta - Miłość 12.03.06, 18:41 bad_habit napisała: > nie słyszałam nigdy tej piosenki... Ale Grechuty. Na jego stronie kiedyś można było posłuchać fragmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Delirium Tremens 12.03.06, 21:54 Mam dwadzieścia pięć lat, i życie połamane jak patyk. Co spojrzę wstecz, ogromna czarna plama. Co spojrzę przed się, twardy, zimny głaz. Czułem powołanie w życiu swym na księdza albo na żołnierza i poznałem, że ni ten ani tamten nie mają już, czego bronić. Byłem Faustem i byłem Prometeuszem, porównywałem pyłek wiedzy, z wszechświatowym pyłem tajemnicy. I wydzierałem ogień niebu, aby go nieść swoim braciom. Który mały okazał się robaczkiem świętojańskim, który świeci nie oświecając i pali się nie rozpalając. A serce moje, które opukiwało całą ziemię szukając nieznajomej i nie znalazło jej. Porwawszy gołębice wylało świętą niewinną krew - narzędzie ułomnienia, które nawet o pomstę wołać nie może. A kiedym przyzywał do boju wszystkie legiony żywych pod hasłem, "kto w Boga wieży", poznałem wówczas przy oślepiającym świetle prawdy, że w głębi ochnistrantku wszechżycia leży zbrodnia i ostatni sztandar swój spalić muszę. Tak więc jestem teraz żywy bez życia, tęskny bez tęsknoty i błądzący bez błędu. Okręt mój nie mając kompasu ani steru, płynie w nieznaną dal. Więc niech się wypełni miara mojej pustyni. Porzucę ten świat, którego intrygi nie są dość zabawne, ani cierpienia dość małe, aby utrzymać swe łzy. Zamknę się w pięknym książęcym grobie moich przodków. A może, może odkryje nowy świat swojej duszy, którego przeczucie zjawia mi się z nieodpartą siłą, ową metafizyczną stroną duszy, którą widzę we snach swoich a zapominam na jawie. I tak może mi się uda zwiedzić drugą połowę księżyca, wiecznie zakrytą dla ziemskiej świadomości. Oto jest dzień jasny, słoneczny, ale cóż to znaczy, moja dusza ma swoje własne światło, i swoje własne od słońca niezależne ciemności. Pójdźmy stąd, bo dla tego, który mierzył kulą we własne serce, nie ma ani dziś, ani jutro, ani tu, ani tam. Tylko niezmierzone królestwa myśli zamknięte w łupinie orzecha. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: szafa grająca Klubokawiarni 14.03.06, 23:45 Zobacz ile tu się dzieje Ludzie poszaleli, handlują sumieniem Przerabiają sobie ciała, grzebią w tajemnicach Wysuszone serca chowają po piwnicach Jesteś ale czy naprawdę, czy to co robisz ma sens jest poważne Spróbuj pootwieraj okna, powtarzaj słowa Chcę tak jak On Mieć tyle siły by trwać, I mówić nie, gdy cały świat krzyczy tak Chcę wierzyć, że potrafię siebie dać Tam gdzie już nikt nie widzi żadnych szans Moja propozycja, nie próbuj się zamykać, taka moja wizja Wstań podejdź do wielkiego lustra, przyjrzyj się dokładnie, popatrz na usta Czy mówią prawdę, czy musisz się wstydzić, Czy już zaczynasz siebie nienawidzić, Spróbuj, pootwieraj okna, powtarzaj słowa Chcę tak jak On Mieć tyle siły by trwać, I mówić nie, gdy cały świat krzyczy tak Chce wierzyć, że potrafię siebie dać Tam gdzie już nikt nie widzi żadnych szans Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: szafa grająca Klubokawiarni 14.03.06, 23:53 Vavamuffin stirling ding ding ding ding ding whoa whoa stirling ding ding ding ding ding bwoy bwoy bwoy bwoy stirling ding ding ding ding ding whoa whoa stirling ding ding ding ding ding bwoy nie nie nie nie obchodzą mnie wasze walki kogutów ja chcę zrobić jedna setną tego dobrego co zrobił Desmond Tutu trututututu to grają zmarli nieumarli Mahatma Gandhi i Robert Nesta Marley to prawdziwa moc a nie przemocy system karli są tacy bracie którzy przemocy się oparli to prawdziwa moc a nie przemocy system karli są tacy bracie którzy przemocy się oparli wadli wadli wadliwe to myślenie przemoc wódka koks po garderobach się pieprzenie nie bawi już stagnacja nie bawi mnie tylko siedzenie o tym nawija Vavamuffin i Zjednoczenie słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man jesteś na scenie w porządalu i co dalej weź odrobinę sensu i mysli do swoich nawijek nalej szalej... otumanienie sukcesem ja nie jestem prorokiem ni Izajaszem ni Mousesem ja staram staram staram staram się staram patrzeniem i opisywaniem w swoim ragga się tutaj param param param param parami słowa ustawiam na mentalnę rewolucję myśli nastawiam to nie jest pouczenie to jest krzyk rozpaczy a coraz więcej tutaj lirycznych siepaczy ale to jeszcze nic za parę lat zobaczysz srebrna kulą czarny gnat dokładnie cię odznaczy wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca a Pablopavo tutaj liryczny innowierca wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca a Pablopavo tutaj liryczny innowierca słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man tell me why tell me why i see many hungry people tell me why tell me why tell me why i am very angry full of day stigidingdi and full of the night tell me why tell me why i see many hungry people tell me why tell me why tell me why i am very angry full of day stigidingdi and full of the night zobacz zobacz zobacz zobacz co się dzieje każdy pali cracka nikt nic nie sieje zobacz zobacz zobacz zobacz jaka granda szaleje u władzy polityków groźna banda pomimo kilku pozytywnych wyjątków życie tylu ludzi się sprowadza do majątku szaleństwo szaleństwo szaleństwo zobacz człowieku oni mówią społeczeństwo słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man słuchaj słuchaj słuchaj swego serca za wszystko będzie zapłata słuchaj słuchaj słuchaj swego serca ktoś patrzy tu na ciebie każdego dnia man Jah Jah too much suffer arround me Jah Jah i can't believe whoai Jah Jah you must heal this situation Jah Jah couse i am so small Jah Jah too much suffer arround me Jah Jah i can't believe whoai Jah Jah you must heal this situation Jah Jah couse you are the great Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia ZAMILCZ!!! 15.03.06, 10:50 Zamilcz, zamilcz już nie chce słyszeć Ciebie nigdy więcej, krwawi moje serce. Znikaj, znikaj już nie chce widzieć Ciebie nigdy więcej, znikaj jak najprędzej. Dałam Ci wszystko co mogłam dać, a w zamian za to Ty odpłacasz się tak… Ref. I choćbyś upadł na kolana, I choćbyś błagał, to już nie działa na mnie, żegnaj Twoja strata. Zabieraj wszystkie swoje rzeczy, nic tu po Tobie. Twój czas już minął. Od dziś jestem Twoim wrogiem, Ty moim wrogiem. Koniec to koniec zbyt wiele myśli bije się w mojej głowie przeciw Tobie. Zapomnij, zapomnij o wszystkim tym co było między nami, bo to już za nami. Dałam Ci więcej, niż mogłeś mieć, a w zamian za to tak odpłacasz się. Ref. I choćbyś upadł na kolana, I choćbyś błagał, to już nie działa na mnie, żegnaj Twoja strata. Zabieraj wszystkie swoje rzeczy, nic tu po Tobie. Twój czas już minął. Od dziś jestem Twoim wrogiem, Ty moim wrogiem. Spełnić chciałam każde Twoje życzenie, gdybyś tylko chciał, gdybyś tylko chciał. Mogłeś wszystko mieć na palca skinienie, cierpliwość moja skończyła się… Odpowiedz Link Zgłoś