Dodaj do ulubionych

Witaj Pistolet!!!

18.11.05, 09:18
Gdzie Ty znowu zniknales????
Obserwuj wątek
    • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:26
      jestem jestem allo Bettina tu jestem :-)
      • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:27
        Na prima!!
        Nareszcie dotarles po tej dlugie forumowej wedrowce ...
        • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:29
          Oj tak a droga byla wyboista ,bo i tu i tam byłem.
          • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:31
            Tak, mnie sie tez czasami te drogi myla i laduje nie zawsze tam gdzie chce..
            • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:38
              Wiesz , dróg jest dużo ale zobacz jak jest z MORZEM . Morze ma tylko jeden
              brzeg . Ale za to dookoła :-).No cóż natura juz wszystko wymyślila juz dawno.
              Teraz pozostaje juz tylko odkrywanie
              • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:41
                Bardzo madrze to ujales.
                Niestety nasz horyzont jest czasem zasmiecony niepotrzebnymi przedmiotami i
                dlatego tak trudno czasem odkryc to, czego nam niewatpliwie bardzo brakuje...
                • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:49
                  I tu się z Tobą zgodze , bo człowiek jest odkrywcą ale.... >Kto ma
                  lekarstwo ,ten i odpowiedniej choroby dla niego szuka. Zobacz co sie stalo po
                  części oczywiście z płucami świata, wycinaja drzewa bez opamiętania.HM... takie
                  przemyslenie.Każdy twórca dorasta jedynie do swego świata. Jaki tworzy,do
                  takiego i dorasta.

Sorki za opożnienie w wypowiedzi ,robiłem Kawe :-)
                  • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 09:59
                    Tak, nasz kontynent, nasza wspolna lodz, sami doprowadzamy do wlasnego
                    wyniszczenia, zarowno osobistego jak i do ogolnego. Tez mam takie wrazenie:(
                    Zeby temu zaradzic powinnismy niezwlocznie zaczac od siebie samego.
                    To samoniezadowolenie mozna dostrzec wszedzie. Czasem trzeba bardzo nisko upasc,
                    zeby moc odbic sie od dna....
                    Ps.
                    Tez ide sobie zrobic kawcie, poczulam jej aromat:o))
                    • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:15
                      ....Każdy wie , ze tam najlepiej,gdzie dobrze.Zawsze lepsze jest to co zaczyna
                      się snem, niz to co się nim kończy.Ale dopiero po zdjęciu tej ostatniej skóry -
                      okazuje sie że człowiek ma tylko jedną a matka ziemia, oby się tak nie
                      denerwowała jak to ma miejsce .Chodzi mi o trzęsienia ziemi ,tak wiem na to
                      wpływu nie mamy :(.Wracajac tematycznie do Twojego zdania, na temat tego że
                      cytat*** Czasem trzeba bardzo nisko upaść zeby moc odbic sie od dna..czy
                      wystarczy nam na to sił ? Być może tak !!, ale jak będzie wygladało to owe
                      dno ??
                      • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:34
                        Mnie sie wydaje, ze niektorzy wrecz szukaja tego dna...
                        Ja nie mam do tego wystarczajacej odwagi ani checi, wiec tkwie sobie w pewnym
                        punkcie, gdzie jest mi na miare moich odczuc "dobrze".
                        Moze powinnam dzialac, ale i do tego potrzebna jest wyjatkowo duzo energii, albo
                        samozaparcia. Tym jednak, nie dysponuje na zawolanie.
                        Czasami los pokazuje nam droge wyjscia, ale kiedy jest sie zbyt zajetym sprawami
                        dnia codziennego, uchodza naszej uwadze te wazne wskazowki....
                        P.s.
                        Mam takie male pytanko do Ciebie: znasz niemiecki?
                        Wczoraj dostalam w e-mail bardzo fajny zalacznik, na temat naszego zycia.
                        Znany utwor umila czytanie jednozdaniowych tekstow i ogladanie slicznych obrazow.
                        Chcialbys go otrzymac?
                      • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:35
                        ...no ok, dość tych naszych przemyśleń bo jeszcze sie wzajemnie rozpłaczemy :-
                        ). Zycie toczy sie dalej i trzeba sie z tego cieszyć.
                        • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:39
                          No przykro mi bardzo, nie , nie znam niemieckiego w Niemczech byłem tylko
                          przejazdem.
                          • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:40
                            Ale będzie mi miło zobaczyć sobie te sliczne obrazki :-).Zapodaj na @ jesli nie
                            sprawi Tobie to klopotu
                            • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:42
                              Dobra wysle Ci, ale najpierw przetlumacze Ci tekst, Ty sobie go wydrukuj i
                              zgodnie z kolejnoscia obrazow bedziesz wiedzial o co chodzi, okay??
                              • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:45
                                okey :-)
                                • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:47
                                  No to zabieram sie do roboty:))
                        • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:39
                          Masz racje, a co dzisiaj gotujesz dobrego na obiad???
                          • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:44
                            Zaskocze Ciebie ,dziś jest Piątek wiec obiadek jest bardzo skromny: Ziemniaczki
                            sadzone jajko do popicia maślanka , tak zadecydowal syn.Co do zupki to owszem
                            będzie typowa śmieciówka z dużą ilością warzyw.
                            • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:46
                              Dla mnie sama pysznosc, znam to z wlasnego domku:o))
                              Jak na piatek przystalo...
                              • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 10:58
                                :-) Jutro ja przyjadę z pracy mam zamiar zrobic tzw " MAMAŁYGE" jesli chcesz
                                powiem Tobie o tym czymś :-), mnie bardzo to smakuje .Ale dopiero za godzinke,
                                na chwile obecną musze wyjść do Banku.

Jeszcze tylko przypomne wszystkim na forum że zbliza się godz 11.00 i uciekam
                                na 1 h
                                • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 11:25
                                  To slowo mamalyga jest mi znane, ale czy cos takiego jadlam...
                                  Napisz mi prosze przepis na te mamalyge:o))
                                  Moze sprobuje tez cos tak "egzotycznego"...

@ wyslalam i czekam na reakcje:o))
                                  • pistolett Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 12:09
                                    Otrzymalem @ jest na niego odpowiedz,a co do mamałygi za kilka minut będziesz
                                    wiedziała co i jak :-) ( ..ALE NAUCZYCIELEM jestem kiepskim :-)... )
                                    • bettina75 Re: Witaj Pistolet!!! 18.11.05, 12:23
                                      Juz odpisalam.
                                      Cieszy mnie Twoja opinia:))
                                      Ja teraz musze zniknac do innych spraw zycia codziennego.
                                      Pa, i do nastepnego spotkania:))
                                    • pistolett Re: Mamałyga......... 18.11.05, 12:55
                                      Składniki :

1)ryż (najlepiej w torebkach) 4 torebeczki lub więcej....
                                      2) 1 kg mielonego mięsa
                                      3) papryka słodka - zielona,żołta,czerwona
                                      4)puszka groszku zielonego (konserwowego)
                                      5)puszka kukurydzy (konserwowej)
                                      6)ogórki konserwowe lub kiszone
                                      7)żółty ser
                                      8) dużo przypraw jakie lubisz
                                      9) sól ,pieprz do smaku

przygotowanie:

Ugotować ryż,odstawić by ostygł mielone mięsko na patelnię podsmażyć z
                                      dodatkiem rożnego rodzaju przypraw które tolerujesz.Następnie ryż wyłożyć do
                                      naczynia umożliwiajacego kontakt z gorącym piecykiem kuchennym,zasypać to
                                      wczesniej przygotowanym mielonym mięskiem,i dokładać wszystkie inne wymienione
                                      produkty , wczesniej pokrojone w paski, kostke jak wolisz :-).Dokładnie
                                      wszystko wymieszać i na sam koniec dodać żółtego sera startego na tradycyjnej
                                      tarce.Dobrze jest dodać sera z w/w produktami , ale jego część pozostawić na
                                      sam koniec po wymieszaniu by całość "Mamałygi" nim posypać.Następnie włożyć
                                      wszystko do piekarnika (ok 150 stopni) i zapiekać ok 1 godzinki , moze ciut
                                      wiecej to zależy od stanu roztopienia się ser , oraz jego kolorystyki powinien
                                      byc taki rumiany ale nie musi wola osoby zapiekajacej :-). To wszystko nie ma w
                                      tym zadnej wiekszej sensacji.No kapichne trzeba się napracować ale efekt jest
                                      przedni. A wiesz jak to smakuje na dzień nastepny ,jak wszystko przejdzie swoim
                                      zapachem ??? ...... palce lizać. Polecam wykonanie owej mamałygi a
                                      podniebienie będzie całować Cię po rączkach i prosić o jeszcze :-)))
                                      • bettina75 Dziekuje:)) 18.11.05, 13:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka