braineater 20.11.05, 15:29 na post 7000, skoro tak się stesknił:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marquis Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 15:32 Buu, ja wiedziałem, że ciebie sie nie da wyrolować ;((( CZekałem w napięciu kiedy się ujawnisz. Choć po prawdzie to jednak mnie sie udało siedmiotysiączny post spłodzić - z zapytaniem o braineaterowe śniadanie w łóżku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 15:35 marquis napisał: Choć po prawdzie to jednak mnie sie udało siedmiotysiączny > post spłodzić - z zapytaniem o braineaterowe śniadanie w łóżku :-) Gratuluję perfekcjnego wstrzelenia się w post no 7000! Oklaski na stojąco! B Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 15:38 Czuję się skonfudowany, bo to NIE TAK miało być ;( Miał być specjalny post z tymi 7000 w tytule. Tak czy owak, obiecywałem statystyki a więc za chwilke już ogłoszę "udziały w rynku". ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 15:45 Nie załamuj się! Jeżeli nasza radosna twóczość będzie postępowała w dotychczasowym tempie, to już niedługo możemy pomyśleć o poście pt. 8000 (ok, ósemka nie jest taka ładna i magiczna jak siódemka, ale gdy dotrzemy do dziewiątki... ) Głowa do góry, drogi M! Odpowiedz Link Zgłoś
marquis TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 15:46 ...czyli o udziałach ilościowych (bo o jakości to nie mnie się wypowiadać): 1. Braineater - 12,7% 2. Beatanu - 8,4% 3. Daria13 - 7,8% 4. Staua - 7,8% 5. Dr.Krisk - 6,6% 6. Broch - 5,7% 7. Mamarcela - 5,1% 8. Noida - 4,7% 9. Nienietoperz - 4,5% 10. Aaneta - 4,1% 11. Brunosch - 3,0% 12. Kwiecienka - 2,9% 13. Quarantine(a) - 2,8% 14. Agni_Me - 2,1% 15. Marquis - 2,1% 16. 3promile - 2,0% 17. Kawa Malinowa - 2,0% 18. Griszah - 1,8% 19. Blue.Berry - 1,7% 20. Eva.68 - 1,6% 21. Monikate - 1,1% Chyba nie pominąłem nikogo z osób, które przekroczyły "próg jednoprocentowy". Miłej lektury. Następne zestawienie wkrótce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 15:48 no i jak tu nie kochac brainego:)) dla kazdego znajdzie cukierka ktory bedziej najbardziej smakowal:)) hyhy marquis - jak ty zrobiles taka statystyke leniwa jagoda wcale nie zdziwiona smetna 3 pozycja od konca:)) up down turn around please don't let me hit the ground tonight I think I'll walk alone Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 15:51 Jagódko Niebiańska, nie od końca, bo nie uwzględniłem całego statystycznego ogona!!! Więc głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 15:56 eeee glowy w dol nie mam:) bo ja od poczatku sama sobie tutaj przypielam plakietke lenia niepiszacego:) i sama nie wiem do dzis jak to sie stalo ze ojciec dyrektor mnie tu zaprosil:) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 15:57 Pomysl ile oprócz Ciebie dziewcząt pisywało na FSF&F cos innego niz,'kto zna tem ksionszkem' i już masz odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry :)))))))))))))))))))))) 20.11.05, 16:01 hyhy po prostu ujelam cie zakupem Bethke'go ktorego skadinad nadal nie przeczytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 16:30 Jak Ty to policzyłeś?? :) To ja tak malo tych udziałów mam ? :( No, fakt, że bardziej wolę czytać niż pisać, bo trochę leniwa ze mnie jednostka... Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 16:32 Powiem mądrze: policzyłem stosunek liczby postów wysłanych przez poszczególnych użytkowników forum przez sumę wszystkich postów na forum a wyniki tych sosunków wyraziłem procentowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 16:33 ...matematyk, znaczy? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 16:35 Nie, bynajmniej. Ale w takich prostych statystykach to się zawsze lubowałem, nie wiem, czemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: TWAcze jako jednostki statystyczne ;-) 20.11.05, 16:37 :)) każdy ma jakieś zboczenia... nieraz szalenie pożyteczne! Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Zupełnie off... 21.11.05, 19:43 chciałam się poskarżyć, że ostatnio mam kłopoty z wysyłaniem postów. Może i nieczęsto mam coś ciekawego do powiedzenia, a jak już uznam, że może, to nie mogę! Często mi się to zdarza w pracy, może komputer firmowy sprzężony z Dyrekcjową podświadomością, pilnuje, żebym w pracy zajmowała się pracą?;-) P:-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Zupełnie off... 21.11.05, 20:04 eva.68 napisała: > chciałam się poskarżyć, że ostatnio mam kłopoty z wysyłaniem postów. To znaczy co? Wysyłasz i nic, czy w ogóle nie otwiera Ci się strona forumowa? (to ostatnie zdarzyło mi się parę razy parę dni temu - serwer poinformował, że się przeciążył). Tak czy tak nie potrafię pomóc, ale współczuję. Całe szczęście, że masz kompa w domu :) B jednak optymistka Odpowiedz Link Zgłoś
eva.68 Też się cieszę 21.11.05, 22:03 bo w pracy albo wysyłam i nic, albo wyświetla się komunikat o niemożliwości wyświetlenia strony. Muszę zasięgnąć fachowego języka.:-) Bo ja już chyba forumoholiczką jestem.;-) I muszę nawet w pracy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 16:52 Zaczynam się bać Marqiusa. Przyszedł, popatrzył, poczytał i od razu- statystyka. Mamamarcela zaś chce wprowadzić streszczenia wątków. Co Wy z ta biurokracją? Czy dążymy do wersji Teraz Wypełnij Ankietę? Podtrzymuję deklarację wyprowadzenia się z TWA w ww. wypadku. Noida Zaniepokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 16:56 Nie, nie dążymy, te statystyki były z założenia pewną ciekawostką, urozmaiceniem, niczym więcej. I będę konsekwentnie je powtarzał co tysiąc postów :) Protsetuję przeciwko streszczaniu wątków. Zresztą, kto miałby to robic? Marquis Optimiste Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 16:56 Spokojnie. Dyktatura ma swoje zalety:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Miejsce dla Marquisa 20.11.05, 17:01 noida napisała: > Zaczynam się bać Marqiusa. Przyszedł, popatrzył, poczytał i od razu- > statystyka. Mamamarcela zaś chce wprowadzić streszczenia wątków. Gwoli ścisłości - propozycja streszczania wątków spłynęła z klawiatury agni_me A tak wogóle, to mam nadzieję, że nigdy nie dojdziemy do wersji Teraz Wyełnij A. Chociażby dlatego, żeby nie stracić cię Noido z TWA... Btw - gotowaś ze swoimi ankietami? Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela streszczenia wątków 20.11.05, 18:01 Ja? Nigdy w życiu? To naprawdę nie ja byłam Ewą? mamarcela niewinna, niestreszczająca nigdy "od dzieciństwa lubiłem syreny" Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Miejsce dla agni 20.11.05, 20:37 To ja chciałam streszczeń, bo nie lubię przewalać dwustu postów dziennie, żeby znaleźć dwa "czytable". Ale potrzeba matką wynalazków, udało mi się w zakresie "mojego forum" poskromić wyrazotok forumowy. Nic fajnego już mi nie umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Miejsce dla agni 20.11.05, 20:41 A jak sie w ramach "mojego forum" poskramia wyrazotok, by nic nie umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Miejsce dla agni 20.11.05, 21:24 Bo wyrazotok można ograniczyć np. poprzez zablokowanie "wrogów" - o co agni nie podejrzewam - ale wtedy spora część dyskusji przepada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Miejsce dla agni 20.11.05, 22:04 Tylko ja nie rozumiem po co się męczyć skoro to takie męczące i skoro większość nieczytable. :) Ale jak wiadomo ja niemądra jestem i co najgorsze dobrze mi z tym. "od dzieciństwa lubiłem syreny" Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Nieczytable ;) 20.11.05, 22:14 A ja tam lubię jak zerkam na forum i mam do nadrobienia całe dziesiątki wypowiedzi. W końcu to się szybko czyta, no już naprawdę, na FK to jeszcze można się pogubić, ale tutaj? Dziwne, ja jakoś nie mam żadnych problemów z ogarnięciem całości. Może dlatego, że nie uczestniczę w zbyt wielu forach. Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Miejsce dla agni 21.11.05, 01:15 Bardzo proszę. Moje forum dysponuje funkcją wyszarzania "nieprzyjaciół". Nazwa idiotyczna, ale funkcja użyteczna bardzo. Pozwala omijać dziesiątki wpisów osób ogarniętych swędzeniem palcy (kiedyś o ruchliwych dzieciach mówiło się, że mają robaki w tyłku, wolę nie wiedzieć co takie osoby mają pod paznokciami). Zostawia się osoby piszące w różnej obfitości za to sensownie, jeśli odpowiada takiemu "wyszarzeńcowi" ktoś ciekawy i ciekawie, nie ma nic łatwiejszego niż się wylogować i prześledzić dyskusję. Choć, bogom prawdę, zwykle potem się żałuje głęboko wylogowania, wystarczyłoby bowiem przeczytać tylko część dyskusji. Nie mam czasu na śledzenie wszystkich wpisów, bo jest ich dużo. W tej masie można znaleźć kilka fajnych wypowiedzi i tych kilku nie chcę tracić. Skoro streszczenia wątków nie są możliwe, sama je "streszczam" i tę operację polecam wszystkim niedoczasowym jako rozwiązanie problemu. Przy czym proszę nie brać mojej deklaracji jako formy potępienia dla tych tych setek wpisów robionych w weekend. Zupełnie mi one nie przeszkadzają. Zwłaszcza teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Droga Agni 20.11.05, 22:17 spróbuj w ramach ćwiczeń streścić którykolwiek wpis Naszego Najmiłościwiej Panującego Admina ;) a zobaczysz, czego wymagasz od Protokolanta. :D Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Droga Agni 21.11.05, 01:18 bru, przy wczesnym śniadaniu (to była chyba pierwsza po południu) z jedną z forumowiczek streszczałyśmy sobie część wpisów. Wiele wpisów braina udało się streścić dwoma słowami. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Droga Agni 21.11.05, 09:30 I dokładnie o to chodzi:) Acz mam podejrzenia, że gdybyście przyłożyły więcej starań dałoby się to streścić nawet jednym słowem:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me drogi brainie, 21.11.05, 12:24 Ty sobie nie rób podśmichujek (podśmichujki nie są moje, słyszałam je od krakusa - ktoś wie, czy to regionalizm?), bo to bardzo fachowe streszczenia były. Raczej włosy przyczesz i szurnij nóżką w podzięce, bo one nie dość, że fachowe to jeszcze zasłużyć na nie łatwo nie jest wcale. :) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Najdrożsiejsza Agni, 21.11.05, 12:37 Włosięta przyczesane (no prawie - wczoraj się od własnej żony dowiedziałem, że mam rustykalną fryzurę - czytaj na wiejskiego głupka i ciężko to trochę przyczesać, bo odstają we wszystkie strony) Szurania natomiast odmawiam, bo od dziecka mi krzyczeli 'nie garb sie, nie obgryzaj paznokci, nie szuraj nogami!' - więc skoro już zgarbiony jestem i paznokcia nie zostało ani pół, to przynajmniej szurać nie będę. A za streszczenia dziekuje z całego serca mego próżnego i zdrowia życzę, bo łatwo je stracić czytając to, co powyżej:) Pozdrawiam:) P.S. podsmiechujki również na Śląsku obecne, ale z rzadka. Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re:wewnętrzna cenzura 21.11.05, 12:54 Czy takie poszarzanie, to nie jest przypadkiem przejaw nietolerancji? Ja tam czuję się lekko dyskryminowana takim poszarzaniem (bo że jestem poszarzana przez Agni, w to nie wątpię;). Człowiek włącza się czynnie w dyskusję, chce się podzielić ważnymi przemysleniani, czasem serce na dłoni wystawia, a tu proszę, ktoś poszarza. Buuu, jakie to smutne:( Odpowiedz Link Zgłoś
quarantine Re:wewnętrzna cenzura 21.11.05, 13:14 Agni ma jakiś problem z sobą? Czytam o tej cudownej metodzie cenzurowania forum już w którymś wątku. Nudne to jest. Jeśli agni nie odgryzie mi teraz ręki to znaczy, że też jestem poszarzona. Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Dariu (wiem, wiem,jak maria) 21.11.05, 13:38 droga, skąd takie szare myśli? Toż ty mi się zielenisz postem bujnym niczym zielsko przed moją furtką (takie bardzo wysokie zielone badyle a na wierzchu małe żółte kwiatki, co to może być?). Tylko, że teraz się zastanawiam czy to aby dobrze - zielona dłoń pół biedy, ale zielone serce? Szarzenie to poza dyskryminacją i nietolerancją, także przejaw wygodnictwa, lenistwa, zamknięcia, braku umiejętności szybkiego czytania i nadmiaru łupieżu. Jeśli o czymś zapomniałam, a pamięć mi wróci, dopiszę. (nie wiecie gdzie można kupić serca? mogą być bez dłoni) Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: Agniu 21.11.05, 14:30 I tu mnie zaskoczyłaś. Po naszej ostatniej wymianie uprzejmości myślałam, że kogo jak kogo, ale mnie poszarzyłaś z pewnościa, co byłaś miła zresztą sugerować. Zupełnie nie potrafię zrozumieć, jaka może byc przyczyna tego, że się u Ciebie zielenię. Słowa o nietolerancji i dyskryminacji były żartem i zaczepką, jak widać skuteczną;) Wyraziłaś kiedyś podziw wobec osób, które nie używają emotikonek; od jakiegoś czasu testuję na Tobie takie nieużywanie i z przykrością stwierdzam, że jednakowoż nie wszystkie moje żarty są dla Ciebie czytelne. Żeby więc być zawsze dobrze rozumianą pozwolę sobie powrócić do sensownego zywczaju zamieszania uśmiechów lub puszczanych oczek. Intryguje mnie, czy w realu też pozwalasz sobie na mówienie wprost do niektórcyh ludzi, z którymi przestajesz, że ich nie słuchasz, bo Cię to nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re:wewnętrzna cenzura 21.11.05, 19:07 Oj jeśli juz ktoś jest przez nią poszarzany, to raczej ja. Z różnych powodów wcale mi to nie przeszkadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me całkiem już najdrogi brainie! 21.11.05, 13:03 Tak przy okazji, czy ty masz sposób na forumy, czy lecisz i czytasz wszystko? Bo zdaje się zerkasz przynajmniej na kilka. Ze społeczeństwem sobie poradziłam szczodrą ręką szarząc i zieleniąc i tylko doom mi bruździ bo niezalogowany włazi, ale on i tak zawsze przy wyzielenionej yomie czy po_godzinach. Natomiast system się nie sprawdza na forach, gdzie niewiele osób pisze bardzo dużo - w ten sposób zaniedbałam zupełnie utopskie forum i marzy mi się wciąż albo streszczacz, albo system jaki, który radziłby sobie z półtysiączkiem wpisów w dwa dni. Szuranie odpuszcze, ale tylko dlatego, że ujęła moją wyobraźnię twoja fryzura. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: całkiem już najdrogi brainie! 21.11.05, 13:16 czytam wszystko - mało wybiórczy jestem, jak już w watek wlezę, to czytam go do samego końca, chocby i postów miał 500 i wiecej - zreszta na 250 mam forum poustawiane. Ale wielu watkow po prostu nie ruszam - nawet tu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: całkiem już najdrogi brainie! 21.11.05, 13:30 Nie żebym sie czepiała, ale z matematyczną dokładnością informuję, że na 50 wątków na tej stronie nie ruszyłeś 3 (słownie trzech), które miały razem 16 postów. To tyle z kronikarskiego obowiązku. :)) Pozdrowienia:) "od dzieciństwa lubiłem syreny" Odpowiedz Link Zgłoś
braineater P.S. 21.11.05, 13:40 polecam przetestowac system na forum yomy i promila. Tam 5 w porywach do 10 osób nastukało w ostatnie półroku - czyli od założenia, 40 tysięcy postów:) Jak tam szarozielony sytem da radę, to wszedzie da i uwaga dodatkowa - wielonickowców jest tamoj mnóstwo - prawie wszyscy lecą pod co najmniej dwoma:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis A niech tam gadają - 8000 03.12.05, 12:08 Miałem nie publikować, ale w końcu co mi szkodzi, najwyżej znów się narażę ;) Ponieważ "procentowe udziały" niewiele się zmieniły od ostatniego notowania, postanowiłem tym razem podac liczbę postów (stan na dziś rano, kiedy licznik ogólny wskazywał 8013). Uwzględniono osoby z "dorobkiem" co najmniej stu wpisów. 1. Braineater - 989 (czyli niedługo pijemy za zdrowie OZ) 2. Beatanu - 642 3. Staua - 582 4. Daria13 - 575 5. Dr.Krisk - 477 6. Mamarcela - 470 7. Broch - 421 8. Nienietoperz - 362 9. Noida - 356 10. Aaneta - 305 11. Brunosch - 259 12. Marquis - 234 13. Kwiecienka - 212 14. Griszah - 190 15. Agni_Me - 156 16. Kawa Malinowa - 148 17. Blue.Berry - 145 18. 3promile - 143 19. Quarantine(a) - 136 20. Eva.68 - 130 21. Monikate - 119 Odpowiedz Link Zgłoś
braineater tja 03.12.05, 16:11 znaczy zrobiłem 1/10 forum... czy grafomania i słowotok poddają sie terapii? Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: tja 03.12.05, 16:25 braineater napisał: > czy grafomania i słowotok poddają sie terapii? Pewnie tak, ale nie poddawaj się takiej terapii, please! I o ile wysłowotoczysz się dzisiaj jeszcze ciupinkę to możemy wznieść toast za Twoje tysiac postów na TWA po raz pierwszy :) Beata wyznająca zasadę, że wieczorna whisky dobra na przeziębienie jest Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: tja 03.12.05, 17:44 :-) na przykład możesz w kilku krótszych lub dłuższych odsłonach zrecenzować mi/nam "Wykluczonych" Frau Jelinek ktoś już cię o to prosił, ale prosząc o wybaczenie przyznaję, że nie pamiętam kto jednym słowem (zwiększając swoją skromniutką liczbę wpisów o jeden) proszę: dobij do 1000 wyżywając się na Jelinkowej pozdrawiam Kwiecienka & Jej Zinteresowania Literaturą (i nie tylko) Austriacką Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: A niech tam gadają - 8000 03.12.05, 20:21 Rozumiem, ze ja ukrywam sie pod pseudonimem;) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: A niech tam gadają - 8000 03.12.05, 23:23 Biję się w pierś!!! oczywiście, Stello, jesteś na 10 pozycji, masz 345 wpisów!!! Odpowiedz Link Zgłoś