Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz o ciuchach na moto

30.11.05, 08:18
A może coś takiego?? ;))
www.scigacz.pl/Stroj,dla,motocyklistki,314.html
Obserwuj wątek
    • goha66 Re: Jeszcze raz o ciuchach na moto 30.11.05, 10:44
      heh :) a ja myślałam, że Ty serio Miśka o ubraniach motocyklowych :D
      Na temat tej kolekcji na podstawie kilku zdjęć da się powiedzieć jednoznacznie,
      że do (bezpiecznej) jazdy się nie nadaje (no ale przecież nie po to została
      stworzona). Osobiście mi nie przeszkadza styl "na motocyklistkę" ;)

Przy okazji - bo temat jest "ciuchowy" - prosze o radę dot. zakupu ubrania do
      jazdy (z możliwie dobrymi zabezpieczeniami, m.in. wszyte ochraniacze)... Gdzie,
      co, ile (i czemu tak drogo :D) ... Muszę ubrać moją latorośl na nowy sezon, a
      sama jeżdżę z tradycyjnym skórzanym ubranku ... i nie mam rozeznania w temacie.
      Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc - Goha
    • cien1100 Re: Jeszcze raz o ciuchach na moto 30.11.05, 14:12
      Nie,nie podoba mi się,za dużo na sobie miały:))
      • sarawi Jeszcze raz o ciuchach na moto 01.12.05, 21:52
        Mnie tez sie nie podoba.
        Ale za to ... www.moto-akcesoria.pl/product_info.php?
        cPath=47_48&products_id=360 - pamietasz Goha jak sie zachwycalam ta kurteczka w
        katalogu u Ciebie? i dalej mam smaka na taka ... kolezanka gdzies wyszukala,
        prawdopodobnie kupi, wiec bede sie miala okazje przekonac jak wyglada (i lezy)
        na zywo :)))
        • sarawi :) 01.12.05, 21:53
          www.moto-akcesoria.pl/product_info.php?cPath=47_48&products_id=360
          eee, bo zle link wkleilam :)
          • goha66 Re: :) 02.12.05, 06:59
            Sarawi napisała:
            >pamietasz Goha jak sie zachwycalam ta kurteczka...

pamiętasz :) a ta kurtka całkiem niezła jest, dobrze, że producenci (poza
            Czechami, którzy nigdy o tym nie zapominali) coraz częściej biorą poprawkę na
            różnice w budowie pań i panów i dzięki temu możliwe są równocześnie dwie
            rzeczy - jeździć w ubraniu, które podwyższa bezpieczeństwo i nie wyglądać jak
            zamówiona a nie odebrana ;)
            podczas rozmów nt zakupu dobrego ubrania do jazdy spotkałam się z opinią, że
            idealnie jest mieć dwa zestawy - skórzany (wczesna wiosna i jesień) oraz
            materiałowy (lato)... niestety ze względów ekonomicznych będe mogła zakupić
            mojemu "maleństwu" tylko jeden... radźcie, co wybrać? :)
            • sarawi :) 02.12.05, 10:05
              A ja jakos nie jestem do teksow przekonana, choc juz marzlam w skorze w
              ostatnie dni ... Znajomy sie smial, ze kupilam kurtke ze skory tylko i
              wylacznie dla szpano-wygladu - hmmm ... cos w tym na pewno jest :))) bo oprocz
              tego, ze ma to byc solidne i bezpieczne, to jak dla mnie - ma tez wygladac,
              tzn. WYGLADAC, jesli o wdzianku dla dziewczyny mowa :>
              • reggie85 Re: :) 02.12.05, 17:41
                ja mam tekstylną,i polecam bardziej bezpieczna niz skóra,a o latorośc trza
                dbać;) zamówiłam moją w louisie na nasze wyszło ok 400,gramatura spoko,nie taka
                szmata,ochraniacze duuuuzo kieszeni an pierdoły :D dobrze chroni przed wiatrem i
                w ogóle fajna sprawa:)
                • reggie85 Re: :) 02.12.05, 17:42
                  aaa a o tym raczej sie nie wypowiadam:) nawet gdyby jakims cudem mi się
                  spodobały to pracujac dalej w TPSA nie zarobiłabym na nie przez kolejne 10 lat :)
            • olaplusjeden ubrania motocyklowe 02.12.05, 18:34
              W styczniu/lutym beda w Lipsku i Berlinie targi motocyklowe, tam masz bardzo
              duzy wybor ubran i akcesoriow i duzo obnizek. Wiem, ze wiele osob ze srodowisk
              motocyklowych tam jezdzi,wiec zawsze mozesz sie z kims dogadac i zabrac,
              najlepiej z corka (zapomnialam jej imienia). Poza tym jesli masz w ogole do
              Berlina nie daleko (skad jestes tez zapomnialam) to na Bundesalle i w okolicy
              jest kilka sklepow (Louis, Polo, Hein Gericke)i bardzo czesto obnizki. Zdarza
              sie, ze obsluga mowi po polsku.

Pozdrawiam
              Ola
            • misiabella Re: :) 03.12.05, 23:06
              Goha,jeżeli miałabym wybierać to chyba lepszy jest goretex dla małej,choć skóra
              fajniej wygląda.Goretexowe ciuchy są naprawdę ciepłe,mają mocne
              wstawki,podpinki.Oczywiście cena też dużo mówi o jakości w tym przypadku.
              Wracając do kwestii wyglądu-goretex też może być świetny,ja mam śliczną
              błękitną rasową kurteczkę,którą zresztą chcę sprzedać,bo jest za mała i nie
              sądzę,że wrócę do swojego dawnego rozmiaru nim kupię motocykl.Trochę jeszcze
              pokarmię ssaka..:))
    • misiabella Re: Jeszcze raz o ciuchach na moto 03.12.05, 23:00
      Mnie sie też zbytnio ta moda nie podoba,jak widzę kurtkę taką pseudomotocyklową
      na wyżelowanym gościu,albo lasce w różu,to...lepiej nie mówić.
      Wpadłam na to przez przypadek w sieci i chciałam Wam pokazać,hihi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka