Dodaj do ulubionych

Pomysl na biznes

01.12.05, 10:15
Zbliza sie czas nalotow na nasze domy przez osobnikow ubranych w czarne
sukienki- zwany kolenda. W tym czasie jestesmy narazeni na wszelakie
przykrosci zwiazane z tymi odwiedzinami. Aby uchronic sie od watpliwej
przyjemnosci goszczenia klechw w domu i jeszcze na tym zarobic,
wykombinowalem, ze wydrukuje nalepke - biale kolo w czerwonej ramce, w kole
czarna postac proboszcza przekreslona czerwonym skosnym paskiem. Bede to
sprzedawal wszystkim, ktorzy obawiaja sie nalotu czarnuchow w
okresie kolendy. Wystarczy nalepic na drzwi :)
Obserwuj wątek
    • ornita Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 10:43
      całkiem nie złe.moze nawet kupie jak zobacze
      • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 10:48
        Moze zostaniesz hurtownikiem? :)
        Popyt na pewno bedzie duzy :)
        • ornita Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 10:54
          nie,mam inne zajęcia.
          • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 10:57
            Szkoda, bo zmyslny wspolnik top polowa sukcesu :)
            • ornita Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:00
              nie rezygnuj to mozna sprzedawać cały rok. wszedzie
              • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:07
                Nie mam zamiaru rezygnowac :)
                Ale chyba najpierw opatentuje wzor :)
        • wesolutka72 Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:01
          Pomysl calkiem dobry.
          Nalezy najpierw przeprowadzic badania czy jest zainteresowanie.
          Pozniej zajac sie wykonaniem naklejki, wydrukowaniem i sprzedaza.
          Wazna jest dobra reklama produktu.
          O czyms zapomnialam?
          • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:08
            O cenie? :o)
            • wesolutka72 Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:10
              o! :)
              Pamietaj o kosztach zanim okreslisz cene :)
              • wesolutka72 Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:11
                menka chodzi o to zeby jeszcze na tym zarobic :)))
              • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:13
                Koszta niewielkie. Druk to smieszne pieniadze. Gorzej z urzedem patentowym :)
                • wesolutka72 Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:16
                  i jeszcze domene w necie trzeba wykupic :))
                  • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:18
                    A po co? Ustawie stragan pod kosciolem w niedziele :)
          • menk.a Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:09
            nie lepiej zamknąć drzwi? nie otwierać? wyłączyć dzwonek ?
            prościej i taniej;)))
            • ornita Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:12
              zamkniecie drzwi nic nie da
            • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:12
              Wesolutka ma racje. Karta sie odwraca i ja na czarnuchach zarobie :)
              • menk.a Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:18
                material girl in the material world;)
                • ornita Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:22
                  pod koscilem!!!?BEKA! jyz widze reakcje owieczek.haha Rydzyka zawolaja albo
                  wielkiego PRAŁATA
                  • menk.a Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:24
                    jak się wkłada kij w mrowisko trzeba liczyć się z konsekwencjami:)
                  • pazerny Re: Pomysl na biznes 01.12.05, 11:25
                    A przy okazji darmowa reklame zrobia. I o to chodzi :)
    • wesolutka72 pazerny 01.12.05, 11:48
      odbierz maila :)
      • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 11:59
        wesolutka - robota Ci się kroi - a mówiłam, że nie będzie tak źle!!!
        • wesolutka72 Re: pazerny 01.12.05, 12:03
          hehehe, zobaczymy :)))
          • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:05
            Ty się wesolutka trzymaj pazernego co by się nie wykręcił:)
            • wesolutka72 Re: pazerny 01.12.05, 12:07
              Pomysly ma, ale co jak tylko na pomyslach sie skonczy? :))
              • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:08
                widzę, że biznes plan już opracowany to chyba będzie coś więcej ;)
                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:14
                  Pomyslow jest wiecej. Wlasnie skontaktowalem sie z potencjalnym sponsorem.
                  Wesolutka- jak co, to podam im na Ciebie napiary :)
                  • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 12:16
                    Pazerny, a swietego Mikolaja tez nie zaprosisz w swoje progi??
                    • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:24
                      Pewnie, ze nie! Nie lubie niczego, co jest swiete- oprOcz swietego spokoju :o)
                      • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 12:29
                        No to na bakier stoisz z ta swietoscia, powinienes byc bardziej konsekwentny,
                        albo, albo:)
                        Tylko rodzynki wybiersz, a biedne dzieci (z opcja, gdy je posiadasz) nie beda
                        mialy uciechy z prezentow od swietego Mikolaja:(((
                        I co bidulki opowiedza w szkole???
                        • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:32
                          Dziecko ! Mam tylko jedno. Dostaje ode mnie podarki np na Noc Swietojanska, to
                          jest wtedy, kiedy jest swieto Swiatowida :o)

Ja jestem bardzo konsekweny! Nie robie i nie pozwole robic dziecku wody z mozgu!
                          • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 12:39
                            No coz wola rodzicow jest swieta....

Ale ja nie chcialabym byc na miejscu Twojego dziecka w klasie.
                            Znam taki sam przypadek z zycia:
                            Dziewczyna przyjela wiare katolicka w wieku 21 lat i tatus nie mial juz nic do
                            powiedzenia....
                            Ona miala w klasie ogromne problemy, bo byla inna. To obciazalo ja az do tego
                            czasu, kiedy wreszcie opuscila dom rodzicow.

Tak zazwyczaj sie dzieje, jak chce sie czegos za wszelka cene osiagnac:)
                            • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:41
                              Cale szczescie, ze moje dziecko mieszka w normalniejszym kraju niz Polska. Nie
                              musi lazic na religie i do kosciola.
                              • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 12:46
                                To sie wydarzylo w protestanckiej czesci Niemiec Zachodnich.
                                Wlasnie ona chciala miec religie, ale tatus zakazal...
                                i nie brala udzialu w zadnym zajeciu szkolym zwiazanym z jakakolwiek wiara.
                                To byl wlasnie dla niej wielki ciezar, ze nie nalezala do zadnej grupy.
                                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:49
                                  mam szczescie- moje dziecko jest madre :o)
                                  • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 12:51
                                    Daj mu wiecej swobody rozwojowej, bo to co Tobie wydaje sie byc jedyna
                                    madroscia, moze sie okazac dla niego najwieksza glupota:)
                                    • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:55
                                      Uwazam, ze nie zmuszanie dziecka do uczestniczenia w jego oglupianiu jest
                                      wlasnie czyms pozytywnym. Wierz mi, ze gdyby dziecko chcialo chadzac do kruchty-
                                      moglo by to robic. Cale szczescie, ze nie chce :o)
                                      • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 13:02
                                        W takiej sytuacji, nie musisz sie niczego obawiac...

Nie powinienes jednak wszystko inne co Tobie sie nie podoba, nazywac
                                        oglupianiem. Czy to emocje, czy brak tolerancji???
                                        A moze nie wiesz, co to znaczy??
                                        W dzisiejszych czasach, taka postawa oznacza zacofanie:((
                                        • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:09
                                          Dla mnie zacofanie, a wrecz uwstecznienie umyslowo- ideologiczne- to slepe
                                          wierzenie w to, co wymyslil np. Wielka Kremowka.
                                          I masz racje- wystepuje u mnie calkowity brak tolerancji na glupote.
                                          • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 13:19
                                            Widze, ze sie nie rozumiemy.
                                            Nie potrafisz spojrzec rzeczywistosci w oczy. Widzisz tylko swego Swiatowida, w
                                            ktorego slepo wierzysz. Reszta to durnie i bezmozgowia. Twoj wybor, ale nie
                                            zapominaj, ze na swiecie nie jestes sam. Bez wzgledu na ich stan umyslowy i
                                            duchowy, kazdemu nalezy sie ludzka godnosc!!!!
                                            Tobie sa takie okreslenia obce, wiec zajrzyj do encyklopedii, albo zapytaj
                                            swojego inteligentnego dziecka, moze uslyszysz pare "madrych" zdan na ten temat:))
                                            • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:24
                                              Wystarcza mi slowa saczace sie z eteru Radia Maryja :)
                                              Tam to jest tolerancja i umyslowosc! :o)
                                              • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 13:29
                                                Nie schodz z tematu, nie znam tych slow, wiec mnie to nie rusza.
                                                Mnie chodzi tylko o Twoja postawe. Dlaczego tyle w Tobie zla przeciw innym
                                                swiatopogladom? Dlaczego innch obrzucarz obelgami, bo sa innej wiary?
                                                Czy ktos z nich zabil Ci kogos bliskiego? Wiec, skad tyle w Tobie nienawisci?
                                                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:43
                                                  Ja zwalczam tylko i wylacznie przedstwicieli jednego z owych pogladow. I to nie
                                                  ze wzgledu na poglady, ale ze wzgledu na to co robia i co mowia
                                                  • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 13:48
                                                    A dlaczego wlasnie zwalczasz?
                                                    W imie czego podejmujesz te walke?
                                                    Na sile napewno nic nie zwojujesz, a wrecz przeciwnie, wywolasz opor.
                                                    Tylko wolny wybor jest wlasciwym wyborem:)
                                                    Zostaw tych przedstawicieli z ich pogladem. Napewno nie zabijaja, a wiec o co
                                                    Tobie chodzi? Kazdy z nas ma prawo wyboru, Ty tez wybrales swoja droge, a wiec
                                                    daj innym dzialac na ich sposob. Jezeli Cie to drazni, nie sluchaj tego Radia.
                                                    Zaloz swoja stacje radiowa....
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:51
                                                    Zdziwisz sie- ale czynie to ze wzgledu na glupote rozprzestrzeniana przez
                                                    przedstwicieli owego nurtu.
                                                  • bettina75 Re: pazerny 01.12.05, 14:00
                                                    Musze konczyc nasza rozmowe.
                                                    Zycze Ci lagodniejszego spojrzenia na swiat.
                                                    Pozwol innym miec inny poglad i nie nazywaj wszystkich, ktorzy nie odpowiadaja
                                                    Twoim wyobrazeniom, ludzmi z wodnym mozgiem, czy cos w tym rodzaju, bo to takze
                                                    LUDZIE tak samo jak Ty (Nadludzie nie istnieja)!!!
                                                    Obrazajac ich, obrazasz sam siebie:)
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 14:04
                                                    a gdzie wolny wybor Twojego dziecka?
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 14:27
                                                    to-wlasnie-ja napisała:

> a gdzie wolny wybor Twojego dziecka?
                                                    >
                                                    o wolnym wyborze dziecka porozmawiaj z Schoenebeckiem ;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:08
                                                    Przyjme Twoj punkt widzenia kiedy:
                                                    - religia w szkolach nie bedzie obowiazkowa, a ja ze swych podatkow nie bede
                                                    musial oplacac katechetow, kapelanow, uczelni papieskich itp
                                                    - kosciol opodatkuje sie
                                                    - kosciol zostanie calkowicie oddzielony od Panstwa
                                                    -RM zostanie odebrana koncesja bo to radio faszystowskie
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 14:17
                                                    Sam mowisz, ze Twoje dziecko nie mieszka w tym kraju. A za bledy decydentow robisz odwrotne pranie mozgu wlasnemu dziecku:))Nie popieram kosciola i tego wszystkiego o czym mowisz. Ale daje wlasnemu dziecku wybor, przy madrej dyskusji, oczywiscie, gdy juz doroslo do rozumienia tych spraw. Gdy dorosnie zupelnie i SAMO odwroci sie od tej wiary, albo inaczej, bedzie umialo oddzielic sztuczna ideologie od wartosci , wowczas niech i wybiera i ponosi konsekwencje tych wyborow. Moja opinia powinna dotyczyc mnie a nie byc narzucana innym w rodzinie. Robisz dokladnie to co robia koscielne oszolomy, tyle , ze w druga strone :)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:34
                                                    Nie doczytalas :o) Prania mozgu dziecku nie robie, bo nie ma takiej potrzeby.
                                                    Ona nie chce i po prostu nie chodzi na religie.
                                                  • tonya4 Re: pazerny 01.12.05, 14:47
                                                    Nie chce... Nie wiem, ile ma lat i od kiedy nie chce. Zazwyczaj dzieci chca tylko to, co im sie podoba. Mysle jednak, ze jest to temat rzeka, a Ty w poscie nawet nie dotknales istoty sprawy. Dosc jednostronnie podchodzisz do tematu. Musze jednak przyznac, ze nie chce po raz kolejny o tym dyskutowac, znam argumenty na pamiec z niekonczacych sie rozmow z jednym znajomym. Pozdrawiam
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:56
                                                    Mam przeciez prawo do swoich zapatrywan, prawda?
                                                    I mam prawo do wychowania dziecka w/g moich zasad. A ze nie kloci sie to z tym,
                                                    czego oczekuje dziecko- tym bardziej mi przyjemnie.
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 14:56
                                                    Czy nie uwazasz mimo wszystko, ze jedynie sluszna jest Twoja postawa? A gdyby córka chciala przyjac kolędę?
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:59
                                                    Cale szczescie zyje w normalnym kraju, w ktorym nie ma kolend. Poza tym ma
                                                    alergie na czarnych.
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 15:04

Wymigales sie od odpowiedzi.:)))
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 15:06
                                                    Wcale nie. Moja latorosl na pewno nie chce kontaktow z klechami :o)
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 15:21
                                                    :))) A dlaczego nie chce? Jakie kontakty zna? Kto jej te niechec zaszczepil?
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 15:22
                                                    Ona to wyssala z mlekiem matki :o)
                                                  • to-wlasnie-ja Re: pazerny 01.12.05, 15:37
                                                    :))))))))) tak wlasnie myslalam. Z mlekiem matki i pogladami tatusia. Wiesz, ze zacietosc i fanatyzm bywa rownie szkodliwy , gdy jest sie za, jak i przeciw? Masz prawo do wlasnych zapatrywan i wychowywania swojego dziecka wg. wlasnych pogladow. Tylko nie mow, ze ona sama tak wybrala, i ze przyjemniej Ci ja wychowywac w tym samym duchu. Corka nie zna innej opcji po prostu. Zdziwilbys sie jak -o dziwo -odmienne od mojego nastawienia bylo zdanie mojego syna( ja NAPRAWDE dalam mu wolna reke ), gdy przyszlo decydowac o sakramencie bierzmowania. Milo mi bylo, do nastepnego razu...
                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:17
                    A..... taki sponsor to dobra rzecz, tylko żeby to rydzyk przypadkiem nie był:)
                    • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:24
                      cos wrecz przeciwnego. Mozesz mi wierzyc :o)
                      • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:30
                        a... to pewnie ktoś z pruszkowa?:)))
                        • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:32
                          Nie- ktos z Lodzi :o)
                          • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:34
                            To miller teraz ludzi sponsoruje?:)
                            • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:38
                              Do Millerka bym nie poszedl. On za bardzo blisko ksiezy sie pokazuje :o)
                              • wesolutka72 Re: pazerny 01.12.05, 12:40
                                W Lodzi to chyba tylko "lowcy skor" sa? :)
                                Oni raczej nie beda zainteresowani sponsorowaniem tej akcji :)
                                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:42
                                  E tam. W lodzi jest tez "przechowalnia" :o)
                              • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:41
                                poddaję się - ważne, że kasiasty jest gościu:)
                                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:43
                                  Przede wszystkim jest madry :o)
                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:45
                                    czyli jest moim przeciwieństwem:)
                                    • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:48
                                      Ja tego nie powiedzialem :o)
                                      • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:51
                                        nawet bym Cię o to nie podejrzewała ;)
                                        • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:52
                                          Czyli wcale mnie nie znasz :o)
                                          • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:53
                                            no wcale :) ale nie martw się, mów co chcesz ja się nie gniewam :)
                                            • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 12:57
                                              To sie ciesze, zes taka gruboskorna :o)
                                              • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 12:59
                                                gruboskórna od razu?
                                                • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:09
                                                  a jaka? Skoro nic Cie nie rusza... :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 13:11
                                                    nie tutaj, gdybym przejmowała się wszystkim co na forum napisza to pewnie
                                                    byłoby ze mną coś nie tak ;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:13
                                                    I taka postawa naprawde bardzo mi sie podoba. Chociaz niektorzy utworzyli sobie
                                                    z forum sanktuarium zycia wirtualnego. Ja preferuje real :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 13:20
                                                    to brzmi jak zaproszenie - żart:)))
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:26
                                                    20 lat temu to byloby pewnie zaproszenie. Ale teraz to ja jestem dla Ciebie
                                                    duzo za stary :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 13:30
                                                    skąd taka pewność??? może zosia to staruszka?:)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:43
                                                    Nie sadze :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 13:50
                                                    zaletą netu jest to, że możemy być tutaj tym kim nam się podoba:)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 13:52
                                                    cale szczesc ie, ze mnie sie podoba byc soba :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 13:55
                                                    a kto powiedział, że zosia to nie zosia?:) napisz ile masz lat Dziadku Pazerny
                                                    to powiem Ci o ile się pomyliłeś :)))
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:10
                                                    Juz powyzej 4 krzyzyka :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 14:12
                                                    Tak jak myślałam - przesadziłeś z tą 20-ką ;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:35
                                                    a co? masz 18? :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 14:39
                                                    skończone;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 14:56
                                                    Gratulacje :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 14:59
                                                    spóźniłeś się, kilkanaście lat temu mi gratulowali;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 15:04
                                                    jak mozesz to pamietac, skoro wtedy jeszcze w beciku lezalas? :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 15:16
                                                    mama mi opowiadała ;)
                                                  • pazerny Re: pazerny 01.12.05, 15:21
                                                    szkoda, ze Cie nie sfilmowala :o)
                                                  • zosia500 Re: pazerny 01.12.05, 15:26
                                                    w Polsce wtedy kamery tylko w TV mieli:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka