mamarcela 28.01.06, 19:29 Proszę mi tutaj zameldować się szybko. P:) mamarcela mocno zaniepokojona mimo wszystko "Kto nie chciałby zastrzelić Boga, gdyby Go można było trafić." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 19:38 jestem - to po drugiej stronie Parku się dzieje. Na razie jest jak zwykle, czyli nikt nic nie wie, nikt niczemu nie zawinił, ale pan premier już jedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 19:54 Przed chwilą oglądałam wiadomości w tutejszej TV i gdy pokazywano przerażające obrazki z Chorzowa i jakiś pan krzyczał przeraźliwie "Krzysztof!!!" łzy mi same pociekły i od razu pomyślałam o Wyżeraczu i Kwiecieńce i... wyszłam z pokoju, bo następnym niusem (po dzięsięciu łyżwiarzach pod lodem Mälaren) było szukanie przyczyn wczorajszego wypadku autobusowego, w którzm zginęło dziewięciu Szwedów i... czasami brak mi dystansu i rozklejam się totalnie jak teraz:( Nie da się uciec od nieszczęścia... i buuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Melduję się! 28.01.06, 20:28 a więc melduję się troską wzruszona trochę jedynie ilością straży pożarnej z rykiem sunącej (nie wiedzieć czemu) obok mojego domu przerażona pozdrawiam Kwiecienka z Nosem w TVN24 Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Melduję się! 28.01.06, 20:41 Bogom niech będą dzięki. Ściskam Was. mamarcela przy radiu i z piwem grzanym Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Melduję się! 28.01.06, 20:49 kwiecienka1 napisała: > a więc melduję się troską wzruszona Uffffffffffffffff Tutaj spadł mi ciężar z serca ale rozbolała głowa:( No i są już doniesienia o pierwszych ofiarach... Idę oglądać Amadeusza, którego TV przytomnie przypomina z okazji urodzin pana M. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 21:35 Ladies & Gentlemen Pan Premier wylądował (widziałam przez okno bo to jakieś 150m ode mnie było)... pewnie będzie pomagał jakoś, odgruzowywał, nie wiem, nagle poczuł się taki potrzebny, do zdięć w jutrzejszej prasie chyba... pozdrawiam Kwiecienka na Pasożytów Wściekła Ps Eurowizja rules, no w końcu tyle kasy poszło... Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Niech pies trąca 29.01.06, 01:14 premiera. Oby jak najwięcej żywych wyratowali... Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 21:42 Braineatery widzą karetki i straż pożarną - premiera na szczęscie niet. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 21:48 szukajcie dużego skupiska kamer i reflektorów niedługo powinien się pojawić Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Uff... 28.01.06, 21:54 Dobrze, że nic wam się nie stało, ale tak sobie myślę: wyjdzie człowiek po jakieś głupie zakupy.. i juz nie wróci. Kiedyś koło mojego domu samochód zabił jakąs kobietę - zagapiła się i weszła na jezdnię. Gdy przechodziłem już ją zabrali, tylko na jezdni leżały resztki zakupów: rozbity słoik dżemu, jakieś bułki, kałuża mleka... Prześladowało to mnie przez dobry tydzień - jeszcze pół godziny ktoś zastanawiał się jaki dżem kupić, a teraz już go po prostu całkowoicie i nieodwołalnie nie ma... KrisK P.S. A premier to na cholerę tam? Denerwuje mnie jakoś ten facet. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Uff... 28.01.06, 21:59 KrisKu... wybory się kroją trzeba zapunktować u potencjalnych wyborców ale nie ma to jak nasz prezio, tak po prostu milion zł dla rodzin ofiar zaoferować (i to już kilka godzin temu, kiedy nie było jeszcze konkretnych doniesień o ofiarach...) politycy to jednak straszne hieny są :((( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No tak... 28.01.06, 22:07 kwiecienka1 napisała: > politycy to jednak straszne hieny są :((( Ano. Określenie "hieny" w tej tragedii jest niezwykle celne. Nic tak nie podnosi notowań polityka (nie u mnie..) jak pełna troski gospodarska i współczująca wizyta na miejscu katastrofy. Wysłucha meldunku dowodzących akcją - choć ci powinni mu kazać spier.. i przestać plątać sie pod nogami, pogada z rannymi, zapewni, pocieszy.... Palanty. Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: No tak... 28.01.06, 22:14 nie przesadzajcie. gdyby sie NIE pojawil (tylko dalej ogladal malysza)- toby dopiero psy wieszali. pojawic sie MUSI, to nalezy do jego obowiazkow i je spelnil. i nie ma to nic wspolnego z byciem czy nie "hiena". ps. zeby uniknac watpliwosci- nie jestem wyborca pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wiesz.... 28.01.06, 22:20 Plątanie się pod nogami ratowników na pewno im nie pomoże. Do jego obowiązków nie należy organizacja akcji ratowniczej. Co jego obecność pomoże? A Małysza mógł sobie darować. Co to innych spraw nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: Wiesz.... 28.01.06, 22:26 ale tak zachowuja sie wszyscy politycy (wyjatkiem byl putin przy kursku- zdaje sie; wiecej tego bledu nie powtorzyl) i nie wiedze zadnego ale to absolutnie zadnego powodu uwazac za cos nienormlanego ze tak zachowuje polski polityk, tylko dlatego ze jest to polityk do ktorego jestesmy uprzedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Oczywiście masz rację... 28.01.06, 22:38 Ale moje uwagi dotyczą wszystkich polityków... niezależnie czy ich lubię, czy nie. Ich zachowanie jest oczywiście "normalne", ale własnie ten "rytuał normalności" mnie tak wkurza. Masz jednak sporo racji - nie lubię Marcinkiewicza, i nie jest to typ Giulianiego, który bardzo dobrze sie zapisał 11 września w NYC. Więc wolałbym aby sie nie plątał i nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Wiesz.... 29.01.06, 17:11 no w Bieslanie tez sie Putin nie pojawil, a to bylo pare lat po Kursku Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch q**** 29.01.06, 01:17 na widok WŁADZY gotowi skupić się na składaniu meldunków i trzaskaniu obcasami, a nie na akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
phiona Re: q**** i rola premiera 29.01.06, 14:26 brunosch napisał: > na widok WŁADZY gotowi skupić się na składaniu meldunków i trzaskaniu obcasami, > a nie na akcji alez skad. premier ma bardzo wazna role do spelnienia. sciaga na siebie uwage tzw mediow i innych dziennikarzy, dzieki czemu ci nie placza sie pod nogami na miejscu wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 28.01.06, 22:16 wiem, wiem, na pewno masz rację ja tylko zdenerwowana jestem :( Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela dobre samopoczucie rodaków 28.01.06, 22:28 A w tym samym czasie Polacy radośnie wybierali smsami swojego reprezentanta na konkurs eurowizji w osobie Michała w. i jego bandy. Oddano rekordową liczbe głosów. Wszyscy są zadowoleni. Jak cholera zadowoleni. pozdrawiam mamarcela, która będąc dama postanowiła sie jednak nie wyrażać, a przynajmniej na piśmie, ale co sobie w duchu to jej Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: dobre samopoczucie rodaków 28.01.06, 23:09 Ja dowiedzialam sie o tej katastrofie z wiadomosci ZDF o 19- tej. Rozpoczeli dziennik te wiadomoscia. Jakies 3 tygodnie temu (jak bylam na urlopie w Austrii) zawalil sie dach hali sportowej w Bad Reichenhall w Niemczech, zaraz przy granicy z Austria. Zginelo 15 osob, w tym 12 dzieci. Na temat tej tragedii byla wielka dyskusja w Niemczech. Teraz Katowice. A zdjecia sa straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 11:16 A ja miałam wczoraj gości i nie włączałam tv, więc dopiero przed chwilą sie dowiedziałam. Moja reakcja była podobna do reakcj Beaty. Wielki żal. Dlaczego nie mogło to się wydarzyć dzisiaj? Jak mniemam, jeśli była to hala targowa, to pewnikiem w niedziele była nieczynna, bo to przecież nie hipermarket. A może sie mylę? Pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam był skok do kompa i wielka ulga, kiedy przeczytałam, że nic Wam nie jest. Cały czas myślę o rodzinach tych, którzy już nigdy nie wrócą z tych zakupów. O matkach, ojcach, dzieciach, braciach i siostrach. Bardzo mi smutno:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 11:22 Maryś odpowie Darii To nie była hala targowa w ścisłym rozumieniu tego słowa. To była hala międzunarodowych targów - czyli hala wystawiennicza i jako taka była otwarta również w niedzielę. Targii i wystawa gołębii pocztowych miała trwać od piątku do niedzieli więc do dzisiaj. Maryś pozdrawia wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 11:22 Obawiam się, że dzisiaj byłoby jeszcze więcej ludzi, bo to była "hala" (barak nie hala!Kurwa mać!) wystawiennicza w tym momencie. A "u nas na Śląsku" gołąb to ptak narodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 12:11 Nie napisalam w moim wczorajszym poscie, ze ciesze, sie ze sie po kolei meldujecie i nic Wam nie jest. Mam nadzieje, ze Promil (on chyba tez ze Slaska?) tez sie odezwie. Czytam te wszystkie relacje i lzy kapia na tastature. Najbardziej wzruszyla mnie wypowiedz kapelena strazy pozarnej. Naprawde wspolczuje Wszystkim ktorzy zostali dotknieci ta tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 13:03 Niedawno się dowiedziałam. Uff... dobrze, że Wam się nic nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: dobre samopoczucie rodaków 29.01.06, 13:56 ja rowniez ciesze sie ze nikomu z TWAczy nic sie nie stalo. cala sytuacja jest potwornie smutna, dodatkowo jeszcze chyba przez to ze znow nas niczego nie nauczyly tragedie naszych sasiadow czyli to co calkiem niedawno wydarzylo sie w Niemczech. i i troche slow mi brak (a wlasciwie nie brak tylko te co je mam nie nadaja sie do uzytku) na okolicznosc przedniej zabawy wczorajszej w polskowizje. no bo w sumie dlaczego nie:( Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch relacja z TV 29.01.06, 14:06 "prezydent już jest na miejscu, więc przenosimy się do Katowic" *** L.K.: "wśród ofiar jest dwoje dzieci i dwie osoby niepolskiej narodowości". nożeżqrwa - świadectwa chrztu nie mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta Re: relacja z TV 30.01.06, 09:02 A w ogóle to wszystko przez ten liberalizm, jak powiedział miłościwie nam panujący pan prezydent, nie wiem, czy zauważyliście. Ja się go boję. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 29.01.06, 14:13 muszę się pokajać kiedy pisałam o premierze nie miałam jeszcze całkowitego obrazu tego nieszczęścia i nie wiedziałam co plotę jestem wstrząśnięta tym co się stało i zaraz po obiedzie pojadę oddać krew żeby jakoś pomóc w tej sytuacji a, i jeszcze jedno (bo mnie męczy): do lotniska będzie z 300 metrów (nie jak pisałam 150m), ale mogę się mylić bo z ocena odległości nigdy nie była moją dobrą stroną (jest w zasięgu wzroku); wojedwódzka stacja pogotowia ratunkowego jest bliżej, ale nie wiem dokładnie: 200m(?): w każdym razie gorąca noc to była... niemniej jednak jestem dumna z śląskich służb ratunkowych i ich profesjonalizmu pozdrawiam was i ściskam bardzo mocno Kwiecienka Odpowiedz Link Zgłoś
marquis a czy ktoś mi wreszcie powie, GDZIE 29.01.06, 21:52 to się stało??? gdzie się zawalił ten cholerny dach?? bo co artykuł, co jakieś wiadomości w tv, to raz słyszę chorzów raz katowice. więc gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: a czy ktoś mi wreszcie powie, GDZIE 29.01.06, 22:32 Oj Marquise - wyjaśnienie tego, wymaga wytłumaczenia pewnej specyfiki Śląska. Specyfiki polegającej na tym, że nazwy typu Katowice, Chorzów, Siemianowice, sa po prostu nad wyraz umowne, a cały ten teren, te kilkaset kilometrów kwadratowych, to jest jeden ciąg zwartej zabudowy miejskiej i przemysłowej, nie oddzielanej od siebie, żadnymi pasami ziemi niczyjej. Akurat to miejsce gdzie jest OPt jest modelowe pod tym wzgledem, bo jest tuż przy skrzyżowaniu, z którego jedna częśc to Katowice, druga to Chorzów, trzecia Siemianowice (ale tez nie do końca, bo tak naprawdę Bytków, który jest wspólną siemianowicko- chorzowską dzielnica osiedlową). Sam teren targów adres pocztowy ma katowicki, bo od tej strony prowadzi doń jedyna droga dojazdowa, natomiast fizycznie znajduje się na terenach Parku Kultury, w jego chorzowskiej części. I dlatego tez, każda z tych form używana przez TV jest prawidłowa. Dla rozjaśnienia przykład mój - ja mieszkam przy ulicy XY, w domku narożnym, tak, że pod drugiej stronie od podjazdu, mam ulicę ZW. I jest tak, że wchodze do domu w Chorzowie, natomiast jeśli palę papierosa przez okno, to palę go już w Katowicach. Proste, nieprawdaż?:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: Kwiecieńka, Brain i wszyscy twacze z Katowitz 30.01.06, 10:44 Trzymajcie sie wszyscy w kraju, a w szczegolnosci na Slasku dzielnie. W 'naszym' BBC wydarzenia katowicko-chorzowskie byly wczoraj glowna wiadomoscia. Uwagi na temat obecnosci/nieobecnosci politykow plus obietnic pomocy wydaja mi sie niestosowne - patrz argumenty phiony. Jak najbardziej stosowne jest za to objezdzanie Eurotelewizji. I zostaje pytanie, moze glupie - czy zdrowy rozsadek nie nakazuje w takich sytuacjach prozaicznego wyslania na dach trzydziestu panow z lopatami do odsypania choc czesci sniegu? nntpz Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela NONIE 07.02.06, 12:00 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8179551&rfbawp=1139309986.116&ticaid=110a4 Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: NONIE 07.02.06, 12:06 Podaje za Spieglem: nie ma rannych i zabitych. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: NONIE 07.02.06, 12:38 stella25b napisała: > Podaje za Spieglem: nie ma rannych i zabitych. A jednak sa ranni. Spiegel podaje za Czerwonym Krzyzem: od 4 do 12 lekko rannych. Poszukiwania nadal trwaja. Odpowiedz Link Zgłoś