pep-per 01.02.06, 15:35 Jaki rodzaj herbaty nadaje się do tego najlepiej? I jak przygotować? Zna ktoś jakieś przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekadam Re: Herbata z mlekiem 01.02.06, 18:38 Ja używam zwykłej, granulowanej ASSAM lub HILTOP. Ale tylko w oryginalnych opakowaniach, paczkowane w Indiach. J robię pół na pól z mlekiem, UHT 0,5%. Tłuste ,leko ma iny smak i zmienia smak herbaty. Rano zawsze tak piję, nie wyobrażam sobie poranka bez takiej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: Herbata z mlekiem 02.02.06, 18:20 kupiłam niedawno na wagę herbatę czarną - waniliowo-śmietankową - z mlekiem jest najpyszniejsza na świecie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: Herbata z mlekiem 02.02.06, 18:22 zapomniałam - jak już zaparzę - w metalowym koszyczku - ok. 3,5 minutki to dolewam mleka 2%- z butelki - nazywa się "zimne mleko" :) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Herbata z mlekiem 02.02.06, 19:09 Jakoś nie mogę się przemóc, żeby spróbować. Jaki ma smak herbata z mlekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: Herbata z mlekiem 02.02.06, 20:23 Herbata bez mleka. Nie, żebym nie lubiła, ale smak herbaty tylko bez mleka lubię. Ostatnio zasmakowałam w Ahmad Tea z wanilią, chyba pasowałaby z mlekiem, bo jest dość mocna. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Herbata z mlekiem 07.02.06, 10:31 Pepper co Ty! Karmisz piersiom, hehe, herbatka z mlekiea, tzw. "bawarka" jest bardzo polecana karmiącym matkom, tylko nie za mocna bo dziecko nie bedzie spało, ale działa mlekopędnie (wzmozona laktacja). Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Herbata z mlekiem 11.02.06, 12:42 Ja tam lubię z mleczkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś