24.02.06, 05:53
Cylony założyły sobie forum w kategorii „Towarzyskie” serwisu gazeta.pl:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37245
Wysłałem zgłoszenie i wyraziłem chęć udziału w ich forum. I zobaczcie, co
dostałem na mojego e- maila:

„Twoje zgłoszenie uczestnictwa na forum: Cylonowo :) zostało odrzucone.

Ta wiadomość jest automatycznie generowana przez program obsługujący Forum
Prywatne.”

Uważam to za skandal! I to nawet nie dostałem żadnego uzasadnienia, zupełnie
nic. Tylko „automatycznie wygenerowaną wiadomość”. Może by tak właścicielka
Forum „Cylonowo” mimmi.chan wysiliła się i napisała, dlaczego nie przyjęto
mojego zgłoszenia, co?
Zaznaczam, że ja nie puszczę tego płazem, jest to ewidentna dyskryminacja i
naruszenie podstawowych zasad demokracji na forach. Nie wspomnę już o kulturze
i dobrych obyczajach. Oni sobie tam piszą, a ja zupełnie nawet tam nie mam
żadnego wglądu. Jak mam na bieżąco widzieć, co cylony knują, o czym dyskutują?
Jak się dowiem, że magdajedyna tam ma dostęp, to normalnie nie popuszczę!
Sądzę, że nie jestem odosobniony z moim problemem i są również i pośród Was
zainteresowani akcesem, czy choćby możliwością wglądu do Cylonowa.
Zatem pragnę oficjalnie zaprotestować przeciw takowym praktykom. Żądam równego
dostępu dla wszystkich do forum cylońskiego. Apartheidowi formowemu mówię stop!
Obserwuj wątek
    • magdajeden Re: Protest 24.02.06, 18:40
      proces drugi raz w życiu mnie ubawiłeś :))
      do trzech razy sztuka i zmien płytę
      • lejdik Re: Protest 24.02.06, 21:14
        Proces! Ależ absolutnie nie masz czego żałować! W Cylonowie prócz prawdziwych
        dzieł sztuki typu- Guernica (link do Konfraterni), Śniadanie na trawie
        (Alternativa), i kilku grafik Beksińskiego (Lot nad...) naprawdę nie ma niczego
        innego co warte byłoby uwagi. A przecież te jedyne- tak przez Cylonów
        reklamowane u siebie dzieła, dokładnie znasz.
        • sprawa7 Re: Protest 25.02.06, 00:26
          Lady, ale tam co dzień odpust, kramy rozstawiają i kupczą byle czym. Takich
          lukrowanych pierników nigdzie indziej nie znajdziesz, ani tak dźwięcznych i
          donośnych przekupnych odzywek. To egzotyka prawdziwa, ale żeby zamykać bramę?
          Chcą splajtować?
        • proces7 Re: Protest 25.02.06, 01:07
          lejdik napisała:

> Proces! Ależ absolutnie nie masz czego żałować!

Tu nie chodzi o to, czy ja mam czego żałować, lady. Tu chodzi o pewne pryncypia.
          Takie jak: wolność, równy dostęp wszystkich do Internetu i po prostu o dobre
          forumowe obyczaje.
          • magdajeden Re: Protest 25.02.06, 11:52
            srutututu pęczek drutu :P
            są miejsca, do których wstęp jest zastrzeżony tylko dla pewnych grup, dzieje
            sie tak w realu i dzieje sie tak tez w necie.
            najwyraźniej nie wszedzie jestes mile widziany.
            podejrzewam, ze do wielu stolecznych klubów tez mialbys utrudniony "wjazd",
            wiesz selekcja wstepna ;)
      • proces7 Re: Protest 25.02.06, 06:27
        magdajeden napisała:

> proces drugi raz w życiu mnie ubawiłeś :))

A czym i kiedy ubawiłem Cię po raz pierwszy? Pytam, bo Ty masz nieco inne
        poczucie humoru, niż na przykład ja.
        • magdajeden Re: Protest 25.02.06, 11:53
          a wiesz, ze już nie pamiętam, ale przejrzyj sobie swoje forum, to na pewno
          znajdziesz odpowiedź.

śmieszny człowieczku
    • proces7 Re: Protest 26.02.06, 03:39
      Dostałem odpowiedź od właścicielki forum Cylonowo mimmi.chan, która odmawia mi
      wstępu na owe forum i na dodatek śmie mnie nazywać w liście "osobą postronną":

"Szanowny Panie,
      Forum Cylonowo:) jest forum prywatnym, którego uczestnicy nie
      życzą sobie jakichkolwiek komentarzy osób postronnych"

mimmi.chan to typowa kobieta postsowiecka. Znana jest już nam z węszenia i
      donoszenia. Widzę znów stosowanie tych samych metod, które były normą, kiedy
      pshemo był właścicielem pokoju publicznego "Dla dojrzałych po 30-tce". Ludzi o
      odmiennym zdaniu się po prostu eliminowało.
      Pamiętam, gdy była operatorem w pokoju administrowanym przez pshema, a ja
      zostałem zaocznie ukarany banem przez boskie_yapko (Dancza, nieboskiego) i
      zgłosiłem u niej reklamację, ona przyznała mi rację, że i owszem ban był
      niesłuszny, niestety zdjąć go nie może, bo coś komuś obiecała. Ciekaw jestem, co
      i komu obiecywała, że mogła spokojnie i bezczynnie przyglądać się takiej
      niesprawiedliwości wobec mnie?
      Tu więcej o tej kobiecie z "Akwarium":
      szarm.art.superhost.pl/blogowisko/?p=378#more-378
      • gryzellda Re: Protest 26.02.06, 13:26
        "Ludzi o odmiennym zdaniu się po prostu eliminowało." - to nie chodzi o Twoje
        odmienne zdanie, tylko o to jak odnosisz się do innych ludzi. Uzmysłów to sobie
        w końcu :). I nie strugaj wariata oraz nie wybielaj się, prostowniczku :).
        • czatowykaleka Re: Protest 26.02.06, 20:25
          Jesteście śmieszne,ty i magdajeden, bywałem często w pokoju dla dojrzałych
          po30-tce(jako"u-111")ubocik,podwodny itd,banowaliście wszystkich którzy choć
          trochę wyróżniali się z szarości i głupoty(tu czytaj: miał inne zdanie lub
          zachowywał się wbrew panującym zwyczajom w tym pokoju;tzn wklejanie
          emocjonikonek itd)!!! jedyną wartą wspomnienia osobą która oddziaływała na ten
          pokój pozytywnie była "ladymakbet"niestety usunięto ją z tego pokoju(przyczyny
          usunięcia ladymakbet nie są mi znane do końca)ale to był początek końca tego
          pokoju!Od tego czasu panuje tam niezmiennie szarość i głupota.Jak możecie tak
          pisać i wmawiać innym te banialuki!?Przecież wystarczy wejść do pokoju dla
          dojrzałych po30-tce,a wszystko bedzie jasne o co tam chodzi!
          • gryzellda Re: Protest 26.02.06, 20:36
            U-111 rozczaruję Cię - nigdy nikogo nie zbanowałam:). Co do Ledy ? no cóż z
            tego co pamiętam to były jakieś wewnętrzne tarcia międzu ówczesnymi redami...
            nie miałam z tym nic wspólnego mówiąc szczerze. A jak i kto ma zieleń lub
            czerwień jest to mi totalnie obojętne. Poza tym w dużej mierze atmosfera pokoju
            zależy głównie od osób, które tam przebywają. Czyli dokładnie od wszystkich :).
            I mówiąc szczerze ekscytacja kolorkami - to dopiero śmieszna sprawa :).
          • magdajeden Re: Protest 26.02.06, 23:22
            no jesli ty kaleko byłeś u111 to gratuluję metamorfozy.
            z tego co pamiętam zwykle nieźle bawiliśmy sie w pokoju nocami, nie zauważyłam,
            żebys wtedy miał do mnie jakikolwiek zastrzeżenia, nie banowałam ludzi "jak
            leci" za byle co, dobrze o tym wiesz a w tej chwili stałes sie dla mnie kolejną
            dwulicową osobą.
            kolejne rozczarowanie chorągiewką. a lubiłam cię nawet pomimo
            twoich "szpiegowskich" jazd....
            a teraz kłamiesz, bardzo nieladnie kłamiesz czatowykaleko.
            • czatowykaleka Re: Protest 26.02.06, 23:28
              ctz "szpiegowskie jazdy" magdojeden????
              • magdajeden Re: Protest 26.02.06, 23:41
                postaraj sie sobie przypomnieć, ja zamilknę, nie bede cie tu kompromitowała.

pozdrów dzieci.
                • proces7 Re: Protest 27.02.06, 00:07
                  Czy Ty tego magdojedyna nie wyczuwasz, że stosujesz metody rodem z Bezpieki?
                  Liczysz na to, że po prostu kogoś zastraszysz, bo masz jakiegos haka na niego.
                  Ja w przeciwieństwie do Ciebie opowiem wszystko. Jakiego to na mnie masz haka i
                  co możesz wyjawić, nawet nieco na wyrost. Dlatego tak Cię irytuję.
                  • magdajeden Re: Protest 27.02.06, 00:17
                    nie, proces, znowu, kolejny raz nie zrozumiałeś.
                    facet kłamie na mój temat bez mrugnięcia okiem, a ja mu piszę, że tak, dziwi
                    mnie to, ale nie bardzo, ponieważ znam go i wiem, że czasami zdarza mu sie
                    pomylić, konfabulować
                    nie szantazuje go, nie mam na niego haka, bo po prostu go olewam, ot co, mam go
                    w "głębokim poważaniu", przestał dla mnie istnieć po kłamstwach, które
                    rozpowszechnił (jak i kilka innych osób z tego forum) na mój temat powyżej.
                    i na tym zakończyłam dyskusję z nim, gdybym napisała więcej, tak jak tego
                    oczekujesz ode mnie (??) to możnaby mieć pretensje. a że nie mam możliwosci w
                    iny sposób "porozmawiać" z tą osobą, piszę to co mam mu do napisania tutaj - ot
                    cała teoria spiskowa (uboot - ostatnie dwa słowa były ze specjalną dedykacją
                    dla ciebie) :)
                • czatowykaleka Re: Protest 27.02.06, 00:10
                  magdojeden prosze bardzo skompromituj mnie!!!
                  • magdajeden Re: Protest 27.02.06, 00:18
                    skończyłam dyskusje z tobą uboocie, gardzę kłamcami
                    • czatowykaleka Re: Protest 27.02.06, 00:56
                      "madziujeden" ,a ja mimo wszystko nie gardzę toba...i tak juz na koniec bo jak
                      mam rozumieć następne moje "kłamstwa" zostaną bez odpowiedzi nigdy nie kłamię
                      zawsze staram się mówić i pisac prawdę,może trudno ci w to uwierzyć ale TO JEST
                      PRAWDA!...jeśli ktoś pisze o kims nieprawdę i jest to tylko jeden człowiek można
                      uważać to za kłamstwo i sie tym nie przejmować ,natomiast jeśli kilka osób pisze
                      to samo na twój temat to trzeba sie zastanowić nad tym ,bo może jednak oni piszą
                      prawdę i mają rację!
                      • magdajeden Re: Protest 28.02.06, 18:22
                        to co napisałes na mój temat powyzej jest nieprawdą i nie jest to zdanie ogółu,
                        tłumu czy masy, to jest zdanie dwóch, moze trzech osób, które chcąc być
                        bardziej popularni, piszą to co reszta chce przeczytać

dla mnie to jest kłamstwo. powiedz, dlaczego nie napisałes mi wtedy, ze masz do
                        mnie o coś pretensję? że ci sie coś nie podoba? nawet taki proces, jak cos mu
                        nie lezalo, pisał co jest na rzeczy. ty słodko emotikowałeś i normalnie
                        rozmawiałeś.....
                        dwulicowość??
                        na to wygląda.
                        nie ty jeden
      • magdajeden Re: Protest 26.02.06, 18:37
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=37408810&a=37481678
        postaraj sie to zrozumieć.
        • proces7 Re: Protest 28.02.06, 15:53
          magdajeden napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=37408810&a=37481678
          > postaraj sie to zrozumieć.

No właśnie rozumiem, ale to otwarcie Forum "Cylonowo" jest moim pomysłem, zatem
          uważam, że mam prawo w nim przebywać.
          Sugerowałem to na przykład tu:

"Dla prywatnych pogaduszek
          cylony mogłyby sobie utworzyć ukryte forum w serwisie Gazety. No ale oni wola
          się obnażać ze swoja głupotą."
          źródło:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=36490974
          • magdajeden Re: Protest 28.02.06, 18:23
            no widzisz, czuj sie dumny, możesz nawet poczuc sie na własny użytek ojcem
            chrzestnym, co nie zmienia faktu, że oni cie tam nie chcą i mają do tego prawo
            • czatowykaleka Re: Protest 28.02.06, 20:23
              magdojeden i tak właśnie wygląda twoja odmiana wolności słowa?!,nie zaprzeczam
              gdy wchodziłem kiedys do pokoju dla dojrzałych po 30-tce często zdarzało mnie
              się wklejać te idiotyczne idiotemocjonki,i teraz to robię, ale nie ma to nic do
              rzeczy!!!... nie noszę do ciebie ,aż takiej niechęci,urazy ,wręcz ślepej
              nienawiści jaką ty emanujesz do mnie.powiedz ,napisz magdojeden ,czy wszystko co
              działo się w pokoju po30-tce i dzieje się teraz, podobało ci sie i podoba ?!nie
              zauważyłem abyś próbowała to zmienić ani wtedy ani teraz!!!
              • magdajeden Re: Protest 28.02.06, 22:12
                ok, jak krowie na rowie:
                po pierwsze - nauczyć sie odróżniać ślepą nienawiść od bardziej letnich uczuć.
                po drugie - emotki, emotkami, ale wtedy (nie wiem jak teraz, bo nie bywam),
                spomiędzy tych idiotycznych emotek można było wyłuskać ciekawy temat, fajnie
                podyskutować, zabawić sie, rozerwać itp. podobało mi sie na tyle, żeby tam
                bywać regularnie, wiesz istnieje coś takiego jak wolna wola - jak mi sie
                przestawało podobać - wychodzilam.
                wtedy naprawdę niewiele było do zmieniania - ot, czasami za mało rozmów za dużo
                ciumków - nie podoba sie - wychodzisz - podoba sie - zostajesz.
                nie czułam potrzeby zmieniania czegolwiek ( w takiej formie w jakiej te zmiany
                prezentowane są przez "was")
                jesli chciałam zostać na czacie a było nudno - staralam sie "rozkręcić" ciekawą
                rozmowe - udawało sie - dobrze, nie udawało sie - drugie dobrze - wychodziłam.
                i nie ma tu żadnego znaczenia czy byłam opem czy nie, bo możesz mi wierzyć albo
                nie ( a teraz jest zasada, że należy uważać ze magdajeden to banowała bez
                opamietania) bardzo, bardzo rzadko mój login pojawiał sie w panelu jako
                banujący. zresztą tyle razy tłumaczyłam już to tym i owym, że sensu większego
                nie widzę, bo manipulanci zaraz wytoczą armatę - a po co to komu?
                macie co chcieliście - gówniane czaty po tej waszej rewolucji. nikt mi nie
                wmówi, ze zmienilo sie na lepsze. zj...aliście (oni, ty sie dołączyłeś do
                tzw "zwycięzcow") to i tyle.
                a teraz to ja mam to w "głębokim poważaniu"

PS jak mogę ziać nienawiścią do człowieka/nicka, ktorego nie znam?
                może wzbudzać we mnie jakieś emocje, odczucia ale nie o takiej temeraturze
                • proces7 Re: Protest 01.03.06, 00:07
                  magdajeden napisała:

( a teraz jest zasada, że należy uważać ze magdajeden to banowała bez
                  > opamietania) bardzo, bardzo rzadko mój login pojawiał sie w panelu jako
                  > banujący.

Wiem magda, wiem, że nie banowałaś wiele. Ale ja nie uznaję żadnych banów. Stąd
                  stawia Cię to mimo wszystko w jednym szeregu z toratoratora, wściekle banującym
                  warzywem czatowym. Miałaś też pecha (a może zaszczyt), że zbanowałaś właśnie mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka