romana_polka 03.03.06, 18:06 Dzisiaj o 21.Oglądacie? Tyle o tym serialu ostatnio pisali,że ja z przyjemnością zasiąde przed tv. Mam nadzieję,że sie nie rozczaruję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:18 ja lukne jednym okiem bo kolizja jest z ligą holenderską ale ciekawi mnie dlaczego niby ten serial jest kontrowersyjny?? no nic , lukniem troche, korzystając z odkodowania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:19 > ale ciekawi mnie dlaczego niby ten serial jest > kontrowersyjny?? Rżną się ostro w każdym odcinku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:18 Serial na poziomie. Perełka wśród seriali historycznych. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do akcji na poziomie 24 czy Prison Break, to może czuć lekkie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:24 ariwederczi napisał: > Serial na poziomie. Perełka wśród seriali historycznych. Ale jak ktoś jest > przyzwyczajony do akcji na poziomie 24 czy Prison Break, to może czuć lekkie > rozczarowanie. nie wiem co to 24 i nie wiem co to Prison Break:) w ogóle z serialami na bakier jestem, gdyby nie ten jeden odcinek MjM obejrzany kwartał temu to bym w ogóle w lesie był;) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:26 ja tam nie słyszałam,że ma byc kontrowersyjny w dzisiejszej telewizyjnej opisali sylwetki głównych bohaterów i najbardziej czekam żeby zobaczyc 2 panie intrygantki Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:37 romana_polka napisała: > ja tam nie słyszałam,że ma byc kontrowersyjny kliknij na ten banner u dołu z zapowiedzią filmu www.aster.pl/newsite/108.html chyba ze to tylko taki wabik, albo kontrowersyjnosć polega na tym ze utopiono full kasy a nie widac tego na ekranie;))) coś jak "Quo Vadis":))) > w dzisiejszej telewizyjnej opisali sylwetki głównych bohaterów i najbardziej cz > ekam żeby zobaczyc 2 panie intrygantki > Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 18:41 eee,to zwykły wabik zresztą nie wiem co bym musiała zobaczyc w tv żeby uznac to za kontrowersyjne mam wrażenie,że już wszystko widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 19:00 romana_polka napisała: > eee,to zwykły wabik > zresztą nie wiem co bym musiała zobaczyc w tv żeby uznac to za kontrowersyjne > mam wrażenie,że już wszystko widziałam... > ja nie mam tego wrażenia ale ja nie oglądam MjM;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Rzym (HBO) 03.03.06, 23:09 mocne wciągające ciekawe czy ludzie z Krajowej Rady oglądali??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: Rzym (HBO) 04.03.06, 08:38 Podobało mi się..może nie porażając ale będę oglądała dlatego że mam HBO ale gdybym miała odkodować specjalnie na ten serial ..to nie... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 04.03.06, 18:36 podobało mi się ciekawi,nieopatrzeni aktorzy moja ulubienica to Atia,tak uroczo pozbawiona wszelkich skrupułów no i lubię takie smaczki jak to,że przez burdy Tytusa Pullo Cezar idzie na Rzym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Rzym (HBO) 05.03.06, 12:07 fajne fajne, dobrze się zaczęło. troche wnerwia czysty brytyjski akcent aktorów, bo to takie nie rzymskie. ale pewnie jeszcze nie jedna rzecz nas zaskoczy. moze tam obejrzeli nasze 'quo vadis' i chceli pokazac jak sie takie kino sie robi:))) www.hbo.com/rome/ Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 05.03.06, 16:18 Jakaś tam zakochała sie w Santanie i ogłasza to na forum.Ja niniejszym też pragnę ogłosic,że zakochałam się w Vorenusie za 3 rzeczy: 1.powiedzonko "Fortuna sika na mnie" 2.zapytany jakby sie zabrał za odzyskanie skradzionego orła Vorenus powiedział,że łapałby Galów i krzyżował tak długo aż któryś by wreszcie powiedział gdzie jest orzeł (co rzekł to wykonał) 3.na obiedzie u Atii pada pytanie ilu ludzi zabili Tytus - dużo Vorenus - 395 lekkie zdziwienie,że tak liczy,na to Vorenus - Za każdą setkę jest zniżka w świątyni (to jest mój ulubiony typ bohatera :DDD) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 HBO nie odkodowałam 06.03.06, 08:56 więc "Rzymu" nie widziałam, ale jako strozytnik:) powiem, ze dotad najlepszy serial o Rzymie starozytnym nakręcili Brytole pt "Ja Klaudiusz" na podst powieści Graves'a z D Jackobim w roli głównej mam nadzieje, ze skoro ten "Rzym" jest o czasach Juliusza Cezara, to koloseum w nim nie pokazują jak w pewnym amerykańskim "dziele"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: HBO nie odkodowałam 06.03.06, 10:37 "Ja Klaudiusz" był świetny,od razu po nim książki przeczytałam,tyle że jakby trochę dawno :) najwyższy czas już był nakręcic coś nowego a HBO na pierwsze 2 odcinki sam się odkodował,więc można było oglądac :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Rzym (HBO) 12.05.06, 22:43 No ale HALO. Już ten Cezar nie żyje?! I tak szybko. A ja myślałam że to dłuuugo będzie trwało! No i nie zrozumiałam kto jest prawdziwym Ojcem dziecka Vorenusa! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewior1 Re: Rzym (HBO) 12.05.06, 23:41 mnietka.kokietka napisała: > No ale HALO. > Już ten Cezar nie żyje?! > I tak szybko. > > A ja myślałam że to dłuuugo będzie trwało! > > No i nie zrozumiałam kto jest prawdziwym Ojcem dziecka Vorenusa! Maz jej siostry, ktory byl masarzem. Potem zabil go Oktawiusz. > > Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 13.05.06, 18:39 to był "wnuk" Vorenusa a w ogóle to nie wiem jak ty to mniecia oglądałaś,bo w kilku początkowych odcinkach było dużo tych wątków z mężem siostry,aż w końcu Pullo sie wszystkiego domyślił i razem z Oktawiuszem zadźgali gacha druga seria podobno w 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Rzym (HBO) 13.05.06, 21:48 no miałam przerwy starałam sie dogonicw powtorkach i pamietam to zadzganie czyli zona vorenusa bzyknela sie z mezem siostry swej no to jak to wnuk..... Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rzym (HBO) 13.05.06, 22:56 no przeca jak Vorenus wrócił z wieloletniej wojaczki to zobaczył małżonkę z niemowlęciem na ręku i już już rwał sie do ukatrupienia niewiernej z okrzykiem "czyje to dziecko?!",gdy ta przytomnie rzekła,że to syn jego córki,czyli wnuczek :) potem nawet wystąpił domniemany ojciec dziecięcia czyli nieletni poganiacz bydła,którego Vorenus opierniczył,o ile dobrze pamiętam,że zrobił dziecko jego córce Odpowiedz Link Zgłoś