miia1 06.03.06, 01:47 Na księdze proc zaproponował wywiad ze Starymprykiem, ale cóż, kazał pan - musiał sam. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35449&w=37925008 - do wglądu dla zainteresowanych pokojem po 40 tce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miia1 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 06.03.06, 02:16 Niestety, proc nieużytek nie chciał wywalić powyższego wpisu na moją prośbę, chociaż z powodu późnej pory oraz wrodzonej pierdołowatości wrzuciłam link do forum pshema zamiast do bloga. Teraz podaję ten właściwy i przepraszam. proces.superhost.pl/blog/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikosz8 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 06.03.06, 14:39 Rozczarował mnie. Nic z niego nie wynikło poza paroma zdawkowymi uprzejmościami i sloganami. Złamaliście wszelkie kanony dobrego wywiadu. Wywiad robi - jeden pytający i jeden odpowiadający. Inaczej to się rozłazi i nic z tego nie wychodzi. Szkoda ze Danton tego w porę nie dostrzegł. Po co było gaci?? jako papuga Pryka? Odpowiedz Link Zgłoś
gagatka8 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 06.03.06, 15:14 Gdybyś dokładnie poczytał, to zauważyłbyś, że pisałam tam to samo, co ty tu. Pytałam po co ja i zwracałam uwagę, że pytać ma tylko proces. Widać inna była koncepcja tego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 06.03.06, 18:11 Owszem, rozłazi się. Skoro jednak proces pozbierał nas tam do kupy, za przeproszeniem, to chyba nie po to, abyśmy wszyscy poza dwoma panami miliczeli "teatralnie". Nie wiem. Nikt nic nie ustalał, może i źle, że wywiad został zrobiony tak na żywioł. Ale cóż, uczymy się na błędach. Dlatego, tak jak napisałam na blogu, raczej mogła to być konferencja prasowa, wymogi wywiadu faktycznie są inne. Chociaż, o ile dobrze pamiętam zdarzały się w historii dziennikarstwa i takie precedensowe przypadki, jak wywiad udzielany dwóm dziennikarzom. Mnie najbardziej podobałaby się formuła programu typu "rozmowy na koniec wieku", gdzie pytanie zadawał pan i pani. Bardziej rozmowa, niż przepytywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziejkaa Re: Wywiad ze Starymprykiem. 06.03.06, 18:59 gagatka8 napisała: > Pytałam po co ja i zwracałam uwagę, że pytać ma tylko proces. Widać inna była > koncepcja tego wywiadu. Gaciu, uważam, że i tak nic inaczej Pryk nie odpowiadałby na zadawane pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 07.03.06, 05:10 Nie pamiętam już czego chciałem, czy wywiadu, czy konferencji prasowej, czy zeznań przed komisją śledczą. Pryk nigdzie się nie wypowiada na blogach i forach. Twierdzi nawet, że tego nie czyta. Piszę o nim czasem, często niezbyt pochlebnie, stąd uważalem, że należy jakoś przedstawić jego zdanie. I tak będzie fair. Nikomu nie chciało się dupy ruszyć, wszyscy jęczeli na toratoratora, więc zrobiłem to, przekonałem Starego i tyle. Zawsze możecie sobie przeprowadzić wywiad ze Starymprykiem sami, już zgodnie ze wszelkimi konwencjami. Wiem już od dawna, że na czacie ludzie nie myślą, narzekają, a nie stać ich na najdrobniejszą inicjatywę dla zorganizowania zabawy, zatem siłą rzeczy jesteście skazani na mnie. Czy Wam się to podoba, czy też nie. Jak do myślenia zaczniecie używać mózgów, zamiast loginów (tak jak administracja czatów to czymi), to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: Wywiad ze Starymprykiem. 07.03.06, 05:24 mikosz8 napisał: > Rozczarował mnie. Nic z niego nie wynikło poza paroma zdawkowymi uprzejmościami > i sloganami. Mikosz nic nie wynikło? A myslisz, że to przypadek, że Ty i woow zostaliście wczoraj uhonorowani zielonym kolorem operatora? Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś