Dodaj do ulubionych

Oto jestem

17.03.06, 21:25
cieszycie się?
Obserwuj wątek
    • ja27-09 Re: Oto jestem 17.03.06, 21:36
      Nooo, jak gwizdek ;-))
      • rozmowy_kontrolowane Re: Oto jestem 17.03.06, 21:38
        Dajcie dziewczynie spokój:/
        • nioma Re: Oto jestem 18.03.06, 00:27
          fuj fuj fuj
          nie bede mogla zasnac
          • mmk9 Re: Oto jestem 18.03.06, 09:14
            Wiesz, nioma, nie obraź się, ale po wielu , wielu Twoich postach nie mogę się
            powstrzymać i powiem Ci : takie superestetyczne podejście do życia a zwlaszcza
            ludzi, ktorzy cię nie zaczepiaja jest , przepraszam, gówniarskie. Miłego dnia.
    • aari Re: Oto jestem 18.03.06, 11:25
      Nie no to już jest przesada.

Bo jestem pewna,ze to prowokacja - i to paskudna prowokacja : a fee, nieładnie.

A jeśli to nie prowokacja, to ..... niewiem ....
      • romy_sznajder Re: Oto jestem 18.03.06, 11:26
        ktos zazartowal niesmiesznie? i co ja mam? usunac? a jak nie zazartowal?
        ludzie, troche klasy, proooooosze!
        • shatmach Re: Oto jestem 18.03.06, 11:34
          Madziu jak można wstąpić do podwórkowych kółek rózańcowych? Podobno są tu tacy
          którzy chcą to zrobić. :D
        • aari Re: Oto jestem 18.03.06, 11:39
          jeżei to żart to niesmaczny.Bardzo :(
          • shatmach Re: Oto jestem 18.03.06, 11:47
            Ale niech ktoś wyjaśni, co w nim takiego niesmacznego? Ostatnio słuchałem
            dyskusji na temat Magdy Buczek i Szczuki. Wszyscy mówią, że Buczek jest
            niepełnosprawna i cóz z tego? Czy ktoś sie nabija z tego? Ja mysle, ze nikt by
            nie smial. Smieszy sama postac dziewczynki która zachowuje sie jak nawiedzona
            struszka (i to wlasnie Szczukę śmieszylo). I czy ktos uwaza, ze to jest
            nabijaniesie z tego, ze ta dziewczyna jest chora? Myslicie, ze ludzie
            niepełnosprawni chcą by traktowano ich "lżej" tylko dlatego, ze są chorzy?
            Grubo sie mylicie.
            • mmk9 lzej traktować niepelnosprawnych ? 18.03.06, 12:52
              • mmk9 Re: lzej traktować niepelnosprawnych ? 18.03.06, 13:13
                sorry, zeżarlo. Nie, nie lżej, a raczej na tyle lżej, zeby nie podkreślać i nie
                wytykać im tej niepelnosprawności. Jesli niewidomy mowi glupoty,
                powiedzieć "mowisz glupoty", jeśli karzeł brzydko zrobil na drutach,
                powiedzieć" spruj bo paskudne" ale do cholery jeżeli dzieciak z paraliżem
                dziecięcym albo staruszek z Parkinsonem upuści naczynie z herbatą , to sie
                chyba na nich nie drzemy "ty niezdaro". Do osoby z Downem chyba nie mówimy "ty
                glupku" ? Ludzie, zrozumcie, że ta Madzia nieszczęsna nie ma NIC procz silnego
                ducha swojego i modlitwy. Że piskliwym glosem mówi ? Że egzaltowana ?
                Że /dobra, niech będzie/ fanatyczna ? Może inaczej nie potrafi, może nie
                trzeba jej wytykać , że brzydko wygląda . Ona wie jak wygląda i wie jak się
                czuje. Dzielnie to wszystko znosi, az trudno uwierzyć. Te wszystkie
                ograniczenia , do tego ciągłe złamania, przecież to boli. Po co jeszcze
                czyjeś "fuj". Czy lyse dzieci po chemii też są fuj ? A tacy z pejsami, w
                jarmułkach ? Można powiedzieć "fuj" ? A tacy czarni na twarzy , z grubymi
                wargami ? Fuj ? Nie ? Chyba, żeby mówili różaniec, co ?
            • aari Re: Oto jestem 18.03.06, 15:26
              Ależ ja nie uważam, że trzeba ich tratowac inaczej. Może nie należy nabijać się
              z czyjegoś kalectwa ale żeby bezkrytycznie zupełnie do takich ludzi podchodzić
              nie uważam.

Nie opowiadam się po żadnej ze stron bo każda ma rację, Pani Szczuka miała
              prawo powiedzieć co myśli a Pani Buczek miała prawo się obrazić i użam, że
              wywlekanie tego i szukanie sensacji ( jak robi i RM i NDz ) jest bez sensu. Nie
              daajmy się w to wciągnąć bo będziemy tacy sami .. brrr ... a żart niesmaczny o
              tyle, że niepotrzebny i nieśmieszny .... po prostu :)
    • drzejms-buond Re: Oto jestem 18.03.06, 12:51
      madzia-buczek napisała:

> cieszycie się?

cieszymy sie jak NORKI
      • madzia-buczek Re: Oto jestem 18.03.06, 13:40
        Nic się na żartach nie znacie,zaraz awantura,jak w kraju naszym.
        A czy to tylko jedna MB w Polsce?
        • aga_ata Re: Oto jestem 18.03.06, 14:37
          Skończmy bo to ani śmieszne, ani żadne. Ja się zgadzam z niomą w całej
          rozciągłości, a ten temat mi się wydaje niepotrzebny.
          podpisano
          Kazia Szczuka
    • foreigner1980 Re: Oto jestem 18.03.06, 14:59
      Jakieś to takie... nie śmieszne.
      • romana_polka Re: Oto jestem 18.03.06, 17:35
        żart Kazi - nie najwyższych lotów
        KRRiTV - jak rada ulemów czy innych ajatollahów
        pomysł na nick - żenujący
        • nioma Re: Oto jestem 18.03.06, 18:22
          no dobra
          widze ze znowu trzeba napisac bo tu sie jakis fermencik robi
          moi drodzy, podstawowy blad jaki moim skromnym zdaniem robicie to mylenie pojec
          ja wychodze z zalozenia ze osoba niepelnosprawna JEST TAKA SAMA OSOBA JAK
          WSZYSCY INNI - Z TYMI SAMYMI PRAWAMI I OBOWIAZKAMI
          jesli tutaj na tym forum, wielokrotnie nabijamy sie i lejemy po nogach z aktora
          X czy prezenterki Y, jesli tutaj na tym forum wielokrotnie krytykujemy i
          poodajemy osoby z tzw tiwi to do tych osob zalicza sie takze pani M. Buczek
          Jest osoba publiczna, wystepuje w tiwi i radio, prezentuje pewien typ pogladow
          i specyficzny sposob ich wyrazania i MY JAKO WIDZOWIE I BEZOTKOWCY JA OCENIAMY -
          tak jak innych, dlatego ze jestesmy NORMALNI I TRAKTUJEMY JA JAK KAZDEGO
          INNEGO CZLOWIEKA, nie robimy akcji w rodzaju Rydzyka - pokazmy jej kalectwo i
          zagrajmy na ludzkich uczuciach, nie, my nie jestesmy tacy.
          Dla mnie pani Buczek to kolejna kobieta z telwizora ktorej poglady i sposob
          icxh wyrazania nie podobaja mi sie ni w zab.
          Sposob intonacji pani Buczek JEST DLA MNIE PRZERAZAJACY, tak po prostu. Mam
          wrazenie jakbym znalazla sie w horrorze i nic na to nie poradze. NIE PODOBA MI
          SIE!! WYRAZAM WIEC SWOJA OPINIE
          Ale tak samo wkurza mnie egzaltowany glos pani Jandy i pani Romantowskiej.
          Jakie znaczenie ma to ze pani Buczek jest chora?
          Czy to oznacza ze juz nie mozemy tu pisac o Cebuli bo ma chlop raka? Przeciez
          nikt mu zle nie zyczy, trzymamy za niego kciuki jako za czlowieka ale
          rownoczesnie mozemy oceniac jego gre aktorska, a moze sie myle?
          nie robmy na sile podzialu na zwyklych ludzi i swiete krowy
          zapewniam was, ze osobom chorym i niepelnosprawnym nie o to chodzi kiedy
          wystepuja o rowne traktowanie
          moja przyjaciolka ma syna - nie rusza dzieciak niczym poza oczami - taki sie
          urodzil, ale ona go traktuje NORMALNIE, zartuje - takze z jego stanu - i dla
          mnie jest to normalne i naturalne. Bo on jest takim samym dzieciakiem jak
          wszystkie inne, tylko sie nie rusza. A ja za to nei jestem blondynka, a moj
          facet ma siwe wlosy i nie ma wasow.
          Wiec reasumujac: mam prawo powiedziec a fuj.
          Jest to moje cholerne niezbywalne prawo do oceny i krytyki osob z tiwi
          Jak tego nie zrozumieja pewne osoby to nasze forum mozna spuscic w kiblu bo
          straci sens bycia
          • madzia-buczek Re: Oto jestem 18.03.06, 22:23
            Nakladam na Ciebie nioma karę finansową na rzacz Radia Maryja-kwotę ustalę
            pozniej
          • aari Re: Oto jestem 19.03.06, 00:09
            nioma wyłozyłaś totak rzeczowo i dokłądnie, zenie sposób sięzTobąnie zgodzić.
            Fakt.
            Przyznaję rację :)
            • shatmach Re: Oto jestem 19.03.06, 00:58
              Ja również zgadzam się z niomą, co zresztą chyba widać we wcześniejszych
              postach. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka