Dodaj do ulubionych

Wiosna, zatem o kobiecej modzie

20.03.06, 13:12
Jest tu sporo kobiet na Forum (feministek nie liczę oczywiście, bo je zaliczam
do facetów). Chciałbym wiedzieć, jak lubicie się ubierać i czy to się panom
podoba? Czy liczycie się z tym, czy ubieracie się tak, jak jest Wam wygodnie?
Mnie najbardziej z przedstawionych stylów w dodatku „Wysokie Obcasy”,
odpowiada ten:
kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53660,3217725.html?i=3
Zdecydowanie taki, powiedzmy „klasyczny”. Czy Wy macie jakieś inne upodobania.
Może wybierzcie któryś spośród tych sześciu rysunków po prawej.
Muszę też przyznać, że bardzo źle znoszę, jeśli w kwestii gustu i ubioru
kobiet, ktokolwiek ma inne zdanie, niż ja. Zatem radziłbym przemyśleć swój
wybór, albo nie wypowiadać się wcale w tym wątku.
Obserwuj wątek
    • miia1 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 13:14
      Zdecydowanie "paski marynarza". I białe spodnie, uwielbiam:)
      • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 13:22
        Czy ktoś pytał Cię o coś? Na temat mody, to Ty masz tyle do powiedzenia, co Saba
        z USA o sztuce moderacji, albo gryzellda o bon tonie, taka jest prawda.
        • miia1 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 13:24
          Aha, zapomniałam dodać, że uwielbiam proste sukienki z czarnego lnu ;)
          Procku Drogi;)
          • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 13:28
            miia1 napisała:

> Aha, zapomniałam dodać, że uwielbiam proste sukienki z czarnego lnu ;)

Czyli jakie? Spodobałyby mi się?

> Procku Drogi;)

No wreszcie się opamiętałaś i zaczynasz się do mnie z należnym mi szacunkiem
            odnosić.
            • miia1 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 13:33
              Procku Drogi, na ramiączkach, podkreślające dekolt i talię, lekko rozszerzające
              się u dołu, do kolan. Proste, bez ozdób. Spodobałyby Ci się. Do tego piękne
              buty, np. wysokie martensy ;) czarne.
              • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 14:12
                miia1 napisała:

> buty, np. wysokie martensy ;) czarne.

Bo Cię ześlę do cylonów!
                • miia1 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 14:20
                  Za buty?
                  • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 14:36
                    miia1 napisała:

> Za buty?

Nie, za światopogląd.
                    • woow2306 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 15:33
                      czubki!!!
                      • woow2306 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 15:35
                        ...znaczy martensy ich nie mają :0
                        • woow2306 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 15:49
                          A poważnie, to właśnie wczoraj miałam ostre starcie na ten temat z kimś, kto za
                          modą ślepo goni, zapominając o dobrym smaku czasem... Osobiście nie mam nic
                          przeciwko jakimś drobiazgom na, tak zwanym, topie... Jednak żadnych
                          ekstrawagancji i raczej jako dodatek do klasycznej garderoby... Moja babcia
                          mawiała : "...albo elegancja, albo ekstrawagancja...".
                          A moda wiosenno-letnia to dla mnie naturalne matriały, zwiewne sukienki,
                          delikatne sandałki i klapki... lniane spodnie, przewiewne bawełniane koszule...
                          mięciutkie mokasyny... itd... itp...
                          • justysbytomianka Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 16:20
                            Wszystko zalezy od okoliczności i pory ;)
                            np. na noc ubieram perfumy ;))a teraz poważnie:)
                            do pracy lubię chodzić w spodniach dżinsach , bluzie lub sweterku , buty
                            wygodne typu "cichobiegi" , albo w porze letniej sandały lub sportowe addidasy.
                            Galowe wyjścia sukienki proste klasyczne tzw.mała czarna , delikatne dodatki i
                            lekkie obuwie typu balerinki na małym obcasie ( ze wzgledu na swój własny
                            wzrost wykluczyłam ze smutkiem szpile)Lubię czasami wprowadzić w ubiór cos
                            orginalnego i zburzyć ład ;)np. czarny kolor przełamać starą kolorową broszą
                            lub apaszką albo torebką wysadzaną kamieniami jak tęcza:))Przywiązuję sporą
                            uwagę do dodatków ( podobno diabeł tkwi w szczegółach) nie znoszę nadmiaru
                            bizuterii i perfumów.
                            Dobieram dezodorant zgodnie z zapachem , który uzywam.Makijaż to tez sprawa
                            istotna , własciwie maluje jedynie delikatnie oczy i czasami podkład stosuje by
                            nos sie nie świecił ;)i fryzura też jest ważna ja przy moim gatunku włosów
                            skazana jestem na tzw. artystyczny nieład , który utrwalam mokrymi rękoma ;))
                            Mam słabość do bielizny ale to juz nie temat na forum;))czyli podsumowując
                            całość trzeba ogarnąć by było modnie ale indywidualnie , tak jak u żadnej innej
                            nie spotka się ;)i wygoda :) cenię wygodę , swobodę , luz , oddech miarowy ;)
                  • dekapolis Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 13:35
                    Z butami. Koszmar!
    • wanda_rybka Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 17:58
      Procesie, skoro mamy nie komentować, a tylko wybierać i skoro mamy tak małe
      możliwości wyboru to w skrócie:
      1) bufki i koturny (zdj.6) - praca
      2) paski marynarskie+proste spodnie (zdj.2) - relaks
      3) plisy i falbanki, szeroka spódnica (zdj.4)- randka w ciemno.

I mam nadzieję,że nie zaliczasz mnie do babochłopów.;)
      • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 18:27
        wanda_rybka napisała:

> I mam nadzieję,że nie zaliczasz mnie do babochłopów.;)

Przecież wiesz, że nie, Wando. Zaliczam Cię do _biurokratycznych bździągw_. Z
        kim ta randka w ciemno? Bedzie jakieś losowanie? Można się zapisać na listę
        oczekujących?
        • wanda_rybka Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 18:44
          proces7 napisał:

> Z
          > kim ta randka w ciemno? Bedzie jakieś losowanie? Można się zapisać na listę
          > oczekujących?
          >
          >

Procesie, możesz,ale to będzie losowanie, metodą chybił -trafił.Sam oceń
          prawdopodobieństwo wygranej.;)

• proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 21:40
            wanda_rybka napisała:

> Procesie, możesz,ale to będzie losowanie, metodą chybił -trafił.Sam oceń
            > prawdopodobieństwo wygranej.;)

Jak mam ocenić? Nie mam danych żadnych. Potrzebuję mieć: X- ilość chętnych, Y-
            ilość nominowanych do randki z Tobą.
            • wanda_rybka Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 20.03.06, 22:28
              Procesie, jak tylko zamknę "listy" chętnych,dostaniesz wszystkie dane.;)
    • candy29 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 10:25
      kojarzy się z Korą z Maanam:/ jeszcze z czasów 'Nocnego Patrolu' chyba, bramka
      nr 5 - fajna sukienka.
    • ruda_strzyga Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 11:11
      W modzie fajna jest dowolność, uznaję tylko lekko zakreślone ogólne trendy
      mody, taki bardzo ogólny szkic, zarys, resztę lubię komponować wg fantazji
      dnia. Bardzo lubię swobodną, dyskretną elegancję zbudowaną na stylu klasycznym,
      ale z pewnymi wariacjami. Na codzień wbijam sie czasem w militarne spodnie i
      luźny golf, strojem roboczym jest klasyczny kostium, na imprezy nawet czasem
      założę bieliznę jeśli to jakiś bon-ton:) Jak mam nastrój "robię się" na wampa,
      a jak mam ochotę pozostać niezauważona zakładam worek jutowy:) Latem wyluzowuję
      podczas urlopu i śmigam w mini albo krótkich gaciach, czym wprawiam czasem w
      osłupienie napotkanych niespodziewanie klientów i znajomych z branży:) Są
      okazje gdy trzeba się zapiąć sztywno pod szyjkę, ale generalnie lubie się
      bawić, w dziedzinie stroju również:)
    • dekapolis Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 13:17
      Piszecie panie o ubiorach. Piszecie zbyt dużo. Zbyt nudno. Zbyt drobiazgowo.
      Odkrywacie wszystko. Dla mnie już jesteście nagie. Nagie i niekobiece.
      • nadziejkaa Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 16:38
        Co lubię? Przede wszystkim lubię dopasowane ubrania, które podkreślają, i/lub
        odsłaniają ;) moje kobiece kształty.
      • justysbytomianka Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 19:10
        dekapolis napisał :
        "Piszecie panie o ubiorach. Piszecie zbyt dużo. Zbyt nudno. Zbyt drobiazgowo.
        Odkrywacie wszystko. Dla mnie już jesteście nagie. Nagie i niekobiece"

Bardzo się tym przejmujemy ;)
    • alinka64 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 21.03.06, 20:58
      Zdecydowanie pończoszki i kwiatki ;P
    • sprawa7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 22.03.06, 16:43
      Wiosna zawsze powoduje u mojej fryzjerki napadowe ataki bólów głowy, co objawia
      się niezliczonymi pomysłami nowych fryzur, zdarza się, że udanymi. Generalnie
      wiosną chcę wszystko zmieniać i zmieniam.
      • proces7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 22.03.06, 17:33
        sprawa7 napisała:

> Generalnie
        > wiosną chcę wszystko zmieniać i zmieniam.

E tam, moja Babcia częściej chodziła do fryzjera niż Ty, nawet jak już skończyła
        95 lat. Więcej niż raz do roku.
    • sprawa7 Re: Wiosna, zatem o kobiecej modzie 22.03.06, 17:35
      Kolekcja Ralpha Laurena chyba najbardziej odpowiada stylowi, jaki preferuję:
      kobieta.gazeta.pl/kobieta/5,54878,3056645.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka