Dodaj do ulubionych

swienta siem zblizajom

13.12.02, 17:23
przyjmijcie wiec drodzy nie(znajomi) zyczenia:

- nowego zestawu bombek na choince
- smacznych ryb z niewielka iloscia osci
- udanych prezentow-niespodziewajek
- cieplej atmosfery przy -20 na zewnatrz
- gromady wesolych kolednikow pukajacych co 7 minut do drzwi
- niedomykajacej sie skrzynki na listy, wypelnionej kartkami od starych
znajomych
- a na deser ....chaty z piernika.

:)
Obserwuj wątek
    • niedzwiedziczka Przydom i pudom, a niestrawność zostanie... 14.12.02, 09:05
      Kilka poprawek:
      -kolędników niefałszujących,
      - zapchanej skrzynki e-mailowej,
      - śniegu na Święta,
      - jak najmniej niezapowiedzianych wizyt (nie)najmilszej
      rodziny :)
    • kasiulek Ode mnie tez wszystkiego dobrego:) 15.12.02, 20:31
      ...o ile jeszcze ktos tu zaglada...
      • aise_ Re: Ode mnie tez wszystkiego dobrego:) 16.12.02, 09:32
        zagląda, zaglada...

i ode mnie tez wszystkiego tego co sie normalnie w święta życzy
        :-))
        • amor_latino Re: Ode mnie tez wszystkiego dobrego:) 16.12.02, 12:33
          a ja wszystkim zycze szczescia w milosci + prawdziwej amor latino dla tych co
          jeszcze moga i chca;)
          • aise_ większośc pewnie by chciała 16.12.02, 13:09
            ale czy jeszcze może?

oto jest pytanie, którym proponuję się dzisiaj zająć...
            • kwik kontynuujac 16.12.02, 13:15
              ciekawe, co pewien elektryk mial na mysli mowiac: nie chcem ale muszem.

• aise_ no właśnie 16.12.02, 14:07
                bardzo prosimy o wypowiedź na ten temat naszego eksperta w dziedzinie chcenia,
                muszenia i mocy docenta A. Latino

• kwik Re: no właśnie 16.12.02, 14:23
                  nasz docent miga sie od udzielenia odpowiedzi (pewnie przygotowuje swoje
                  eksperckie wystapienie w kolejnym odcinku "rozmow w toku").

aise, moze moglby zalatwic wejsciowki na nagranie (nie mow, ze nie chcesz BYC
                  publicznoscia)?

• aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 14:25
                    oczywiście, że chcę!
                    a mógłby załatwić?
                    :-)

p.s. co to za działania zbrojeniowe prowadzicie z bukim?
                    • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 14:33
                      pewnie moglby. tylko czy chcialby?

ps. wyprodukowalismy samolot wielozadaniowy i teraz z charleem probujemy go
                      opchnac polskiej armii. offset zasili budzet bagna. ogladajcie dziennik :))
                      • aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 14:41
                        nawet jeśli nie bedzie chciał to pewnie bedzie musiał

p.s. cholerka, nie mam telewizora...
                        coś tracę oprócz szelmowskiego uśmieszku Leszka M. po zakończeniu negocjacji?
                        • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 15:00
                          uzyjesz swojego calego uroku bramkarki bagiennej? :)

ps. na pewno nie wzrok (od ogladania telewizji z baaardzo bliskiej odleglosci,
                          gdy pojawia sie lesiu) :)

• aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 15:08
                            użyję, tylko ktoś będzie musiał mi nózkę rozbujac odpowiednio

no tak - czyli korzyśc a nie strata. w lesia moge sie wpatrywac do woli w
                            necie, na wszystkich stronach z wiadaomościami widac ten jesgo lisi
                            uśmieszek ...
                            az boje się otworzyc lodówkę...
                            • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 15:11
                              sedno twego uroku tkwi w nogach? :)))))

nie otwieraj lodowki, pralki i piekarnika. w mikrofalowkach jeszcze sie nie
                              pojawil, takze smialo :))

• aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 15:19
                                wiesz jak to jest - kto nie ma w czymśtam ten ma w nogach
                                :-)))

czyli nie mogę zrobić prania a na obiad mam jeść tylko zapiekanki z
                                mikrofalówki? zgroza, co sie dzieje na tym świecie...
                                • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 15:22
                                  biegasz na krotkich, czy na dlugich dystansach?

sprobuj zrobic pranie w mikrofali, naprawde warto!
                                  • aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 15:24
                                    jestem krótka więc biegam na krótkich (i z zadyszką:-))

spróbuję - nie wiem tylko czy dodać do prania starty ser i pieczarki...
                                    co robić droga redakcjo?
                                    • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 15:30
                                      a zadyszka to pewnie przez papieroski w trakcie pokonywania dystansu? :))

zdradze ci sekret: wszystko obloz jeszcze lodem. nie mieszaj i wstrzasnij.
                                      wtedy uda sie na pewno (za jednym zamachem: pranie+zapiekanka+schłodzona
                                      butelka na zblizajacy sie wieczor)

• aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 15:34
                                        to się nazywa bardziej elegancko - "chwilowy spadek formy"
                                        :-)))

a jak mi potem z tego wszystkiego lesio wyjdzie?
                                        boje się eksperymentowac z mikrofalówką...
                                        • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 15:57
                                          prosze ustawic maksymalna moc mikrofal. w jakiej temperaturze scina sie bialko?
                                          lesio nie ma zadnych szans na ujscie zywcem:))
                                          • aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 15:59
                                            no dobrze, ale pisałaś coś o lodzie do drinków...
                                            jak mam upiec lesia, żeby przy okazji wyszedł mi z niego lód?
                                            • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 16:14
                                              jest jedna prawdziwa odpowiedz: normalnie.
                                              mam nadzieje, ze jestes usatysfakcjonowana.
                                              :))
                                              • aise_ Re: no właśnie 16.12.02, 16:18
                                                jestem
                                                :-))))))))

ale my tu gadugadu a ja sie zastaniawam gdzie sie podział doc. Latino z
                                                wykladem o chceniu, muszeniu i mocy...
                                                • kwik Re: no właśnie 16.12.02, 16:28
                                                  gdy jest sie takim ekspertem jak doc. Latino, to nie mozna zanizac poziomu.
                                                  pewnie "dopracowuje" szczegoly (techniczne?).

• amor_latino czolem rusalki bagienne 17.12.02, 15:47
                                                    oddalem sie chwilowej teleportacji wiec mnie nie bylo ale to nie powod do
                                                    wyciagania (za) daleko idacych towarzyszko kwis. gucio i lolek policza sie z
                                                    pania na wiosne. to o co chcecie zapytac docenta latino bo juz sie pogubilem;)
                                                  • aise_ towarzyszu docencie 17.12.02, 15:55
                                                    wykładzik na temat chcenia, muszenia i mocy prosimy
                                                  • amor_latino Re: towarzyszu docencie 17.12.02, 16:08
                                                    1) chciec to moc i 2) jak mus to mus, towarzyszki. i na koniec powiem -
                                                    przyjdzie pora na prawdziwego amora. nie lekajcie sie! tako rzecze docent:)
                                                  • kwik Re: towarzyszu docencie 17.12.02, 16:19
                                                    a ten mus to warzywny, czy owocowy?

ps. cos krotki ten wyklad..spadek mocy (sic!) tfurczej, czy co.

• amor_latino towarzyszko kwik 17.12.02, 16:30
                                                    moze krotki ale doglebny:) w tym wypadku rozmiar nie ma znaczenia. po wiecej
                                                    informacji zapraszam na laboratorium (sil ci u nas dostatek;). i prosze
                                                    ostrosnie z panem docentem po nie wpisze zaliczenia:)

kwik napisała:

> a ten mus to warzywny, czy owocowy?
                                                    >
                                                    > ps. cos krotki ten wyklad..spadek mocy (sic!) tfurczej, czy co.
                                                    >
                                                  • amor_latino ps. docent zajety - ezgaminuje;) n/t 17.12.02, 16:33
                                                    amor_latino napisał:

> moze krotki ale doglebny:) w tym wypadku rozmiar nie ma znaczenia. po wiecej
                                                    > informacji zapraszam na laboratorium (sil ci u nas dostatek;). i prosze
                                                    > ostrosnie z panem docentem po nie wpisze zaliczenia:)
                                                    >
                                                    >
                                                    > kwik napisała:
                                                    >
                                                    > > a ten mus to warzywny, czy owocowy?
                                                    > >
                                                    > > ps. cos krotki ten wyklad..spadek mocy (sic!) tfurczej, czy co.
                                                    > >
                                                  • kwik doc. A. Latino 17.12.02, 16:40
                                                    mam powtarzac rok? zeby pan nie zalowal.

:))
                                                  • amor_latino Re: doc. A. Latino 17.12.02, 17:57
                                                    dlaczego zaraz powtarzac. przeciez jeszce jest instytucja poprawki,
                                                    nieprawdaz?;)

kwik napisała:

> mam powtarzac rok? zeby pan nie zalowal.
                                                    >
                                                    > :))
                                                  • kwik Re: doc. A. Latino 18.12.02, 09:58
                                                    a moze komisyjny (warunkowe chyba zniesiono? :))
    • goga.74 ja poprosze bez tych kolednikow... 17.12.02, 00:47
      wszystkiego dobrego rowniez zycze
      • aise_ goga - bez kolędnoków nie da rady 17.12.02, 09:34
        są w pakiecie
        albo pakiet albo nic
        • kwik Re: goga - bez kolędnoków nie da rady 17.12.02, 09:53
          wez jeszcze pod uwage, ze trzecia godzina jest gratis
          • aise_ Re: goga - bez kolędnoków nie da rady 17.12.02, 10:31
            a za czwartą i piątą godzine dopłacają ci, do których kolednicy nie zdążyli
            przyjść bo za długo siedzieli u Ciebie...
            • kwik Re: goga - bez kolędnoków nie da rady 17.12.02, 10:57
              ok, aise, zamierzasz objac takze funkcje skarbnika?
              • goga.74 kolendnicy 17.12.02, 14:18
                Myslalam, ze caly pakiet byl gratis, a teraz nagle o pieniadzach mowicie...
                Ale skoro to kosztuje, to mam wymagania. Kolendnicy maja znac slowa kolend na
                pamiec i nie falszowac. Dodatkowo maja byc poprzebierani i wyposazeni w
                rekwizyty w postaci szopki i gwiazdy betlejemskiej.
                • aise_ no goga, nie marudź 17.12.02, 14:57
                  targujesz się, targujesz w tym czasie wystkich umiejących śpiewać kolędników
                  już zamówiono...
                  sama jesteś sobie winna
                  trzeba było brac jak byli
                  :--)))
                  • kwik Re: no goga, nie marudź 17.12.02, 15:06
                    mamy tutaj jeszcze kilku szeregowych w/z rezerwy:) moze sie przydadza (sa z
                    poligonowej orkiestry detej). goga, beda ci spiewac pieknie i rzewnie, mowie
                    ci...
                    • goga.74 dobra 17.12.02, 15:43
                      dawaj ich
                      • kwik Re: dobra 17.12.02, 15:48
                        ilu sobie zyczysz?
                        data, adres, kontakt itp.
                        • goga.74 Re: dobra 17.12.02, 15:51
                          A ile jest standardowo w pakiecie?
                          • kwik Re: dobra 17.12.02, 16:17
                            365 na kazdy dzien nowego roku
                            • goga.74 Re: dobra 17.12.02, 16:25
                              biore, biore, biore!
                              • kwik Re: dobra 17.12.02, 16:33
                                ha! mam cie!
                                chcesz sluchac koled przez caly nastepny rok (repertuar maja mocno ograniczony)?
                                • goga.74 Re: dobra 17.12.02, 16:38

> ha! mam cie!
                                  > chcesz sluchac koled przez caly nastepny rok (repertuar maja mocno
                                  ograniczony)
                                  > ?

masz mnie:-(
                                  nie wiem czemu myslam, ze oni wszystko umieja (spiewac)
                                  • kwik Re: dobra 17.12.02, 16:44
                                    niestety, tylko koledy (2, naprzemiennie:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka