Dodaj do ulubionych

wątek antysemicki

08.04.06, 11:16
jakiś czas temu przestałem sie już przejmować tym co żydostwo bredzi na całym
świecie o Polsce...szkoda nerwów

ale dziś się wkurwiłem
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3268636.html
"Pomysł by zmienić nazwę obozu w Oświęcimiu oznacza, że rząd w Warszawie chce
odseparować historię Polski od historii Auschwitz i dać do zrozumienia, że
Polska nie odgrywała żadnej roli w obozie - uznał Światowy Kongres Żydowski."

a potem się żydy dziwią, ze antysemityzm kwitnie...
a moze właśnie o to im chodzi? w końcu mając w ręku argument "polacy to
antysemici a my biedni żydzi po holokauście" można wiele ugrać...zwłaszcza w
sprawie odszkodowań
Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: wątek antysemicki 08.04.06, 11:21
      I bądź tu Polsko tolerancyjna. Naprzyjmowałaś ich, a teraz proszę jak za to
      dziękują...
      • makbrajd Re: wątek antysemicki 08.04.06, 11:28
        ja po prostu nie wierzę w głupotę żydowskich prominentów, że nie znają faktów,
        nie wiedzą czym był Auschwitz, jak wygladał Holocaust, kto go spowodował...

więc kurwa o co chodzi? tylko o kasę?

(p.s. za to mają wielu użytecznych idiotów ,jakiś półinteligentów prasowych,
        którzy ochoczo takie brednie pisują i w nie wierzą
        • nutopia Re: wątek antysemicki 08.04.06, 12:34
          nie udawaj
          kazdy wie żes Zyd:)
          • makbrajd Re: wątek antysemicki 08.04.06, 13:20
            żyd naturalizowany? czy po kądzieli?
            • nutopia Re: wątek antysemicki 08.04.06, 13:28
              makbrajd napisał:

> żyd naturalizowany? czy po kądzieli?

proszę inaczej sformułować pytanie
              • makbrajd Re: wątek antysemicki 08.04.06, 13:44
                nutopia napisała:

> makbrajd napisał:
                >
                > > żyd naturalizowany? czy po kądzieli?
                >
                > proszę inaczej sformułować pytanie

żyd po kadzieli? czy naturalizowany?
      • kamilar Re: wątek antysemicki 12.05.06, 09:10
        Byliśmy bardzo tolerancyjni, szczególnie 1968. Z kraju wyjechała wtedy zydowska
        elita, która osiedliła sie na zachodzie i przekazała swiatu obraz Polski, jaki
        zapamiętała: "Syjoniści do Syjamu" a jak ktoś lepiej geograficznie zorientowany
        to do Synaju:)
    • kamilar Re: wątek antysemicki 08.04.06, 20:16
      A swoją droga ciekawi mnie, że Polacy przez cały dwudzisty wiek mają złą prasę
      na świecie. Nikt nas nie lubi a wszystkie wojny propagandowe przegrywaliśmy.
      Czekam aż więcej historyków bedzie twierdzić, że Polacy są winni drugiej wojny
      światowej bo zabrali Niemcom Śląsk, Pomorze i Wielkopolskę:)
      A swoją drogą mam to w dupie, im bardziej świat nie lubi Polaków tym bardziej
      dumny jestem z tego żem Polak:)
      • makbrajd Re: wątek antysemicki 09.04.06, 00:55
        masz w tym sporo racji...
        ale duma z polskości to jedna rzecz
        kwestia druga to obrona chwalebnego imienia Polska...
        • stefan.bialystok Re: wątek antysemicki 09.04.06, 09:33
          Pamiętajmy: ile antypolonizmu, tyle antysemityzmu. Polecam post "mndystrybucja" forum.patriota.pl/viewtopic.php?t=3710&highlight= .
        • kamilar Re: wątek antysemicki 09.04.06, 10:11
          Nauczylem się juz, że z głupotą ni wygram (nauczylem sie tego m. in. dzięki
          dyskusjom forumowym). Mam gdzieś niemieckie dowcipy, mam gdzieś opinie że Polak
          to pijak. Wiem, że sam w życiu ukradłem jedną rzecz )cukierek michałek) i bardzo
          tego żałuję, co do pijaństwa to również nie wpisuje się w stereotyp Polaka
          pijaka. Tak więc na takie stereotypy przyjmuje z usmiechem;)
          • makbrajd Re: wątek antysemicki 09.04.06, 11:37
            ale to, ze Polacy byli współwinni Holocaustowi i właściwie to my rozpętaliśmy
            II wojne światową (tak konkretnie to przez franka dolasa;) to nie jest kwestia
            sterotypów tylko kwestia cholernie istotnej prawdy historycznej rzutującej na
            współczesną poliytykę miedzyanrodową, na rolę Polski w świecie i Europie
            • makbrajd Re: wątek antysemicki 09.04.06, 11:38
              www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_1_1322_2006_11_1.html
              ciekawa rozmowa z Normanem Davisem w tych klimatach
            • kamilar Re: wątek antysemicki 09.04.06, 11:51
              "Spośród państw, któym traktat wersalski przyniósł najwieksze korzyści, Polska
              była najbardziej zachłanna i wojownicza, czego dowiódł rok 1921, gdy po trzech
              latach ciągłych walk powiększyłą dwukrotnie swój pbszar w stosunku do
              konferencyjnych założeń: po zaatakowaniu Ukrainy zagarneła Galicję Wschodnią z
              jej stolicą Lwowem; w walkach z Czechami nie udało jej się zdobyć Cieszyna, co
              może tłumaczyć późniejszy brak sympatii Polaków dla sprawy czeskiej w roku 1938
              i udział w radzieckiej agresji w roku 1968, mimo iż w obu przypadkach dla Polski
              korzystniej było - w dalszej perspektywie - opowiedzieć się po stronie Czechów .
              Państwo polskie udowodniło siłą "słuszność" swych roszczeń antyniemieckich na
              terenach Śląska i pobrzeża Bałtyku; najechawszy dopiero co niepodległą Litwę,
              zaczęło okupację Wilna, by włączyć je do swego obszaru po "plebiscycie";
              prowadziło otwartą wojne terytorialną przeciw ZSRR i w roku 1923 przekonało
              mocarstwa zachodnie o konieczności uznania przez nie nowych polskich granic."
              Ten fragment sprawił, ze prawie straciłem szacunek do Paula Johnsona, Historia
              świata od roku 1917, Lonon 1989, s. 44.
              • nekroskop88 Re: wątek antysemicki 09.04.06, 11:54
                To mi przypomina gadkę tego Mikkelsona i Tkaców.
                • makbrajd Re: wątek antysemicki 09.04.06, 11:59
                  korzystałem nie raz z publikacji Johnnsona...
                  i generlanie cenię go, choć ten fragment co zacytowałeś brzmi jak cytat z
                  leninowskiej historiozofii
                  • kamilar Re: wątek antysemicki 09.04.06, 12:06
                    Zastanawia mnie, kiedy Litwini i inne państwa bałtyckie zrozumieją, że traktat
                    Ryski, zagwarantował im niepodległość na 20 lat. Gdyby nie odpchniecie Rosji
                    przez Polskę prawdopodobnie bolszewicy zajęli by te kraje. Przykładem niech
                    będzie Wilno, które mimo układów bolszewicy oddali Litwie dopiero po porażce nad
                    Wisłą i Niemnem.
                    Co do Śląska Cieszyńskiego zastanawia mnie dlaczego Paul Johnson nie pisze, że
                    żyla tam masa Polaków, że Czesi dostali ten obszar w czasie kiedy Polacy
                    walczyli z bolszewikami, mimo zapowoiedzi plebistytowych na tym obszarze.
                    Dlaczego uważa, że to my zaatakowaliśmy ZSRR, wojna trwała od roku 1919, wyprawa
                    na Kijow byla tylko kampania w toczacej sie już wojnie. Czy P. Johnson jest na
                    tyle głupi, ze wierzy że ZSRR spokojnie stanęło by na Bugu??
    • makbrajd Re: wątek antysemicki 27.04.06, 23:44
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3310025.html
      no cóż...skoro fakty nie pasują do ideologii antypolonizmu to tym gorzej dla
      faków

może ci od Wiesenthala napiszą nową drogę krzyżową?
      i miejsce akcji umieszczzą nad Gopłem, Polanie będą tymi co nawołują do śmierci
      Jezusa
      Piłat oczywisci był Germanem
      • koczisss Re: wątek antysemicki 28.04.06, 00:06
        Żydki za wszelką cenę chcą znaleźć dziurę w całym!
        • stefan.bialystok Re: wątek antysemicki 28.04.06, 19:14
          Czemu Żydów nikt z powrotem nie wywiezie do Izraela?
          • kamilar Re: wątek antysemicki 12.05.06, 09:16
            Kto, kogo? Niby to czemu, może hcesz tych nielicznych pozostałych pozbawić
            obywatelstwa?
            Faszyzmem mi tu zalatuje i bez znaczenie jest fakt, że spośród wszystkich
            faszyzmów najgorszy jest faszyzm żydowski-to są słowa jakiegoś Żyda, niestety
            nie pamietam nazwiska:)
    • makbrajd Re: wątek antysemicki 12.05.06, 08:48
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=17511&wid=8306124&rfbawp=1147416417.479&ticaid=11970

i znowu coś...
      • kamilar Re: wątek antysemicki 12.05.06, 09:15
        Yad Vashem.
        Wystarczyłoby zapoznać sie z książką Emanuela Ringelbluma by dowiedzieć sie o
        preparowaniu zdjęć i filmow z udziałem Polaków i Żydów. Ringelblum na pewno nie
        byl polonofilem, jego esej jest krytyczny w stosynku do Polakow, więc nie miał
        powodu kłamać i wybielać polskiej historii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka