edytek1909 22.04.06, 13:32 Dziewczyny,co porabiacie ze swoimi 2,5 latkami w taka ladna pogode?? Piaskownica czy rower wygrywa??Czym Wasze 2 latki sie chetnie zajmuja?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aolka Re: Sloneczna pogoda 25.04.06, 08:09 paszczur wysiewa kwiatki w ogrodku, grabi trawnik-jego ulubione zajecie, podlewa wszystko co mniejsze od drzewa, wozi taczka porabane drewno na kupke i nagania wszystkich do pracy, a jak my robimy przerwe wsiada na rowerek tudziez ostatnio na taki rower bez pedalow i probuje sobie lamac konczyny, zjezdzajac z gorki z podniesionymi nogami... a poznym popoludniem zmusza mnie do rozpalenia ogniska i upieczenia kielbasy, z chlebem koniecznie. musze dodac, ze dzieki temu spi w poludnie 3 godziny, a i tak pada o 20 :)) uwielbiam wiosne!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: Sloneczna pogoda 25.04.06, 11:46 Jak jesteśmy u siebie to idziemy na plac zabaw, czyli na zmianę piaslownica i zjeżdzalnia. A jak jesteśmy u moich rodziców to zdecydowanie na topie są prace ogrodowe, czyli podlewanie, wygrzebywanie kamieni (moi rodzice dopiero robia ogródek, więc jest to robić) i inne prace porzadkowe jak zamiatanie i przekopywanie. Jak mu sie to znudzi to jexdzi na rowerze. To znaczy siada na rower, kładzie nogi na pedały i woła Mama, pchaj mnie! no i pcham a on nie zamierza sie nauczyc pedałować. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: Sloneczna pogoda 27.04.06, 13:54 Mamaszyma, to mój jasiek tak samo ma z tym rowerem...pchaj i już... A w taką pogode to ja niestety siedzę w pracy.....ale Jasiek praktycznie codziennie jest na jakiejś wycieczce...Jak jest z tatą to do lasu (mąz leśnik) z psiakiem, jak z dziadkiem, np. dzis to pojechali (albo jeszcze sa) w muzeum kolejnictwa i oglądają stare pociągi, w zeszłym tygodniu byli w Pałacu Kultury - oczywiście podróż tramwajem dla dodatkowych atrakcji :-)))). Z moją mama zwykle jada m.in. autobusem na most siekierkowski podziwiać wielkie słupy i liny, na których wisi most a potem plac zabaw. Ja wczoraj miałam wolne to wylądowalismy w Ogrodzie Botanicznym przy Łazienkach a potem w Łazienkach, gdzie oprócz pięknych pawi, mielismy okazje popływac gondolą przy Pałacu na Wodzie i zleźlismy się nieziemsko przez 4 godziny.....nie tylko jaś padł po powrocie...pospalkismy razem :-)))) A po południu zwykle rowerek, lub spacer z psiakiem po okolicy, do parku......ech nie nudzi sie ten mój synalek tej wiosny :-))))) JEST CUDNIE!!!! PRAWDA????? Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Sloneczna pogoda 28.04.06, 00:01 W tygodniu zwykle biegamy na plac zabawa w ujazdowskim bo mamy najbliżej, siedzimy maks do 17 ponieważ moja najstarsza córa musi odrobić lekcje. Maciej zaczyna interesować się hulajnogami, całkiem niexle mu idzie a że jest niezwykle grzecznym i kochanym chłopcem zapewne takową dostanie na Dzień Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś