karolinka_k10 24.04.06, 11:49 Powtórze sie z FK: tygodnik.onet.pl/0,1327797,druk.html * takze dla wielbicieli Schulza jak mniemiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdanka1 Re: "Akacje kwitną" Debora Vogel 24.04.06, 21:33 tygodnik.onet.pl/0,1327797,druk.html Zdjecie, kurde. Przy nikim innym zdjecia nei są tak wazne, jak przy kobietach 1914- 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: "Akacje kwitną" Debora Vogel 24.04.06, 21:40 Aha i w watku na FK zadaję ci to samo pytanie co koledze sutekhtowi - jaka analiza jedt najlepsza analizą Schulza, o Schulzu itp Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_k10 Re: "Akacje kwitną" Debora Vogel 24.04.06, 23:34 Nie podchodze do wszelkich prob analiz czy interpretacji na zasadize:ktora lepsza...Przeczytalam rozne rzeczy, w roznych ksiazkach o Schulzu, ale uwazam, ze czytelnikowi Schulza powinno sie jedynie zwracac uwage na pewne aspekty badz zagadnienia, nie narzucajac mu zadnej interpretacji. Mnie bardziej interesowal zyciorys Schulza,"Ksiega listow" niz wszelakie proby analizy Jego tworczosci. Jej analize i odczucia zostawiam sobie samej, choc nie mowie,ze to, co robia Ficowski i Jarzebski jest zle(Budynskiego, niestety,nie czytalam),doceniam to i szanuje. Po prostu wole czytac samego Schulza niz o Nim, choc kiedys zaczytywalam sie w roznorakich interpretacjach i analizach. Juz mi przeszlo, choc musze przyznac...ciekawa jestem "Prowincji Centrum. Przypisy do Schulza" Jarzebskiego. Czytaliscie moze?Ja dopiero niedawno natknelam sie na to przypadkiem w ksiegarni... Odpowiedz Link Zgłoś