kamilar 03.05.06, 19:09 zostalismy tutaj sami??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 19:21 Ja też mam takie wrażenie. Nutopia nie pisze, bo niby taka zapracowana (aha jasne), Mak nie pisze, bo Nutopii nie ma, Bad to chyba pije z radości, że egzamin zdała (będzie już drugi tydzień), Zewsi, Janou i Koczisss czasem wpadną, Morfi, Grat i drużyna z Łomży też już nie zagląda. Nie lubię Was, o! :P Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 19:26 Załozymy sobie własne forum, albo przeniesiemy się na tonery telewizyjne;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 19:28 O tonery telewizyjne. Bardzo fajne forum. Przynajmniej ruch jest jakiś, nie to co u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:15 wiecie-rozumiecie... tak to czasem wychodzi, że nie ma kiedy napisać, albo jak człowiek wchodzi na FB i widzi tych wszystkich mikkelsonów, ortheusów i innych mącicieli to mu się odechciewa głos zabierać bo i tak zakrzyczą. Czasami też jakaś pustka w głowie... a czasami i nastrój z powodów prywatnych nie dopisuje. Różnie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:21 Dziękujemy za ustosunkowanie się. Jeśli jednak Twoje problemy wynikają po części z braku cukru, to mów. Przed wejściem do Unii zrobiliśmy zapas, mamy zawaloną nim spiżarnię i dwie piwnice, a także nasz schron przeciwatomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:30 cukru ci u nas dostatek, ale i ten przyjmiemy jako zwiastun zwycięstwa... czy jakoś tak ;) będę pisał i ustosunkowywał się w miarę możliwości. P.S. w najśmielszych snach przez myśl mi nie przeszło, że ktoś może zauważyć moją nieaktywność. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:34 > cukru ci u nas dostatek, ale i ten przyjmiemy jako zwiastun zwycięstwa... czy > jakoś tak ;) To dobrze, bo nasz powoli robi się brązowy (w końcu minęło już trochę czasu od naszego wejścia do UE). Nutopia napisała mi na kartce, żeby mówić, że taki już był jak kupowaliśmy. > będę pisał i ustosunkowywał się w miarę możliwości. Radość wypełnia me serce :) > P.S. w najśmielszych snach przez myśl mi nie przeszło, że ktoś może zauważyć > moją nieaktywność. W naszym państwie każdy obywatel jest traktowany jako indywidualna jednostka, której brak wpływa na pracę całego systemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:41 jak w matrixie jednym słowem... w ogóle to jakoś nam te nasze fora obumierają, poza oszołomami i nie bójmy się tego słowa, durnowatymi wątkami, niewielu się udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:49 Jednak jest takie forum we Wszechświecie, na którym nie ma kłótni, wyzwisk, oszołomów narodowościowo-religijnych, durnych wątków... To forum 'oprogramowanie do tunera TV' ! Kulturalne dyskusje na poziomie, mili ludzie, zawsze duży ruch, poruszane są ciekawe tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:54 problem w tym, że na tym forum, z powodu niewiedzy niestety, nie mogę zabierać głosu, nie czuję się upoważniony... Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 13:52 nekroskop88 napisał: > Ja też mam takie wrażenie. Nutopia nie pisze, bo niby taka zapracowana (aha > jasne), Mak nie pisze, bo Nutopii nie ma, Bad to chyba pije z radości, że > egzamin zdała (będzie już drugi tydzień), Zewsi, Janou i Koczisss czasem > wpadną, Morfi, Grat i drużyna z Łomży też już nie zagląda. Nie lubię Was, o! :P > > A ja Ciebie lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 15:26 No w sumie ja Was też lubię, ale to co napisałem wcześniej miało Was zmotywować do pisania. Podziałało :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 05.05.06, 19:06 Ja czasem czytam. Jakoś nie mam przez wiosnę weny do pisania ;) (ale obiecuję poprawę!) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 05.05.06, 19:13 Obiecanki, cacanki... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Nekro - Słoneczko! 05.05.06, 19:11 My cię kochamy! (w domyśle ja)(nareszcie to powiedziałam) Kto inny pozwala nam na przesiadywanie w ciemnym kącie w rogu KK!? Jest ktoś łaskawszy? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro - Słoneczko! 05.05.06, 19:12 Nie ma. Zgodzę się z Tobą, mnie nie można nie kochać :-) p.s. czuć wazelinę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 20:14 a kiedy Nutopia się zjawi? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 20:28 nekroskop88 napisał: > a kiedy Nutopia się zjawi? > > nadchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 20:29 czy u Was też drży ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 20:29 nekroskop88 napisał: > czy u Was też drży ziemia? > > nieustannie Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 22:11 kamilar napisał: > zostalismy tutaj sami??? Ja jestem co dzien z Wami , tylko mnie nie latwo pisac ale czytam wszystko ,moja dusza jest na Kopytku!!!!!!!:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:38 Bardzo dobrze Janou, że jesteś z nami. W końcu masz się z nami uczyć polskiego ;-) Chociaż pewnie teraz będziesz oglądać całymi dniami seriale na Polonii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 13:49 nekroskop88 napisał: > Bardzo dobrze Janou, że jesteś z nami. W końcu masz się z nami uczyć > polskiego ;-) Chociaż pewnie teraz będziesz oglądać całymi dniami seriale na > Polonii :-) > nie nie calymi dniami,tylko w czwartek i w piatek i nawet te czasami przegapiam:( > Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 03.05.06, 22:42 Nie, ja czasem jestem, ale jakoś czasu mało, choć nic tak naprawdę nie robie:) Przez ostatnie 5 dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 04.05.06, 10:37 Każdy obywatel Kopytka powinien znaleźć czas, by coś napisać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Nekro, nie masz czasem wrażenia, że 05.05.06, 19:13 Rozkaz to rozkaz! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 20:29 Taaa, tyle było zapewnień, uścisków, gratulacji, kwiatów i wszystko się rozeszło po kościach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 22:14 nie po kosciach, ciesze sie ze nie zrobiliscie harakiri,z powodu nowego ministra i nowoczesnego budynku:) ps.ale nie ma zlego co nie wyjdzie na dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 22:42 Dobre jest to, że Hiszpanie otworzyli rynek pracy oraz to, że mamy konstytucję, trybunał konstytucyjny, sąd najwyższy. Tak więc jakoś mam Giertycha i Leppera głeboko gdzieś i sie ich nie boję, będę niczym zepsute szambo, potem 3 tygodnie wietrzenia i zero śladu, poza wspomnieniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 22:54 moze bardziej do nekroscopa zeby mu poprawic humor(mam nadzieje ze dziala) www.naszroman.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:00 325 k/h Nawet TGV tak szybko się nie przemieszczaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:10 znalazlam na Forum Wiadomosci,bawie sie bardzo jak czytam co tam pisza:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:12 Mi sie znudziło, przeważnie kończy się na tym samym. Albo na tym, że PiS to faszyści albo że Po to komuniści (sic) i bronia układu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:31 Ja zdecydowanie chętniej sięgam po wydarzenia w Europie niż w Polsce. W czerwcu wybory w Czechcach i w Słowacji. W czechch mam nadzieję, że wygra Helax - Ostrawa się bawi albo Prawo i Sprawiedliwość (lista nr 5). Nie kryją oni fascynacji polskim PiS. Zapowiadają również budowę czwartej republiki, co jest o tyle ciekawe, że w historii Czech nie było trzeciej republiki. Po raz ostatni mówiło się "druga republika" o Czechosłowacji okrojonej przez Hitlera w 1938 r. Na Węgrzech też było ciekawie, Orban obiecywał wszystko, żeby wygrać i nic:) No i oczywiście wyczyny Sarkozego i wybory prezydenckie we Francji. Jakie janou masz sympatie, jeżeli można zapyatć, chyba nie bedziesz głosować na imama?:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:40 pewnie ze moge odpowiedziec,napewno nie na socjalistow ,choc gdyby zdarzylo sie ze w drugiej turze byl socjalista i nacjonalista (jak nasz znany pan Le Pen) glosowalabym na socjaliste,inaczej pan de Villepin byl moim faworytem ale teraz ida na niego chmury zostanie tylko mozliwosc Sarkozy, a dlaczego nie socjalisci,bo wydaja pieniadze ktorych nie maja i po kilku miesiacach rzadu podnosza podatki bo wszysko oddali, ale nie tylko bo rzadzili z komunistami a to mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:47 i dodam jeszcze ,(ale dla mnie to jest trudny temat bo moj polski jest kiepski i trudno wejsc w niuanse) ze ja najlepiej sie czuje w centrum ale facet ktory reprezntuje centrum nie ma wielkiej szansy w wyborach,kiedys Ci tlumaczylam system elektoralny ,jest taki ze tylko ci co maja wielka partie za soba maja szanse Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:51 Wybory w okregach jednomandatowych. Ale przynajmniej jest jeden plus, gdyby system był proporcjonalny to mielibyście Le Penna w zgromadzeniu, a tak go nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:00 zgadzam sie bo tak juz bylo ,zeby nie przegrac cale wybory Mitterrand wposcil troche "proportionnelle"kurcze nie jak to jest po polsku ale napewno wiesz o co mi chodzi i wtedy Le Pen wszedl do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:48 Ja w kazdym razie życzę Tobie i Francji dobrego wyboru. To chyba będzie bardzo gorąca kampania, ale miejmy jednak nadzieje, że historia z Le Penem się nie powtórzy i elektorat lewicy się lepiej spręży niz 5 lat temu. P.S. Francuska lewica chyba nie bedzie powielać pomysłów z lat 80-tych?:) Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 06.05.06, 23:55 to juz inne czasy,ale czy dadza se rade bez komunistow nie jestem pewna ,jezeli wygraja to bedzie jak jest w Polsce,beda komunisci ekolodzy i diabel wie co.a tak zeby wrocic do Sarkoziego nie podoba mi sie jego proamerykanizm ,ale on mowi to co wiekszosc Francuzow mysli po cichu,) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:00 Nie mam takiego rozeznania w sprawach Francji, jak Ty, ale polityka Sarkozego i jego polityka w sprawie emigracji mi się podoba. Ponad 4 miliony emigrantów, którzy kontestują porzadek prawdy kraju, wnosza inne wartosci niż uznawane u gospodarza, bez szans na akulturacje i asymilację to spory problem na przyszłość. Możnaby tym emigrantom załatwic awans spoleczny, pracę, wykształcenie, wtedy by się zasymilowali. Tylko, jakie państwo dzisiaj na taką akcję stać?? Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:07 to co mowi Sarkozy ,zaraz socjalisci krzycza ze to racista ale oni nie maja jakiejs porzadnej idei jak to wszystko zalatwic ,jeden raz Mitterand powiedzial cos madrego "nie mozemy wziac na nasze plecy cale biede swiata" ale nic nie zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:10 ja mowie tak ,jak jestes w obcym kraju to musisz zyc wedlug krajowych obyczajow masz prawo ale masz tez obowiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:15 i jeszcze ,90%nie chce sie asymilowac,problemu nie bylo z Polakami z Wlochami z Portugalia itp bo byla ta sama religia a z nimi jest problem religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 00:19 Dzisiaj ogladałem wieści polonijne i widziałem, że odsłonięto na polskim cmentarzu obelisk ku czci "Polaków poległych za wolną Francję" Było trochę starych kombatantów, ale nie było młodych. Starsi jusz niedługo odejdą a młodzi nie beda kultywować tradycji przodków, bedą tylko czasami wspominać, że mieli babcie spod Czestochowy albo ze Lwowa:( Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ponawiam pytanie:) 07.05.06, 08:38 > moze bardziej do nekroscopa zeby mu poprawic humor(mam nadzieje ze dziala) > www.naszroman.prv.pl/ Dzięki ;D Odpowiedz Link Zgłoś