przywojska 17.05.06, 20:59 Pamiętacie? Ja to robiłam w latach 70. Kupowało się oranżadę w proszku, wysypywało się proszek na dłoń i lizało się. Pycha. Teraz namiętnie kupuję zozole Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaaa06 Re: oranżada w proszku 17.05.06, 22:01 ja tez tak wlasnie wyjadalam oranzade :) pychotka- choc znacznie pozniej. I jeszcze pamietam pyszne lody bambino na patyku.mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: oranżada w proszku 30.05.06, 17:54 o, ja wlasnie o tej oranzadzie napisalam w watku o slodyczach. Wyjadalam ja namietnie, ta mala plastykowa lyzeczka. Lody bambino tez pamietam, u nas sie mowilo: biale w czekoladzie. a to wszystko mi sie kojarzy z wakacjami w Dzwirzynie... eh, to byly czasy Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: oranżada w proszku 31.05.06, 17:55 Orenzadka w roznych kolorach, a woreczki przezroczyste. Podzial 4:1, w duzym woreczku orenzadka, w malym lyzeczka plastikowa. Pewnie ta lyzeczka byla by sobie rozmieszac rozpuszczona orenzadke. Ja uzywalam lyzeczki do wyzerania samego polproduktu - orenzadki w proszku. Raz tyloma sie objadlam, a potem jechalam nad morze autobusem (8 godzin). Wczesne lata 90-siate. Oczywiscie nie musze dodawac, ze rzygalam dalej niz widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
haritka oranżada w proszku jest w sklepach DElecty 31.05.06, 09:49 Nauczylam moje dzieci smaku mojego dziecinstwa polecam przy kasach sa oranzadkiw proszku Delecty. Odpowiedz Link Zgłoś
adamogo Re: oranżada w proszku jest w sklepach DElecty 31.05.06, 10:16 Nie wszędzie można znaleźć te oranżady.Ale smaku ich niezapomnę, choć też troszkę później, niż w latach siedemdzisiątych.Zazwyczaj rozrabiałem ją z wodą w kubku, ale czasami zdarzało się wysypać na rączkę i językiem wylizać:P Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: oranżada w proszku 24.06.06, 16:48 Wyżerało się samą orężadę. Funkcjonowała po części w zastępstwie musujących witamin 'Bobovit'? 'Vitovit' ?, w torebkach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: oranżada w proszku 26.06.06, 23:46 ja chyba nawet zbierałam te łyżeczki, różne kolory ;P Odpowiedz Link Zgłoś