Dodaj do ulubionych

afera z Kodem

20.05.06, 15:49
No i co, był ktos na Kodzie LdV???
Fajny nie fajny? Warte to całej afery czy nie???
Obserwuj wątek
    • aga_ata Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:51
      Ja nie byłam i chyba iśc nie będę, ale nie dlatego, że to Bóg wie jak straszne
      jest. Po prostu z tego co piszą w recenazjach to słabe coś jest. Zresztą sama
      nie wiem, niby najlepiej samemu sobie wyrobić opinię, nie? :)

Ale powiem, że śmieszą mnie ci ludzie, którzy nie odróżniaja fikcji literackiej
      od świata realnego;-)
      • mnietka.kokietka Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:53
        no właśnie recensje są kiepskie, może dlatego że niby taka afera miała być...
        a tu się okazuje że afery nie ma...

hmmmm
        • panisiusia Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:57
          Ludzie, proszę, nie dajcie sobą manipulować. Przecież wiadomo, że jesli coś jest
          krytykowane, to bardziej przyciąga widzów. W radiowej trójce nawet tłumaczą, że
          film nie jest dla krytyków, tylko dla widzów...
          • mnietka.kokietka Re: afera z Kodem 20.05.06, 16:09
            radiowa trujka tez od dłuższego czasu mnie nie przekonuje.....
            • dora38 Re: afera z Kodem 20.05.06, 16:18
              ja nie ide, za bardzo kniga mi sie podobała
            • szukajacy_sensacji Re: afera z Kodem 20.05.06, 17:28
              Taa, 3ka radiowa coraz słabsza. A na film chyba nie pójdę, recenzje słabe, wolę
              wydać te kilkanaście zeta na coś lepszego:)
              • irenka82 Re: afera z Kodem 20.05.06, 21:04
                ja ide we wtorek,bo na dzisiaj juz nie bylo biletow.
                • rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 21.05.06, 05:45
                  Ja idę dziś.
                  • nioma Re: afera z Kodem 21.05.06, 19:12
                    ja bylam wczoraj - podobalomi sie
                    ksiazka lepsza - ale ksiazki zwykle sa lepsze
                    • rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 06:47
                      Napiszę krótko: dawno nie widziałam tak koszmarnej ekranizacji, jak "Kod da
                      Vinci". Drewniany Hanks, ale tego można było się spodziewać, uroczo idiotyczna
                      Tatou, sztywny Reno- najlepsze role w tym wykreowali: smart, którym Neveu i
                      Langdon uciekali oraz służący Teabinga. I jeszcze kościoły świetnie zagrały
                      swoje role.
                      Ale moment, w którym Langdon (Hanks) oświeca Neveu (Tatou), że ona jest
                      potomkinią Marii Magdaleny oraz Jezusa Chrystusa- bezapelacyjnie przejdzie do
                      historii jako najgłupszy ze wszystkich momentów. I jeszcze na zakończenie taki
                      żarcik- Neveu (Tatou) lekko stawia stopę na powierzchni wody w jakimś stawie,
                      żeby sprawdzić, czy może chodzić po wodzie (!!!) i jej komentarz: "Może z winem
                      pójdzie mi lepiej". Litości.
                      Jeśli na coś tak kiczowatego wydano 125 milionów dolarów, to dziękuję.
                      Prawie jak dobre kino. Prawie robi ogromną różnicę.
                      • nioma Re: afera z Kodem 22.05.06, 08:44
                        koncowka ksiazki tez jest nie najlepsza, wiec akurat nic dziwnego ze w filmie
                        ten fragment tez nie powala na kolana
                        trudno sie po filmie spodziewac nie wiadomo czego - jest to kino sensacyjne,
                        ale moim zdaniem sprawnie i rzetelnie nakrecone
                        • rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 09:01
                          Książkę przeczytałam jednym tchem, jest napisana dobrze.
                          A film jest rozwleczony, niepotrzebnie przeciągany. Jedyne szybkie momenty to
                          jazda smartem i jazda terenówką przez las Teabinga, jeśli to w ogóle była
                          terenówka.
                          Za taką kasę mogliby nakręcić znacznie lepszy film sensacyjny.
                          Główne role też źle obsadzone- moim zdaniem.
                          • drzejms-buond afera wokół Kodu 22.05.06, 10:07
                            a mnie najbardzieej podoba sie to , co sie wyrabia WOKÓŁ tego filmu i książki..
                            Niedalej jak w sobotę...rano...obudził mnie na tefałenie WIERZEJSKI- myślę
                            sobie: diabli wzięli piękny dzień! Oczywiście wrzeszczy z ekranu:
                            - APAGAE SATANAS..APAGAE DAWINCZI!!!
                            No doba, ale rozmowę prowadzi PIEŃKOWSKA,niegłupia kobita wie z kim rozmawia...?
                            aż tu nagle ...
                            okazuje się,że do studia zaproszono też pewnego znanego zakonnika!!!w tej samej
                            sprawie...tyle,ze razem z Mołek siedzieli w całkiem innym miejscu.
                            Podczas rozmowy okazało sie,że SZANOWNY PAN ZAKONNKIK ( juz go uwielbiam!)
                            nie chciał usiaść przy jednym stole z panem WIERZEJSKIM!!!
                            "znam poglądy tego pana i niechciałbym rozmowy zamienić w ring" czy jakos tak...
                            :-}
                            Ach, dzień rozpocząłem z nową siłą i wiarą ,że nasz kosciół katolicki nie
                            stracił do końca zdrowego rozsądku...
                            (ktoś wie jak sie ten zakonnkik nazywa?)
    • inkabe Re: afera z Kodem 22.05.06, 10:52
      o.Wiesław Oszajca.Również poeta.Pozdrowienia
      • mozambique Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:02
        filmu nie widziawszy , ksiązki nie czytwaszy , ale podejrzewam ze Hanks dobry
        albo bardzo dobry .

on po prostu nie juz nie umie grac źle.
        • rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:53
          mozambique napisała:

> filmu nie widziawszy , ksiązki nie czytwaszy , ale podejrzewam ze Hanks dobry
          > albo bardzo dobry .
          >
          > on po prostu nie juz nie umie grac źle.

A własnie, że umie grać źle. Jakby znudzenie z niego wychodziło. Albo jakby był
          pewien, że już się starać nie musi.
          A powinien, bo to dobra rola, Langdona, ale Hanks- nie sprawdził się IMHO.
      • drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:07
        inkabe napisała:

> o.Wiesław Oszajca.Również poeta.Pozdrowienia

PRAWDZIWIE!!!
        free.art.pl/akcent_pismo/pliki/nr4.03/oszajca.html
        • drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:09
          dlja potomnoscji
          pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_Oszajca
          • irmelin Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:58
            Byłam w piątek, powiem tak:książka, jak to zwykle bywa lepsza, z ekranizacji to
            mi tylko "Potop" bardziej od książki smakuje...nie wiem dlaczego zresztą....
            A "Kod..." poprostu mile się ogląda nie powala...za to w zajawkach
            przed "Kodem..."pokazali nowego Bonda...boszsz to jest straszny Błąd nie
            obrażając nikogo:-))))
            • drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 12:09
              to już go skręcili??tego Bonda???Straszne!
              Ide googlać!
              • drzejms-buond Re: afera z Bondem 22.05.06, 12:13
                o masz ci los..POWTARZAJĄ PIERWSZY ODCINEK???
                też coś? Moze wszystkie powtórzą? phi...
                :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka