mnietka.kokietka 20.05.06, 15:49 No i co, był ktos na Kodzie LdV??? Fajny nie fajny? Warte to całej afery czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_ata Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:51 Ja nie byłam i chyba iśc nie będę, ale nie dlatego, że to Bóg wie jak straszne jest. Po prostu z tego co piszą w recenazjach to słabe coś jest. Zresztą sama nie wiem, niby najlepiej samemu sobie wyrobić opinię, nie? :) Ale powiem, że śmieszą mnie ci ludzie, którzy nie odróżniaja fikcji literackiej od świata realnego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:53 no właśnie recensje są kiepskie, może dlatego że niby taka afera miała być... a tu się okazuje że afery nie ma... hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: afera z Kodem 20.05.06, 15:57 Ludzie, proszę, nie dajcie sobą manipulować. Przecież wiadomo, że jesli coś jest krytykowane, to bardziej przyciąga widzów. W radiowej trójce nawet tłumaczą, że film nie jest dla krytyków, tylko dla widzów... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: afera z Kodem 20.05.06, 16:09 radiowa trujka tez od dłuższego czasu mnie nie przekonuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
dora38 Re: afera z Kodem 20.05.06, 16:18 ja nie ide, za bardzo kniga mi sie podobała Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacy_sensacji Re: afera z Kodem 20.05.06, 17:28 Taa, 3ka radiowa coraz słabsza. A na film chyba nie pójdę, recenzje słabe, wolę wydać te kilkanaście zeta na coś lepszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: afera z Kodem 20.05.06, 21:04 ja ide we wtorek,bo na dzisiaj juz nie bylo biletow. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: afera z Kodem 21.05.06, 19:12 ja bylam wczoraj - podobalomi sie ksiazka lepsza - ale ksiazki zwykle sa lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 06:47 Napiszę krótko: dawno nie widziałam tak koszmarnej ekranizacji, jak "Kod da Vinci". Drewniany Hanks, ale tego można było się spodziewać, uroczo idiotyczna Tatou, sztywny Reno- najlepsze role w tym wykreowali: smart, którym Neveu i Langdon uciekali oraz służący Teabinga. I jeszcze kościoły świetnie zagrały swoje role. Ale moment, w którym Langdon (Hanks) oświeca Neveu (Tatou), że ona jest potomkinią Marii Magdaleny oraz Jezusa Chrystusa- bezapelacyjnie przejdzie do historii jako najgłupszy ze wszystkich momentów. I jeszcze na zakończenie taki żarcik- Neveu (Tatou) lekko stawia stopę na powierzchni wody w jakimś stawie, żeby sprawdzić, czy może chodzić po wodzie (!!!) i jej komentarz: "Może z winem pójdzie mi lepiej". Litości. Jeśli na coś tak kiczowatego wydano 125 milionów dolarów, to dziękuję. Prawie jak dobre kino. Prawie robi ogromną różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: afera z Kodem 22.05.06, 08:44 koncowka ksiazki tez jest nie najlepsza, wiec akurat nic dziwnego ze w filmie ten fragment tez nie powala na kolana trudno sie po filmie spodziewac nie wiadomo czego - jest to kino sensacyjne, ale moim zdaniem sprawnie i rzetelnie nakrecone Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 09:01 Książkę przeczytałam jednym tchem, jest napisana dobrze. A film jest rozwleczony, niepotrzebnie przeciągany. Jedyne szybkie momenty to jazda smartem i jazda terenówką przez las Teabinga, jeśli to w ogóle była terenówka. Za taką kasę mogliby nakręcić znacznie lepszy film sensacyjny. Główne role też źle obsadzone- moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond afera wokół Kodu 22.05.06, 10:07 a mnie najbardzieej podoba sie to , co sie wyrabia WOKÓŁ tego filmu i książki.. Niedalej jak w sobotę...rano...obudził mnie na tefałenie WIERZEJSKI- myślę sobie: diabli wzięli piękny dzień! Oczywiście wrzeszczy z ekranu: - APAGAE SATANAS..APAGAE DAWINCZI!!! No doba, ale rozmowę prowadzi PIEŃKOWSKA,niegłupia kobita wie z kim rozmawia...? aż tu nagle ... okazuje się,że do studia zaproszono też pewnego znanego zakonnika!!!w tej samej sprawie...tyle,ze razem z Mołek siedzieli w całkiem innym miejscu. Podczas rozmowy okazało sie,że SZANOWNY PAN ZAKONNKIK ( juz go uwielbiam!) nie chciał usiaść przy jednym stole z panem WIERZEJSKIM!!! "znam poglądy tego pana i niechciałbym rozmowy zamienić w ring" czy jakos tak... :-} Ach, dzień rozpocząłem z nową siłą i wiarą ,że nasz kosciół katolicki nie stracił do końca zdrowego rozsądku... (ktoś wie jak sie ten zakonnkik nazywa?) Odpowiedz Link Zgłoś
inkabe Re: afera z Kodem 22.05.06, 10:52 o.Wiesław Oszajca.Również poeta.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:02 filmu nie widziawszy , ksiązki nie czytwaszy , ale podejrzewam ze Hanks dobry albo bardzo dobry . on po prostu nie juz nie umie grac źle. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:53 mozambique napisała: > filmu nie widziawszy , ksiązki nie czytwaszy , ale podejrzewam ze Hanks dobry > albo bardzo dobry . > > on po prostu nie juz nie umie grac źle. A własnie, że umie grać źle. Jakby znudzenie z niego wychodziło. Albo jakby był pewien, że już się starać nie musi. A powinien, bo to dobra rola, Langdona, ale Hanks- nie sprawdził się IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:07 inkabe napisała: > o.Wiesław Oszajca.Również poeta.Pozdrowienia PRAWDZIWIE!!! free.art.pl/akcent_pismo/pliki/nr4.03/oszajca.html Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:09 dlja potomnoscji pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_Oszajca Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: afera z Kodem 22.05.06, 11:58 Byłam w piątek, powiem tak:książka, jak to zwykle bywa lepsza, z ekranizacji to mi tylko "Potop" bardziej od książki smakuje...nie wiem dlaczego zresztą.... A "Kod..." poprostu mile się ogląda nie powala...za to w zajawkach przed "Kodem..."pokazali nowego Bonda...boszsz to jest straszny Błąd nie obrażając nikogo:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: afera z Kodem 22.05.06, 12:09 to już go skręcili??tego Bonda???Straszne! Ide googlać! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: afera z Bondem 22.05.06, 12:13 o masz ci los..POWTARZAJĄ PIERWSZY ODCINEK??? też coś? Moze wszystkie powtórzą? phi... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś