Dodaj do ulubionych

Kobiety hybrydy

27.05.06, 07:56
Według kalendarza chińskiego;
KOZA - Bywa nostalgiczna. Boi się przyszłości. Nie akceptuje obecnej
sytuacji. Potrafi postępować nieszlachetnie w sytuacji dla niej
niekorzystnej. Nie jest skłonna do poświęceń. Zarozumiała z pewna dozą pychy.
Poddaje się jednak wielkim osobowościom i uzależnia się od nich. Goni za
bogactwem. Sprawia wrażenie zimnej. Sposób bycia konwencjonalny. Krytyczna.
Zatem jak Państwo widzą kobieta z pod znaku kozy nie napawa optymizmem, jest
nudna i zła.
Może z wiekiem kobieta przekształaca się z rusałki w hybrydę. Dla wybranych
lśni i przyjmuje wymuszoną pozę eleganckiej kobiety a dla innych objawia się
jako monstrum ? Taki swoisty dr. Yakyl i mister Hayd?
Czy mieliście do czynienia z takimi kobietami?
Obserwuj wątek
    • perforowany Re: Kobiety hybrydy 27.05.06, 10:00
      kto to jest "dr. Yakyl i mister Hayd" ?
    • mikosz8 Re: Kobiety hybrydy 27.05.06, 10:09
      Dr. Jekyll and Mr. Hyde. ... oczywiście:)
      • nadziejkaa Re: Kobiety hybrydy 28.05.06, 09:29
        A ja jestem Wężem. Możecie sobie o mnie poczytać ;) Sama prawda, sama ;)

Wąż jest szóstym znakiem zodiaku w astrologii chińskiej. W Chinach wąż jest
        symbolem mądrości, elegancji i tajemniczości. Jest to jeden z najbardziej
        atrakcyjnych znaków w całym chińskim zodiaku. Wąż z łatwością osiąga sukces i
        bogactwo, robi na innych ludziach duże wrażenie. Ludzie urodzeni w roku Węża są
        skryci i nieufni, obdarzeni intuicją i wieloma talentami. Bezpieczeństwo
        finansowe jest dla nich bardzo ważne, dążą do niego przez większość życia.
        Lubią pomagać innym, jeśli nie wymaga to nakładów finansowych - nie lubią
        pożyczać pieniędzy. W wyborze partnera kierują się częściej rozumem niż
        uczuciami, przeważnie wybierają dobrze sytuowanego. Dokładnie dobierają sobie
        znajomych i przyjaciół, mając ich wąskie grono. Są wierni w przyjaźni i groźni
        jako wrogowie. W miłości bywają kapryśni i niewierni, nie są wylewni w
        uczuciach. Otaczają swoje motywacje niedomówieniami i tajemnicą. Swoim bliskim
        stawiają wysokie wymagania, ale opiekują się nimi troskliwie. Starają się być
        wytworni, bardzo dbają o swój wygląd i otoczenie, lubią robić duże wrażenie.
        Atrakcyjny, świetnie ubrany, inteligentny, dobrze wychowany Wąż, ma tłumy
        wielbicieli.

Ludzie spod znaku Weża mają artystyczną duszę, interesują się ezoteryką, lubią
        pracować samotnie. W życiu zawodowym sprawdzają się jako politycy,
        negocjatorzy, dyplomaci, menadżerowie. Dobrze sobie radzą w zawodach związanych
        z finansami, często posiadają wysokie stanowisko lub własną firmę.

Najlepiej porozumiewają się z ludźmi urodzonymi w latach Bawoła, Węża i Koguta.
        Dobrze prosperują w latach Koguta, Bawoła, Węża, gorzej im się wiedzie w latach
        Świni, Małpy i Tygrysa. Szczęśliwym kolorem dla Węży jest ognista czerwień,
        która potęguje jego przedsiębiorczość i przebojowość. Szczęśliwym klejnotem
        jest granat i rubin, które pomogą zdobyć majątek i miłość.
        • nadziejkaa Re: Kobiety hybrydy 28.05.06, 09:38
          Tylko mi jakoś ta niewierność w miłości nie pasuje :\
    • alinka64 Re: Kobiety hybrydy 28.05.06, 21:11
      >Zatem jak Państwo widzą kobieta z pod znaku kozy nie napawa optymizmem, jest
      >nudna i zła.
      Jeśli kobieta jest taka straszna ,to co mozna powiedzieć o męszczyznach tego
      znaku??
      Mikosz jako że w męszczyźnie wiekszośc cech ma natężenie x2 to znaczy, że są
      gnuśni i wściekli(wredni)???

A co wiesz o kobietach SMOKACH?
      • ruda_strzyga Re: Kobiety hybrydy 08.06.06, 19:44
        Droga Alinko, niestety nie potrafię Ci powiedzieć o męszczyznach w ogóle NIC!
        Możliwe, że to moje niedoskonałe wykształcenie jest temu winne, ale nigdy o
        takim stworze jak "męszczyzna" nie czytałam nigdzie oprócz tego miejsca. Może
        więc przybliżysz to zagadnienie nie tylko w kwestii znaków i horoskopów, bardzo
        mnie to zjawisko zaciekawiło i mam nadzieję, że inni również poszerzą swoją
        wiedzę w tym zakresie.
    • alinka64 Re: Kobiety hybrydy 29.05.06, 18:02
      Osoby urodzone pod tym znakiem są wielkoduszne, troskliwe, opiekuńcze. Mają
      skłonności do tego, żeby skupiać się na problemach innych osób bardziej niż na
      swoich. Często są niezdecydowane i zdarza im się zmieniać wielokrotnie zdanie.
      Nie są typem lidera - wolą podążać za kimś kto ma silną przywódczą osobowość.
      Zdarza im się jednak wybrać złego lidera. Dobro bijące od nich powoduje, że
      zdobywają sympatię bardzo różnych osób. Jednakże niekiedy stają się bardzo
      skryte co powoduje, że tracą przyjaciół. Mają częste problemy w szkole - wynika
      to z tego, że ciężko jest im się skoncentrować.
      Kto zgadnie, o kim tu napisano ;)?
      • yetq Re: Kobiety hybrydy 08.06.06, 22:18
        Alinko64, może jednak napiszesz Nam, co miałaś na myśli pisząc wyraz męszczyzna?
    • sprawa7 Re: Kobiety hybrydy 08.06.06, 23:11
      Nie było Was, kury, to nie wiecie, że alinka pisze f o n e t y c z n i e;D,
      możecie się odczepić:P. Gdzieście się włóczyły tak długo, tęskniliśmy...
      • yetq Re: Kobiety hybrydy 09.06.06, 13:35
        Ja szukałam kursu fonetycznego:D
        • alinka64 Re: Kobiety hybrydy 10.06.06, 23:09
          Ojej!! ) Zleciały się wrony i szukały padliny!!!
          Sprawdzam waszą czujność lingwistyczną.
          Od akcji do reakcji dziewięć dni minęło kiepsko z wami )
          Słownik wpadł pod szafę, a zwały sadła nie dały go dopaść,
          I musiałyście czekać, aż młody z pleneru wróci i zanurkuje miedzy tumany kotów
          pod szafą ?? Radze szarpnąć się w aptece na Geriawit farmacon i lecytynę, może
          zwiększy czas reakcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka