monikaannaj 01.06.06, 09:45 to dzięki tobie nasz wicepremier może rozsławiac imię Polski w Europie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3384918.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lynx.rufus Re: Dziekujemy ci, PIS! 01.06.06, 10:16 bronic leppera nie bede, ale skrytykuje gw. jest to dosc latwe zadanie, gdyz rzepa przytoczyla ow fragment wypowiedzi dla Die Presse: "Andrzej Lepper: Czyż nie było tak, że po zdobyciu władzy przez narodowych socjalistów zmniejszyła się liczba bezrobotnych, nastąpił wzrost gospodarczy i zbudowano autostrady? Tak właśnie było. Ale czy kiedykolwiek chwaliłem Hitlera? Nie, nigdy. Hitler był nazistą, faszystą, mordercą. Powiedziałem to już wcześniej, ale moje słowa przekręcono i wyszło: Lepper podziwia Hitlera... Byłem już antysemitą, potem Żydem, teraz znowu antysemitą... Byłem i jestem związkowcem, który angażuje się w sprawie określonych warstw społecznych... Raz jeden byłem na Białorusi, niczego tam nie chwaliłem, ale stwierdziłem, że bezrobocie wynosi trzy procent, i widziałem dobrze funkcjonujące przedsiębiorstwa. Z Białorusią powinniśmy współpracować tak samo jak z wszystkimi naszymi sąsiadami i UE... Zawsze byłem realistą w sprawach integracji europejskiej. Nigdy nie byłem wrogiem Unii. Tak utrzymują jedynie moi wrogowie... Nie ma mowy o żadnej izolacji. Wręcz przeciwnie. Cieszyłem się bardzo z tego, jak zostałem przyjęty w Komisji Europejskiej w Brukseli czy na spotkaniu ministrów rolnictwa w Krems." za: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060601/publicystyka/publicystyka_a_9.html pozdrawiam lynx Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Dziekujemy ci, PIS! 01.06.06, 18:09 Nie chwalił... To po cholere juz którys raz zachwyca sie jego efektywnoiścia w likwidowaniu bezrobocia i budowaniem autistrad? przecie ztego sie nie da oddzielic od planów powiekszenia lebensraumu. A białoruś? To to samo co chwalenie gospodarki PRL - tez bezrobocia nie było. Byłem i jestem związkowcem... JAKO MINISTER??? jesne ze nie ma co popadac w wielkie kompleksy z powodu Leppera - głupich ministrów nie brakuje w swiecie. Ale... Krems - piękne miesteczko. A niedaleko klasztor w Melk. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Dziekujemy ci, PIS! 02.06.06, 09:17 monikaannaj napisała: > Nie chwalił... To po cholere juz którys raz zachwyca sie jego efektywnoiścia w > likwidowaniu bezrobocia i budowaniem autistrad? przecie ztego sie nie da > oddzielic od planów powiekszenia lebensraumu. oczywiscie ze sie nie da. tylko ze on teraz stara sie wyslizgac z tego co kiedys - jak zwykle glupio - gadal. prawie ze mu wspolczuje :) ale nie zmienia to faktu, ze gw dala sensacyjny tytul tam, gdzie akurat nie pasowal. pozdrawiam lynx Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Ale Hitler 02.06.06, 20:50 faktycznie kazal budowac autostrady i infrastruktura komunikacyjna Rzeszy rozwijala sie blyskawicznie, to jest fakt historyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Ale Hitler 02.06.06, 22:41 Tak, tyle że akurat wtedy cały świat wychodził z kryzysu i nie tylko Niemcy się rozwijały, m. in. Polska też. Po prostu korzystał z tego, że akurat cykl koniunkturalny był w fazie wznoszącej. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Ale Hitler 03.06.06, 03:57 No i w Niemczech mnóstwo więźniów politycznych przy tych autostradach niewolniczo pracowało... Odpowiedz Link Zgłoś