Dodaj do ulubionych

Telewizja bez baby

08.06.06, 14:22
Tak sobie patrzę na nazwę tego forum i zastanawiam się, czy macie pomysł co
zrobić z żoną przez najbliższy miesiąc( co zrobiliście z biednym Ottkiem?).
Bo mam zamiar zasiąść w fotelu, otoczyć się chipsami i piwem, kumpli
zaprosić, głośno wykrzykiwać, przeklinać, absolutnie ignorować prośby i
żądania kobity, nie zgadzać się na:
-wychodzenie po zakupy
-sprzątanie
-seks po przegranym przez naszych meczu
-zajmowanie się dziećmi
-bycie dobrym mężem

ponieważ będę oglądać mecze i nic więcej mnie teraz nie obchodzi!

Zabić?

Zakneblować i przywiązać do kaloryfera?

Wysłać do mamusi?

??????
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 14:30
      strzel sobie w łeb-baba bedzie miała spokój
      • mmk9 Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 14:37
        A kto posprząta ?
    • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 14:43
      sugerowalabym dla zony mily relaks
      www.naszewczasy.pl/
      a dla dzieciow jakas zielona szkole, czy cos.
      czemu maja cierpiec od wrzasku.
      i sensowne kieszonkowe dla wszystkich, jest na czym oszczedzac, czipsy tanie,
      piwo tanie...
    • kolagena Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 14:44
      Wyślij ją na miesiąc do Ireny Eris. Wróci, jak nowa, a ty sie ucieszysz. Może
      sie jeszcze przez przypadek do serialu załapie?
      • drzejms-buond Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:00
        :-D)))))))
        o! jaki ładny wątek...
        nosz kurdesz... wykradliscie mi już wszystkie pomysły!

ta jest! NIECH NA GRZYBY POJEDZIE!!!
        • kolagena Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:05
          Po co na grzyby? Ma już kobita w domu jednego grzyba.
          • drzejms-buond Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:07
            a co wy takie jak te kwiaty....takie cięte...?

nie przepadam za Mundialami ale ...rozumiem chopa!
            • nioma Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:32
              autorze watku>>> jakis buraczany jestes
              my z moim chlopem siadamy razem przed telewizorem albo chodzimy do pubu i
              drzemy tzw ryja kibicujac naszym.
              skoro masz takie podejscie do wlasnej zony to bardzo kobiecie wspolczuje, moze
              przejrzy na oczy i cie pogoni znajdujac sobie wartosciowego faceta
              • drzejms-buond Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:36
                dżizas! TO ŻART BYŁ TAKI!!! ŻART!!!!
                :-[
                • drzejms-buond Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:37
                  ironia
                    sarkazm?
                      wołanie o pomoc?
                      • drzejms-buond Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:38
                        rozpacz, jak kawa...CZARNA?
              • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:42
                nioma, ale czy Ciebie to naprawde pasjonuje, czy robisz to dla faceta, zeby
                pokazac, jaka z Ciebie rowniacha? w pierwszym przypadku zrozumiale, ale miej na
                uwadze, ze nie kazdego kreci nasza reprezentacja. o drugim to chyba nie ma co
                wspominac, bo zaden facet nie doceni.
                • nioma Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 15:48
                  ogladam zawsze wszystkie mecze na MŚ co cztery lata
                  mnie to kreci
                  natomiast jak czyjejs zony nie kreci to warto ja raz zaprosic do fajnego pubu
                  na mecz, gdzie jest atmosfera i moze polubi.
                  a ja nie - mamy demokracje - dzielimy sie telewizorem i juz.
                  bez narzucania komus pogladow i bez pomyslow co zrobic z baba
                  mam tez znajomych facetow ktorzy w czasie mundialu patrza sie na mnie jak na
                  ufo wiec to niekoniecznie od plci zalezy
                  • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 08.06.06, 16:16
                    no to rozumiem. ale kobieta tego .... forumowicza chyba nie lubi. wiec nalezy
                    jej sie rowniez co od zycia. za to dzieci mozna wyedukowac w kibicowaniu. dzieci
                    sa chlonne.
                    • szyje_na_basie Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 09:02
                      ha, ha, ha...śmiech sardoniczny, głęboki, basowy...
                      Romy, dlaczego przed napisaniem "forumowicza" jest wielokropek?:))))Nie
                      zasługuję na to miano?
                      To był żart!
                      Kobita mecze z Polską będzie oglądać. Pod warunkiem jednak,że bedziemy
                      wygrywać. W przeciwnym wypadku każe telewizor wyłączyć i udamy się na długi
                      spacer, żeby tego stresu nie przeżywać...I trzeba będzie posłuchać(pantoflarz)
                      • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 09:09
                        wielokropek jest, bo zapomnialam nicka;)
                        • irmelin Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 10:21
                          Jako żona kochająca piłkę nożną..nie tylko w czasie MŚ ale cały czas, proponuję
                          się wprosić do domu w którym kobieta kocha ten sport, ja np za pośrednictwem
                          męża zaprosiłam 2 bidulów, kumpli męża u których jest zakaz gapienia się w tv
                          na mecze, zastrzegłam tylko że jedzenie przynoszą, piwa po 2 na łeb..no dobra
                          na jedną połowę po browarku...Mąż mnie kocha za to jeszcze bardziej, Panowie
                          mają luz, a ja mam za darmochę piwko i żarcie hihi....chociaż dziś na
                          inaugaurację ja robię jedzenie:-))))))
                          • 21andzia Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 10:42
                            Reguły zachowania się kobiety w domu w okresie od 09-06 do 09-07

§ 1

W okresie od 09-06 do 09-07 absolutnym władcą panującym nad telewizją i
                            sprzętem do niej należącym jest mężczyzna.

§ 2

Żona zajmuje się w tym czasie NIEMO pracami domowymi

§ 3

Przed każdym meczem należy postawić mężczyźnie przy fotelu telewizyjnym
                            skrzynkę zimnego, alkoholowego piwa. Z akcentem na "zimne”

§ 4

Podczas meczu, pobyt kobiety w pokoju telewizyjnym jest surowo zabroniony.
                            Jednakże dostawy piwa i czegoś do chrupania są dopuszczalne.

§ 5

W 15- minutowej przerwie kobieta ma prawo opieki nad mężczyzną, w celu
                            opróżnienia popielniczki, jak również pozbierania pustych butelek po Piwie i
                            zastąpienia ich pełnymi. W razie potrzeby może przygotować coś do chrupania.
                            Unikać szelestu torebkami jak również werbalnej komunikacji.

§ 6

Najpóźniej 30 minut przed rozpoczęciem meczu należy podać mężczyźnie,
                            przygotowany z miłością , posiłek. Aby nie przeszkodzić mężczyźnie w
                            mentalnych przygotowaniach do meczu , należy trzymać jadaczkę zamkniętą na
                            kłódkę.

§ 7

Podczas Mistrzostw Świata należy zaprzestać wszelkich działań dotyczących
                            Prokreacji. Noszenie ubrania, które mogłoby pobudzić męskie rządze w kierunku
                            powyższym, jest również zabronione. Noszenie odpowiedniego ubioru i wyżej
                            wymienionych zachowań można jednakże nadrobić tuż po gwizdku końcowym, pod
                            warunkiem, iż wynik meczu jest zadawalający dla mężczyzny.

§ 8

W przypadku kiedy mężczyzna dzięki jego wspaniałomyślności zezwoliłby
                            kobiecie rzucić okiem na mecz, zabronione są wówczas pytania, typu ( "co to
                            jest spalony?”) które mogłyby poprzez to odzwierciedlić kobiecy stan wiedzy na
                            temat piłki nożnej. Poprzez komentarze typu: "oh, Beckham wygląda dzisiaj tak
                            cudownie” narażamy same siebie na cielesną naganę.

Tak, kochane kobiety, jeśli będziecie trzymać się tych minimalnych reguł
                            zachowania, doceni to wasz mężczyzna i dzięki temu spróbuje:

a) nie rozlewać piwa

b) nie zaśmiecić każdego centymetra kwadratowego w promieniu 3 metrów wokół
                            jego fotela trenerskiego (= fotel telewizyjny)

c) nie przypominać wam o zdolnościach kulinarnych jego matki podczas konsumpcji
                            potraw wspomnianych w § 6

Kobieto! Wydrukuj sobie, zapamiętaj i zastosuj! To jedyna możliwość przeżycia
                            do 09.07.2006r.

• romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 16:17
                              to smieszne jest?
                              • panisiusia Re: Telewizja bez baby 09.06.06, 21:24
                                A nie? :(
                                • nioma Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 02:06
                                  no jakos nie
                                  • panisiusia Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 08:49
                                    (spokomaroko, to ironia w stosunku do tych paragrafów była)
                                    Ciekawa jestem, czy to tylko takie pobożne zyczenie, czy może jednak są panie,
                                    które wierzą w takie dyrektywy.
                                    • aari Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 11:46
                                      Jedno co wam powiem t to, e chyba dzięki wam mój małż będzie miał lepszy
                                      żywot :)
                                      Bo oOn jakoś przez 10 lat nie umiał zachęcić mnie do piłki a Wa się udało w
                                      kilka dni.
                                      fekbył taki,ze wczoraj SAMA oglądałam mecz. SAMA, nie z musu tylko z chęci -
                                      szok normalnie.

A jak mu wieczorem powiedziałam - to sie chlopina ucieszył i stwierdził,ze
                                      chyba jeszcze będą ze mnie ludzie :))))))))

No i fakt- tego zimnego browara to mi wczoraj brakowało - tak zkrewili, ę nic
                                      tylko się wrżńąć z rozpaczy

Frajerzy, Patałachy ... A sędzia jest kalosz !!!! :D
                                      • aari Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 11:49
                                        Ai jescze tylko musze się nieco doszkolić w zasadach gry - i nie typu co to
                                        jest spalony czy inne tam takie. Tylko zrzumieć dlaczego nagle mój krzycz " No
                                        co Ty k. robisz !!!! K...Tak się nie podaje " albo ... " do kogo?? Do kogo
                                        baranie !!!! " To musze zrozumieć, bo bez tego mecz jest jakby troszkę nudny,
                                        poza sytuacjami kiedy padają bramki :D
                                        • panisiusia Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 12:06
                                          Z tymi spalonymi to już jest taka tradycja, że zawsze, jak oglądamy w większym
                                          gronie, to komuś trzeba tłumaczyć. Tydzień temu był taki film "puchar Himalajów"
                                          o początkujących piłkarzach z Nepalu: tam też tłumaczyli , co to spalony...Wtedy
                                          poczułam: no tak, zaczyna się :)
                                          (czuję, że ta anegdotka taka trochę jandowata jest :) )
                                          • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 12:11
                                            Sytuacja, gdy piłkarz drużyny atakującej w momencie kierowania podania do niego
                                            jest na połowie drużyny przeciwnej bliżej lini końcowej bramki, aniżeli ostatni
                                            z obrońców drużyny przeciwnej nazywana jest w piłce nożnej spalonym. Z
                                            szczególności wynika z tego, że na spalonym nie jest piłkarz, który jest za
                                            linią obrony, ale nie przekroczył linii połowy boiska. Spalony nie obowiązuje
                                            również podczas wyrzutu z autu i rzutu rożnego. W przypadku spalonego sędzia
                                            najczęściej kieruje się wskazaniem bocznych arbitrów i - w przypadku odnotowania
                                            pozycji spalonej - dyktuje rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej.
                                            pl.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%82ka_no%C5%BCna#Zasady_og.C3.B3lne
                                            • maro76 Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 12:23
                                              romy_sznajder napisała:

troche ta wiedza jest nieprecyzyjna

> Sytuacja, gdy piłkarz drużyny atakującej w momencie kierowania podania do
                                              niego
                                              > jest na połowie drużyny przeciwnej bliżej lini końcowej bramki, aniżeli
                                              ostatni
                                              > z obrońców drużyny przeciwnej nazywana jest w piłce nożnej spalonym. Z

niekoniecznie
                                              moze byc przed ostatnim obrońcą, a jak w bramce nie będzie bramkarza to tez
                                              będzie spalony;)
                                              spalony jest wtedy jezeli miedzy zawodnikiem atakującym a bramką nie ma
                                              2 zawodników drużyny przeciwnej

> szczególności wynika z tego, że na spalonym nie jest piłkarz, który jest za
                                              > linią obrony, ale nie przekroczył linii połowy boiska. Spalony nie obowiązuje
                                              > również podczas wyrzutu z autu i rzutu rożnego.

poza tym inne wyjątki to chyba rzut sędziowski, od bramki, przy podaniu
                                              do tyłu od partnera, albo przy podaniu od przeciwnika

wazne - o tym czy jest spalony czy nie decyduje moment podania a nie moment
                                              otrzymania piłki

W przypadku spalonego sędzia
                                              > najczęściej kieruje się wskazaniem bocznych arbitrów i - w przypadku
                                              odnotowani
                                              > a
                                              > pozycji spalonej - dyktuje rzut wolny pośredni dla drużyny przeciwnej.
                                              > pl.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%82ka_no%C5%BCna#Zasady_og.C3.B3lne
                                              • romy_sznajder Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 12:25
                                                i czemu komplikuje? teraz sie okaze, ze futbol to jakas wielka filozfia:)
                                                • maro76 Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 12:29
                                                  romy_sznajder napisała:

> i czemu komplikuje? teraz sie okaze, ze futbol to jakas wielka filozfia:)

przecież to proste
                                                  i lepiej się ogląda wiedząc więcej:)
                                                  • aasiek Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 15:03
                                                    A coś takiego jak spalony bierny jest? Bo kiedyś kumpel mi tłumaczył... A
                                                    offside to łapanie na spalony?
                                                    Chi, chi, ale fakt - ZAWSZE pada pytanie o spalonego - wczoraj też to miałam.
                                                    Mój młodszy kuzyn pytał. Aha, aari - "do kogo??" to było najczęściej zadawane
                                                    przeze mnie wczoraj pytanie :D Okrzyku "Co ty k... robisz?!" nie mogłam używać
                                                    ze względów wychowawczych... ;)
                                                  • panisiusia Re: Telewizja bez baby 10.06.06, 15:36
                                                    Pułapka offsideowa - wczoraj Niemcy bardzo często tak próbowali Kostarykę łapać.
                                                    A za to, co wczoraj Krzynówek zrobił(strzał na bramkę po odgwizdaniu spalonego),
                                                    to niech się cieszy, że żółtej kartki nie dostał( a i tak wszyscy płaczą, że
                                                    sędzia bramki nie uznał).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka