Dodaj do ulubionych

Pudzian Band - ye ye ye

25.07.06, 08:44
Dariusz "Tygrys" Michalczewski nie jest jedyną postacią ze świata polskiego
sportu, której zamarzyła się kariera na scenie. Zamierza do niego dołączyć
Mariusz "Pudzian" Pudzianowski.
Kilka dni temu pojawiły się informacje, że Dariusz "Tygrys" Michalczewski
bierze lekcje śpiewu, a jego nauczycielką jest Dorota Miśkiewicz. Okazuje
się, że nie tylko on chce zrobić karierę muzyczną. Bracia Mariusz i Krystian
Pudzianowscy założyli zespół Pudzian Band, z którym nagrali piosenkę "Zdobyć
świat". Już dziś, we wtorek, powstanie teledysk do tego utworu. Wideoklip
kręcony będzie w Warszawie.

Singel będzie miał premierę w sierpniu, całego albumu należy się spodziewać
jeszcze w tym roku, w listopadzie
Obserwuj wątek
    • panisiusia Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 09:42
      Ja to już nawet teledysk widziałam...
      • drzejms-buond Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 10:04
        teledysk? gdzie?
        • nioma Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 10:07
          gdzie? gdzie?
          ja tez chce zobaczyc
          • panisiusia Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 14:26
            W tv4 jest jakiś program muzyczny (powiedzmy, że to muzyka;) ) i on tam był z
            bratem. A jeszcze dawniej, to był w jakimś programie dla dzieci i opowiadał o
            tym, jak to można z dna się na szczyty wybić. O tym, jak to w więzieniu odkrył
            swoją pasję. No i zapowiedział płytę. Tak długo czekałam!
            • mnietka.kokietka Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 14:27
              o moj bosz, ten to sie potrafi lansowac
              nie ma co!
              • drzejms-buond Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 14:28
                a tvCZTERY zamykają!!!ponoć koncesję stracili
                • panisiusia Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:14
                  O nie!!!!!!!!!!! Roseanne!
    • forumowicz_pospolity Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:13
      na Eurowizje z nim!
      wygra na 99 procent
      a kto się będzie śmiał ten dostanie w riij:))
      • nioma Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:26
        ja tam akurat pudziana lubie
      • drzejms-buond Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:27
        forumowicz_pospolity napisał:

> na Eurowizje z nim!
        > wygra na 99 procent
        > a kto się będzie śmiał ten dostanie w riij:))

:-D)))))))))))
        Pudzian jest SPOKO GOŚĆ!ale jak śpiewa ..hmmm pewno lepiej od Mandaryny?
        • drzejms-buond Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:36
          oj ..dla leppera?
          muzyka.interia.pl/info/infid/653068
          chyba cofnę com powiedział...
          • nioma Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:38
            ooops wycofuje swoja sympatie dla pudziana
            zgin przepadnij maro nieczysta

JEŚLI KACZKA TO TYLKO PIECZONA.
          • forumowicz_pospolity Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 15:39
            drzejms-buond napisał:

> oj ..dla leppera?
            > muzyka.interia.pl/info/infid/653068
            > chyba cofnę com powiedział...

to już było rok temu
            byłem na jednym festynie z tymi bohaterami
            nawet powstała dłuuga recenzja na forum którego juz nie ma:)
            • forumowicz_pospolity Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 17:31
              :)
              wrzesień 2005
              Tzw. ciekawość świata pognała mnie wczoraj na festyn wyborczy
              Samoobrony.Wziąłem ze sobą Zorkie 5 coby zrobić kilka zdjęć i raźno udałem się
              na miejsce spędu. Było to w parku, gdzie jest budowla w stylu Opera Leśna w
              Sopocie,tyle że w zmiejszonej skali. Program dnia składał się z 6 punktów.Na
              początku było cos dla dzieci: pan i pani przebrani za zwierzęta plus troszkę
              dzieciarni dobranej z trybun śpiewali, recytowali "Rzepkę", strzelali dowcipami
              ukierunkowanymi na młodszą publikę itp. Później pojawiła się Sztuka Wyższa w
              osobie Waldemara Koconia, piosenkarza. Pan Kocoń charakteryzuje się krzywymi
              nogami -coś jak ja:), po prostu trwały efekt czynnej miłości do futbolu, co
              robić?:)- oraz fryzurą ala gwiazdor disco polo, czyli solidna grzywka z przodu
              i jeszcze solidniejsza plereza z tyłu, kończąca się na ramionach. Poza tym pan
              Kocoń wyśpiewuje z zaangażowaniem bardzo zróżnicowany repertuar. Z tego co
              udało mi się usłyszeć (spece od nagłośnienia zrobili panu Waldkowi psikusa i
              wokal docierał w postaci co nieco zniekształconej)to była przeróbka "Va
              pensiero" Verdiego ze słowami polskimi ułożonymi przez pana Koconia (może to i
              dobrze że niewiele słyszałem?:)), poza tym piosenka religijna w aranżacji
              diskopolowej, jakiś protest song na rzeczywistość, coś po francusku i na koniec
              koncyliacyjny hymn "Halleluja",traktujacy o tym że ogólnie trzeba dziękować za
              to co mamy i fajnie jest miec okazję przeżyc swoje życie na planecie Ziemia. W
              przerwach artysta wchodził w tyłek marszałkowi Lepperowi a takze opowiadał o
              ciężkiej doli emigranta zakończonej szczęsliwym powrotem na Ojczyzny łono przed
              czterema laty. Ogólnie występ się podobał, tylko siedzący obok mnie dżentelmen
              z mętnym wzrokim rzucił w stronę sceny: "E!, naucz się spiewać!".Następnie po
              schodkach na scenę wtarabaniła się mocna ekipa kandydatów Samoobrony w wyborach
              parlamentarnych. Panowie, standardowo: garniak +krawat biało-czerwony, panie,
              jedna chyba tez w krawacie a druga na biało.No i ci państwo brali po kolei
              mikrofon i odwalali gadkę w stylu:"Nazywam się XY, mam lat XY, na liście mam
              miejsce XY, oddajcie państwo na mnie swój głos, gdyż jest to szansa dla mnie i
              dla państwa". Jedna z pań wygłosiła nieco dłuższą kwestię, w tym pochwaliła się
              że napisała książkę pełną recept na odnowę Polski, którą to książkę pochwalił
              sam JPII.Po kandydatach na scenę wtoczył się Pudzian, the strongest man in the
              world,co objawiło się niecodzienną wibracją desek wyściełających scenę a pewnie
              i w stacjach sejsmicznych też dgrnęły wykresy. No i jak juz Pudzian wszedł, z
              ekipą taszcząca ciężki złom, na scenę a następnie, po wstępnym small talku,
              zrzucił odzienie wierzchnie, obecni na trybunach mężczyźni odruchowo złapali
              się za bicepsy, albo za to miejsce na ręce gdzie powinny być bicepsy. Ja też
              się złapałem i po krótkich wyliczeniach metodą "pi razy oko" wyszło mi że mój
              biceps to jakaś 1/5 bicepsu Pudziana, z mizernymi szansami na zmiejszenie tej
              dysproporcji.Pudzian sam dźwigał niewiele, bo mogłoby to grozić katastrofą
              budowlaną,wybierał za to łebków płci obojga do dźwigania żelastwa. Dla
              najlepszych przewidziano nagrody. Było dość ciekawie, a sam Pudzian jest
              niezłym konferansjerem i za co trza mu dać plus nie używał wazeliny w stosunku
              do wodza Samoobrony.A propos wodza to po zakończeniu dźwigania, Pudzian
              ogłosił,że czas na wręczenie nagród, a nagrody wręczał ON, czyli mieszałek
              Lepper. Pojawił się na scenie w efektowny sposób, w otoczeniu gromadki
              Lepperoidów, szorujących parkiet fotoreporterów i tabuna dziewuszek w dresach
              biało-czerwonych. Wódz jak to wódz, po podwójnej dawce solarium, z lekko
              kwaśnym uśmiechem rysującycm się na ogorzałej facjacie. Po wręczeniu nagród,
              odbyło się uroczyste odspiewanie nowego hymnu Samoobrony pt. "Zlepperować
              Polskę",który może się stac hitem tego lata/jesieni i oby nie stał się hitem
              najblizszych czterech lat. Także hymn sobie leciał z taśmy, wódz się kolebał
              początkowo nieśmiało później z większą werwą a wraz z nim kolebała się
              otaczająca go świta w liczbie około 60 osób. Po hymnie wódz zabrał głos, odbyło
              sie to tak, że podszedł był do mikrofonu, jakiś usłużny nacisnął przycisk na
              plecach wodza i płyta zaczęła się odtwarzać - wartko i bez niepotrzebnych
              przerw. Była to wersja skrócona przemówienia (coś z godzinkę zegarową)
              pt"Ostatnie 15 lat w Polsce.Rozgrabienia,spiski i inne plagi ".Wnioski dwa:
              twarde jądro poglądów wodza ma się dobrze jednakowoż jest obudowywane nowymi
              elementami, a poza tym wódz goni Fidela Castro w dziedzinie długości przemówień
              i niewykluczone że wkrótce może objąć fotel lidera.Tymczasem przemówienie mamy
              z głowy,ludzie zaczynający powoli podpierać powieki zapałkami uaktywniają się,
              bo oto przed nami gwóźdź wieczoru czyli kamanda "Ich Troje" w składzie:
              Czerwony,Łysy i Ładna a także od metra statystów, tancerzy, skąpo odzianych
              dziewoi (mniam!) itp itd. I tu trzeba przyznać że co jak co to show oni zrobić
              potrafią i nie chodzi tu o śpiew bo Wiśnia ryczał po staremu, aż ptaki spadały
              z okolicznych drzew,ale o otoczkę, aranżacje, pomysły na zagospodarowanie
              sceny. Był to skok jakościowy w stosunku do bujającego się samotnie nad
              mikrofonem Waldemara Koconia. Publika bawiła się dobrze, a momentami bardzo
              dobrze, wyposzczona po mowach i przemowach, i o to chodziło chyba. Do końca nie
              dałem rady wytrzymać, bo to i późno i jeść się chce, więc się zwinąłem i
              opuściłem jaskinię lwa. Thats all, folks!, bo meczyk w siatkę się zbliża i czas
              zacząć oglądać:)

no, czyli wynika z tego ze Pudzian nie wazelinował Lepperowi:)
              • mnietka.kokietka Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 17:52
                fp to ty masz archiwum? :)))

Leperoidów:)))))))))))))))))))))
                • forumowicz_pospolity Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 18:25
                  no, troche szczątkowe ale bezpłatne:)
                  • nioma Re: Pudzian Band - ye ye ye 25.07.06, 19:19
                    szacuneczek:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka