panisiusia 27.07.06, 14:44 właśnie odbywa się konferencja prasowa nt. kary śmierci dla pedofilów morderców. Proszę, powiedzcie, że to tylko jakiś chory wymysł LPR, a nie potrzeba społeczna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: Kara śmierci 27.07.06, 14:55 to nawet nie jest chory wymysl. to chwyt propagandowy. nie ma az tylu zabojstw na tle seksualnym, zeby to byl znaczacy problem spoleczny wymagajacy naruszenia zasad prawa europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Kara śmierci 27.07.06, 14:58 I te śmiejące się paszcze na koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:13 jestem z gruntu przeciwna karze śmierci ale twardo za obcinaniem łap złodziejom Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:39 zawsze bylam zdania ze smierc za smierc to jedyne sluszne rozwiazanie, obejrzalam flm (nie pomne tytulu) z kevinem spacy i kate winslett - zbaranialam i zrewidowalam troche swoje poglady, pozniej przeczytalam o studentach prawa z usa ktorzy w ramach zajec wykryli multum spraw gdzie dowody byly spreparowane i gdzie orzeczono kare smierci, wiele wyrokow wykonano nigdy nie mozemy miec 100% pewnosci ze dana osoba to zrobila. a jesli nie mozemy.... jak zyc pozniej ze swiadomoscia ze skazalismy na smierc niewinnego? poza tym tak wazna debata nie powinna sie odbywac jako temat zastepczy dla bandy kretynow liczacych na tani poklask Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:56 z pedofilami to LPR niech się nie wtrąca bo z nimi to już się w więzieniu dożywotni rozprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Kara śmierci 27.07.06, 23:55 Dla mnie skrzywdzenie DZIECKA to najgorszy z kmozliwych czyn. Zniszczenie życia lub zakończenie go gdy dopiero sięzaczyna. Jestem za kara śmierci dla każdego, kto odbiera dziecku życie !!! Pedofli, Rodziców-Katów. Ja wiem, że bywa różnie, że w więzieniu z pedofilami rozprawiają się okrótnie, ale dla mnie nie do zniesienia jest myśl, ze ktoś kto skrzywdził dziecko ( niewinne ) gdzieś żyje. Ja wiem, ze pewnie zaraz pojawią się głosy, czym się różni zamordowanie dziecka od morderstwa na dorosłym człowieku. la mnie różni się tym, ze dziecko zaczyna życie, jest słabą istotką, jest niewinne i nikt NIE MA PRAWA MU TEGO ODBERAĆ! Jestem uczulona na dziecięcą krzywdę. Może to skrzywienie Matki Polki ale tak mam i już :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kara śmierci 28.07.06, 09:23 aari>>> kwestia jest tylko taka ze nigdy nie ma 100% pewnosci ze karze sie wlasciwa osobe. historia nie raz pokazala ze mozna sfabrykowac dowody, swiadkow itd. cale zycie bylam za kara smierci, nadal uwazam ze oko za oko i ze tylko wtedy jest sprawiedliwie, ale chodza mi po glowie watpliwosci, co jesli okaze sie ze skazalismy niewinnego czlowieka? ostatnio byla w polsce sprawa - za gwalt o morderstwo dziecka zamkneli niewinnego faceta, wrobili go bo byl opozniony w rozwoju, po kilku latach wyszedl z wiezienia bo zlapali prawdziwego morderce, gdyby obowiazywala kara smierci za tego typu przestepca ten czlowiek juz dawno by nie zyl Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: kochani, mamy II miejsce 28.07.06, 10:06 Czyli to jednak mi się śniło, że pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: kochani, mamy II miejsce 28.07.06, 10:08 O kurcze. Noie ten post tu miał być. CHolibka, wylogowało mnie i skasował się długaśny post. Nie mam możliwości jeszcze raz pisać. No nie. Ale może dobrze, bo się za bardzo zwierzałąm... Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:16 Ae sa sytuacje kiedy nie ma wątpliwości nioma pamietasz sprawe Oskarka ??? Oni powinni umrzeć!!! Oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:30 Aari uważaj, taką kategorię morderców wzięto nie bez przyczyny: aby zagrać na ludzkich emocjach. W zasadzie większość naszego chrześcijańskiego społeczeństwa jest za karą śmierci. Trzeba tylko im pomóc przełamać pewne tabu, potem będzie już z górki. I jeszcze w imię Boga to zrobić, to już po prostu sukces gwarantowany. Aż jestem ciekawa, co "katolicki głos w moim domu" na ten temat sądzi. Byłam świadkiem, a zasadzie też obiektem ataków na ludzi A.I., którzy zbierali podpisy za ułaskawieniem kobiety, która zdradziła męża i miała być za to uśmiercona. Nawet nie było wiadomo, czy na pewno zdradziła, czy może się już mężowi znudziła. I co? Ksiądz na mszy poprosił o poparcie tej sprawy, a ludzie wychodzący z kościoła(tak, ci sami, którzy do komunii na wyścigi lecieli) obrzucali błotem ludzi zbierających podpisy i nielicznych podpisujących się. Nasz naród jest spragniony zemsty, czy, że tak powiem, kozłów ofiarnych. "Jestem za karaniem złoczyńców, czyli jestem dobry". Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:33 zawsze tak bylo: chleb i igrzyska damy kielbase na wiecu wyborczym i troch piwa a pozniej zrobimy publiczna egzekucje i sie plebs ucieszy wydaje mi sie ze wystarczylaby kara bezwglednego dozywocia - bez mozliwosci ubiegania sie o przepustke, zwolnienie warunkowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:38 Tym bardziej, że dla wielu nie szanuje swojego życia. Kara śmierci rzeczywiście była karą, gdy ludzie wierzyli, że czeka ich sąd boski i ewentualne wieczne potępienie. Dla kogoś, kto w to nie wierzy, kto nie ma żadnych perspektyw (plus lekki stan depresyjny) taka kara jest niczym. Natomiast siedzenie w więzieniu prze najbliższe 50 lat mogłoby działąć na wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kara śmierci 28.07.06, 11:33 jak to usmiercona za zdrade? w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 11:36 No raczej nie bardzo w Polsce się da taki myk zrobić. W jakimś muzułmańskim kraju w Afryce. Amnesty International międzynarodowe akcje robi. Odpowiedz Link Zgłoś