Dodaj do ulubionych

Kara śmierci

27.07.06, 14:44
właśnie odbywa się konferencja prasowa nt. kary śmierci dla pedofilów
morderców. Proszę, powiedzcie, że to tylko jakiś chory wymysł LPR, a nie
potrzeba społeczna...
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: Kara śmierci 27.07.06, 14:55
      to nawet nie jest chory wymysl. to chwyt propagandowy. nie ma az tylu zabojstw
      na tle seksualnym, zeby to byl znaczacy problem spoleczny wymagajacy naruszenia
      zasad prawa europejskiego.
      • panisiusia Re: Kara śmierci 27.07.06, 14:58
        I te śmiejące się paszcze na koniec...
    • invicta1 Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:13
      jestem z gruntu przeciwna karze śmierci
      ale twardo za obcinaniem łap złodziejom
      • nioma Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:39
        zawsze bylam zdania ze smierc za smierc to jedyne sluszne rozwiazanie,
        obejrzalam flm (nie pomne tytulu) z kevinem spacy i kate winslett - zbaranialam
        i zrewidowalam troche swoje poglady,

pozniej przeczytalam o studentach prawa z usa ktorzy w ramach zajec wykryli
        multum spraw gdzie dowody byly spreparowane i gdzie orzeczono kare smierci,
        wiele wyrokow wykonano

nigdy nie mozemy miec 100% pewnosci ze dana osoba to zrobila.
        a jesli nie mozemy....
        jak zyc pozniej ze swiadomoscia ze skazalismy na smierc niewinnego?

poza tym tak wazna debata nie powinna sie odbywac jako temat zastepczy dla
        bandy kretynow liczacych na tani poklask
        • mnietka.kokietka Re: Kara śmierci 27.07.06, 15:56
          z pedofilami to LPR niech się nie wtrąca
          bo z nimi to już się w więzieniu
          dożywotni
          rozprawiają.
          • aari Re: Kara śmierci 27.07.06, 23:55
            Dla mnie skrzywdzenie DZIECKA to najgorszy z kmozliwych czyn. Zniszczenie
            życia lub zakończenie go gdy dopiero sięzaczyna.
            Jestem za kara śmierci dla każdego, kto odbiera dziecku życie !!!
            Pedofli, Rodziców-Katów.

Ja wiem, że bywa różnie, że w więzieniu z pedofilami rozprawiają się okrótnie,
            ale dla mnie nie do zniesienia jest myśl, ze ktoś kto skrzywdził dziecko (
            niewinne ) gdzieś żyje.

Ja wiem, ze pewnie zaraz pojawią się głosy, czym się różni zamordowanie dziecka
            od morderstwa na dorosłym człowieku.
            la mnie różni się tym, ze dziecko zaczyna życie, jest słabą istotką, jest
            niewinne i nikt NIE MA PRAWA MU TEGO ODBERAĆ!

Jestem uczulona na dziecięcą krzywdę. Może to skrzywienie Matki Polki ale tak
            mam i już :)
            • nioma Re: Kara śmierci 28.07.06, 09:23
              aari>>> kwestia jest tylko taka ze nigdy nie ma 100% pewnosci ze karze sie
              wlasciwa osobe. historia nie raz pokazala ze mozna sfabrykowac dowody, swiadkow
              itd.
              cale zycie bylam za kara smierci, nadal uwazam ze oko za oko i ze tylko wtedy
              jest sprawiedliwie, ale chodza mi po glowie watpliwosci, co jesli okaze sie ze
              skazalismy niewinnego czlowieka?
              ostatnio byla w polsce sprawa - za gwalt o morderstwo dziecka zamkneli
              niewinnego faceta, wrobili go bo byl opozniony w rozwoju, po kilku latach
              wyszedl z wiezienia bo zlapali prawdziwego morderce, gdyby obowiazywala kara
              smierci za tego typu przestepca ten czlowiek juz dawno by nie zyl
              • panisiusia Re: kochani, mamy II miejsce 28.07.06, 10:06
                Czyli to jednak mi się śniło, że pierwsze?
              • panisiusia Re: kochani, mamy II miejsce 28.07.06, 10:08
                O kurcze. Noie ten post tu miał być. CHolibka, wylogowało mnie i skasował się
                długaśny post. Nie mam możliwości jeszcze raz pisać. No nie. Ale może dobrze, bo
                się za bardzo zwierzałąm...
              • aari Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:16
                Ae sa sytuacje kiedy nie ma wątpliwości
                nioma pamietasz sprawe Oskarka ???
                Oni powinni umrzeć!!! Oboje.
                • panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:30
                  Aari uważaj, taką kategorię morderców wzięto nie bez przyczyny: aby zagrać na
                  ludzkich emocjach. W zasadzie większość naszego chrześcijańskiego społeczeństwa
                  jest za karą śmierci. Trzeba tylko im pomóc przełamać pewne tabu, potem będzie
                  już z górki. I jeszcze w imię Boga to zrobić, to już po prostu sukces
                  gwarantowany. Aż jestem ciekawa, co "katolicki głos w moim domu" na ten temat sądzi.

Byłam świadkiem, a zasadzie też obiektem ataków na ludzi A.I., którzy zbierali
                  podpisy za ułaskawieniem kobiety, która zdradziła męża i miała być za to
                  uśmiercona. Nawet nie było wiadomo, czy na pewno zdradziła, czy może się już
                  mężowi znudziła. I co? Ksiądz na mszy poprosił o poparcie tej sprawy, a ludzie
                  wychodzący z kościoła(tak, ci sami, którzy do komunii na wyścigi lecieli)
                  obrzucali błotem ludzi zbierających podpisy i nielicznych podpisujących się.
                  Nasz naród jest spragniony zemsty, czy, że tak powiem, kozłów ofiarnych. "Jestem
                  za karaniem złoczyńców, czyli jestem dobry".
                  • nioma Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:33
                    zawsze tak bylo: chleb i igrzyska
                    damy kielbase na wiecu wyborczym i troch piwa a pozniej zrobimy publiczna
                    egzekucje i sie plebs ucieszy

wydaje mi sie ze wystarczylaby kara bezwglednego dozywocia - bez mozliwosci
                    ubiegania sie o przepustke, zwolnienie warunkowe itp.
                    • panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 10:38
                      Tym bardziej, że dla wielu nie szanuje swojego życia. Kara śmierci rzeczywiście
                      była karą, gdy ludzie wierzyli, że czeka ich sąd boski i ewentualne wieczne
                      potępienie. Dla kogoś, kto w to nie wierzy, kto nie ma żadnych perspektyw (plus
                      lekki stan depresyjny) taka kara jest niczym. Natomiast siedzenie w więzieniu
                      prze najbliższe 50 lat mogłoby działąć na wyobraźnię.
                  • invicta1 Re: Kara śmierci 28.07.06, 11:33
                    jak to usmiercona za zdrade? w Polsce?
                    • panisiusia Re: Kara śmierci 28.07.06, 11:36
                      No raczej nie bardzo w Polsce się da taki myk zrobić. W jakimś muzułmańskim
                      kraju w Afryce.
                      Amnesty International międzynarodowe akcje robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka