Dodaj do ulubionych

depilacja u facetów

04.08.06, 14:25
Interesuje mnie zdanie kobiet na temat męskiej depilacji (golenie pach,
okolic intymnych). Jestem także ciekawy ilu facetaów i co sobie depiluje,
strzyże itp. dzięki za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • madi_luki Re: depilacja u facetów 05.08.06, 21:07
      nie ma co... ale podstawą jest golenie twarzy!! facet wtedy wygląda fajniutko..
      Przynajmniej mi się to bardzo podoba... A co do innych miejsc to nie ma
      szczególnej potrzeby... Raz namówiłam chłopaka na golenie pod pachami i
      powiedział, że już nigdy tego nie zrobi, bo Go wszystko bolało. ;)
      • referent21 Re: depilacja u facetów 06.08.06, 01:17
        Ja np jestem 100% zwolennikiem depilacji, dla mnie jest to poczucie własnego
        komfortu i przede wszystkim higieny! Oczywiście mówię o pachwinach i miejscach
        intymnych.pozdr
        • piotrk79 Re: depilacja u facetów 06.08.06, 18:35
          Uff! A już myslałem że należę do nielicznych. Dobrze że niektórzy mają jeszcze
          zdrowe podejscie do higieny. Do tej pory jak poruszałem dyskretnie ten temat w
          gronie kolegów to słyszałem: "no co Ty, ciotą nie jestem ..." itp.
          • referent21 Re: depilacja u facetów 07.08.06, 00:21
            He he,
            owszem można często spotkac się z takim opiniami ale uważam że zdrowo myślący
            człowiek, dbający o swoja wygodę i komfort kierował się będzie własnym rozumem
            i tym co będzie go satysfakcjnowac!! Nie trzeba przecież byc "ciota" zeby dbać
            o siebie i własną higienę! Co prawda kobieta nie jestem, ale uwazam że zarówno
            kobieta wolałaby przytulić sie czy połozyć obok faceta u którego nie wyłazi
            cały las włosów z pod pachy i tak samo jest z facetem który wolałby połozyc sie
            obok tak zadbanej kobiety! Zreszta jak kiedyś poruszałme ten temat wśród
            towarzystwa to spotykał się on z taka samą reakcją, natomiast na przełomie
            czasu zauwazam pewne zmiany, nawet w rozmowie na ten temat! Uważam że nie ma
            sie czego wstydzić a juz napewno nie można sie wstydzic higieny.. która wcale
            nie swiadczy że mozna być metroseksualnym,co często od razu przychodzi na myśl!
            Zreszta myślę że jak któryś ze znajomych zaobserwoałby pewne zmiany to ze
            zdziwieniem by zpaytał.. "to Ty się golisz" ? Na co stanowczo odpowiadasz ze
            tak, bo jest Ci wygodnie i juz daje mu to do myslenia tym bardziej ze skoro
            znacie się "x" lat to wie że nie jesteś "inny" i nie powie że jestes ciota !!
            • beata2802 Re: depilacja u facetów 07.08.06, 08:30

faceci to od razu wyzwają się od ciot, jakby bycie homoseksualistą było czymś
              gorszym... co ma w ogole do tego orientacja seksualna?

uwazam ze faceci powinni golić się pod pachami [wtedy mniej smierdzi spod pach
              w razie czego] i obcinac wlosy lonowe wg wlasnej fantazji.

• referent21 Re: depilacja u facetów 07.08.06, 15:41
                Chyba się nie pomyliłęm :)
              • nora344 Re: depilacja u facetów 16.08.06, 23:12
                Zgadzam sie z beat2802 w zupelnosci. Golenie wlosow po pachami pozwala np.
                uniknac, akcji "pacha" jak to moja kumpela okresla podczas upalow szczegolnie w
                srodkach komunikacji miejskiej. Oczywiscie dotyczy to nie tylko mezczyz i jest
                to tylko jeden z przykladow na tzw. czasie, choviaz upal nieco zelzal :-). W
                kwestii wlosow lonowy to te jestem za depilacja. To oczywiscie kwestia higieny
                ale i przyjemnosci podczas milosci francuskiej. Ja przynajmniej wole wtedy pana
                bez "boberka" niz z.
                • mibici Re: depilacja u facetów 18.08.06, 23:54
                  >W kwestii wlosow lonowy to te jestem za depilacja. To oczywiscie kwestia
                  higieny
                  > ale i przyjemnosci podczas milosci francuskiej. Ja przynajmniej wole wtedy
                  pana
                  >
                  > bez "boberka" niz z.

Przyciac wlosy rosnace na worku mosznowym to i owszem, ale spytaj jakiegos
                  kolesia czy je kiedys depilowal. Zreszta musialoby to niezle wygladac.
                  Jestem rowniez przeciw lonowym boberkom.
                  • nora344 Re: depilacja u facetów 20.08.06, 02:23
                    Czy ktorys mezczyzna depiluje to nie wiem, ale sa tacy ktorzy gola :).
                    Widzialam meskie lono bez boberka i calkiem przyjemnie wygladalo, o dotyku nie
                    wspomne :-).
                    • mibici Re: depilacja u facetów 21.08.06, 15:40
                      widze ze lubisz golasow.
                      A czy dziewczynom przeszkadzaja wlosy na innych meskich czesciach ciala np.
                      nogi, tylek, klata, brzuch, plecy? Czy to wszystko powinno byc gladkie jak
                      pupcia niemowlaka?
                      • nora344 Re: depilacja u facetów 21.08.06, 19:54
                        sam napisales, ze jestes przeciw lonowym boberkom czyli tez lubisz
                        golaski :).Nie wiem czy innym dziewczynom przszkadzaja wlosy na meskich
                        czesciach ciala. Mnie nie...oprocz boberka w rzeczy samej. Moze nawet nie do
                        konca przeszkadza mi ten boberek ale wole bez.
                        • mibici Re: depilacja u facetów 25.08.06, 15:00
                          Zle się wyrazilem. Nie tyle nie lobie boberków co bobrow (krzakow). Całkiem
                          ogolona cipka mi ne przeszkadza, ale krotki wlos może tam spokojnie być. W
                          niektórych sytuacjach jest to calkiem podniecajace. Po za tym po goleniu
                          odrastajace wlosy strasznie drapia. Czasami w miejscu publicznym trzeba się
                          troche nagimnastykowac zeby się podrapac.
        • emil_lwie_serce Re: depilacja u facetów 24.09.06, 18:59
          Ja tez sobie wydepilowałem, a raczej wygoliłem. Fajne teraz uczucie. Jak sobie
          popatrzę, a ciężko, bo mam duży brzuszek, to przypominają mi się lata jak byłem
          mały. Tez tak wyglądało, zero włosów. Ale nikt tego nie zobaczy.
    • potworek82 Re: depilacja u facetów 08.08.06, 16:51
      piotrk79 napisał:

> Interesuje mnie zdanie kobiet na temat męskiej depilacji (golenie pach,
      > okolic intymnych). Jestem także ciekawy ilu facetaów i co sobie depiluje,
      > strzyże itp. dzięki za odpowiedzi:)

Przyznam się szczerze, że obrabiam sobie brwi między oczami. Gdybym wiedział na
      początku ile z tym zabawy i związanych wyrzeczeń, pewnie nie wchodziłbym w ten
      interes. Ale krzak był całkiem spory i, moim zdaniem, nieestetyczny. Poza tym to
      strasznie zwęża twarz, teraz mam "szerszy rozstaw" oczu :)

Od czasu do czasu skracam też futerko na dole. Pamiętajcie jednak koledzy, że te
      włosy na coś się przydają. Trochę trzeba mieć dla ochrony - przed otarciami, a
      podobno nawet - przed naturalnym promieniowaniem (chociaż nie wiem, czy to nie
      jakiś mit, trzeba jakiegoś medyka spytać). W każdym razie, jak partnerka jest
      goła (lub partner), lepiej mieć tarczę ochronną.

Pozdrowienia,
      Potworek
    • gosc82 Re: depilacja u facetów 10.08.06, 08:28
      Wydaje mi się że to indywidualna sprawa, ja osobiscie jest z rodziny
      tych "futerkowatych" :) i nie wyobrazam sobie golenia np. pleców :) itp. moja
      kobieta to lubi, wrecz krzyczy na mnie jak zgole brode.

Wydaje mi się że to kwestia gustu... :)
    • gooch Re: depilacja u facetów 13.08.06, 00:14
      osobiście doceniam taki wysiłek ;-)
    • muttti Re: depilacja u facetów 14.08.06, 16:36
      oczywiscie
      fakt na poczatku byle deko nieprzyjemnie ale da sie przyzwyczaic i jest to
      bardziej higieniczne tylko ludzie dziwnie patrza jak idziesz w bezrekawniku :)

piotrk79 napisał:

• bzyyy Re: depilacja u facetów 17.08.06, 16:06
      masakra!

chociaz moj kolega opowiadał mi ostatnio o tym iz skoro on wymaga od kobiet
      pełnej depilacji, to sam tekze czuje sie do niej zobowiazany..

dokad ten swiat zmierza.. :)/:(
    • tapatik Re: depilacja u facetów 18.08.06, 09:07
      Ja sobie nic nie depiluje, bo jestem za bardzo owłosiony. :-)
      • trzeciasiostra3 Re: depilacja u facetów 19.08.06, 21:14
        popieram depilację czy tez "przystrzyżyny" u facetów. mój mężuś przystał na to
        dawno temu po moich namowach. Tak zostało i teraz nie wyobraża sobie życia z
        "kotem" pod pachą lub między nogami. namawiałam tez 13l syna, trochę się opierał
        ale latem docenił swobodę bez "kota".
        • hafidwawa Re: depilacja u facetów 19.08.06, 23:15
          jestem facetem , od dwoch lat gole sobie jajka, jestem do tego przyzwyczajony i
          nie wyobrazam sobie teraz zeby zapuścic włosy łonowe, bez nich jest o wiele
          wygodniej. Myśle że włosy łonowe potrzebne były ludziom gdy mieszkali w
          jaskiniach ;)
    • marcin_25 Re: depilacja u facetów 20.08.06, 13:44
      kobiety i mezczyzni...depilacja miejsc intymnych!!!
      trudno czasami odnalezc sie w puszczy;)
    • mala_kasjopejka Re: depilacja u facetów 21.08.06, 23:05
      piotrk79 napisał:

Ogolona klatka piersiowa i brzuszek tak, reszta => NIE!

---
      Nie wiesz jak sie zachować w obecności
      płci przeciwnej? Polecam => www.jakpodrywac.info
    • diablica_tasmanska Re: depilacja u facetów 02.09.06, 21:57
      ja bym tylko wlosy na glowie zostawila, te nawet dluzsze...mmm tak potarmosic :D
      a reszte... pod kosiarke!! :) a, no i nogi i lapy moga zostac, pod warunkiem, ze
      od szympansa dzieli faceta przynajmniej 3 pokolenia ;)
      • roberciunio Re: depilacja u facetów 24.09.06, 19:49
        dla mnie depilacja facetów to chore jest
        choć czasy się zmieniają więc za jakiś czas to będzie normalka
        ja jestem wiekowy i dla mnie to paranoja
    • aliens A jak się to robi? 26.09.06, 21:25
      Witam

Myślałem o depilacji. Ciekawy jestem jak to jest być bez futerka.
      Ale jest problem. Jak to się robi???
      Pachy to jeszcze wiem jak, ale jądra? Czym je golić??? Boję się, że się potne:))

Jak wy to robicie??:)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka