Dodaj do ulubionych

kosmetyki,których używamy w codziennej pielęgnacji

18.08.06, 10:37
Witam ciepło w słoneczny dzień:-)) Pomyślałam,żeby może wymienić się
doświadczeniami w dbaniu o swoją cerę:-) Więc może zacznę tak:
ja mam cerę mieszaną (policzki - skóra normalna, bez pryszczy i
niespodzianek; broda,nos,czoło-lekko się przetłuszczają), pod oczami cienie,
nos świecący, na czole często małe krostki pomiędzy brwiami). używam:
- pod oczy - żel arnikowy Flosleku - żel na sińce i obtłuczenia, ale można
stosować też pod oczy, pomaga trochę "obudzić" skórę pod oczami
(choć 'wrodzone' cienie i tak mi zostają)
- strefa T - kremu Garnier Czysta Skóra w niebieskiej tubce - ale coraz
bardziej zaczyna mi się on nie podobać - dlatego poszukuję zmiany, może
znacie jakiś skuteczny krem matująco-nawilżający?
- reszta twarzy - krem Nivea Soft

To tyle jeśli chodzi o twarz. Czekam na wasze wypowiedzi, żeby skonfrontować
moje nawyki z waszymi:-) Może odryje dzieki temu jakis nowy kosmetyk, ktory
bede stosowac w pielegnacji. Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • aserath Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 18.08.06, 11:50
      wiec ja cere mam chyba nomalną, chociaz ostatnio co pora roku to albo w mieszaną
      albo w suchą mi idzie.

ale
      - krem do twarzy Tołpa (ukochany) niestety sie skończył, od wczoraj uzwam DC
      Perfecta nawilzanie z aloesem - zobaczymy ile to warte
      - zel to mycia twarzy - Tołpa strefa T (ma taki ziemisty naturalny zapach,
      uwielbiam go!)
      - krem pod oczy - od tygodnia Happy cos tam Flos-Lek
      - czasem tonik soraya ogórkowy - ale nie polecam
      - dwa razy w tygodniu (albo jak sie przypomni) peeling st Ives
      - raz wy tygodniu maseczka nawilzająca (ostatnio DC PErfacta marine czy jakos
      tak, nno rewelacja to bylo)
      • irenka82 Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 18.08.06, 17:59
        ja sie skusilam na olej jojoba(sa dlugasne watki na forum uroda),niestety przez
        3 dni uzywania zgodnie z zaleceniami bylam bardziej pryszczata niz zwykle.moze
        zaczne jeszcze raz jak mi sie okres skonczy,najwyzej wywale albo oddam komus.
        ja stosuje na codzien:
        -krem jogurtowy pod oczy Ziaja
        -krem nivea young (ten niebieski)
        -ewentualnie krem Cien z olejkiem jojoba,kupowany w Lidlu
        -peeling Cien takze z Lidla
        -maseczki glownie z jogurtu/twarozku
        -zel do mycia:nivea,garnier zielony albo soraya
        • tini83 Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 21.08.06, 13:25
          ja mam cere mieszana z tendencja do pojedynczych niewielkich krostek i mam
          troszke takich grudek pod skora. do mycia twary pianka z rossmana do skory
          wrazliwej(czesto uzywana tez do depilacji;-)), tonik nivea matujacy. kremu
          raczej nie uzywam,chyba ze mam skore sciagnieta to eris energetyzujacy a
          zamiast tego zawsze acnederm. pod oczy krem z blawatkiem ziaji. peeling
          ogorkowy ziaji-dosc czesto. jeszcze maseczka z avonu błotna i doraznie rozne w
          saszetkach.
          + kolorowka
        • marutka2 Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 21.08.06, 16:41
          Mam cere ze skłonnościami do różności...:) Moje odkrycie, które działa naprawde
          szybko to:
          - żel do mycia twarzy firmy DaxCosmetics (na bazie arbuza..w różowej tubce)
          - tonik z tej samej serii
          - krem "Killer", który doskonale walczy z wypryskami i wszelkimi
          przebarwieniami... Goraco polecam. Koszt takiego zestawu, to około 35 pln, ale
          warto. Seria dzielona jest dla kobiet i mezczyzn. Przypominam dla kobiet seria
          różowa. Do nabycia w drogeriach Rossmann :)
        • capuccino_days Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 21.08.06, 21:56
          a'propos oleji i olejków - mi dopiero "zaskoczyło" jak przestałam
          eksperymentować i zaczęłam używać mieszanki, którą mi kosmetyczka zrobiła
          a i wypytałam ją o wiele szczegółów - dowiedziałam się na przykład, że olejek,k
          tóry stosowałam nadaje się dla kobiet w czasie menopauzy i może zakłócać
          działanie tabletek anty
          więc teraz woda gotowana:(, plus emulsja ekosens, plus owa mieszanka-cud plus
          krem pod oczy iwostin
          i jeszcze na półce leży glinka i próbuje mnie wpędzić w poczucie winy
          • capuccino_days Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 21.08.06, 22:20
            to powyżej, to powiedziałam ja, Capuccino, próbując odpowiedzieć Irence:)
    • emi_i_kot Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 22.08.06, 07:53
      Rano żel do mycia twarzy (Eco Cosmetics albo emulsja Ekosens) i krem z filtrem -
      przez cały rok (aktualnie Avene, staram się używać naturalnych kosmetyków, ale z
      takich nie ma dobrych wysokich filtrów). Wieczorem żel - ten, co rano, i tonik.
      Kremu na noc nie używam, chyba, że cera się "domaga" czegoś nawilżającego, to
      mleczko dr Haushka - świetne, ale już mi się trochę znudziło, teraz będę
      testować masło shea i krem Lavery. Maseczki - zielona glinka i błoto z Morza
      Martwego, jak mi się przypomni (niestety przypomina się rzadko, muszę sobie
      jakąś dyscyplinę narzucić).
    • ladyclaire Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 23.08.06, 12:32
      buzia - odswiezajacy zel do mycia twarzy (NIVEA VISAGE) + kremik nivea soft (
      konczy mi sie wlasnie i nie wiem co zakupic nowego...bo ten juz mi sie znudzil...)
      ciałko - zel pod prysznic ostatnio wielbie serie dove cream oil ;))
      wisnia&migdały + 2-3 razy w tygodniu peeling, teraz avon senses
      zielony...szczerze to taki sobie...ale ze te pieniazki (8.90)nie mozna wiele
      wymagac ;))
    • cioccolato_bianco Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 23.08.06, 13:33
      specjalna emulsja lub mydlo do mycia twarzy, krem nawilzajacy, krem nawilzajacy
      pod oczy, cos na 'nagly problem' czyli ewentualne wypryski do punktowego
      stosowania, cos nawilzajacego do ust.
      raz na tydzien maseczka oczyszczajaca do twarzy, co 2-3 dni pilling.

balsam nawilzajacy do ciala - od jakiegos czasu choruje na 'slodkie' zapachy -
      wanilia, czekolada, cynamon itp

pilling + krem do stop.

szczegoly:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=42050&w=46995513&a=47266186#Scene_1
      do tego obowazkowo codzienne mycie glowy i nakladanie odzywki/maski do wlosow.
    • kasjopeja84 Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 29.08.06, 22:36
      Ja mam cere mieszana
      Krem na dzien - oriflame optimals balance
      Tonik - wykanczam garnier rozany i do cery mieszanej
      Płyn do demakijazu - oriflame
      Pod oczy - krem aloesowy pod oczy oriflame
      do tego maseczki - z glinka i pomidorem i z algami oriflame

--

www.tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;10729;96/st/19840914/e/My+Birthday/dt/7/k/efc2/event.png
    • adsa_21 Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 30.08.06, 09:23
      uzuwam codziennie: krem ziaja - taki w czerwony sloiczku, nazwy jak zwykle nie
      pamietam. Fajny jest, rozswietla ladnie twarz.
      Odkad zaczelam brac tabletki cera znacznie mi sie poprawila. nie uzywam juz
      podkladu. Mam troche zaskornikow, stosuje na zel punktowy Oriflame i jest
      dobrze.
      Oprocz kremu stosuje tonik Garniera, rano i wieczorem - pisalam o nim niedawno.
      Jest swietny.
      Co tydzien stosuje pilling St. Ives i maseczke pomidorowa z Oriflame.
    • taniacos Re: kosmetyki,których używamy w codziennej pielęg 30.08.06, 20:10
      Rano myje twarz mydełkiem siarkowe potem tonik tin tin ziaji,jedyny który
      ostatnio toleruje moja buzia.z krememi to jest róznie bo czesto je zmieniam ale
      kóluje garnier nakładam na noc,używam też pianki z panthenolem rozprawia się
      doskonale z zaczerwieniem i leczeniem trądziku.Na niespodzianki stosuje paste
      cynkową. Dwa razy w tygodniu stosuję maseczkę z glinki zielonej świetnie
      oczyszcza i domyka pory.Po szaleństawach klubowych ratuję skórę maseczką
      odzywczą z ekstraktem czereśni firmy mincer.Do ciała używam kremu oliwkowego
      ziaji w takim duzym opakowaniu z biała nakrętką.oraz balsamu bronzującego
      dove.o kąpieli i żelach do higieny intymnej nie bedę pisała bo to oczywiste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka