Dodaj do ulubionych

ulubione...

07.09.06, 18:43
wyszukuje z mojej domowej bibloteczki ulubione urywki z książek :) może macie
tez jakieś fajne cytaty by je mozna było wstawic w nagłówku :) bedę
wdzięczna:)
Obserwuj wątek
    • proces7 Re: ulubione... 08.09.06, 01:45
      To co wstawiasz mi się podoba, po co mam tu przepisywać książki?
    • linda111 Re: ulubione... 09.09.06, 20:52
      Taki mały cytacik z "Dukli" A.Stasiuka (dla zagonionych):
      "Sobotnie wieczory sa pełne zjaw. Ludzie rozdzielają sie na siebie i swoje
      tesknoty".
      • miia1 Re: ulubione... 13.09.06, 15:11
        Proponuję to jako powitanie:
        "Znów go urzałem!Jego! Chama! Był przede wszystkim przysadkowaty i pośladkowaty
        - ale był także paluchowaty i pucułowaty - i żyrty, krępy, krwisty, wychrapany w
        betach z babą i jakby z wychodka. Mówię "wychodka", bo w nim pośladek silniejszy
        od gęby; cały był jakby osadzony na pośladku. Niewiarygodnie silne parcie w
        chamstwo znamionowało całość, rozlubowany w tym, rozfiglowany, zatwardziały,
        przerabiający na chamstwo cały świat! I kochał siebie!"
        W. Gombrowicz.
        • miia1 Re: ulubione... 15.09.06, 16:07
          No tak, Gombrowicz to sobie może spadać wobec Wilbera! Uważam, że o chamie jest
          ciekawsze, niż o różach;)
          • procestofiut Re: ulubione... 19.09.06, 08:02
            "Nie daj się zwieść temu, że Twoja żona jest wybitnym pasztetem. Czat to wielka
            aukcja dup do ruchania i każdy, nawet największy aligator czatowy, znajdzie
            swojego amatora. Bo tu masa drobnych Kalibabek Czata, półprofesjonalnych
            Casanovów i Don Juanów." - Dziela zebrane, tom 345 "Sexowne mezatki", autor
            proces
    • tercybiades Re: ulubione... 19.09.06, 11:13
      "- Są głupi, a nie źli - zaprotestował Fermin - Głupi. To nie to samo. Zło
      zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl. A głupiec nie
      pomyśli ani się nie zastanowi. Działa instynktownie, jak zwierzę, przekonany,
      że robi dobrze, że zawsze ma rację; dumny, że przypierdala, za przeproszeniem,
      każdemu, kto widzi mu się inny od siebie samego, i wszystko mu jedno, czy
      dlatego, że innego koloru, wyznania, języka, narodowści, czy też, jak w
      przypadku don Federica, dlatego, że lubi inaczej spędzać czas wolny. Źli ludzie
      jeszcze mają swoje miejsce na świecie, zbyteczni są skończeni głupcy."

Carlos Ruiz Zafón "Cień Wiatru"
    • vivalabeer Re: ulubione... 19.09.06, 14:04
      Poszedł facet do lasu. Tak łaził i łaził, że w końcu zabłądzil. Chodzi więc po
      lesie i krzyczy. W pewnym momencie coś go szturcha z tyłu w ramię.
      Odwraca glowę, patrzy, a tu stoi wielki niedzwiedź, rozespany, wkurwiony i mówi:
      - Co tu robisz?
      - Zgubiłem się - odpowiada facet
      - Ale czego się kurwa tak drzesz?
      - Bo może ktoś uslyszy... - mówi gość.
      - No to kurwa ja usłyszalem. I co - lepiej ci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka