justysbytomianka 07.09.06, 18:43 wyszukuje z mojej domowej bibloteczki ulubione urywki z książek :) może macie tez jakieś fajne cytaty by je mozna było wstawic w nagłówku :) bedę wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proces7 Re: ulubione... 08.09.06, 01:45 To co wstawiasz mi się podoba, po co mam tu przepisywać książki? Odpowiedz Link Zgłoś
linda111 Re: ulubione... 09.09.06, 20:52 Taki mały cytacik z "Dukli" A.Stasiuka (dla zagonionych): "Sobotnie wieczory sa pełne zjaw. Ludzie rozdzielają sie na siebie i swoje tesknoty". Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: ulubione... 13.09.06, 15:11 Proponuję to jako powitanie: "Znów go urzałem!Jego! Chama! Był przede wszystkim przysadkowaty i pośladkowaty - ale był także paluchowaty i pucułowaty - i żyrty, krępy, krwisty, wychrapany w betach z babą i jakby z wychodka. Mówię "wychodka", bo w nim pośladek silniejszy od gęby; cały był jakby osadzony na pośladku. Niewiarygodnie silne parcie w chamstwo znamionowało całość, rozlubowany w tym, rozfiglowany, zatwardziały, przerabiający na chamstwo cały świat! I kochał siebie!" W. Gombrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
miia1 Re: ulubione... 15.09.06, 16:07 No tak, Gombrowicz to sobie może spadać wobec Wilbera! Uważam, że o chamie jest ciekawsze, niż o różach;) Odpowiedz Link Zgłoś
procestofiut Re: ulubione... 19.09.06, 08:02 "Nie daj się zwieść temu, że Twoja żona jest wybitnym pasztetem. Czat to wielka aukcja dup do ruchania i każdy, nawet największy aligator czatowy, znajdzie swojego amatora. Bo tu masa drobnych Kalibabek Czata, półprofesjonalnych Casanovów i Don Juanów." - Dziela zebrane, tom 345 "Sexowne mezatki", autor proces Odpowiedz Link Zgłoś
tercybiades Re: ulubione... 19.09.06, 11:13 "- Są głupi, a nie źli - zaprotestował Fermin - Głupi. To nie to samo. Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl. A głupiec nie pomyśli ani się nie zastanowi. Działa instynktownie, jak zwierzę, przekonany, że robi dobrze, że zawsze ma rację; dumny, że przypierdala, za przeproszeniem, każdemu, kto widzi mu się inny od siebie samego, i wszystko mu jedno, czy dlatego, że innego koloru, wyznania, języka, narodowści, czy też, jak w przypadku don Federica, dlatego, że lubi inaczej spędzać czas wolny. Źli ludzie jeszcze mają swoje miejsce na świecie, zbyteczni są skończeni głupcy." Carlos Ruiz Zafón "Cień Wiatru" Odpowiedz Link Zgłoś
vivalabeer Re: ulubione... 19.09.06, 14:04 Poszedł facet do lasu. Tak łaził i łaził, że w końcu zabłądzil. Chodzi więc po lesie i krzyczy. W pewnym momencie coś go szturcha z tyłu w ramię. Odwraca glowę, patrzy, a tu stoi wielki niedzwiedź, rozespany, wkurwiony i mówi: - Co tu robisz? - Zgubiłem się - odpowiada facet - Ale czego się kurwa tak drzesz? - Bo może ktoś uslyszy... - mówi gość. - No to kurwa ja usłyszalem. I co - lepiej ci? Odpowiedz Link Zgłoś