ewelina23-20 14.09.06, 09:22 Czy uzywacie dezodorantów? Jaki Waszym zdaniem ,zdaje egzamin po względem trwałości zapachu no i skutecznej ochrony przed potem?? Czy zawsze antyperspirant?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esk16 Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 09:29 Ja używam niestety tylko antypersipantów- ostatnio Oriflamowych ;) na zwykłym dezodorancie niestety długo nie pociągnę, a jak się jeszcze przypadkiem zdenerwuję to klapa! chwilami to mi się nawet wydaje, że to jakieś zaburzenia hormonalne, ale nie mam pod łapką dobrego endokrynologa :( Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 10:00 ja uzywam zwyklych dezodorantow nivea - rexona natomiast moja psiapsiolka powiedziala ze najlepszy jes vichy- ale to chyba ten w kulce czy w sztyfcie.. keidys sie na niego pokusze, ale poki co mi nie podrodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 10:09 shameeka napisała: > ja uzywam zwyklych dezodorantow > nivea - rexona > > natomiast moja psiapsiolka powiedziala ze najlepszy jes vichy- ale to chyba ten > w kulce czy w sztyfcie.. > keidys sie na niego pokusze, ale poki co mi nie podrodze :) > teraz uzywam Dove ... Odpowiedz Link Zgłoś
esk16 Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 10:25 Kupiłam kiedyś Vichy- na mnie jakoś nie barzdo podziałał. Jeśli już, to na mój portfel :P ale pewnie już taka moja dola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 11:12 Gilette. Niestety tylko z męskim dezodorantem czuję się naprawdę pewnie. Damskie zwykle wystarczają, ale czasem udaje się je "przezwyciężyć". Za bardzo stresuje mnie ta możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 13:12 Tylko antyprespirant i mgiełka do ciała niebieska adidas. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 13:20 jesli chodzi o antyperspiranty to mam z tym problem... boooo rzadko który na mnie dziala, a jak juz dziala to szybko przestaje, tzn po dwoch trzech opakowaniach teraz jestem na etapie nivea tego co nie brudzi, jest ok ostatnio uzywalam dove - mysle ze jeszcze na mnie podziala, bo nivea to z ciekawosci kupilam a nie z musu :) ogolnie jak bylam po kuracji vichy (w nazwie ma 24/7) na nadmierne pocenie to nie musialam az tak bardzo z tym problemem walczyc (przez okolo rok - znam takich co dluzej) wiec jesli chodzi o pot to mam problem (antidrala moje pachy nie znosza, strasznie piecze.. vichy jest ok) a jesli chodzi ogolnie o zapachy to baaaardzo rzadko uzywam.. jakos nie "muszę" pachniec za wszelka cene :) a jesli juz cos psikam to jakies wody toaletowe a'la perfumy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czaj_ka Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 13:50 dla mnie najlepsze są laydy speed stick:) każdy!!!! ładnie pachnie, pocenie znika cena przystępna polecam:] Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 13:56 a ja odradzam Lady speed stick..prawie wszystkie bluzki mam w plamach:( pod pachami Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 16:11 Tylko Vichy w kulce;) I potwierdzam, od Lady Speed Stick tragiczne slady na ubraniach... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dezodoranty??? 14.09.06, 18:09 Ja zrobiłam sobie niedawno miesięczną przerwę w stosowaniu antyperspirantów, ale już do nich wróciłam. Przeważnie używam bezzapachowego avona i wody toaletowej. Lubię też dove. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 12:19 też mam dove, a w kolejce czeka niebieski adidas, największy sentyment mam jednak do antyperspirantów nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 12:23 Nie lubie dezodorantow nivea - stasznie maja duszacy zapach. Nie lubie tez dove ze wzgledu na zapach i brak dzialania, nie znosze lady speed stick i innych w kulkach czy zelach uwazam z e sa niehigieniczne- na kulce pozostaja bakterie, mimo tego ze skora przeciez jest "czysta" po kąpieli. Uzywalam antidrala, mimo ze skuteczny to jednak nie potrafie wytrzymac tego swedzenia. Obecnie powroxcilam do Rexony ale tylko tej z napisem NEW bo jest bezbarwna, nie plami i ma ladny zapach ;) no i dziala Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 12:47 nivea ta co "nie brudzi" i dove z brazowa nakretka nie maja az tak duszacego zapachu... przynajmniej dla mnie no i na mnie dzialaja - wiec jak widac to kwestia bardzo indywidualna Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 12:56 chodzi ci o nivea fresh?? jezus ja ne wiem co sie ze mna dzieje ale pamietam ze kiedys bylam w zniebowzieta, owszem nie brudzi ale zapach ma duszacy. Chcesz? To ci ja dam bo stoi i nie uzywam jej. Odpowiedz Link Zgłoś
euonymus Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 14:34 Dove - zapach ten klasyczny z ciemnoniebieska nakretka jedyny co mnie zapach nie drazni i dziala Nivea - drazniacy zapach Lady...- w kulce calkiem oki, ale z przyzwyczajenia do zapachu Dove czylam sie z nim nieswojo:) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 15:15 ALe ten DOve w kulce szczegolnie ten z niebieska nakretka ciemna to oni cos mu z zpachem zaczeli kombinowac ostatnio, bo nie pachnie tak jak ten psikany:( Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 15:58 nie fresh teraz jest nowosc pure sie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Dezodoranty??? 15.09.06, 17:35 ja uzywam antyperpirantu vichy - jest drogi ale bardzo wydajny i skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
daino Re: Dezodoranty??? 18.09.06, 21:03 odkad dowiedzialam sie ze antypespirant bazuje na aluminum np chlorohydrate wiazany z rakiem oraz Alzheimerem, staram sie ograniczac. dodatkowo wchodzi w reakcje chemiczne z niektorymi barwnikami (utlenia, np oliwkowy lub szary) niszczac garderobe. uzywam organicznego "natures gate" na bazie soli mineralnych, wyglada jak maly krysztal. niestety latwo sie tlucze przy cenie 4x wyzszej. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Dezodoranty??? 18.09.06, 22:49 daino napisała: > odkad dowiedzialam sie ze antypespirant bazuje na aluminum np chlorohydrate > wiazany z rakiem oraz Alzheimerem, staram sie ograniczac. dodatkowo wchodzi w > reakcje chemiczne z niektorymi barwnikami (utlenia, np oliwkowy lub szary) > niszczac garderobe. uzywam organicznego "natures gate" na bazie soli > mineralnych, wyglada jak maly krysztal. niestety latwo sie tlucze przy cenie 4x > > wyzszej. A to to działa? O co chodzi z tym tłuczeniem się? Odpowiedz Link Zgłoś
daino Re: Dezodoranty??? 18.09.06, 23:09 niby dziala (ale w sposob ze zapobiega rozkladowi - a nie jak antypespirant, blokuje). jest nieporeczny: krysztal jest luzno osadzony i po parokrotnym zmoczeniu (taka zasada) mimo uwazania, moze wypasc i stluc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Dezodoranty??? 18.09.06, 21:36 używam.lady speed stick w kulce,zapach pudrowy-swietny ! Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: Dezodoranty??? 19.09.06, 14:09 tez uzywam tego kryształu:) jest baaaardzo skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś