Dodaj do ulubionych

komorki do wynajęcia

08.11.06, 09:07
ma być zakaz posiadania komorek w szkole, po wczorajszej lekcji wychowawczej
juz wiem jak trudne to bedzie do wyegzekwowania:-/
Obserwuj wątek
    • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 08.11.06, 10:03
      Tylko nie zamień tego w kolejną wojnę... A tak na marginesie - Ty się uczysz
      czy uczysz innych?
      • justysbytomianka Re: komorki do wynajęcia 08.11.06, 10:08
        uczę sie całe życie ;)ale równiez innych:D też;)
        ps. boszeeee myslisz ,że jestem gimnazjalistka czy juz licealistka:>
        • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 08.11.06, 10:40
          Czasem mam takie wrażenie. Ale nie przyjmij tego źle - to znaczy również, żeś
          młoda duchem...
        • wanda_rybka Re: komorki do wynajęcia 08.11.06, 23:20
          Justyś zapewne znasz takie powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie ,a i
          tak głupi umiera.:)

A swoją drogą, fajny belfer musi być z Ciebie.:)

Co do telefonów komórkowych w szkole, też jestem za umiarkowanym użyciem. Niech
          się dzieciaki koncentrują na lekcjach,a nie na sms-ach od kumpli.
    • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 00:41
      bezsens.
      nie łatwiej nauczyć dzieciaki kultury - kiedy i w jakich okolicznosciach (no i w
      jakim celu i w jaki sposób) z komórek nalezy korzystac?
      jako rodzic CHCE miec kontakt z własnymi dziecmi! normalne dzieci wiedzą jak
      korzystac z komórek w szkole ( i poza nią)
      • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 07:50
        Zgadzam się z Magdą. Powinny być tylko ściśle określone zasady ich używania.
    • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 08:27
      wiesz Justyś ostatnio wynaleziono dzwonki, które szłyszą tylko dzieci do 13-14
      roku życia dla dorosłych jest niesłyszalny, może taki kompromis byłby do
      przyjecia?
      • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 10:04
        alinka64 napisała:

> wiesz Justyś ostatnio wynaleziono dzwonki, które szłyszą tylko dzieci do 13-14
        > roku życia dla dorosłych jest niesłyszalny, może taki kompromis byłby do
        > przyjecia?
        >

????????????? mozesz przybliżyc, podać źródło?
        do 1.04 jeszcze daleko, chyba ci sie cos pomylało z gwizdkami dla psów
        • woow2306 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 11:58
          Moje dziecko komórkę mieć ma i basta! Mimo częstego i bardzo dobrego kontaktu
          ze szkołą, nigdy jeszcze nie usłyszałam skargi na Niego odnośnie użytkowania
          telefonu. Ale może On po prostu wie co wypada, a co nie?:> Może dokładnie
          obserwuje rodziców, kiedy i w jakich okolicznościach wyciszają telefony?:> A
          może nawet mamusia z tatusiem powiedzieli jak ma postępować?:> Jestem
          przekonana, że większość dzieciaków, które tego nie wiedzą to dzieci rodziców,
          których telefony słyszę w: kościele,w kinie, w teatrze, restauracji itp...
          itd...;)
          • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:02
            Woow, to po wprowadzeniu zasad skargi się zaczną. Bo Ci, którym odbiora komórki
            w pierwszej kolejności, nie "popuszczą" Twemu synowi, aby on ją miał...
            • vivalabeer Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:06
              Kawa, ale Ty się na wszystkim znasz, <faja>...
              • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:12
                Viva, nie na wszystkim. Ale coś niecoś wiem i pogłębiam swą więdzę. Lubię to...
                • vivalabeer Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:20
                  Niedługo zyskasz u mnie miano tej, co wie lepiej. ;)
                  • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:46
                    Jeszcze nie zyskałam ? :-)))
                    • vivalabeer Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:49
                      Nie, jeszcze musisz trochę popracować...
            • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:52
              a mnie sie wydaje, ze ty sie za bardzo wymądrzasz niemając zbyt dużego
              doswiadczenia w tym temacie.prawdaż?
              • vivalabeer Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:53
                za "niemanie" doświadczenia: ignor <faja>. Magda, do kogo mówiłaś?:>
                • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:57
                  vivalabeer napisał:

> za "niemanie" doświadczenia: ignor <faja>. Magda, do kogo mówiłaś?:>
                  > ;
                  wiedzialam, ze cos walnęłam z tym niemaniem, ale przyjmijmy, ze to było celowe,
                  żeby tu nikt w kompleksy zbyt duże nie popadł.
                  to jak ignor i dodatkowo faja czymkolwiek by ona nie była, to po co jeszcze
                  pytasz? konsekwencji, vivopiwo, konsekwencji trochę
                  do kawy pisałam - linijkę weź i przyłóż sobie do monitora.

<faja>
                  • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:59
                    A skoro do mnie pisałaś, to mam doswiadczenia więcej, niż Ci się wydaje...
                    • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:01
                      kawa3603 napisała:

> A skoro do mnie pisałaś, to mam doswiadczenia więcej, niż Ci się wydaje...

opowiedz mi, proszę.
                      bo twoje teorie "pedagogiczne" wyjątkowo mi nie pasują, chętnie bym
                      popolemizowała. ale nie mogę polemizowac z, na przykład 17stolatką, stąd moje
                      pytanie o doświadczenie.
                      tylko sie nie zacietrzewiaj i normalnie odpowiedz.
                      • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:33
                        Nie mam lat 17-stu tylko 37. O doświadczeniach nie rozmawiam na necie, a już na
                        pewno nie na forum. Mogę tylko wyrazić swoją opinię. I z czym sie właściwie nie
                        zgadzasz? Z tym, że najpierw powinno się rozmawiać z rodzicami? Nie widząc
                        efektu podejmować dalsze kroki? Chyba mnie coś źle zrozumiałaś.
                        • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:35
                          O kurcze, to nawet nie ten wątek. Przecież ja się tu z Tobą zgodziłam...
                        • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:53
                          to nie są "dalsze kroki" to są odpowiednie kroki.
                          kroki podjęte, mozna poinformowac rodziców.
                          nie wydaje mi sie, ze rozmowa z rodzicami powinna byc pierwsza. może byc
                          równolegle, ale musi byc (imo) zrobione to byc z dużym szumem i "rozmachem",
                          żeby delikwent i jego starzy mieli odpowiedni obraz przewinienia. zero
                          delikatnosci i szanowania uczuc i prywatnosci biednego ucznia - obciach na całą
                          szkołe - takie jest moje zdanie.
                          • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 15:15
                            I masz rację i nie masz racji. Wszystko zależy od tego jacy są rodzice i jak
                            zareagują. Jeśli rodzice potrafią podjąć odpowiednie kroki, to nie trzeba robić
                            zaraz "obciachu" na całą szkołę. Do każdego dziecka dociera się inaczej. Bo na
                            to, jakie ono jest składa się mnóstwo czynników. I zawsze trzeba mieć na uwadze
                            dobro dziecka. Bo je można też skrzywdzić...
                            • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 16:08
                              ależ oczywiscie <ironia> ale mozna wyciągnąć wnioski o rodzicach słysząc tekst
                              "ch. ci w d.", prawda? skrzywdzic dziecko mozna nie reagując, lub nieodpowiednio
                              reagując na takie zachowanie - poźniej w wieźniu bedzie miało pretensję, ze nikt
                              go ze złej drogi nie sprowadził w odpowiednim czasie.
                              ja nie mówie o publicznej chłoscie na rynku miejskim tylko o dotkliwej karze,
                              bedąc równoczesnie ostrzeżeniem dla nasladowców.
                              • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 16:49
                                I wracamy do punktu wyjścia - nie można ocenić sytuacji nie znając dziecka i
                                jego rodziców. A kara powinna być odpowiednio dopasowana. W każdym wypadku ta
                                sama kara ma inny skutek.
              • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:57
                ...nie mając... ;)
                • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 12:58
                  kawa3603 napisała:

> ...nie mając... ;)

dziekuję za poprawienie.
                  a dostanę również odpowiedź?

musze sobie to nie mając ze 100 razy napisac, zeby sie utrwaliło
                  • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:00
                    wystarczy 6 i zasada: nie z czasownikami osobno...
                    • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:02
                      kawa3603 napisała:

> wystarczy 6 i zasada: nie z czasownikami osobno...

ależ dziękuję, napiszę 10.
                      a odpowiedź?
                      • kawa3603 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 13:37
                        Magda zadaj pytanie, bo nie wiem o co Ci chodzi...
                        Takie zdanie rozwinięte, abym mogła do niego rzeczowo się odnieść, dobrze?
                        • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:54
                          kawa3603 napisała:

> Magda zadaj pytanie, bo nie wiem o co Ci chodzi...
                          > Takie zdanie rozwinięte, abym mogła do niego rzeczowo się odnieść, dobrze?

nie wymagaj ode mnie zbyt wiele. ;)

juz sie odniosłas wyżej i ja sie tez odnioslam
        • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:19
          Źródło internetowe nie jest mi znane, a do wiadomoći TV linka nie mam ;
          • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:20
            Zapytaj sie dzieciaków w szkole, pewnie znaja tę stronę ww, gdzie można je
            nabyć ;)
            • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:55
              alinka64 napisała:

> Zapytaj sie dzieciaków w szkole, pewnie znaja tę stronę ww, gdzie można je
              > nabyć ;)

jasssne
          • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 14:55
            alinka64 napisała:

> Źródło internetowe nie jest mi znane, a do wiadomoći TV linka nie mam ;

ale kpisz sobie, prawda?
            czy dorosli od dzieci AŻ tak bardzo sie róznią, że inne dzwieki słyszą?????
            proszę cie
            • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 15:12
              Och! zdziwiłabyś się Magdziu, jak bardzo się różnią.
              Jak szybko wolne rodniki wpierniczają ludzki organizm i posuwaja w nim zmiany
              starcze. Ciągle mam wrażenie, że nie doceniacie potencjalnych możliwości
              waszych dzieci. he he
              • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 16:09
                alinka64 napisała:

> Och! zdziwiłabyś się Magdziu, jak bardzo się różnią.
                > Jak szybko wolne rodniki wpierniczają ludzki organizm i posuwaja w nim zmiany
                > starcze. Ciągle mam wrażenie, że nie doceniacie potencjalnych możliwości
                > waszych dzieci. he he
                >

taaaa, to leć do apteki kup sobie odpowiedni krem z kolagenem i jakis preparat
                witaminowy.
                • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 21:19
                  Magdo! wpisz w google wolne rodniki i poczytaj pliis ;))
                  • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 09.11.06, 21:32
                    ja nie mówie o wolnych rodnikach, alinko. to nie nic do rzeczy i twoje
                    porównanie jest bezsensowne.
                    ja prosze o informacje nt komórek dla młodziezy :DDDD
                    chyba, ze one mają związek z wolnymi rodnikami
        • askort Re: komorki do wynajęcia 10.11.06, 13:51
          www.chip.de/news/c1_news_20265549.html
          osoby powyzej 24go roku zycia sa gluche na wysokie tony miedzy 18 a 20 mhz. w
          tescie redakcji byly tony tych "niemych" komorek nawet dla starszych jako cichy
          pisk postrzegane, dla nauczyciela zajetego praca przy tablicy powinny byc
          jednak nieslyszalne.

smieszna jest taka ignorancja oparta na braku wiedzy, odrzucajaca a priori
          mozliwosc posiadania racji przez inna osoba i kwalifikujaca wszystko znajdujace
          sie poza ramami wlasnego pojmowania jako zart prima aprillisowy.
          szkoda ze kopernik juz nie klika, ciekawy bym byl komentarzy Magdy na temat
          rzekomej kulistosci naszej planety, nie mowiac juz o takich farmazonach, jak
          obracanie sie jej wokol slonca.
          czego to ludzie nie wymysla;)

• magdajeden Re: komorki do wynajęcia 10.11.06, 18:42
            bardzo dziekuję za wyjasnienie. nie neguję a priori, chciałam poznac zródło
            informacji.
            i je poznałam, i byc moze za chwile o tym poczytam
            wątpić jest rzeczą ludzką.
            • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 10:54
              Magda, musiłaś mnie do grzebania o necie za czyś dla mnie zbednym,a tego nie
              lubię :]i jestem wkurzona!

order.jamba.pl/jow/slp_order.do?contentType=9&doc=4505027&parentId=2348029&jhs=279&XY=FVcLvTGQk7!-1291862661!
              1163238411148
              • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 11:01
                alinka64 napisała:

> Magda, musiłaś mnie do grzebania o necie za czyś dla mnie zbednym,a tego nie
                > lubię :]i jestem wkurzona!

zmusiłaś*

i jeszcze to :www.jamba.pl/jcw/goto/dzwonki/real-music/cat-4504982
          • chlodnym_okiem Re: komorki do wynajęcia 10.11.06, 19:35
            askort napisał:

> www.chip.de/news/c1_news_20265549.html
            > osoby powyzej 24go roku zycia sa gluche na wysokie tony miedzy 18 a 20 mhz.

18 do 20 MHZ nikt nie slyszy. Górną granicą jest 20kHz.
            • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 00:15
              no to sie zdecydujcie do cholery!
          • magdajeden Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 00:34
            wysiliłam sie trochę i po pierwsze nie mhz tylko Mhz (wielkość "m" ma zasadnicze
            znaczenie), po drugie:
            "Teraz będzie jeszcze bardziej nudnie. Ci, którzy nie wiedzš, co to
            częstotliwo�ć, powinni ominšć ten fragment. Ucho ludzkie jest wrażliwe na
            częstotliwo�ci w zakresie 16-20.000 Herców (Hz). Trzeba przy tym wiedzieć, że
            zakres powyżej 15.000Hz jast słyszalny jedynie przez dzieci i w wieku starszym
            jest już trwale niedostępny. Natomiast największš czuło�ć ucho ludzkie wykazuje
            w częstotliwo�ciach 2.000-3.000 Hz."
            www.republika.pl/sluch777/infogol.html
            i, co najważniejsze, miałes na mysli kHz, prawda?

a tutaj fragment:
            "Dzwonki słyszalne tylko dla nastolatków wykorzystują zjawisko głuchoty
            starczej. Jak pisze VNUnet, proces ten rozpoczyna się już w wieku lat 20, kiedy
            większość ludzi zatraca zdolność słyszenia bardzo wysokich dźwięków w
            częstotliwości 18 - 20KHz"
            tiny.pl/rlf7

tak, alinko, miałas rację, jest cos takiego. nie miesciło sie to w moim
            ograniczonym starczym umyśle.
            całkiem interesujące nawet.

tylko, jesli juz podajesz informacje, warto je czymś poprzec.
            a do askorta - przeciez ziemia jest płaska :p
            • askort Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 11:37
              nie mialem na mysli Magdo, bo to czynnosc mi relatywnie obca jest i rzadkich
              wypadkach jej wykonywania konczy sie ciezka migrena, tylko przepisalem
              bezmyslnie po "fachowcach" :

Mit zunehmenden Alter verliert das menschliche Gehör die Fähigkeit,
              hochfrequente Töne wahrzunehmen. Während die Tonhöhen zwischen 18 und 20 MHz
              von Kinder und Teenies problemlos hörbar sind, werden Erwachsene dafür taub.

starajac sobie przypomniec, co to za madrala pisal tu ostatnio o "ignorancji
              spowodowanej niewiedza", chcialbym Ciebie, Magdo i Ciebie, Chlodne i Uwazne
              Oko, za nieumyslne podanie niescislych informacji bardzo przeprosic:)
            • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 12:48
              Magdziu przeczytaj jeszcze troche o wolnych rodnikach w necie hehe...
              Zrozumiesz mój pozyższy tekst o dzieciach i aluzje o tym, kiedy nasz organizm
              zaczyna sie starzeć. Nauka na te tamaty ma już nowasze teorie, a dzwonki
              spraktykuj na dzieciach to moze uwierzysz!... a moze nie uwierzy? :]
              • alinka64 Re: komorki do wynajęcia 11.11.06, 12:55
                odwołuje powyzszy wpis nie przeczytałam, ze Magda doczytała hehe ups!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka