nienietoperz 03.12.06, 11:07 Z opoznieniem zwiazanym z odcieciem od portalu oglaszamy rozpoczecie wielkiego finalu. Glosujemy na jedna osobe z listy ponizej, do wtorku wieczorem. W srode ogloszenie wynikow. Wasz NN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienietoperz Lista nominacji: 03.12.06, 11:19 Wielka Piatka: Ryszard Kapuściński Leszek Kołakowski Roman Polański Andrzej Wajda Lech Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: Lista nominacji: 03.12.06, 12:37 Ech, no w sumie ja juz nie umiem dalej, latwiej jest glosowac na przynajmniej trzech i nieco zamazac odpowiedzialnosc. nie daloby sie ustawic tego juz w porzadku otrzymanych glosow, i mielibysmy zwyciezce? ugh. czytam tego Billa Hicksa, i on sobie z nas, ustanawiajacych lubiane listy, zartuje, obawiam sie: Have you seen what they're doing to movies now? They show the movie to a test audience, then change it depending on whether these 200 random yahoos liked it or did not like it, as though we are all one, as though we all have the same taste, as though, as though, as though. (musialabym sobie obejrzec ponownie "High Fidelity", swoja droga) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater oftop 03.12.06, 15:17 co do filmów, polecam szcególnie fragmenty o zatrudnianiu pewnych osób w charakterze kaskaderów:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
tupot Re: Lista nominacji: 03.12.06, 19:27 Zdecydowanie: Kapuściński Za to, że nie jest uwikłany w polskie "gówno", że pokazuje Polakom, że można uniwersalnie i mądrze, że im dłużej jest w, tym bardziej jest poza. A to pozytywne jest dla mnie bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lista nominacji: 03.12.06, 19:50 Sory, ale dżast szatap i dżast zagłosuj; takie duszeszczipatielnoje agitki możesz sobie wsadzić w dowolnie wybraną szczelinę. Co ty wiesz o "polskim gównie", hę? Odpowiedz Link Zgłoś
tupot Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:01 Sympatyczny kolego atakujący mię z angielska i rosyjska (mało to słów po polsku?), a dlaczego Pana zdaniem nie mogę sobie zagłosować? Bo wcześniej nie wymieniłam tysiąca nic-sobie-nie-mających-na-celu postów z Panem? Dlaczego, skoro Pan mnie nie znasz, uzurpujesz sobie Pan prawo do oceny nie (wybaczcie Capsa) MOJEGO GłOSU I JEGO UZASADNIENIA, ale MOJEJ OSOBY? Dlaczeo zakładasz Pan, że nie wiem nic o "polskim gównie"? Sory (wybaczcie błędną angielszyznę), ale w tym wątku, nie chodzi chyba o obrażanie siebie nawzajem (a jeśli tak, to wybacz złą interpretację i daj szansę na poprawienie się) tylko o coś innego. Jak Panu przeszkadza moja osoba (a byłoby to dziwne, zważywszy na całkowitą mej osoby nieznajomośc z Pana strony), proszę poprosić Szanownego Przewodniczącego Forum o inną formę zabezpiecznie tegoż. A w dowolną szczelinę wsadź Pan sobie swój ton agresywny i brak sympatii w stosunku do miło ustosunkowanych forumowiczów. Przykro mi, że zaraz po tym, jak skończył się mój okres forumowej "abstynecji" zostałam potraktowana tak niesympatycznie:( Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:05 Dopisz sobie do CV - "Pąpromil ten cham zbolały źle mnie potraktował". A tera wyjaśnionko: Ten-co-nie-jest-batman opublikował post w celu dokończenia głosowania, a nie w celu radosnej kampanii wyborczej pt. "bo on nie był ubekiem i dlatego jest miszczu zajebiaszczy". I tyle. Klape zu, Mauthalten und vote now! :P Odpowiedz Link Zgłoś
tupot Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:10 Bosze, dziękuję za wyjaśnienie. Do cv nic takiego sobie nie dopiszę, bo za mało ważne (wybacz). Tego, że był to post kończący dłuższą dyskusję, mogłam nie wiedzieć, Wiedzę taką można byłoby przekazać w inny sposób, nie atakując od razy, prawda? (a poza tym, Pańskie zrozumienie mojego wyjaśnienia bardzo jest kiepskie. Nie to "poeta miał na myśli"). :P po trzykroć Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:13 Panie Bosze; Bosze tylko dla znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
tupot Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:19 Och! Co za faux pas. Normalnie idę zapalić z przejęcia. Dobranoc Panu Boszemu Promilowi. Etcetera bla bla bla. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Lista nominacji: 03.12.06, 20:20 Nawet gdy nie jarasz, to grzeszysz, niewiasto... Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Ostatnia szansa + wyniki angielskie 05.12.06, 12:57 Przypominam, ze dzis w nocy uplywa termin glosowania. Jednoczesnie Brytyjczycy wybrali swoje Top 3: David Attenborough Paul McCartney Morrissey Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Ostatnia szansa + wyniki angielskie 05.12.06, 13:05 nienietoperz napisał: > Jednoczesnie Brytyjczycy wybrali swoje Top 3: > David Attenborough YES! YES! YES! Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Wyniki, wyniki, wyniki! 06.12.06, 13:24 A raczej najpierw podziekowania wszelkim uczestnikom za cierpliwe glosowanie. Po blisko dwutygodniowych zmaganiach doszlo do zacietego finalu; tak zacietego, ze do godziny 22:21 wczoraj trzech zawodnikow okupowalo czolowa pozycje z jednakowa liczba glosow. O godzinie 22:22 nadszedl glos Zielki i... zadecydowal. Tak wiec Pani Z. juz wie, a reszta dowie sie za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Miejsce 3. 06.12.06, 13:28 Leszek Kołakowski Do 22:21 ex aequo na miejscu pierwszym; w koncu przegral drugie wylacznie roznica glosow w etapie trzecim. Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz AND THE WINNER IS.... 06.12.06, 13:32 Dosc sensacyjnie, przynajmniej dla mnie, Najwieksza Zyjaca Polska Ikona okazal sie byc ********* ROMAN POLANSKI *********** Dla porzadku zaznaczam, ze miejsce drugie zajal Lech Wałęsa Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji, Nienietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: AND THE WINNER IS.... 06.12.06, 13:45 Zero sensacji:) Pan Roman: raz - coś robi dwa - robi coś co nie jest dla Polaków dżast onli, tylko bardziej w deseń uniwersalne trzy - nie zabiera głosu w dyskusjach ważki, istotnych i takich tam, znaczy nie robi z siebie pajaca na potrzeby tv, jak Miszcz Wajda cztery - ma gust do kobiet:) <znaczy miał, bo teraz to juz nie> pięć - jakby nie JP2 byłby jedynym produktem polskiej kultury masowej rozpoznawalnym na świecie. tyle, temuz tez nań głosowałem. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: AND THE WINNER IS.... 06.12.06, 14:05 Podsumowujac- wszyscy oni to dzadunie majace najlepsze lata za soba: Polanski-73 lata Walesa-63 Kolakowski-79 Wajda-80 Kapuscinski-74 Najmlodszy Walesa ma 63. Troche przerazajace jest to, ze praktycznie brak jest dublerow przynajmniej 20 lat mlodszych. Jeszcze taka uwaga- to przy calym szacunku nie sa najwieksze gwiazdy tego pokolenia; IMO gdyby ta ankieta odbyla sie jeszcze w okolicy 2000r. wybor bylby duzo trudniejszy i nie jestem przekonany czy ktorys z tej piatki zajalby wowczas punktowane miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: AND THE WINNER IS.... 06.12.06, 14:17 > Najwieksza Zyjaca Polska Ikona > okazal sie byc > ********* ROMAN POLANSKI *********** wynik uważam za sfałszowany! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: AND THE WINNER IS.... 06.12.06, 20:47 Bardzo się cieszę, kibicowałem Polańskiemu (pisłame o tych dylematach nietoperzowi), ale zagłosowałem na Wałęsę, no bo jakoś tak wydawało mi się "słuszniej" i "obiektywniej". Wynik mnie zaskoczył i to niezwykle sympatycznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:17 Itku, jak spojrzysz na wyniki anglijskie i franzuskie, to zauwazysz, że tam tez raczej nurt geriatryczny dominuje. Cos mi się zda, że żeby zikonieć, to trza swoje nazyć najpierw i miec czas żeby pokazać, że ikoniczność nie była jedynie modą. Bo modny może byc każdy:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:20 > Cos mi się zda, że żeby zikonieć, to trza > swoje nazyć najpierw i miec czas żeby pokazać, że ikoniczność nie była jedynie > modą. Bo modny może byc każdy:) Nie trza- patrz 40-letni Morrissey. Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:21 Oczywiscie mialo byc 47-letni:) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:39 no dobra:) Ale po mojemu to ikonka raczej:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:48 Brainku, nie doceniasz wplywu, a przede wszystkim ikonowatosci Morrisseya w UK. To jest rewelacyjny przyklad wlasnie ikony - gosc, ktory w miare lat stal sie, a po czesci od poczatku byl, kims na granicy autoparodii, kims z jednej strony absolutnie przekonanym o wlasnej wielkosci i niezwyklosci, wyglaszajacym absurdalne czasami, a zawsze pelne emocji sady, a z drugiej strony tak bardzo zakorzenionym w brytyjskiej tradycji muzycznej, literackiej, a przede wszystkim jezykowej - vide tekst obowiazkowy: 'Cemetry Gates', z genialnym fragmentem: And I meet you at the cemetry gates Keats and Yeats are on your side But you lose 'Cause weird lover Wilde is on mine W sumie, o ile moze nie jest to dla mnie na pewno Najwiekszy Zyjacy Brytyjczyk, to z finalowej trojki BBC jest to niewatpliwie Najwieksza Zyjaca Ikona. NN Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 14:57 W sumie, o ile moze nie jest to dla mnie na pewno Najwiekszy Zyjacy Brytyjczyk, > to z finalowej trojki BBC jest to niewatpliwie Najwieksza Zyjaca Ikona. Zgadzam sie w 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 15:03 luz, Morrisey tekściarz, jak najbardziej ok. natomiast Morrisey rokendrolowy wokalista czy to ze smithami czy solo to wybitnie mierna postać. ale to już kwestia preferencji muzycznych i tego, że wolę i smithów i morriseya, jak koweruja ich insi. Swoją droga jakby Rotten nie został na stare lata TV-bitch, to może by się załapał:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 15:13 Lydon w mojej brytyjskiej dziesiatce i tak by sie zalapal, zadne TV mu nie jest w stanie zaszkodzic. A skadinad wszyscy wiedza, ze Morrissey spiewac potrafi srednio. Nie o to wszakze idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: Morrissey 06.12.06, 14:56 Morrissey to dla mnie The Smiths, a to jest legendarna grupa (dla mnie porownywalna z The Doors) Lubie ich pierwsza plyte, The Queen is Dead oraz hymn wegetarian. W ogole lubie tego typu buntowszczikow :) Sluchasz tego typu rzeczy czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: Morrissey 06.12.06, 15:53 acha, a teraz siedze na youtube i ogladam teledyski the Smiths. Nie jest to po prawidzie wizualnie az tak przyjemne jak moznaby wywnioskowac z panow rozmow. Niemniej, no, wreszcie zobaczylam jakis teledysk zrobiony przez ulubionego Dereka Jarmana. Ale zupelnie powaznie, bo te Polish Icons to przeciez powazna sprawa, to wiecie, ze to na co glosowalismy nie istnieje juz (tzn. kontekst wokolo-Walesy, Kolakowski, no, i Polanski) - "I refuse to give up my obsession" - bo to sa ludzie cudem uratowani z tego co sie tutaj dzialo w 1939-1945. Ja mam przed soba jakas wizje nadciagajacej na "nasze" tereny Bialorusi. Polska dostala od historii prezent, no, ale i to sie skonczylo. ("my psychoanalyst thinks I'm perfectly right") Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony Re: The Greatest Living Polish Icon - FINAL 06.12.06, 22:40 gdyby ten plebiscyt odbył się cirka jebaut dwa lata temu, pierwsze miejsce bezwzględnie przyznałbym Miłoszowi polański - ikona polskości dobre Odpowiedz Link Zgłoś