fantka 15.12.06, 18:09 czy musi być 12 potraw? jakie potrawy koniecznie muszą być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantka Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 15.12.06, 18:13 karp u mnie musi być koniecznie, tu żadne filety nie mogą go zastąpić, Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 15.12.06, 18:18 hm róznie,co roku są jakieś zmiany ,cos zastepuje cos co było przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 15.12.06, 18:25 ale są takie potrawy absolutnie niezastąpione, u mnie to jest barszcz czerwony i do tego mogą być uszka, albo pierogi z kapustą i/lub grzybami, kiedyś miałam zakupione w cukierni kapuśniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
legal_blonde Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 15.12.06, 23:18 musi być 12 potraw...potem jest problem kto to zje, ale MUSI być i tyle ;) karp, barszcz czerwony, pierogi....nie wyobrażam sobie Wigili bez tego i już. Różne rzeczy się zmieniają, ale nie to ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiki1102 Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 10:18 Łazanki z makiem,makowiec-koniecznie,karpik,śledzik...wszystkie tradycyjne potrawy.Sianko pod śnieżnobiałym obrusem,pieniążek na szczęście,stroik ze świeczuszką,opłatek......jedno puste nakrycie dla wędrowca....Tradycja... Odpowiedz Link Zgłoś
aldar1975 Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 13:01 fantka napisała: > czy musi być 12 potraw? > jakie potrawy koniecznie muszą być? Karp ...karp....karp ....:) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 13:20 Karp ...karp....karp ....:) u mnie też jest dużo karpia, jem go właściwie przez całe święta... Różnie przyrządzony, smażony na masełku, po żydowsku, po grecku, w tomacie pomidorowym... hihi, tylko po polsku nie robię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 13:51 karp musi byc i barszcz tez i 12 dan nie musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 14:22 z obowiązkowych rzeczy: - makiełki - karp - barszcz czerwony - zupa grzybowa - pierogi z kapustą - susz - ryba po grecku taa to obowiązkowe ;) natomiast czy 12 dan ?? hehehe .. jak nam sie nie chce jesc... to nawet koperek na ziemniaczki liczymy jako jedno danie ;P a tak powaznie to raczej jest te 12 dan ;/ ... jak dla mnie to o wiele za duzo... nawet by tylko spróbowac po troszku kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: WIGILIA - jak u Was wygląda? 16.12.06, 17:22 ja też liczę nawet chleb i ciasto za potrawę Odpowiedz Link Zgłoś